За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 730
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 870
Към замърсената ок. среда - основно Чернобил !!!

# 871
 Tired Като някой каже, че фото-епилацията не помага се отчайвам съвсем, защото това е една незпробвана още за мен възможност( да не кажа единствена ), но както чета май всичко е индивиуално- всяка кожа, организъм, метаболизъм се влияе различно от всичко ,само не и от хормоналния дисбаланс Simple Smile .

Искам да попитам за това изрусяващо кремче  Lycia от къде точно мога да го закупя ?

# 872
Боже, момичета, вижте какво открих!

ДХЕА се съдържа като прекурсор в бататите (сладките картофи).

Спирам да ям картофи. Дано ми намалее този хормон.

# 873
Бататите са картофи ,които не са разпространени по нашите земи!
В този ред на мисли ,започни да консумираш мн фитоестрогени ,ако ни светнеш и в кои храни се съдържат ще съм ти много благодарна!

# 874
Фитоестрогените са вещества от растителен произход, за които се смята, че предпазват или лекуват болести. Те нямат хранителни свойства, защото липсата на прием не води до никакъв дефицит. Названието фитоестрогени е твърде условно тъй като те въобще не са естрогени.  

Използват се като заместителна терапия при менопауза. Но смятам, че ние сме още много далече от нуждата за тази терапия. Не искам  clean да се превръщам в летящо пернато. /Достатъчно съм си ходещо пернато/.

А да е чувал някой, че ланолинът в сапуните и кремовете способстват за по-обилно окосмяване? А има ли козметика без ланолин? А има ли теория, че прием на мастни витамини също предизвикват засилено окосмяване? Това са неща, които съм дочувала с недомлъвки от лекари? И още нещо - след като синдромът на ПКЯ предизвиква наднормено тегло, аз имам повечко килца откак започнах Диане. Но засилено окосмяване имам от 10 годишна /сега съм на 30/ и са ми казвали "Имаш ПКЯ!". Значи имам ПКЯ вече 20 години. Излиза, че не яйчниците ми са причина за окосмяването, а надбъбречната жлеза.

# 875

А да е чувал някой, че ланолинът в сапуните и кремовете способстват за по-обилно окосмяване? 

Аз съм чувала и чела за това от разни статии.

# 876

А да е чувал някой, че ланолинът в сапуните и кремовете способстват за по-обилно окосмяване? 

За първи път го чувам. май трябва от всичко да се пазя?!

# 877

За първи път го чувам. май трябва от всичко да се пазя?!

Статията беше във вестник и не знам до колко може да се вярва. Но пишеше точно така че ланолинът в козметикиата засилва окосмяването и трябва да използваме кремове за лице , които не съдържат тази съставка. Но не бяха посочени никакви марки.

# 878
Статията беше във вестник и не знам до колко може да се вярва. Но пишеше точно така че ланолинът в козметикиата засилва окосмяването и трябва да използваме кремове за лице , които не съдържат тази съставка. Но не бяха посочени никакви марки.
[/quote]

Именно заради такива написани статии по вестници съм говорила с лекари. Ами те сдъвкват многозначичелно отговора и не отричат. Което ме води на мисълта, че написаното е вярно.

# 879
За витамините знам ,че е вярно ,особено А и Е. Като се замислиш ,щом от Мерц и разни други расте коса ,какво остава за космите по тялото.
В един чужд форум също бях чела ,че ланолинът и глицеринът способствали за растежа на космите ,може и да има нещо вярно в тази теория.Но няма еднозначен отговор.Защо не се  получава при всеки тогава??
Просто ние сме дефектни и затова така.
А ланолинът го има почти навсякъде.Нали все пак трябва да се поддържаме ,не става да не се ползва никаква козметика.Всъщност четох ,че проблемът се проявява ако си алергичен към ланолинът ,както повечето алергени  можели да причинят засилен растеж на косъм на мястото на апликацията.
Мислила съм и друго-може от някоя от съставките на храните ,които консумираме.Защото  забелязвам ,че доста мои познати се окосмиха по лицето напоследък...

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 13:00 от zaiko

# 880
Към ланолин отключвали алергия 2% от хората. А останалите? Или ние с ненормалното окосмяване сме  2%? Значи все пак сме на изчезване и наистина светът върви към премахване на окосмяването. Представяте ли си да сме последните окосмени женски индивиди? /Това пак пожелателно/

# 881
А си мислех, че чрез храната приемаме анаболи /напр. пилешкото месо/, които са андрогени. Нищо чудно да си подсилваме собствените. Но за витамините не мога да се съглася с рекламите, че започва растеж на косата. Мъж ми е със силно намалено съдържание на космена покривка и от пиенето на витамини /даже съм го мазала с ампули плацента/ не съм забелязала да му се е сгъстила. Защо тогава на мен да ми растат допълнително косми от вит А и Е. Явно проблемът е в метаболизма на организма.

# 882
 Здравейте отново на всички! Предписаха ми Диане-35  и дилемата ми е мн голяма дали да ги почвам тези хапчета или не ....   Confused Не знам какво да правя

# 883
Ако имаш кисти ,нередовем цикъл и повишен тестостерон  може би е по-добре да ги пиеш .

# 884
 Tired Ами .... тестостерона ми е  0,766 на горната граница до колкото рабрах  и  DHEA-s  имам завишаване извин реф. граници (което незнам какво значи  Embarassed ) 362.3 , реф.граници 98.0-315 . Даже изследванията не мога да си разбера, защото съвсем наскоро се сблъсках с прозрението , че окосмяването ми се засилва.      А дали ми е редовен цикъла- сравнително да,но този месец ми беше   
 оскъден, тъмен и ендокринлога ми каза, че съм нямала овулация. 

И пак искам да попитам за Lycia от къде да си го закупя  newsm78 ?

Общи условия

Активация на акаунт