КГБ = Клуб на Готините Баби - 150.

• 70 590
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро! Днес нямам първи час и нали Анжелка и днес ще си бъде у дома си пия кафето по-късно. Да предложа и на вас:

Лек ден и ползотворна седмица!  Hug Hug Hug

# 91
# 92
Добро утро!
Да си взема от Янченото кафе и аз - мерси Янче  Hug
У дома съм вече, вчера се прибрахме, още не мога да си събера мислЪта  Mr. Green
Хубаво беше, кратко беше  Mr. Green  Mr. Green искам пак...
Нали съм поспалива, и френска закуска не можах да предложа  Embarassed
Много имам да чета, да наваксам, но то пък е по-приятно от другите задължения, тъй че ще наваксам с информацията и пак ще се разпиша
Засега приятен понеделник и успешна нова седмица!

# 93
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona

# 94
  • София
Добро утро и от мен  bouquet
ДОБИ, добре дошли! Hug Чакаме подробен репортаж.
ДИДИА, защо изтри указанията за пиенето на желатин? По твоя съвет аз го пих пролетта и имах ефект. Напиши пак-който иска да го пие, който не, не. Напиши, ще помогнеш на някого.
ЛУСИ и аз мъкна акордеона на вилата, че обичам да си пея. Вече 52 години не се разделям с него.
ЖАБКЕ, благодаря за хубавите пожелания. И на теб същото Hug
РИМАРЧЕ newsm51хубав ден.
АЙША, вчера след обяд бях с чаветата в градинката при КАТ. Ако беше звъннала, можеше да се видим Simple Smile
ЯЖКА, може пък твоя желатин да е бил синтетика. Опитай с истински. Simple Smile
ЯНЧЕ, а сега да си изпия на спокойствие кафето. :
Е, толкова за сега. На тръстиката съм. Трябва и да се потрудя. Хубав ден wavey

# 95
Здравейте мили приятелки !!!

Искам да ви почерпя за здравето на ММ. Днес навършва 66 години - щастливо число  Grinning Да е жив и здрав , още дълги години и да сме си заедно двамата ,да се радваме  на деца , внуци , пък ако е рекъл Бог и на правнуци !!!

Ставам ,че имам доста задължения за днес !
Прекрасен и усмихнат ден на всички ви !
Прегръдки и целувки !!! Hug Hug Hug Hug  love001  love001  love001  love001  love001 newsm51

# 96
Роси,честит рожден ден на твоята половинка!Здраве,късмет,много щастливи години двамата заедно да се радвате на прекрасните си деца!

Привет,момичета! Днес малко се поуспах,че вчера броих не само оФце! :lol         
                 Фло,за да няма реклама,който иска на ЛС! Laughing Все поглеждам за среща,ама нямааааа!
                 Лек и спокоен ден ви желая! Hug

# 97
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добрютрю, милимоички!

Кво виждат очите ми - празник! Торта! Пиене! Ядене!
Наздраве! Да ти е жив и здрав рожденикът, Луси, "да се доводите до края"!, ( казваше баба ми).
Весело празнуване довечера!

(Пък да споделиш за тортата, че не съм я правила, пък и мойте обичат домашни торти. Може и рецепКата да кажеш Joy)

Чета за желатина, логично е да помага за ставни проблеми. Обаче качва холестирола, не знам дали знаете. Така че всеки да си преценява според личните си технически параметри Joy

Дидия, а сладкиша с круши? Къде га рецепката? Само твойте внуци ли ше ядат готини неща?!

Шпунци, теб те мисля много...Дано се закрепите... Hug

Хайде да мислим за среща, ако искате. Че почват студове и пО няма да ни се излиза...

# 98
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Дидия, па мноо си пъргава, бре, изпревари ме. Ама ме зарадва, че и ти пишеш за среща.

# 99
Хей, МИЛИМОИЧКИ!
Мърдам, шавам, попрочитам, обещавам да стана по-редовна - на сърце сте ми!
 newsm51 newsm51 newsm51
Приветствам идеята за среща. Дидиа, този път тя е твоя. Защо да не я осъществиш организацонно? Белким успееш да заобиколиш черните котки. Един от шефовете ми викаше точно така "Кой каквато идея даде - длъжен е да си я осъществи. Ние ще го подпомагаме." И какво му беше "подпомагането"?!? Критика!
 Naughty Thinking Stop

Какво ще кажете за още една оперетка?
Маринка, театралке, съвместим ли е първокласника с едно посещение на тетро? С кои девойки си казахме, че още не сме гледали "Контрабаса"?

# 100
              Светалчо,ей гА сладкиша! Laughing От "Домашни хитрини" е рецептата!Копирам рецептата - аз я изпълних точно.

Скрит текст:
Необходими продукти за този сочен, ароматен и невероятно вкусен сладкиш с круши: 125 гр. краве масло (много ви моля не го заменяйте с маргарин), 1 чаена чаша с вместимост 250 мл. пудра захар (може и ситна кристална), 4 яйца размер L, 1-2 прахчета ванилия или семенцата на 1 шушулка, 4 с връх супени лъжици кристална захар, 3-4 сочни есенни круши, 1 чаена чаша пълна до горе с брашно (вместимост 250 мл), 150 мл. студено прясно мляко и 1 бакпулвер.
Приготвяне: маслото трябва да е със стайна температура. Разбивате го с миксер около 5 минути след което постепенно добавяте пудрата захар да се образува пухкав крем. Разделяте жълтъците и белтъците. Добавяте към образуваният маслен крем един по един жълтъците, като добре разбивате до пълното усвояване от крема. От тук нататък продължавате да бъркате с шпатула или удобна за вас лъжица. Брашното пресявате с бакпулвера и добавяте към маслото постепенно като добавяте и от прясното мляко. Тестото става по-гъсто от обичайното за кекс. Слагате и ванилията и разбърквате. Вкусният сладкиш с круши печете във форма 30/20 см или 25/25 см . Тавичката намазвате много добре със студено краве масло и поръсвате с брашно. Излишното брашно изтупвате. Разстилате равномерно и печете в предварително загряна фурна на 170 градуса до готовност около 30 минути. Проверявате с клечка за зъби или шишче. Щом шишчето е сухо изваждате вашият сладкиш с круши от фурната. Докато сладкиша се пече, обелвате крушите и нарязвате на лентички с дебелина около 0.5 см. Разбивате белтъците с кристалната захар на сняг, до меки връхчета. Горещият сладкиш с круши покривате плътно с резените плод и покривате равномерно с разбитите белтъци. Връщате обратно във фурната, която не изключвате докато правите тази операция. Запичате белтъците до приятен карамелен цвят. Оставяте ароматния сладкиш с круши напълно да изстине и тогава режете и поднасяте. Аз го оставям след като изстине за няколко часа или 1 нощ в хладилника, защото ни харесва като е студен. Това е рецептата на вкусния сладкиш с круши от времето когато бяхме ученички.

Много е лек и вкусен!Имам поръчка и за събота,че както сме цяла банда изчезна за минутка. Laughing
                            Изчезвам към тръстиката! Hug

# 101
  • видин
Eй, друго си е в бабешкия форум -пийнах кафенце, хапнах си от тортичката, само за уискито ми е рано Grinning
А и научавам полезни неща - това със желатина не съм го знаела - аз пия колаген, но не за ставите , а за кожата. Освен баба , съм и майка - да не излагам щерката. Не казвам, че има особен ефект , ама  така има вероятност да забавя малко бръчките. Количеството ,което вземам е голямо - 6 гр дневно на гладно. И задължително поне 2 литра вода дневно.
Ама нещо взех да го забравям. Движението му е майката. Повечето ни проблеми идват от обездвижването.

Стига за болести- да ви кажа за Боянчо - много ми е сладък. И все ми е на устата да кажа " на мама сладкото момче", но внимавам. И казвам " на баба бубицата". Дали, защото разликата между него и най-малкото ми дете е само 8 години - но някак си по- го чувствам като мое дете. При вас така ли е било?

# 102
Роси, да ти е жив и здрав съпруга. Нека всичко което си му пожелала да се осъществи Praynig
На новата баба честито слъчице Боян. Да расте жив ,здрав под щастлива звезда.Извинявай, но нещо ми се губи твоето представяне, може би е станало през един период на лятото, когато се появиха наведнъж няколко нови бабетки или кандидат такива и след един два пъти изчезнаха newsm78. Ти от София ли си?
Доби, добре завърнала се,направила си екскурзия кратка но прекрасна. Hug
За желатина и аз бях почнала да пия. Дори бях си купила в Бг от аптеката желатин на хапчета, пих пих, пък престанах, защото не забелязах ефект,Може би трябва да се консумира доста продължително newsm78
Сутринта рано отидох на педикюр,болят не болят краката , нали все още сме с летни дрехи  и сандали, фасон трябва да имат поне Joy.
Айша, не ви заблазавам за катеренето пеша, не че аз не го правя и при най луксозните иподдържани асансьори, щото съм скарана во век и веков с този вид превоз Joy
Опа принцовете и тримата звънят на вратата, оставям ви милички и на всички без изключения желая да имате хубава и спорна нова седмица

# 103
  • София
Роси ,окапах се от почерпката.
Нека се обърнат шестиците  два пъти в годините на Митко! Да се обичате и уважавате,да се грижите един за друг.Наздраве!

Кари ,Дано намериш най ефикасния лек. Новата баба  е отскоро  при нас бабите,не е от прелетните птици.
 Мария Ра ,много млада баба си,  Радвам се за бубицата ти Боянчо. Heart Eyes
Здравче  Hug
 Доби чакам разказа за Париж.
Явно вдигам кръвно ,кажете някакъв лек. newsm78

# 104
Смехът е  здраве

Край!От утре спирам всякакви диети! Искам като ме види мъж, да иска да ме изяде, а не да ме нахрани!

Общи условия

Активация на акаунт