Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 121-ва тема

• 174 358
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
има ,има ....  амо само за снимки с мръвчета  Joy

# 436
Аууу може ли рецептата за тези кифлички? Приличат ми на тези тип американските Simple Smile
Нова съм в темата и ми се иска и аз да постна някой нещица...има ли начин да се качват снимки през телефона... newsm78

тонито7, рецептата е от руски източник, не се сещам за кои американски кифлички става въпрос. newsm78
Тези ги харесвам, защото бързо се правят, от обикновени продукти са, остават мекички, ако останат, че бързо вървят, и за пикник наистина са добри, вкъщи също.

Ето рецептата:
Скрит текст:
2 ч.брашно по рецепта, но отива повече,
1 ч. кефир, при мен айрян 1:1 мляко вода.
щипка сол
1 ч. л. с връх бакпулвер
1 с.л. олио или зехтин,
по 100 ина гр кашкавал и някакъв колбас
майонеза и кетчуп (и лютеница съм слагала вместо кетчупа).
Замесва се средно меко тесто от брашното с бакпулвера, солта, айряна и олиото. Разточва се на правоъгълник, отгоре се настъргват на едро ренде кашкавала и върху него салама или обратното, няма значение, тестото се навива на руло, нарязва се на парчета, при мен стават 12-13 бройки. Парченцата се редят в намаслена тава или застлана с хартия изправени, т.е. върху разреза, а горния разрез се намазва с кетчупа и се слага майонеза. Пекат се в загрята фурна, аз пека на 180 град 25-30 мин. Чашата няма значение, ползвам 250 мл или 300мл, като лекичко увеличавам олиото при втората на 1,5 с.л. и бакпулвера също, не равна ч.л. а с връх. Може и подправки да се ръснат според вкуса, може и само с дадените продукти, все са вкуснички. Heart Eyes

Рецептата е от тук.

# 437
  • Варна
Вкусно и красиво е от всички  newsm51

За вечеря шницели,пилешко и бутерки

# 438
# 439
  • Пловдив
Закуска - баница на тиган.

# 440
  • София
Малко раздърпани, но зелето беше много тънко и 6-те часа в гювеча му дойдоха много. Embarassed

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 14:23 от Тайна

# 441
  • сред люляците
Честит празник на всички, които празнуват днес!   bouquet

Празнична погача

# 442
  • сред люляците
Забравих си останалите неща newsm78

Пилешка каша

Питка Възелчета

Мекици със сирене

# 443
забраванка  Laughing
Меганс, да мина на шницели, а  Wink
mimimibg, чудесна е тази баничка, сподели моля как  я правиш, отдавна гледам да се върти, но все я подминавам.  Praynig
Лабрекс, страхотни са тия кифлички  Peace

малко стар от мен отчет

пица (но и снощи пак)

пица-паста-мъфини

кисело зеле с пиле, но с подправка копър и праз, но мнооого ми харесва така сготвено  Heart Eyes тъй ще да е вече, казаха

чийзкейк в чаши

# 444
Тъй като ми попаднаха голямо количество пъдпъдъчи яйца (подарък!) и имах поле за изява на кулинарното въображение. Ето още една идея за пъдпъдъчи яйца - гъби с пъдпъдъчи яйца

# 445
  • Варна
Гисчо много интересни яйчица
Пепи супер е всичко...но ще си грабна една чашка
Илрай прекрасни питки
Лове,Мими,Тайна и при вас е много апетитно

Честит имен ден на всички празнуващи и със здраве да си носите имената  newsm51
За днес пържен пресен  чернокоп и зелеви сармички

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 14:12 от megansg

# 446
# 447
След вкусотиите на меганс да ви почерпя за Архангеловден със смачкана баница

# 448
mimi0585 много апетитна баница. пеп-4o и  megansg са както винаги на ниво, а и едни пухкави питки видях по-назад...
У дома- бърза тортичка с готови блатове и крем от заквасена сметана с парченца мандарини, украсена от детето ( много обича да се върти в кухнята, и тя като мен)

парченце

и една спаначена супичка

# 449
bongo_2007 ®
специално за теб - топли, топли, току-що свалени от скарата

Общи условия

Активация на акаунт