Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 678
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
...
А сега да се похваля Hug Преди малко букнах четворна стая в 4-звездния Hotel Buyuk Sahinler на символичната цена от 469 лева за три нощувки за Великден. С пътуване от Пловдив (50 лева в двете посоки с Матпу) излиза дори по-евтино от ваучерите на ЗТ. Но сега вече говорим за пълни 4 дни с 3 нощувки в 4-звезден хотел, разположен на стратегическо място до транспортния възел Йеникапъ!

www.hotelbuyuksahinler.com.tr

Браво!  Peace

# 616
Някой бил ли е в Huxley hotel old City?

http://huxleyhotel.eu/

# 617
  • Кукуландия
Заложих на този: https://www.booking.com/hotel/tr/akdeniz.en-gb.html?aid=339530;l … tbooking_confpage
Вижда ми се много близо до Цистерната, Синята Джамия, Топкапъ, много евтино и има закуска и безплатно канселиране преди май. Ще потърся още в този район за 400-500лв. за 5 ношувки, но исках да имам нещо сигурно като за начало Simple Smile Нямам търпение!  Grinning

P.S. Май няма да този хотел като чета ревютата към него... Някой може ли да препоръча конкретен хотел в Султанахмет за 40-50лв. на човек? Двойна стая. Има доста хотели около Топкапъ/Синята Джамия/Цистерната, но би ми било много по-лесно да повярвам на вашите думи, отколкото на ревютата в букинг...  Grinning Насочила съм се към точно този район, защото от картата ми се струва най-удачен и идеален  Grinning

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 15:54 от Uinen

# 618
  • София
 bialk, честито!   bouquet  Имай предвид, че винаги четворните стаи са на сметка. Дори и апартаментите, в които могат да спят 4-ма са по-добър вариант от 2 двойни стаи. А при екскурзиите се плаща на човек, независимо от настаняването. Ако ти кажа колко скъпи ми се виждаха двойните стаи в момента, в който тръгнахме сами с мъжа ми!  Laughing Вече претръпнах. Или по-скоро забравих по колко ни излизаше като сме четирима.  Mr. Green

Вчера забравих да коментирам:
Цитат
Вторите имaт бързи (и мaлко по-скъпи линии).
Не са малко по-скъпи, а двойно по-скъпи. С Идо е 10 лири, със SEHIR HATLARI е 5 лири. И двете имат намаление за пътуване с карти, но съотношението пак е 2:1.

# 619
  • Варна
Дa, двойно по-скъпи, но рaзликaтa си зaслужaвa двойно по-бързото пътувaне. Препоръчaлa съм дa се видят сaйтовете зa aктуaлнa информaция и мисля, че всеки може дa си прецени кaкво го устройвa.

# 620
....

А сега да се похваля Hug Преди малко букнах четворна стая в 4-звездния Hotel Buyuk Sahinler на символичната цена от 469 лева за три нощувки за Великден. С пътуване от Пловдив (50 лева в двете посоки с Матпу) излиза дори по-евтино от ваучерите на ЗТ. Но сега вече говорим за пълни 4 дни с 3 нощувки в 4-звезден хотел, разположен на стратегическо място до транспортния възел Йеникапъ!

www.hotelbuyuksahinler.com.tr

Бялк, през изминалия септември бяхме в "твоя" хотел. Хубав е и наистина е на хубаво място. Ето и  изглед от прозореца ни (7 етаж). Виждахме парченце от морето Simple Smile Ей там, в дъното Simple Smile

Скрит текст:

# 621
  • софия
Здравейте,
да кажа за паркирането ....
ние сме ходили два пъти и все с кола
Сега хотелът, който избрахме предлагаше платен частен паркинг срещу допълнително заплащане. Оказа се че това си е платен паркинг на близо и всеки може да го ползва като си плати съответната сума. Не знам дали има някъде информация къде са тези платени паркинги, но около Таксим, където бяхме ние, беше пълно с такива. Повечето бяха 10Е на ден, на нива и винаги имаше места. До колкото си спомням при ровенето из booking.com хотели които предлагаха паркинги срещу доплащане искаха цени от 5 до 12Е.
Преди 2 г. бяхме в този хостел
http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Orient-Hostel/Istan … dateTo=2015-02-01
Много близо до историческите забележителности. 5 мин и си там. Това е най-удобното легло в хотелска стая на което до сега съм спала. Закуската се сервираше на последния етаж с гледка към Босфора. Но пък имаше някакви младежи, които непрекъснато вдигаха шум до 2-3ч през нощта. Стените имам чувството, че бяха картонени и всичко се чуваше. Също се чу доста добре и сутрешното пеене на ходжата от Синята джамия. Също така заведенията за бързо хранене наоколо са по-скъпи - правя сравнение с таз годишното ни място Таксим.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 17:16 от mama_hero

# 622
Привет,
За пръв път ще сме в града и за пръв път с бебе на 10 месеца. Налага ми се да организирам малко по-лежерна програма, отколкото до сега, но вярвам, че ще е забавно  Heart Eyes
И аз отправям няколко въпроса, към по-компетентните:
1.   Удачен квартал за настаняване (би било добре в близост да има парк, така че и дори да не обикаляме забележителности, да има къде да разхождаме наследника, както и да е сравнително тих)
2.   Най-вероятно, ще ползваме туристическо бусче за разглеждане – линка на първа страница не се отваря. Моля за информация за тях.
3.   До някой от островите бихме отскочили също- препоръчайте кой за кратка разходка и обяд, примерно
4.   Мъжът ми държи да хвърли въдица няколко пъти  Crazy Възможно ли е и къде?! (ако има някой с преки впечатления)
Това са ми за сега въпросите. Ще бъдем 5 дни в края на месец март.
Благодаря!  bouquet

# 623
Привет,
За пръв път ще сме в града и за пръв път с бебе на 10 месеца. Налага ми се да организирам малко по-лежерна програма, отколкото до сега, но вярвам, че ще е забавно  Heart Eyes
1.   Удачен квартал за настаняване (би било добре в близост да има парк, така че и дори да не обикаляме забележителности, да има къде да разхождаме наследника, както и да е сравнително тих)
2.   Най-вероятно, ще ползваме туристическо бусче за разглеждане – линка на първа страница не се отваря. Моля за информация за тях.
3.   До някой от островите бихме отскочили също- препоръчайте кой за кратка разходка и обяд, примерно
4.   Мъжът ми държи да хвърли въдица няколко пъти  Crazy Възможно ли е и къде?! (ако има някой с преки впечатления)
Благодаря!  bouquet

Имам чувството, че нямате реална представа за града...
Бих ви препоръчала да се замислите сериозно дали точно в края на март е подходящо да водите бебе на 10 месеца в Истанбул. Времето може да е прекрасно, но можете да уцелите дъждовно време, придружено и от постоянното подухване около Босфора...
"Отскачането" до някой остров отнема почти цял ден.
От всички точки най-лесно изпълнимата ще ви е тази с "хвърлянето" на въдицата.

# 624
Грозното патенце , Hug не ми се сърди, но струва ли си да ходите чак до Истанбул, за да разхождате наследника в парк. И то в края на март Thinking

На ММ обикновено му отнема цял ден риболова. Ще загубите ли толкова време в Истанбул заради едната въдица  newsm78. Аз никога не бих си го причинила Simple Smile. Мое мнение  Peace

Иначе, мостът Галата е известен и ето с това:

Рибари съм виждала на пристанището Кабаташ и на Принцовите острови (Бююкада)

# 625
Привет,
За пръв път ще сме в града и за пръв път с бебе на 10 месеца. Налага ми се да организирам малко по-лежерна програма, отколкото до сега, но вярвам, че ще е забавно  Heart Eyes
4.   Мъжът ми държи да хвърли въдица няколко пъти  Crazy Възможно ли е и къде?! (ако има някой с преки впечатления)
Благодаря!  bouquet

Имам чувството, че нямате реална представа за града...
Бих ви препоръчала да се замислите сериозно дали точно в края на март е подходящо да водите бебе на 10 месеца в Истанбул. Времето може да е прекрасно, но можете да уцелите дъждовно време, придружено и от постоянното подухване около Босфора...
"Отскачането" до някой остров отнема почти цял ден.
От всички точки най-лесно изпълнимата ще ви е тази с "хвърлянето" на въдицата.
За нас няма подходящо/неподходящо време, пък било то и с бебето. Пътуваме с него по всяко време и навсякъде. Ако има нещо, на което да се научиш от детето, то е да не кроиш "големи" планове, а да изживяваш ситуацията, както си сметнал за най-добре в дадения момент. Дъжд може да вали и през други месеци или пък да е доста горещо. Peace
Помолих за стратегически ориентир в местоположенията, за да мога да резервирам по-рано хотел. Ако някой се включи с идеи, ще ми е от помощ.  bouquet
pepel_ot_rozi, благодаря за предложенията и изказаното мнение! Удоволствието трябва да е всички пътуващи. Ако някои ги привлича ден висене в някой мол, ние сме за сред природата. Heart Eyes

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 22:31 от Грозното Патенце

# 626
Разгледайте хотелите в района на Сиркеджи. Близо до парка Гюлхане, за разходки и близо до моста Галата, където има доста рибари. От там има удобна връзка за азиатската част на Истанбул с Мармарай и доста корабчета, които тръгват от двете страни на моста.

# 627
Избягвам да чета темата целогодишно, защото все ми се ходи и се превъртам, ноооо... отново започвам да наваксвам с информацията Wink
Отвори ми се работа  в Истанбул за едно изложение... та 2-5 април .... там съм Wink Единия ден ще ми е плътно зает, но остават ден и половина свободна програма Simple Smile (изпитвам нескрита радост от това  newsm44 )
Чета ви усилено и събирам идеи! Simple Smile

# 628
Момичета искам да направя резервация през букинг, но нямам кредитна карта. Това единственият начин ли е? Опитах с дебитна. Пак е МастерКарт, но не става.

# 629
Момичета искам да направя резервация през букинг, но нямам кредитна карта. Това единственият начин ли е? Опитах с дебитна. Пак е МастерКарт, но не става.
В ревюто на всеки хотел пише какви карти приема.
Макар и рядко ми се е случвало да видя оферти и без необходимост изобщо от карта.

Общи условия

Активация на акаунт