Професионални серии за коса - тема 70

• 77 896
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • Живее на Луната
Момичета, кажете ми кои серии на L'Oreal Professional са протеинови и кои хидратиращи, че хич не се ориентирам. Вие от кой сайт си поръчвате, къде е най-изгодно?  newsm78

# 346
аз като хидратоман (хаха рано сутрин какви думи ми идват  Laughing ) мога да споделя още хидратиращи продукти:
http://arlen.bg/product.php?ProductID=864 - маска Керастаз Нутритермик

http://www.zlatnaribka.com/aphogee/balansirasht-hidratirasht-bal … oisturizer-237-ml- Балсама Афоджий. Чела съм доста + за него, не съм го ползвала, по състав мисля, че и той е нещо като Тиджи, дори мисля малко по-добър. Предвиждам него да закупя и ще дам впечатления. Това е по-скоро евтина алтернатива  Peace

Закупих го точно като "евтина" алтернатива, и за него важи с пълна сила "евтиното излиза скъпо"  
Никакво хидратиране не получих. Пробвала съм го в комбинация с 3 различни шампоана. 2 на Шу и един на Лореал. Конският балсам е висша класа за моята коса в сравнение с този. Последно с него изпробвах и "обратното миене" и отново ужасен резултат - след шампоана загубена кауза да се среша.
По добър ефект съм получавала от някакъв Пантейн, който се наложи да си купя в някакво планинско село. Бих ти предложила да дам количество да го пробваш, но не зная от кой град си.

Сега взех да съжалявам че не поръчах споменатата от теб маска Керастаз Нутритермик да я пробвам , а поръчах отново Олео Релакс

РуСа-Мамма може ли визуализация на този спрей на Тиги , който се коментира последните страници. Подхранващ финиш който успява да се справи с фризитата звучи точно като за мен Simple Smile

# 347
  • София
Ето сериите на по-известните марки, ако може някой по-знаещ да напише какави са, мисля че ще е полезно четиво за първа страница!

L'Oréal Professionnel
Absolut Repair Lipidium
Absolut Repair
Cristalceutic
Curl Contour
Delicate Color
Fiberceutic
Intense Repair
Liss Unlimited
Lumino Contrast
Pro-Keratin
Scalp Care
Shine Blonde
Silver
Solar Sublime
Vitamino Color
Volumetry
Mythic Oil
Steam Pod
inoa

Redken
Cerafill
Diamond Oil
Blonde Idol
Color Extend Magnetics
All Soft
Body Full
Clear Moisture
Color Extend Sun
Extreme
Curvaceous
Intra Force
Real Control
Scalp Relief
Smooth Lock
Specialty

Joico
Daily Care
Moisture Recovery
Body Luxe
Style & Finish
Color Endure
K-Pak

Kérastase
Discipline
Sensidote Dermo-Calm
INITIALISTE
Cristalliste
ELIXIR ULTIME
Nutritive
Resistance
Reflection
Specifique
Soleil
Densifique

За TIGI и други марки, моля друг да се включи  Hug

# 348
  • Пловдив
tsveti4kaaa,
с еС-фактора фризитата така се омекотяват, че се прибират и се сливат с другата коса  Heart Eyes

Това звучи много добре. Точно като моята фризи косица. Ще се пробва по нататък.

А, относно накъсването на косата, от личен опит мога да кажа, че това, което си е накъсано, нищо не може да го спаси. С подходяща грижа и постепенно изрязване, резултат има, но не става бързо и мигновено. Имам серията Архитект + ампулите Вита цимента. За мен си лично установих, че 1во трябва да се справя със сухотата, пък после Архитекта, ползвам я през 3-4 измивания, като напоследък съчетавам Вита цимента с Кератина на Наши.

# 349
  • Живее на Луната
 nad_tab, чудесна идея, много ще улесните такива като мен дето гледат и нищо не могат да разберат  Hug  bouquet

# 350
Здравейте момичета, моля ви за експертно мнение, защото все не успявам да уцеля точния продукт за силно чупливата си коса.Последно по съвет на фризьорката купих един течен лосион на Seri , но от него косата ми става на клечки, а аз искам къдриците да са меки и еластични.Благодаря!  bouquet

# 351
Момичета, магазинчето на Златна рибка ми е близо и така се изкушавам и си поглезя косата. Взимала съм си само зеления спрей на Лореал за обем и не съм много доволна. Косата ми е с много фин косъм, права, бързоомазняващ се в корените и заплитаща се по дължините след измиване.  Ако я реша по-грубо, пада много. Препоръчайте нещо. В момента имам нужада от балсам и съм харесала:
Балсам за обем Alfaparf Magnifying Conditioner
Балсам за обем и плътност Label.M Thickening Conditioner

Много се замислям за тази маска:
Маска за обем на фина и тънка коса Wella SP Volumize
както и за Комплект за обем и плътност Philip Kingsley Body & Volume Trial Pack
Не мога да преценя ще ми се отрази ли добре 2-те стъпки на ApHogee
Не зная протеин ли ми трябва, хидратация ли  newsm78
Но имам голяма нужта от заздравяване и уплътняване и ако кажете, че си струва парите, бих си взела и Маска за уплътняване на косата Kerastase Densifique

# 352
Определено си струва Kerastase Densifique  Heart Eyes

# 353
  • София
Магнолия, а като излизаш от банята, за да мине повечко време с нанесена маска примерно, какво слагаш на главата?
Аз един два пъти го правих този номер и излизах с налйлонова шапка, и не ми е много приятно. А сега вече и като захладня, направо ме втриса от тази мисъл.

# 354
  • София
Аз нищо не слагам, просто гледам да е достатъчно топло вкъщи. Не ми е неприятно, но явно съм привикнала.

# 355
  • София/Дружба
Аз най-после пробвах миенето в обратен ред. Тъй като нямам балсами сложих първо Ботокса на Лореал и след това го измих с Денсифик. Отначало усещането е малко странно сякаш косата не е доизмита. Но то изчезва с изсушаването.

Косата има хубава обем, лъскав косъм и най-важното за мен - омазнява се по-бавно. Единственият минус може да бъде, че този вид измиване хаби доста маска, но за мен това даже си е плюс. По принцип хабя маски адски бавно, а в момента имам цели 4 и не знам кога изобщо бих успяла да ги изхабя  Laughing

Лу, на цялата коса + корена ли нанесе маската и колко време седя така?

# 356
  • Belgium
solley, нанесох маската по цялата коса без корена. Такива бяха съветите на блогърките, които следя.

Постоях около 10-тина минути. По принцип се стои колкото е указано на съответната маска, но можеш и да удължиш времето, ако примерно така си свикнала  Laughing

# 357
  • София
Здравейте.
От два месеца чета темата и се запалих по възстановяването на изтощената ми коса/ боядисвана с години и третирана с преса/. Поръчах си шампоан и балсам на Редкен екстрийм,  по препоръка на дама от темата, но още чакам да пристигне пратката. Междувременно получих отливки на много продукти от 3 мили дами от темата   bouquet.
Впечатленията са ми следните:
- шампоана Лейбъл М + маска про- кератин на Лореал-   косата ми стана по жива и с движение,малко по-скърцаща. Изправих я със сешоар и за мое голямо учудване на следващата сутрин прическата си стоеше ,без да се начупи косата ми. Така издържа така 2 дена Peace
-червен шампоан Тиджи + Митик ойл- резултат-лъскава коса, по -малко скърцаща,по-малко заплитаща се.Имаше по-малко обем от първата ми комбинация, но прическата ми пак издържа 2 дена.
-шампоан Макадамия- 2 мин.реконструктор- косата ми още б банята сатна гладка, резплете се лесно.Като я изсуших стана с хубав обем, мека доста по-малко скърцаща и някак си по- жива. Като се събудих сутринта обаче над ушите ми се бяха образували букли -в смисъл прическата от изсушаването се беше развалила Shocked-използвах доста преса, като чели трудно поддаваше на изправянето. Доволна съм от резултата-усещам косата си приятна цял ден.
Имам още много маски , шампоани и балсами на Лореал-всякакви серии и коприната на Чи -ще продължа с изпробването и ще докладвам.
Аз още съм пълен лайк в областта на професионалната козметика за коса, но с Вашата любезна помощ се надявам да науча доста неща.

# 358
  • София/Дружба
solley, нанесох маската по цялата коса без корена. Такива бяха съветите на блогърките, които следя.

Постоях около 10-тина минути. По принцип се стои колкото е указано на съответната маска, но можеш и да удължиш времето, ако примерно така си свикнала  Laughing

Лу  Hug
Не можах да се стърпя и си измих косата - маска вела енрич и после 2 измивания с интенс рипер ... Още е мокра, но дължините не са заплетени и сухи. Ще споделям как се развива експеримента при мен  Mr. Green

# 359
  • София
Пристигна ми днес шампоана S3 на Напура. И вече го пробвах.
Имах и мостра на Deep Care маската на Лакме. Ако някоя от вас я има, може ли да сподели дали е тежка и има ли опасност да ми омазни, че ме достраша да я пробвам. По описание в Рибката звучи чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт