ПОПОУВЪРСИ /POPOVERS/ - братовчедите на мъфините

• 25 289
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз ги правя с 3 яйца. Даже е добре да са големи. Не е нужно да се разбиват. Всичко се разбърква, колкото да стане еднородна смес. Следващия път пробвай със загрято мляко и яйца със стайна температура. Във фурната ги сложи на по-ниско ниво, за да се пекат повече отдолу и малко преди да ги извадиш, запечи и отгоре, за да не спаднат.

Колко време ги пече и на колко градуса?

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 13:04 от Vanja77

# 91
около половин час- идея нямам на колко градуса Grinning Печката е от древните- с 1-2-3-4 Simple Smile. 15 мин. на 4 и 15 на 3. По ми сметки- 4 трябва да е 220, а 3- 180

# 92
  • София
Увеличи още малко времето за печене - около 10 минути. Но пък изобщо да не ти се надуят   Thinking - освен печката ти да не загрява до желаните градуси, а това е основно изискване за получаване на успешен резултат.

# 93
  • София
Моите пък станаха без дъно  Rolling Eyes Само 3-4 бяха цели, ама пък те се залепиха, а намаслих обилно тефлоновата форма. Иначе се надуха чудесно, че и на вкус ги докарах, но от долната страна - дупка.

# 94
Най-накрая ги направих. Каня  им се от втора  страница на темата. Благодаря, че откликнахте на  безумното ми питане  тогава.

Ужасно  са вкусни да   кажа   и  аз. Моите също не  се  надуха  идеално. Бяха с много странна  форма и леко недопечени, но  много вкусни.  

Имам  само една забележка  - бързо свършват. Вие само една доза ли правите?

Последна редакция: нд, 02 ное 2014, 21:17 от mama Barba

# 95
  • София
  Имам  само една забележка  бързо свършват. Вие само една доза ли правите?

Ядат се веднага след като се извадят от фурната. След като изстинат не стават. Та, трябва да ти стигнат за едно ядене.

Преди малко изядохме поредната партида. Този път с ябълки.  Heart Eyes

# 96
Не е до времето- защото започнаха да загарят... ще видим другия път как ще са и ще споделя. Но на мен и така ми харесват Simple Smile

# 97
Вярно, че като изстинат  няма да са вкусни. Може би, ако и  ние ги  хапваме с плънка, ще  ни засищат повече.

меп1984, а  надуват ли се?

# 98
Ами не се надуха особено. Според мен и студени са вкусни- аз ги правих сутринта, а за следобедната закуска бяха все още супер.

# 99
Аз ги правя за закуска, от 2 дози ми излизат три партиди и си се надуват чудесно. Ако останат си ги хапваме и през деня, и така са ни вкусни.

# 100
Моите също като се надуха не са спадали, а запазиха формата си. Нарочно оставих едно за по-късно през дена, супер си беше.
Не ми е останало време да повторя, но скоро ще ги направя и ще пиша дали са се получили.

# 101
  • в Кошера
Вярно, че като изстинат  няма да са вкусни.

Хич не мога да се съглася.  Wink
Студенки, разполовени, намазани с крема сиренце (щерчо слага и шунка, чери доматче)...  Whistling Поне вкъщи не им прощаваме.  Laughing

За протокола: пак не станаха кухи  Rolling Eyes

# 102
Снощи отново ги направих и този път се получиха.
Бъркам ги много малко, колкото да се омесят съставките. Формичката за мъфини не я намаслявам, а я слагам в фурната да се нагорещи първо и след това изсипвам сместа. Моите стават кухи и аз не знам как ги налучквам  Joy Млякото и яйцата ги изкарвам поне 20 минути по-рано от хладилника.

# 103
Попнаха оувър! Попнаха Оувър  Mr. Green Heart Eyes !
Намалих на три- връщам се след 5 минути- онези ми ти тръгнали да изкачат Grinning след малко ги вадя и ги почвам.
ПП. Сложих 3 яйца.

# 104
  • София
Звучи вкусно! Трябва да се пробва,но....
Някой може ли да ме ориентира какво значи 'малки' и 'големи' мъфини? Стандартните хартиени или силиконови формички за мъфини кой размер са newsm78

Общи условия

Активация на акаунт