Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 668
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Момичета искам да направя резервация през букинг, но нямам кредитна карта. Това единственият начин ли е? Опитах с дебитна. Пак е МастерКарт, но не става.
В ревюто на всеки хотел пише какви карти приема.
Макар и рядко ми се е случвало да видя оферти и без необходимост изобщо от карта.

Да и аз попадам на тях, но точно този които харесах е с карта, изчетох "често задавани въпроси" но не споменаваха дебитните, за това попитах тук.
Ето го хотела, поне някой друг да се възползва, ако търси и го хареса http://www.booking.com/hotel/tr/galatahostel2.bg.html?aid=339530 … 5156a851e5;dcid=4

# 631
Става с дебитна Visa Electron.

# 632
  • София
Става с дебитна Visa Electron.

Но поне моята, която е на ПИБ, трябва специално да я "отблокирам" в офис на банката ако искам да я използвам в интернет. Някакъв вид защита е и специално ме предупредиха като ми я даваха. Иначе не е проблем да се използва за плащане в интернет. Все пак не препоръчвам да се използва дебитна карта. Ако някой неправомерно ви пипне парите, много трудно се възстановяват. По-добре използвайте кредитни карти.

# 633
За любителите на кюнефето  Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=U4Ktt0d_Vj8

# 634
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Запрянов са пуснали оферта за април с 2 нощувки за по 115 лв. Прегледах я набързо, не видях задължителни неща, само в неделя тръгването е сутринта, но то само Караджъ тръгват на обяд:

http://www.deals.bg/april-Turtsiya-Istanbul-hotel-23-2-noshtuvki … Travel-TRAV_25681

Всъщност, пуснали са всички дати до края на юни на цена 115, даже и около 24 май, така че сега е момента за планирането на летен Истанбул
http://www.deals.bg/Turtsiya-Istanbul-Odrin-hotel-23-2-noshtuvki … chovek-TRAV_25750

# 635
  • обл.Варна
Здравейте! Имам намерение в началото на април да посетя Истанбул за пръв път с тръгване от Варна. Чудя се коя фирма да избера Караджъ турс или Бохемия. Какво бихте ме посъветвали?

# 636
Здравейте! Имам намерение в началото на април да посетя Истанбул за пръв път с тръгване от Варна. Чудя се коя фирма да избера Караджъ турс или Бохемия. Какво бихте ме посъветвали?

Аз съм пътувала с Бохемия 4 пъти и съм доволна, от Караджъ не, автобусите са им ужасни, придружаващите групата некомпетентни, а там на място е едно бързане и нервничене, също така и хотела ни беше отвратителен.

# 637
  • Варна
teseto, тъй като става дума за Варна, написаното за придружаващите не важи. Последните ни 4 пътувания с тях бяха в повече от прилични хотели, при това трите пъти - без ние да сме си избирали къде да сме настанени.
Цените на Бохемия са били винаги по-високи. Обикновено пътуват с дневен преход, което "изяжда" първия ден...
simonka07, ако искаш, дай офертите, които разглеждаш и ще обсъдим конкретно предимства и недостатъци.

Du, едва сега видях чуденката ти относно цените на билетите. Аз ни най-малко не мога да ти отговоря каква е логиката, но от тук (Варна) пътуват Метро и Нишикли и цените и на двете фирми от години са такива - 120 лв. Няма мърдане.
А иначе, ние кола В Истанбул не сме карали. Избрах хотел с възможност за паркиране (оказа се, че на 100-150 м от него има два обществени паркинга, макар за нас да имаше място пред самия хотел и това да бе безплатно), до който се стига изключително лесно и след паркирането там колата бе в почивка до тръгването ни. Колкото до аварията, случи ни се такава. Това - при проверена, обслужена и минала профилактика от всякакъв вид и род кола. За късмет беше лека, което ни позволи да се приберем без ремонт. Но от това не си застрахован, има неща, които са непредвидими. А удобството да си с твоята кола е несравнимо.
По повод другите дебати да кажа, че въпросната резервация бе направена с дебитна карта... такава, в която не стоят пари Wink.

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 21:21 от beljata

# 638
  • обл.Варна
Офертата на Бохемия-  http://www.bohemia.bg/prog.php?p=464&c=22
Офертата на Караджъ турс-  http://www.karacitours.bg/offers/2131/Ekskurziya-do-Istanbul-Hit … rie-i-Burgas.html

# 639
  • София
По повод другите дебати да кажа, че въпросната резервация бе направена с дебитна карта... такава, в която не стоят пари Wink.

Хитро. Wink Не ми е минавало през акъла.  Mr. Green  В интерес на истината, никога не сме имали проблем с Букинг, но човек винаги трябва да има едно на ум.  Grinning

# 640
  • Варна
simonka07, на пръв поглед от тези две по-добрата е на Бохемия.
В момента, обаче, Караджъ имат оферта в Deals за 99 + 45 лв. Втората сума включва 2 от нещата, които ги има в твоята оферта на същата фирма като безплатни (пешеходната панорамна и посещението в МОЛ Форум), но и екскурзоводско обслужване в Св. София, Топ капъ и Водохранилището. Затова е добре да прецениш какво искаш да посетиш. Ако предпочиташ Сапфир и автобусна обиколка с отиване до азиатската част за панорамни снимки, избери Бохемия. Пешеходната панорамна, обаче, при тях е платена, а мисля, че за първо посещение е задължителна. Дава добра представа за разположението на основните забележителности и за самите тях. При Бохемия тя включва и посещение на Св. София и Топ Капъ, така че пак ще ги платиш. Освен това при тях се говори за посещение на обекти с обществен транспорт, което ме кара да смятам, че така афишираното включено в цената посещение на Сапфир е именно с него. А отиването до там с метрото е най-простата работа и не е нужно да те водят по този начин. И при това да ти го пишат като бонус. Струва им 3 лв. на човек в двете посоки... максимум. ooooh!
Според мен обектите, включени в споменатата оферта на Караджъ са емблематични (трите описани по-горе + аквариума Тюркоазо в МОЛ-а) и повече си заслужава. А за Сапфир, който също е добре да се види, макар и да не е задължително да е първия път, може да те упътим. Наистина е изключително лесно.

Таня, не е нарочно търсен ефект. В тази карта пари влизат на определена дата и излизат на другия ден.  Mr. Green Затова е направена. Не са космическа сума, но и не съм се притеснявала, че бихме имали проблем. Просто нямаме кредитна и пробвахме с нея. Стана.

# 641
По повод на питането на simonka07,октомври месец ходих до Истанбул със същата оферта на Караджъ турс.Останах доволна.Но не съм ползвала никоя от платените им екскурзии.Сутрешната пешеходна обиколка е много от полза за ориентация кое къде се намира.На нощната автобусна след цял ден обикаляне (а и умората от нощния преход)заспивах.Всички останали обекти ,които исках да видя посетих сама.Но бях се "подковала" добре, благодарение на тази тема Simple Smile
П.С: Обещала съм и отчет със снимки,но заради развален компютър и други пречки още не съм.Надявам се скоро да го направя)

# 642
  • Кукуландия
Да се отчета и аз. В крайна сметка смених резервацията с такава в този хотел и реших да не чета коментарите за него Grinning След като разгледах доста други хотели този натежа заради остъклената тераса с изглед към Синята джамия и факта, че трамвайната спирка Султанахмет е на 10 метра от хотела (поне така пише Simple Smile )
От 18ти до 23ти май сме в Истанбул!  newsm76 newsm44  ura Това ще ни бъде първата почивка само с мъжът ми от 4 години насам! Нямам търпение!
Все още не сме решили дали да ходим с кола или с автобус, но тайно стискам палци да избере колата  Mr. Green

Да кажа и аз за картите... Този хотел ми поиска въвеждане на кредитна карта като предпазна мярка, а аз си имам виртуална карта, която използвам само за плащания в Интернет и в нея няма пари освен ако няма да купувам нещо, така че това също е вариант  Simple Smile

На трамвайните спирки има ли разписания кой номер до къде ходи и т.н.? Разгледах линковете на 1ва страница, но на повечето не видях да има смяна на езика и нищо не разбрах  Embarassed

Препоръчайте ми къде да хапнем рибка/морски дарове и/или традиционна турска кухня на Босфора (Султанахмет). Записала съм си за мидите на Рибния пазар и за Ортаклар. В крайна сметка изживяването няма да е пълно без да се потопи човек в кулинарния свят на Истанбул.  Whistling

# 643

Да кажа и аз за картите... Този хотел ми поиска въвеждане на кредитна карта като предпазна мярка, а аз си имам виртуална карта, която използвам само за плащания в Интернет и в нея няма пари освен ако няма да купувам нещо, така че това също е вариант  Simple Smile

Моля за подробности. Как виртуална?

# 644
  • София
На трамвайните спирки има ли разписания кой номер до къде ходи и т.н.? Разгледах линковете на 1ва страница, но на повечето не видях да има смяна на езика и нищо не разбрах  Embarassed

Честита резервация!   bouquet  Tрамваят, който ще ползваш е само един. Той дори няма номер. На картите е отбелязан като Т1. Само гледай да спазваш посоката.  Grinning Има и два ретро-трамвая - един по Истиклял и един в Кадъкьой, но те са по-скоро като атракция, а не за удобство. И още една линия, която е с начална спирка Панорамата и отива в посока Златния рог. Не е много популярна сред туристите, но все пак може и да ви послужи ако ще разглеждате Карие/Хора. Мисля, че беше Т4.

Общи условия

Активация на акаунт