Професионални серии за коса - тема 70

• 77 944
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • София
А откъм приглаждане как се справя?
Аз писах, приглажда страхотно фризита-мризита и подобни изроди  Mr. Green Mr. Green
Косата става огледална  Peace

Благодаря ти, това ми беше достатъчно - ще се купува    bouquet

От известно време ползвам червената серия на Тиджи. Шампоанът измива добре, корените са с обем и виталност. Не ми омазнява допълнително, което би било проблем.
Балсамът хидратира много добре и усещането след серията е много приятно. Косата е пригладена и изпълнена с блясък.
Пробвах и техниката на обратното миене с тази серия. Единствената разлика е допълнителния блясък, но то и с нормално измиване пак си има достатъчно. Ще пробвам още няколко пъти, за да наблюдавам за други разлики  Peace

# 331
Аз най-после пробвах миенето в обратен ред. Тъй като нямам балсами сложих първо Ботокса на Лореал и след това го измих с Денсифик. Отначало усещането е малко странно сякаш косата не е доизмита. Но то изчезва с изсушаването.

Косата има хубава обем, лъскав косъм и най-важното за мен - омазнява се по-бавно. Единственият минус може да бъде, че този вид измиване хаби доста маска, но за мен това даже си е плюс. По принцип хабя маски адски бавно, а в момента имам цели 4 и не знам кога изобщо бих успяла да ги изхабя  Laughing
И аз го пробвах, тъкмо от два дена се каня да пиша  Grinning
По принцип нямам особени проблеми с омазняването, ама трябваше да видя как е. И да първоначално наистина имаш чувството за неизмита коса, но като изсъхне няма такова нещо. Напротив. И също забелязвам по-бавно омазняване. Аз го направих с червените Тиджита, измих два пъти, без да изплаквам балсама преди шампоана.
Ще го правя от време на време, хареса ми Peace  bouquet

# 332
А при това обратно миене след шампоана слагате ли отново маска или балсам?

# 333
  • София
А при това обратно миене след шампоана слагате ли отново маска или балсам?

След измиването с шампоан не съм слагала балсам/маска с отмиване. Вече на подсушена коса сложих финиш  Peace

# 334
благодаря Руса Мама, за изчерпателния отговор.  bouquet

# 335
  • Стара Загора
Руса Мама не съм се сещала за това дали не е нова косица но дано да е така......ще наблюдавам дали израства HugА относно това спрейче на ТИГИ  да ти кажа,че отдавна си ме заинтригувала с него и му се каня,но чакам още един продукт да е в наличност и да си ги поръчам поне на веднъж с обща доставка Mr. Green Искам да те попитам само още нещо за него разбрах ,че изцяло се поема от косата но оставя ли някаква фиксация,втвърдяване,клечки....мисълта ми е не искам да ми е твърда и на клечки косата.....дано го обясних Joy Joy Joy Joy

# 336
  • София
Сладки,  Hug
Споделям следващите опити за възстановяването на краищата на косата.

Преди това да споделя нещо малко извън темата. От около 3 години при всяко миене на косата /с редки изключения/ винаги слагам чиста маслена маска. Различни масла, понякога чисти, понякога комбинирани доста различни на вид, понякога само два-три вида. Стоя от 30 мин. до цяла нощ, в зависимост от времето, което имам. Извода от това е, че се получават три ефекта. Първия е, че балансирам ефекта от протеиновите професионални продукти, които използвам след това, като косата не се втвърдява прекомерно, ако серията е много силно протеинова за мен, като например Kerastase Resistance Architecte. Втория е, че засилвам ефекта на рехидратация на косата,  като в същото време потискам ефекта на прекомерно силните хидратиращи продукти, които могат да доведат до утежняване, като Kerastase NutrI Termique. Последното съм го констатирала от опит с масла и после Kerastase NutrI Termique и без масла и после Kerastase NutrI Termique. При втория път, косата е по-утежнена, с по-малко обем. Третия ефект е, че продължителното използване на масла върху косата "капсулира" веществата в косъма и не допуска силно увреждане и загуба на плътност. Това се постига, като се изгражда постепенно слой върху косъма, който не позволява не само влагата от косъма да се изпарява, но й кератина. Поради това понякога използването на масла може да втвърди косъма. Това за грубите и плътни коси може да е минус /което означава, че този вид коси трябва да използват маслени маски през измиване или през две/, но за фините или нормални коси това е плюс, защото дава гъстота, обем, плътност и живост на косата. Втвърдяването на косъма не е от вида на сух и груб косъм, а от вида на силен, гъвкав и плътен.

Сега по темата  Mr. Green
Вчера след работа намазах косата със смес от Ямайско черно рициново масло, боабаб и жожоба. Постоях 2-3 часа. Измих два пъти с шампоан Напура с кератин и сложих маска от серията. Излязох от банята, защото имах работа в кухнята и не исках да се омирисвам, ако си измия косата. Като свърших работата измих косата /някъде след час/.  Усещането от шампоана беше омекотяване на косата, като разресах лесно цялата коса след шампоана и усещане за плътност. След измиването на маската това усещане за плътност се запази и удвои. На влажна коса освен ампула в корена на Kerastase за превенция против косопад,  сложих само термо крема на Discipline и малко масло на Mythic Oil в краищата на косата. Изсуших с четка и сешоар.  Косата е страхотна. Крайчетата се загладиха и напълно омекнаха. Няма вече твърдост,  не стърчат, и не изглеждат като краища на метла. Намали се в значителна степен дисхармонията между края и останалата част на косата. Когато ги гледам по-отблизо виждам, обаче че на местата, където имаше разслояване на косъма и накъсване, че си го има, но на тези места,  където имаше само сухота, състоянието е много, много подобрено.

Надявам се, че не ви дойдох в повече   bouquet

# 337
Руса Мама не съм се сещала за това дали не е нова косица но дано да е така......ще наблюдавам дали израства HugА относно това спрейче на ТИГИ  да ти кажа,че отдавна си ме заинтригувала с него и му се каня,но чакам още един продукт да е в наличност и да си ги поръчам поне на веднъж с обща доставка Mr. Green Искам да те попитам само още нещо за него разбрах ,че изцяло се поема от косата но оставя ли някаква фиксация,втвърдяване,клечки....мисълта ми е не искам да ми е твърда и на клечки косата.....дано го обясних Joy Joy Joy Joy
Ооо, никакви такива! Няма никаква фиксация. 
До сега мазни клечки не съм получавала, а аз прекалявам доста  Blush

# 338
  • Стара Загора
Руса мама вече с чиста съвест ще си го поръчам и аз Mr. Green ще споделям  впечатления по-нататък Peace Току що ми пристигна НАПУРАТА от ЗР нямам търпение да пробвам но по нататък,че имам вече много наотворени нещица....

# 339
АААааахххх Руса Мама , хичн не ми трябваше да казваш ,че заглажда фризитата тоз С-ФАКТОР  Mr. Green Joy hahaha . И без това не мога да реша какъв  финиш да си взема ,кошницата ми нараства и само си се чудя аххахаах ,като състав как е туй животно С-фактор

# 340
Кератина на Наши ми се отразява страхотно на косата ,от много дълго време ве съм била толкова приятно изненадана от продукт.фризьорката ми определи Discipline на Kerastase като "силно кератинова" и почвам да се замислям дали да не  пробвам. Ако някой е пробва двете серии дали може да сравни? Praynig  bouquet

# 341
tsveti4kaaa,
с еС-фактора фризитата така се омекотяват, че се прибират и се сливат с другата коса  Heart Eyes

# 342
Ооо, никакви такива! Няма никаква фиксация. 
До сега мазни клечки не съм получавала, а аз прекалявам доста  Blush
А от къде го поръчваш? Само не казвай ензо, че много ще ме хване яд Grinning

# 343
  • Стара Загора
Да от ензо Peace

# 344
Eee мин.ден си поръчах този комплекта на шварцкоф. Направо ме е яд да давам пак пари за доставка. Няма ли ги в някой магазин като ЗР Аз имам голям проблем с фризитата  Sad

Общи условия

Активация на акаунт