Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 676
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Ходили сме началото на лятото ,беше топличко ,но не горещо,идеално за разходки.
Сега се замислям как ли изглежда мегаполиса на нова година.Моля, които са били организирано да споделят впечатления.

Споделям !  Hug

Ходихме с Емералд и сме супер доволни ! Толкова, че тази година ще ходим пак, ама този път съм повела и махалата, та станахме стройна група от 17 души !  Laughing
Офертите са няколко, избирате си тази, която ви допада - за нас това е новогодишната вечеря на яхта.Няма пеещи “звезди“ и гастрольорки, а БГ ди-джей, даже са двама, които правят страшен купон - не сме седнали !
Предлагат се и екскурзии, които не са задължителни, в цената влиза само пешеходната из историческият център, която така или иначе правим, защото е преди да се настаним в хотела. Ние, понеже бяхме ходили лятото и сме видяли забележителностите, седнахме на една пейка пред любимата ми Ая София и ядохме топли-топли симити с чуден чай ! И след като това се случва рано сутринта, към 8-9, можеш да добиеш представа и за времето - меко, направо септемврийско утро, а не като за 29.12.
Самата новогодишна вечеря е много богата - 6 степенно меню, местен алкохол и безалкохолни - без ограничения, както и бира. Като казвам местен алкохол - не е куче марка, бирата е Ефес, ракията е Йени, а кармъзъ ширата е страхотна. И не знам как, ама сервитьорчетата бяха запомнили кой какво пие и нито за миг чашите не оставаха празни. Бяха толкова много персонал и така усмихнати и любезни, че да ти стане драго - само да обърнеш глава и са до теб да ти изпълнят желанието. Накрая и на хорото ги хванахме. Laughing
Самата обстановка в Истанбул също е много празнична, вече от 10-тина години и повече и там отбелязват НГ тържествено . Улиците и магазините са украсени и осветени много красиво, витрините греят, а Истиклял и Нишанташъ направо са като в приказките от 1001 нощ !
Цялата новогодишна нощ, яхтата обикаля Босфора и гледката е спираща дъха - всичко е осветено и е много красиво . Малко преди 00.00ч. от двата бряга на Босфора започват невероятни фойерверки и става грандиозно светлинно шоу - невероятна красота е просто. Точно в полунощ лодките се събират под втория мост и се поздравяват със звукови сигнали, светлини, фойерверки, фенери - небето се озарява в толкова различни цветове, че става ден ! И от всички яхти, на всички езици си пожелаваме Честита да ни е новата година с чаша шампанско ! Атмосферата е неповторима....толкова, че я пожелахме отново !

# 46
  • Варна
gospojata   bouquet
Така прекрасно си разказала за новогодишен Истанбул,че на часа бих тръгнала за този така опияняващ град.Емералд вече имат оферта за Нова година.Това за яхтата звучи страхотно,но не ви ли беше студено.Колко голяма е самата яхта.Ние сме от Варна и сме ходили с Турал,но не знам дали те организират парти на яхта.Нашата купонджийска вечер бе в Ориент хаус

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 18:04 от Nushlem

# 47
  • Варна
Офертата
Скрит текст:
на Емералд е много хитро представена. Цената включва вечерята на яхта или в хотела... само привидно. Като влезеш в страницата с цените, се оказва, че плащаш допълнително още между 60 и 75 евро в зависимост от избраното място за празнуване, върху сумата от между 402 и 422 лв.. Така три нощувки със закуски и празнична вечеря ти излизат между 520 и 570 лв. За справка - тази година за първи май (отново празнични дни, все пак) бяхме организирано с три нощувки за 202 лв. на човек...
За фирмите този ден година храни.
При самостоятелна организация нещата излизат в пъти по-евтино.
Но всеки си преценява. Който обича да празнува на заведение, би се чувствал добре, вероятно.

Аз си мечтая за друго...

# 48
Белята, аз не виждам нищо подвеждащо - избираш си пакет , според възможностите и това е .Никой не ни е принуждавал да се записваме за екскурзии, нищо екстра не сме заплащали, а сме супер доволни от обслужването и обгрижването, което получихме. Peace Не споря, че при самостоятелна организация е в пъти по - евтино, сама знаеш, че предпочетох сама да организирам първото ни посещение в любимия град. Не зная, обаче, как стои въпросът, ако решиш да избереш новогодишна вечеря на яхта - мисля, че няма как да стане при самостоятелно пътуване, но ако имаш някакво инфо, моля да го споделиш. Praynig
В момента има вече оферти за ранно записване, с отстъпка от цените, от което решихме да се възползваме. Нещата може да останат непроменени и след края на октомври, но няма гаранция, а и местата за яхтата обикновено бързо се запълват.
Разгледах няколко оферти за НГ и за тук - ами да ви кажа, направо Истанбул си е за предпочитане. Пакетите, които предлагат, са неоправдано скъпи за три нощувки с празнична вечеря - от 350 лв нагоре. Лично аз, предпочитам да дам малко повече, но да имам възможност да прекарам няколко незабравими дни в този вълшебен град !  Peace

Nushlem,  Hug яхтата е огромна, казва се Кейфи стайл или нещо подобно. На тази яхта се е возила английската кралица при посещението си в Истанбул и според мои познати, които са били на други яхти, е най- добрата. Аз нямам база за сравнение, освен на външен вид и действително е по- голяма от повечето, които видях . Празничната зала събира 200 души, разположени на маси по 8 човека. Има много място, не е тясно, чувстваш се свободно . По средата между двете редици маси има доста пространство за танцуване, както казах изобщо не седнахме, стана много як купон . Вътре е много топло, а и като позагрееш -съвсем ! Има две палуби, на които излязохме за посрещането на НГ - там си духа, така че непременно си трябва връхна дреха . Peace

# 49
  • Варна
Госпожата, и аз не споря, просто изказвам друго мнение.
Скрит текст:
Разбира се, че е подвеждащо, на пръв поглед. На ето тази страница:http://vakanzia.bg/bg/vacations_abroad/nova_godina_istanbul_nosh … MECFenHtAodthkAog е дадена цена между 402 и 500 лв. (думичката "от" пред тези суми показва, че това е най-ниската цена в съответния хотел, при настаняване на възрастен в двойна стая). По-надолу на същата страница пише, че в цената са включени пътят, нощувките със закуски и новогодишна вечеря по избор, а не е сметната само застраховката за хора над определена възраст, допълнителните екскурзии, доплащане за други градове и джобни. Въпросната вечеря, за разлика от другите възможности за такива, които също са платени, не фигурира в платените допълнителни екскурзии.
Че тя се плаща отделно, става ясно едва като влезеш в другата страница. За мен това е подвеждаща, неточна информация на основната страница на офертата. Всички ние знаем, че няма да се "минат" и да пуснат по-ниска цена. Но има и хора, които не знаят. Нищо не оправдава спестената информация. А и трябва да сме наясно, че има и други възможности.
Факт е, че само екскурзията е двойно и повече по-скъпа, а за вечерята на яхта се плаща още колкото за една екскурзия с две нощувки.

Ако мога да бъда в Истанбул на Нова година няма да държа да съм в заведение, без значение какво. Идеята за посрещане на празника в заведение по принцип не ми е любима. Затова казах, че хората са различни. Фойерверките и атмосферата бих могла да ги усетя и по друг начин. Колкото до цените в България - неоправдано високи са. Ама не е луд тоя, който яде баницата...

# 50
Аз получих тази оферта и тук няма нищо спестено, всичко е написано точно и ясно. Peace
Има варианти с 3 и 4 нощувки, пакети за различните хотели - мисля, че всичко е точно, ясно и коректно написано. Peace

http://www.emeraldbg.com/pochivka/62508/2/248/%D0%BD%D0%BE%D0%B2 … 2-29-12-2014.html

Доплащането е само за тези, които ползват собствен траспорт и е , както за яхтата, така и за вечер во хотела или заведение.

За останалото е така - всеки има своя представа за посрещането на празника !  Peace

# 51
  • Варна
Ако правилно разбирам, тук
http://www.emeraldbg.com/hotel/62508/2/248/62182/79133/GRAND-WASHINGTON-4*.html цената е 588 лв. за хотела + 75 евро за яхтата. Така ли е?
Ако е така, то написаното на първата страница, че цената от 588 (за Гранд Вашингтон) включва новогодишната вечеря, е неточна.
Ето
Скрит текст:
как е написано на едно друго място... Горе е дадена цената на екскурзията, включваща същото - път, нощувки, закуски, пътни такси. А отдолу:
"ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер;
    Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотел ............ -158 лв. Куверт за деца до 11.99 г. - 100 лв.
    Програми по желание;
    Медицинска застраховка с Асистанс; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
    Входни такси за музеите;
    ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТ: При закупуване на допълнителни екскурзии в България, всеки един клиент има невероятната възможност да се възползва от промоционалните цени..."
Тъй като все още няма други, които да са споделили преживяванията си на празника в любимия град, да се надяваме, че тази година ще имаме повече гледни точки, за да преценим заслужава ли си и кое.
Хубаво е, че вие сте доволни и ще повторите. В крайна сметка това е целта - да си доставим удоволствие. Peace

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 19:21 от beljata

# 52
Белята, пакета за Гранд Вашингтон, за 4 нощувки + празнична вечеря на яхта, е 588 лв.
Пакета с 3 нощувки в същия хотел, е 520 с включената празнична вечеря на яхта. Peace
Да, аз също се радвам, ако има още мнения за посрещането на празника в Истанбул - колко повече, толкова повече, както е казал Мечо Пух !  Hug

# 53
  • Варна
Да, тук не съм дочела. Права си.  Embarassed
Което пък трябва да означава, че човек би могъл да си плати към тях само вечерята? Или става дума за случаите, в които само пътуват със собствен транспорт, а се настаняват с групата... newsm78

Що ли се мъча да мисля, изобщо... ooooh!

Дано има повече и различни преживявания. Би било още по-интересно.

# 54
Да, тук не съм дочела. Права си.  Embarassed
Което пък трябва да означава, че човек би могъл да си плати към тях само вечерята? Или става дума за случаите, в които само пътуват със собствен транспорт, а се настаняват с групата... newsm78

Що ли се мъча да мисля, изобщо... ooooh!

Дано има повече и различни преживявания. Би било още по-интересно.
Точно така !  Peace Ползват собствен транспорт, но се настаняват с групата в избрания хотел. Утре ще питам как стои въпросът със самостоятелно пътуване и вечеря на яхта, ако избереш такава опция и ще споделя. Hug

# 55
  • Варна
Никъде, обаче, не фигурират цени само за настаняване в хотела, към които да се доплатят парите за вечерята.
Питай, когато можеш, дали предлагат само записване за вечерята. Май имат офис близо до работата ми, ама...
Скрит текст:
Опитвам се да мисля за забавления, а явно сега не му е времето...

# 56
Предполагам е така, защото за празниците предлагат само пакети и в тези хотели се настаняват само групи. Ако ще ползваш собствен транспорт, както ще направят някои от моите приятели, им се приспада от цената на пакета. Напр. от пакета, който е за три нощувки в Гранд Вашингтон, вместо 520 лв, пакета ще е 460 с включената вечеря на яхта , какъвто е нашият избор. Peace

Много хубаво правиш, даже ! Така се абстрахираш малко от всичко останало !  Hug

Ето тази гледка искам да видя на всяка цена !  Crazy

# 57
  • Varna, Bulgaria
Ето го решението за самостоятелно пътуване с новогодишна вечеря на яхта:

http://www.karacitours.bg/offers/5924/Novogodishna-Gala-vecherya … stanbul-2015.html

Hug

# 58
  • Варна
 Joy Joy Joy

Госпожата, знаеш ли откъде е тази гледка? Не знам от коя сграда е, но знам какво се вижда. Направо си в десетката. Някой ден ще кажа за кое точно. Mr. Green

Искам да видя това:

и това:

Малкото, аз знам, че Караджъ предлагат. След Мануела миналата година, а и заради моето мнение за посрещането в ресторант, нямат големи шансове. Интересно ми беше по-скоро какво се има предвид в онази оферта под допълнително заплащане само за хора със собствен транспорт. Можеше просто да дадат пакет от настаняване и вечеря, по-евтин от пълния с 50-60 лв., както каза Госпожата. Фактът, че е написано така, малко оставя нещата неясни. Поне за прегрелия ми мозък.

Последна редакция: нд, 19 окт 2014, 20:29 от beljata

# 59
  • Varna, Bulgaria
Съгласих се!  newsm10  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт