КГБ = Клуб на Готините Баби - 150.

• 70 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 570

Добро утро с обич и пожелание за слънчев и успешен ден!

# 571
Добро утро!

Синият клуб в събота ще отвори само за нас. Сами ще си бъдем. Можем да си носим лаптоп с музика. Аз съм пас.
Тази сутрин не ме боли зъб, Фло, душо златна! Това май е един имплант, който сегиз-тогиз се пробужда и се развиква. Свиквам му.  tooth

# 572
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

# 573
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Брех, че хубави новини - имаме си клуб! Браво, Здравче и браво, че вече нищо не те боли - ни глава, ни зъб.

Аз в момента се правя на красива - навила съм си ролки на главата, да не развалям довечера апетита на компанията на масата. Най-много се радвам, че ще си видя внучетата, че Ели не съм я виждала от един месец, все е много заета.
Ще бъдем в ресторант "Щастливото прасе". "Фюжън" кухня. Шкембе с шоколадова глазура, примерно. Ей такива неща. Ресторантът го направиха двама братя половин японци, единият беше колега и е приятел на моя Орлин, но после замина с жена си някъде. Много била "интересна" кухнята и винаги имало "поне две неща, които стават за ядене и са вкусни", според думите на другия ми син, който силно си пада по шашави манджи. Та ще ви разказвам утре.
След малко махам ролките и отивам за букет. Снаха ми много обича едни мъъънички розички, та ще пообиколя да търся.
Такава грис-халва съм направила, че с ММ утъпкахме пътека до тавата и обратно...
(Има и файда от турските филми, спомняш си забравени неща от детството, научаваш нови - примерно яхния от нахут, кюфтета от леща... Joy Joy)

Кукувичке, като написа, че навън е станало бяло - направо снежна картичка си представих, нали вие там в картичка живеете Joy А не си ли идвате за Коледа или за Великден? Може пък тогава да се видим.

Фло, готвиш ли се да придадеш европейски вид на Виената?
Представям си как омайваш катаджиите... Joy

А, да - това с омръзването не го пиши повече, че и аз почвам да се замислям дали не омръзвам, като ме хванат "приказливите", пък почнем ли да го мислим, отиде непринудеността по дяволите.
Нека да си пишем кой колкото му идва отвътре, пък да чете, на когото му се чете.

Хайде, до по-късно.

Допълвам се с една практична информация за софийските бабетки + Борянка и Луси:
На пазара Кр.село в един магазин има тениски (може и блузки да се нарекат)с дълъг ръкав, памучни, по 4 лв. Аз си купих два цвята синьо, керемидено, лилаво и миши цвят. Нося си ги под ризи и суитчъри. Ако някой иска, мога да му купя и да донеса на срещата. Аз съм си купила L, XL и XXL. И трите номера ми стават, просто стоят различно.
Съобщавам ви това, защото не съм виждала досега такава цена. Йовтинко, както казва Здравчето. Joy Има и други цветове - нюанси на зелено, сиво, синьо и др.
Мога да кажа и кой е магазинът, ако искате лично да си изберете.

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 13:38 от svetal4o27

# 574
Здрасти, здрасти - на всички.
Надниквам и беж да се правя красива ...

Днес е малко ,,постен'' матР'Яла за четене, ама пък я к'Ви шарени картинки има ....
Назад съм с четенето ( а и с помненето кой, какво ), но  пък си ,,заработвам''  за събота, че май целия ден шЪ мЪ хване липсата - до обед на фитнес, после на среща и ако се застоим повечко - като се върна направо в кревата.

Здравунка-Мравунка, благодарско за запазения клуб. Абе, що до сега не съм чула да предлагаш среща там - добра локация, казваш, добра храна, к'Во друго му трябва на човек...

Светълчо, приятно изкарване  на РД. После казвай какво купи ( или ако си казала съм пропуснала да прочета) и как се прие, че и мен скоро ме чака купуване на подаръци.

Жабка, добре си си ти на топличко ... Разхождай се на воля и поздрави моренцето от нас.

Толкова за сега.
Излизам да се поразвея из центъра и после съм на концерт на Л. Иванова.
Хубав следобед  на всички.

# 575
  • София
Хайде добър вечер и от мен!
Брей днес наистина много " слабо " представяне. Дружките Светълчо и Джили се правят на красиви, ама другите къде са?
Току що ми се обади Боряна. Има проблем с нета, никакъв го няма, та да не се чудите. Жива здрава в събота е на линия Hug  bouquet
При мен нищо интересно-до обяд на тръстиката, после на отчет в Здравната каса, после у дома. И изненадаааа. За 38 години семеен живот ММ сготвил нещо с телешко. Прилича на телешко варено, но не съвсем. Оцених го на 6+ newsm10 - голямо вкусище. После малко почивка, а след това - оправях гергините. Заделих на Шпунци, има ли други желаещи? На срещата ще ги домъкна, барабар с бялото цвете Simple Smile

Сега е ред на музикалния поздрав. След слънчева Испания, след приказната Швейцария, се отправям към снежна Финландия.
ВИВИА, не успях да се запозная с теб, но винаги с удоволствие чета разказите ти. Радвам се, когато пишеш, че се справяш с работата си, че хората те ценят, че вече имаш добри успехи. Дръж се момиче, няма да се предаваме Hug Знам, че тази песен се харесва от българите зад граница, затова те поздравявам с нея. Хубава вечер!

# 576
Здравейте, мацки!
Сори задето занимавам момичетата, които - уви! . няма да са с нас в събота! Много, много извинявайте, момичета! Ама няма как - трябва да се допитам тук в темата за менюто.
Понеже ще отварят само и специално зарад нас - хората от Синия искат да се подготвят, да не чакаме дълго. Та предлагам части от менюто им за избор. Започвам с моите лични препоръки:
Тиквички и пилешки хапки панирани с корнфлейкс, свински джоланчета с кисело з., сърми, сърмички,
шопска, снежанка, овчарска, зелена, туршия /може и да  си носим/, картофи соте с копър и чесън, печени чушки и сирене, панирани сиренца и кашкавалчета, чушки патладажани дом.сос, пържени крилца, пържоли всякакви, пилешки бут, бяло месо, свински каренца, омлети и т.н. Но искат да се поприготвят, а не да запоръчваме в  14 часа и да клюмаме дълго като коне на празна ясла.
Пазарих по около 10 лв. за хапване, пиенето всяка ще си го плаща сама отделно. Ние като се черпим там в такъв състав обикновено си поръчваме по 2-3 порции 2-3 различни неща, също и салати.
С десерта никакви ги няма.
Утре до обяд ще трябва да попоръчам нещичко.
Има ли някоя доброволка да дойде по-рано по организационни въпроси?
Транспорт: тролеи1, 11, 9, всичко по бул.Левски към Сточна гара, трамваи 20,22, 23. Метрото до халите или до СУ - все има 10-тина мин. пеш.
Вход от към 11 Август, ъгъла с Искър. 

# 577
  • София
Тъкмо се прибрах и чета само последното от Здравка.
От всичко изброено ям всичко и направо съм в затруднение какво да си избера. Клоня към пържолки или джоланче с кис.зеле /ама май е рано за зелето?/
Може да ме имаш доброволка-само кажи в колко часа да се приземя  Hug Hug Hug

# 578
              Ето съм! Като надуших манджата и довтасах в темата! Mr. Green
              Здравче,благодаря за жокера! Wink На мен за поръчката не разчитай,че поне 6-7  ястия ме накараха да слюноотделям активно.Ти си доказан експерт в избора в заведенията така,че каквото поръчаш - ще се яде! Не съм на диета! Laughing Единственото ми притеснение е ,че гледам "Кошмари в кухнята" с шеФ Манчев и все пред очите ми е оня чичка дето плю в тигана за да провери дали се е нагрял! Mr. Green По-рано едва ли ще мога да дойда,защото предишния ден имаме празник и вероятно ще реанимирам още!
              Фло,ти нали щеше да ходиш във Виена ? Като те гледам решила си за по-направо да минеш през Испания,Финландия и направо да кажа през целия европейски съюз! Laughing Изборът на музикалните поздрави е трепач!

# 579
  • София
Ето съм!
Снощи лошата Мама не ме пусна и от бързия отговор. Та отсъствието ми е извинено, нали?
Здравке, писах на ЛС, но и тук да си кажа - каквото избереш. Ти поръчваш винаги вкусни неща. 
Светалчо, цял ден си представям шкембе с шоколад и подобни - интересно е. Даже сега доядох шкембе-чорбата и последното парче си го отделих и хапнах с шоколад с мента - бива.  Embarassed
За блузките - от години си нося  и с къс, и с дълъг ръкав. При нас има подобно магазинче - 5/6 лв са.
Янке, какво става с Анжелка? Дано да и минава вече?
При нас - нищо интересно, ежедневие.

# 580
Два дни бях в движение, но тази вечер изчетох постовете ви и за двата дни. Като изключим счупения крак, всичко случило се с вас е хубаво. Пожелавам ви само хубави неща!  ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДОСТАТЪЧНО!
Скрит текст:
ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДОСТАТЪЧНО!!!

Неотдавна, на летището дочух баща и дъщеря да си говорят, преди да се разделят завинаги. Нейния полет беше обявен и приканваха пътниците към самолета. Стоейки близо до входната врата, тя каза: "Татко, съвместния ни живот беше повече от достатъчно. Обичта ти е всичко, от kоето имах нужда. Желая и на теб достатъчно, татко". Целунаха се за довиждане и тя тръгна. Той се приближи до прозореца, до който бях седнал и аз. Видях, че той искаше и имаше нужда да поплаче. Опитах се да не го безпокоя, но той ме попита:
- Казвали ли сте довиждане на някой, знаейки че е завинаги?
- Да, казвал съм - и с това нахлуха спомените за времето, когато изразих моята любов и признателност към баща си и това, което беше направил за мен.
Съзнавайки че дните му са преброени направих всичко възможно да му кажа лице в лице колко много той значи за мен. Така, че знаех какво изживяваше човека, с когото говорех.
- Извинете ме, но по какъв случай е това сбогуване? - попитах аз.
- Стар съм, а тя живее много далече. Има да премина през някои предизвикателства и съзнавам, че всъщност следващото й идване ще е за погребението ми – отговори той.
- Докато се сбогувахте, дочух че каза 'Желая ти достатъчно'. Мога ли да попитам, какво означава това?
Той се усмихна.
- Това е пожелание, което се е предавало с поколенията. Родителите ми го казваха на всеки.
Мъжът замълча, погледна нагоре, като че ли се опитваше да си спомни подробности и се усмихна още повече.
- Когато си казахме 'Желая ти достатъчно', ние пожелахме на другия достатъчно хубави неща в живота, които да му помагат. Той се обърна към мен и продължи като че ли рецитираше нещо: Желая ти достатъчно слънце, за да запазиш мирогледа си светъл Желая ти достатъчно дъжд, за да оцениш слънцето още повече. Желая ти достатъчно щастие, за да запазиш духа си жив. Желая ти достатъчно болка, така че и най-малките
 радости в живота да изглеждат много по-големи. Желая ти да получиш достатъчно, за да задоволиш желанията си. Желая ти да загубиш достатъчно, за да оцениш това, което имаш. Желая ти достатъчно 'Здравей!', за да ти дадат сили за последното
'Довиждане!' Той се просълзи и се отдалечи.
Приятели мои и любими - Желая ви ДОСТАТЪЧНО!!! Казват, че "е нужна минута да намериш специален човек, час да можеш да го оцениш, ден да го обикнеш, и цял живот да го забравиш"
Изпратете тази фраза на хората, които никога няма да забравите. Изпратете го и на човека, от когото сте го получили. Това е кратък начин да им кажете, че никога няма да ги
 забравите. Ако не го изпратите, това може би означава, че много бързате и трябва да понамалите малко темпото, за да се насладите на това, което е около вас и хората, които ви заобикалят. Желая ви достатъчно!!!

Весела среща! Изкарайте си прекрасно!  

# 581
Добър вечер и от мен  мили  приятелки !!!
Вчера и днес все съм в  движение ... Снощи късно влезнах и до като ви изчета и така ми се приспа ,че чак ви засънувах hahaha Затворих компа и си легнах.
Здравче Hug пишеш за менюто , а така съм се нахранила ,че  не ми се помисля за ядене hahaha
Предлагам по една салата Снежанка или Шопска , а аператива е от мен. За основно - хапки- сирене и кашкавал , свински каренца , пържолки , сърмички...Може комбинирани плата да направят ....Като пишат и другите , обобщи  мненията и каквото решиш. Знам ,че е трудно  и мисля ,че никой няма да ти се сърди. Ти горе -долу  знаеш  вкусовете на другите момичета  и може и еднакво на всички да поръчаш. 
Светле Hug много ми хареса  идеята ти за подарък на снаха ти. Вярвам ,че ще й хареса. И аз като Айша, веднага си представих шкембето  с шоколад.Нямам на идея какъв шантав вкус ще има....
За блузките , ако ходиш и за някой друг , можеш да ми купиш ХХL -2 бр -синьо  и миши цвят.., а  ако няма такива , каквито има. Пак ти казвам специално за мен няма да се разхождаш...
Фло Hug браво на твоето момче.... щом след 38 години е решил да готви ,  има си нещо наум човека и вярвам че добре си го възнаградила hahaha за стимул...
Музикалният поздрав и тази вечер  е прекрасен...
Може и на мен да дадеш от гергините ако имаш излишни.
Дидиа Hug голям кошмар сте изкарали с Неда. това си е голям стрес.
Аз съм губила Виолета на 2 години  на морето и то привечер ,когато  по улиците е пълно с народ и всичко по сергиите. Повече от половин час  мина докато я открия , но през това време щях да откача. То детето си е било зад мен ,но имаше едно борче , но аз от уплахата, че я няма и не съм я видяла.
Кари Hug как е принца ??? Четох ти поста и си казвам ,че все така се случва  с внуците , като ги няма родителите. Представям си какъв   ужас си изживяла. Дано  с лекота да му заздравее крачето.
Моите заминаха сутринта за Милано и  на обяд като се връща от училище Митко с температура , та чак вчера отиде на училище.
Кари, ти как си с твоите проблеми. Поотшумяват ли болките ?  Пожелавам скорошно оздравяване...
 K.A.G. Hug писали сме заедно...Много ми хареса фразата :ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДОСТАТЪЧНО!!! Grinning

Лека и спокойна нощ ,мили момичета  !!! Hug Hug Hug Hug  love001  love001  love001 smile3524 smile3524 smile3524 smile3524 smile3524

# 582
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

# 583
  • Кубрат/ Пишурка

Жабче, ти не спиш ли newsm78 Благодаря за кафето - сега си пийвам. Ами да сервирам и чайче:

За съжаление нещата около Анжелка не се развиха добре: двустранна бронхопневмония и сега сме на инжекции. Добре, че имам за шефка жена с малко дете, та сама ми каза: Вземи си болничен и си гледай детето! Ние ще намерим кой да те замества! И така!

# 584
  • София
Някой каза ли ви тази сутрин: „Добро утро“…?

Някой накара ли ви да се чувствате специални…?

Ако не, аз ви го казвам с усмивка и ви желая успешен петъчен ден! Жабче, мерси за кафенцето!

Кари, бързо да минава на смелото момче! Голям ужас ки изживяла, Законът на Мърфи е действал в пълна сила! Силна прегръдка и на теб да те отпусне бързо ишиаса!  Hug

Здравче, не си знам програмата за утре още, та, ако съм освободена ще ти звънна и ще дойда по-рано! За менюто вече писах на лични.  Hug

Грети, благодаря за пожеланието!  Hug

Светле, я ми кажи къде е този магазин, че то, ако не за мен може на някой близък подаръче.  Hug

Яжка ми се губи от софийската група, дано да е добре, че само да не дойде утре вече ще има голяма черна точка.  Hug

Момичета, излитам с юнака, че вече се нахрани. И пожеланието ми за днес е на Мечо Пух:

“Запомнете това всички:
малко Внимание,
малко Мисъл за другите —
и всичко би изглеждало иначе!”

Laughing Laughing Laughing

Янче, като се върна ще си направя вълшебния чай!  Hug О, милото детенце! Давай му и много, много чай от семките, пък и от плода на дюлите! Като се върна ще ти напиша рецепта за билкови бонбони за кашлица, вчера си я записах.

Ето я рецептата:

Предлагаме ви лесен начин, по който да направите сами лечебни домашни близалки за децата си. Едно ще е сигурно - те няма да съдържат съмнителни оцветители, подсладители и консерванти. Освен това, имат уникално действие срещу упоритата кашлица, благодарение на съдържанието си на мед, джинджифил и лимон.
За да приготвите джинджифиловите близалки против кашлица, се нуждаете от 200 грама чист пчелен мед, 1 чаена лъжичка сух смлян джинджифил и 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте меда с джинджифила и лимоновия сок и ги сложете на водна баня на бавен огън, докато сместа се сгъсти дотолкова, че да не се разлива, когато капнете от нея върху гладка повърхност. Важно е през цялото време да разбърквате, за да не завира медът.
След това изсипете във форми за бонбони или лед и сложете дървена пръчица във всяка формичка. За да извадите по-лесно готовите близалки, след като стегнат в хладилник, предварително намажете формата с растително масло.
Забележка: За да направите полезните близалки още по-вкусни за децата си, към сместа може да прибавите щипка натурална канела или ванилия.

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 08:49 от marina_vladi

Общи условия

Активация на акаунт