Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 649
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Uinen, извинявай, че сега отговарям, но пишех от телефона...
Когато избереш дати и поискаш да видиш цени, под табличката с тях излиза следното:
"Esra Sultan Petrol Hotel може да приложи допълнителни такси, които не са посочени по-горе. Обърнете внимание на дребния шрифт в информацията за това място за настаняване."
Дано е това, което си видяла отдолу. Както казах, не знам какво могат да поискат, само предупредих за това, което видях.

Колкото до шума... Аз лично се плаша повече от шума на заведенията, затова избягвам хотели над заведения, когато разглеждам. Единственият път, в който в Истанбул не можах да заспя е когато в хотел Бекдаш, в ресторанта на последния етаж, имаше вечеря за сборна група на Караджъ. Е, няма как да спиш, когато буквално над главата ти кънти музика. Ние бяхме на предпоследния етаж. Mr. Green Добре, че приключиха в прилично време.

Du, напълно съм съгласна.
Туигъл, неприятно е това. Наистина е от значение дограмата. В един от любимите ми хотели (Ейфел) се чуваше наистина през дограмата, но там пък улицата е много спокойна. В последния дограмата, а може би и някаква друга изолация, спасяваха положението.
Скрит текст:
У нас се чува, имам чувството, и през стените. ooooh!
Иначе този хотел приличен ли е? Коя фирма ви настани в него?

Нервакова, права си, джанъм! И аз туй намеквам. Wink

# 676
  • София
Много ви благодаря за всички отговори и насоки. Hug
bialk, ще разгледам за хотели в този район. Ще хвърля едно око и на хотела, който ти резервира. Виждам, че и  Г-жа Нервакова споделя положително мнение за него.

# 677
  • София
Ето още един сайт за запазване на хотели:

http://tripfinder.paycationonline.com/index.asp

Kолебая се между Хилтън и Риц, но има време, ще си помисля.  Wink Между другото мога да ви препоръчам Grand Hyatt Istanbul до Гези парк/Таксим (има го в сайта). Мои роднини отседнаха там и останаха доволни.  Mr. Green И фитнесът му е хубав.  Mr. Green Сигурно и шумоизолацията е добра, но не съм ги питала.  Laughing

Пепелче, нали не ми се сърдиш? Но като видях подбора на хотелите и ми стана смешно. То си е и тъжно, не само смешно.  Wink

Иначе пред този хотел  паркирахме колата като бяхме в беззвездно хотелче в близост. Там уличките са свободни за паркиране, а тъй като не е в голямото меле до СултанАхмет и Хиподрума, могат спокойно да се намират места. А същевременно е на 15 минути от Хиподрума.

# 678
  • о`майна лунна нощ е
Белята, хотелът като цяло не беше лош. Личи си, че е стар, не си бяха дали много зор с реновирането, от хигиената на санитарното помещение имаше доста какво да се желае - мухъл по фугите, раздута от влагата врата, май и лампата там не работеше, та ползвахме тази над огледалото  и мивката.

Но - имаше удобно легло, удобна възглавница, парно, което си работеше до степен да се завием само с олекотената завивка и чисти хавлии в банята. Съчетани с първа вечер в автобуса, обикаляне до омекване на колената през двата налични дни там след това - беше ми напълно достатъчно да се заровя във възглавницата и да отлепя. Чувах всичко, будех се често, ставах рано - но адреналинът и емоцията от града тушираха негативите.

Закуската също беше добра - три вида салами, печени наденички, варени яйца, кашкавали, сирена, маслини два вида, сладка, кисело и прясно мляко, корнфлекс, нес кафе, чай ...

Направих снимки на стаята ни - ако има интерес ще ги кача да се ориентирате. Малка е, но семействата ни не са придирчиви и ни беше достатъчно, че има къде да си починем.

Договорът го подписахме с Ривиера тур - пловдивска агенция, която обаче работи със софийските си партньори за тези ежеседмички четиридневни екскурзии с тръгване всеки четвъртък. Ние се паднахме в автобус на Запрянов травел, та не ни беше спестена кожената им програма и обиколка на де що молове има. Все пак, да съм честна - от кожарската фабрика взех на благоверен Тиугъл подаръка за рождения ден и само заради това съм доволна от посещението в нея. Иначе бях доста негативно настроена към такива масовки.

# 679
  • Варна
Туигъл, благодаря за подробностите, може да е полезно някому, така или иначе. Не съм чувала друг да е бил настанен там, затова се поинтересувах. Всяка фирма си работи с определени хотели...
Коментарът ти ми напомни нещо, което все обсъждаме с мъжа ми.
Скрит текст:
Независимо в кой хотел сме били настанени, матраците и възглавниците винаги са били невероятно удобни. Дали се дължи само на умората?! Имам проблем с кръста и с намирането на удобна възглавница и матрак и тази констатация ме е накарала да се замислям за проучване на производителите и дори по-сериозни действия по темата. ooooh!
Какви са вашите впечатления по въпроса?

# 680
Ето още един сайт за запазване на хотели:

http://tripfinder.paycationonline.com/index.asp

......
Пепелче, нали не ми се сърдиш? Но като видях подбора на хотелите и ми стана смешно. То си е и тъжно, не само смешно.  Wink

....
Таня  Hug, разбира се, че не се сърдя. Малко прибързано ви го пуснах, без да го разгледам, още като го получих от една приятелка.
Но пък знае ли човек може някой ден, някой тук да се похвали с резервация в Риц или Хилтън. Laughing Пожелавам ви го.   bouquet

Беличка  Hug,
Скрит текст:
Аз за себе си го отдавам на това, че съм напълно освободена от всякакви кахъри и черни мисли, когато съм в Истанбул. Дори моята приятелка казва, че ставам друг ( спокоен  Laughing) човек. И умората, разбира се, си казва думата.

# 681
  • varna
Белята ,по повод удобните матраци и възглавници в хотелите в Истанбул ,мога да ти препоръчам турските матраци на фирма Yatas -Яташ .Аз също бях впечатлена от удобните легла в хотелите и направих съответното проучване.Оказа се ,че в България ги разпостранява мебелна къща Ралица.Цените са високи,но качеството им е ненадминато.Също имат и възглавници и завивки.Вече две години матрака не е помръднал. Колкото до джамиите и шума в любимия Истанбул нищо не е в състояние да ме подразни и развали настроението ,който иска тишина да отиде на почивка някъде високо в планината или отдалечено село! Grinning
Извинявам се за спама за матраците! Simple Smile

# 682
Благодаря на всички за споделеният опит, относно резервациите с карти и всичко останало   bouquet
Миналата година по глупави здравословни причини, отложих двудневна екскурзия до Истанбул. Трудно понесох разочарованието и за утеха, като компенсация от семейството ми бе отпуснат бюджет за 7 дневно посещение на Истанбул. Нямам търпение да чакам хубавото време и направих резервация в този хотел http://www.booking.com/hotel/tr/galatahostel2.bg.html?aid=397610 … 5156a851e5;dcid=4 за краят на Март. След чудене автобус или влак, реших да пътуваме с автобус на Метро Плюс, защото не открих инфо за влаковете и останах с впечатление, че вече няма такива. Сега остава да направя програма за мен и 14 годишният ми син, съобразени и със сезона.
Изчела съм последните няколко теми по 2 пъти с изключение на 33, която съм чела около 5 или 6 пъти. Повечето напътствия и съвети, са направени съобразени с настаняване в историческата част на града, с което ми възникнаха някои въпроси свързани с местонахождението на "нашият" хотел.
Основния е, с какво да стигнем от автогарата до хотела? И хотела близо ли е до възлови транспортни спирки, че в противен случай, трябва да се ходи в Лалели  Laughing, за да успея да се ориентирам по вашите напътствия, които са така добре направени, че се чувствам все едно съм живяла там. Много ми се искаше да "открадна" готова програма, от предишната тема, но не ми се получи. Местоположението на хотела и сезона не го позволяват.

Извинявам се за линка с хотела, но не зная как да го правя този номер с "този хотел".  newsm78

# 683
  • София
Ради, мястото на хотела е супер! Само е на "лек" баир.  Mr. Green  Наблизо има метро (Шишхане), а Еминьоню и Каракьой с фериботите и автобусите са на пешеходно разстояние.

От автогарата хващате метрото. След това вариантите са 2:
1. На Аксарай прехвърляте на трамвай, слизате на спирка Каракьой (в края на моста е) и се катерите нагоре, но спирката изглежда близо до хотела.
2. На Йеникапъ сменяте метрото с това в посока Таксим и Сапфир. Слизате на станция Шишхане и слизате надолу или по равно (зависи кой изход ще улучите), но пък спирката е малко по-далече в сравнение с трамвайната. 

Щом ще сте с Метро има и вариант да използвате безплатният им трансфер до възлови места в града. Може да спестите едно превозно средство.  Wink

# 684
  • София
Момичета и bialk, златни сте. Hug
Успях да убедя другото семейство, с което ще ходим, да се настаним в хотел близо до забележителностите. Успях да добавя и посещение на кафенето Пиер Лоти, Българската църква, Вселенската патриаршия в последния ни ден, освен посещението на Тюркуазу, макар и мимоходом. ММ обеща, че ще отидем дори и само двамата, ако другите се отметнат нещо, впоследствие.
Много съм доволна. Party
Сега остана да намеря хотел и да направя резервация.

# 685
  • Варна
Браво за решението.
Хотел ще намериш, те са хиляди.
Имай предвид, че нашата църква е в реставрация от повече от три години и нищо не може да видите, освен камбанарията, от разстояние. Може да използвате ферибот по линията Юскюдар - Еминьоню - Еюп (т.нар. Халич) на отиване или на връщане от Пиер Лоти и ще можете да я видите от водата. Това пътуване само по себе си е изключително приятно, дава възможност да се разгледат бреговете на Златния рог, а ако се отиде до Юскюдар - и да се пресече немалка част от Босфора. Всичко това - на цената на градско билетче. Препоръчвам го с две ръце.
Ако те интересува, ще помогнем за разписание, спирки и пр.

Ради, Таня ти е казала за придвижването. Огледах картата и макар станция Шишхане на метрото да има цели 4 изхода, дори и най-близкия от тях е по-далеч от сп. Каракьой на трамвая. Освен това уличките около кула Галата не са място за новобранци. С моето добро чувство за ориентация това е мястото, в което съм се замотавала. Сега се справихме като по учебник (бяхме именно в този район), но сме далеч от първото ходене вече. Ако искате да ползвате метрото, ще помогнем за достигането до въпросните подстъпи към него.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 21:38 от beljata

# 686
  • София
beljata, благодаря ти за включването. Hug Знам, благодарение на вас, че българската църква е в реставрация. Четох и за ферибота по Златния рог. Чудех се за вариант с кола да стигнем до там дали има? Thinking
Ако кажете, че не е възможно да се мине с кола покрай тези места, ще чета по-обстойно за ферибота и, ако нещо не ми е ясно ще ви помоля отново за насоки.
Благодаря още веднъж, че цял ден отделяте от времето си, за да ми давате идеи.  bouquet

# 687
  • Варна
Има начин да се стигне до всяка точка (почти) с кола. Но... има едно голямо НО! Не си струва ядовете. Ще пъплите, особено ако улучите пиков час, няма да видите нищо и ще изгорите сума бензин... и нерви. Един Господ знае къде ще спрете и колко пъти ще се залутате дотогава.
Щом ще сте четирима, взимате поне една карта за транспорта, ако ще пътувате повече, може и две и си джиткате Wink спокойно. Транспортът е много уреден, така че ще се оправите... много по-добре, отколкото с колата.

Като илюстрация...
Скрит текст:
Докато паркираха колата ни пред хотела (нямаше място при пристигането ни, след минути се освободи, та се заеха от персонала) човекът от рецепция ни пита как смятаме да се придвижваме. Обясних му, че сме за 8-ми път там и имаме Истанбулкарт и той въздъхна с облекчение, обяснявайки питането си с проблема с трафика и паркирането в града и препоръчвайки именно избрания от нас начин на придвижване.

# 688
  • София
Истанбул карт е ясна още от първия ден.  Simple Smile Ще прокарам идеята да ферибота. Всъщност, предпочитам я! Искам да видя толкова много неща, но знам, че не е възможно. Но..., нищо. Ще повторя. Wink

# 689
  • София
beljata, благодаря ти за включването. Hug Знам, благодарение на вас, че българската църква е в реставрация. Четох и за ферибота по Златния рог. Чудех се за вариант с кола да стигнем до там дали има? Thinking
Ако кажете, че не е възможно да се мине с кола покрай тези места, ще чета по-обстойно за ферибота и, ако нещо не ми е ясно ще ви помоля отново за насоки.
Благодаря още веднъж, че цял ден отделяте от времето си, за да ми давате идеи.  bouquet
Точно с кола сме ги посещавали. Беше в последния ден на престоя ни. В квартала с Патриаршията и Свети Стефан има малки улички, където е позволено да се паркира. Ние отминахме нашата църква (идвахме от Султанахмет) и завихме наляво. След като паркирахме се върнахме да разгледаме. После се оказа, че на големия булевард в посока центъра, на който е "Свети Стефан" има нещо като отбивка, за да могат да спират автобусите на агенциите. Иначе на булеварда мисля, че не е позволено паркирането. От там до Патриаршията са 10 минути пеша. След това до Пиер Лоти се качихме отново с колата. Тъй като там са няколко заведения, има официален паркинг, но наскоро някой беше споменал, че е платен. Ние нямахме представа точно къде отиваме (като координати) и мъжът ми беше сложил една произволна точка на картата. Оказа се, че стигнахме до самото гробище и там спряхме. Имаше някакви къщи от квартала.

Все пак напълно подкрепям, че с ферибот е по-интересно, живописно и т.н. Но ако вече сте напуснали местенцето си пред хотела, за да тръгвате в посока България, е напълно осъществимо.  Wink А пък паркирането в мол Форум с Аквариума и супермаркета, откъдето можете да си напазарувате, е съвсем лесно - като във всеки един мол. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт