Моля за съвет

• 1 677
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! Винаги съм харесвала този форум и съм научавала доста неща от вашите мнения, за което много ви благодаря! Най-накрая се регистрирах Simple Smile
Накратко искам един съвет от вас,  преди 12 дни трябваше да настъпи моята менструация- но не настъпи за щастие Simple Smile разбира се последваха 2-3 теста за бременност Laughing  всеки изминал тест бе с все по-силно изразени  EFP
Вчера бях на преглед, ходих при д-р Констанца Тошева, за която дори съм чела и във вашият форум, по принцип там си ходя и на профилактика, прегледа ме доки на коремен ехограф, попита ме кога ми е бил последния МЦ - 02.09.14г,  сметна термин, както и г.с., която горе долу се приближи до моите сметки 6 г.с., но това, което ме притесни е, че не видяхме ембриона, дори точица, само плоден сак 1.71cm.  Kаза, че е почнало да се образува жълто тяло или нещо подобно. Говореше по-скоро за вероятни размери на ембериона, както и на снимката изписва 0.41cm
Много се притесних, но в същото време тя бе много спокойна и ми направи картон,премери ме, записа ми час за 06.10, което е след цели три седмици! Тогава ще правим и първите изследвания, както и ще ми установят кръвната група. Направо полудявам и ви моля за съвет, какво бихте направили на мое място вие...чудя се дали да ходя на друг преглед, за второ мнение, защото имам притеснение за "кухо яйце", въпреки че тя бе супер спокойна и не каза нищо, а и ме учуди, че ме гледа на коремен, не на вагинален ехограф или да изчакам другия преглед, рано ли е да не се види в 6 г.с.? Какво бихте направили на мое място, много се филмирах...на 24год. съм и това ми е първа бременност. Благодаря предварително!

# 1
Сппред мен излишно се притесняваш. В толкова ранна седмица с коремен ехограф е възможно да не се види ембриона, а също може и да си била с по-късна овулация. Обикновено колко дни ти е МЦ ?

Аз отидох на първи преглед в 5седмица и няколко дни, док ме гледа дълго с вагинален ехограф и нищо не се видя. Когато отидох пак след десетина дни вече се видя. При мен МЦ е дълъг 32-34дни и сега беб върви назад с около седмица.

# 2
Щом лекарката ти не е казала нищо, значи всичко е наред.
Коремния ехограф не е толкова точен и чувствителен в ранните седмици. Моя пръв преглед беше с вагинален ехограф.
Ако много се притесняваш отиди при друг лекар избери някоя клиника с модерна апаратура до колкото помня в 6 или 7 г.с. може да се види сърчицето  newsm78
Успех

# 3
Много благодаря за бързите ви отговори! За овулацията не съм сигурна, тъй като я гледам на едно приложение на телефона, демек никога не съм си я следяла, там ми изкарва, че започва 15.09-19.09, като най-силна се явява на 18.09, но аз дори зная кога съм забременяла...на 11.09
Иначе МЦ ми е много различен 28-30 дни някъде...

# 4
Един съвет - имай вяра в лекаря и недей си въобразява проблеми Wink Моят първи преглед също беше с коремен ехограф края на 5 г.с, начало на 6. Видяхме сакче, а 3 седмици по-късно малко ембрионче и пулс. Резултата в момента пълзи и е на почти 7 месеца. Бременността е дълга и ако почнеш сега с "диагнози" къде ще му излезе края? Да, ако нещо те притеснява, винаги можеш да потърсиш 2ро мнение. Но не мисли за никакви кухи яйца и т.н., настрой се положително, важно е и за теб и за бебчо. Леко бременеене и горе главата  Hug

# 5
  • София
Успокой се и потрай до следващия преглед. И честито! Ясно е, че си нетърпелива, всички сме били (и сме) така. Simple Smile
Мен до 12г.с. ме гледа д-ра с вагинален ехограф.

# 6
Най-важното нещо е да имаш вяра на доктора си.Аз също се следях при д-р Тошева и съм много,много доволна от нея.Винаги съм и имала доверие и съм се чувствала спокойна.Ти казваш,че и преди си ходила при нея-значи явно и на теб ти допада.За се чувстваш ОК ,отиди другаде да второ мнение.
Пожелавам ти лека и успешна бременност.

# 7
  • София
Според мен останалите са прави - не започвай с притесненията от сега. Задавай въпроси на докторката, питай всичко, което те интересува. Аз, когато отидох за първи път бях в 7ма седмица, видя се само плодно сакче, за пулс беше рано и ме гледаха само с коремен ехограф. Отидох пак две седмици по - късно и вече чухме ясен и отчетлив пулс... никога няма да забравя този момент. Така че - спокойно, знам че 3 седмици ти се струват като цяла вечност, но ще минат бързо. Бъди спокойна, пожелавам ти лека бременност и след няколко месеца едно живо и здраво бебче!  Peace

# 8
Отново благодаря за отговорите ви,които ме поуспокоиха и  реших да изчакам до прегледа...

# 9
Здравей! И аз да споделя моя опит: след една много много бледа черта на 37-я ден от МЦ(който винаги е бил много нередовен, така че дори не знаех дали има закъснение или не, направих теста уж за да не се надявам напразно) отидох на лекар на 39-я ден и док ме гледа през корема и каза че има нещо "много мижаво" и не можело да се каже какво е. Казаха ми да отида след две седмици когато трябваше да съм в 6 г.с., но след прегледа с вагинален ехограф се видя сакче и че всъщност съм 4г.с. казаха ми, че няма нищо притеснително. След две седмици отново бях на преглед и вече видяхме сърдечен ритъм. На биохимичния скрининг в 12г.с. пак ме гледаха с вагинален, защото през корема нещо не се виждало добре. Сега вече съм в 37г.с по изчисления от док термин, а по ехограф съм с няколко дни назад. Надявам се че всичко ще е наред и занапред, но до сега докторите(гледали са ме поне 6) все са казвали че няма нищо притеснително. В началото постоянно си повтарях "Бебчо, моля те бъди добре!!!", знам че е смешно, но когато съзнанието ми беше свободно това беше единствената ми мисъл. Надявам се и при теб всичко да е наред, ще чакаме да кажеш какво е станало на прегледа!   bouquet Hug  Успех и лека бременност!

# 10
Здравейте момичета, днес отново бях на преглед и съм адски щастлива, видях малката мишка, имаше крака, ръце-мърдаше, пуснаха ми да чуя и сърчицето Heart Eyes Всичко е наред, дори докторката каза " ето го голямото, хубаво ембрионче" Heart Eyes Heart Eyes Благодаря ви още веднъж за подкрепата и успокоението, което ми донесохте!

# 11
Здравейте бременна съм в 18 гестационна седмица но не усещам бебето да мърда трябва ли да се притеснявам и докторката при която ходя нищо не казва

# 12
Здравейте бременна съм в 18 гестационна седмица но не усещам бебето да мърда трябва ли да се притеснявам и докторката при която ходя нищо не казва
Не си го усещала въобще или го усещаш рядко? Още си в малка седмица, при първа бременност е възможно да не си го усетила още. Не очаквай мощен ритник, а по-скоро пърхане, леко потреперване в началото. Как така нищо не казва лекарката? Как се развива бебето, всичко наред ли е? Размери, пулс би трябвало да ги пише в листа от прегледа, който ти дава най-малкото. Скоро ще го усетиш Wink

# 13
Здравей, аз съм в 20 г.с., първа бременост и едва вчера вечерта усетих бебето, по скоро сато леко потупване отвътре, лекичко два три пъти.
Док каза че някои мами по късно го усещат, така че спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт