ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Лулу, нали!  Grinning

Гушкан има такава и много се забавляваме и с нея. Особенно когато пътуваме в автобуса за у-ще (например) и се прибави и неговото друсане към упражнението.  Laughing

Та сега и взех и таква, по-трудничка.  Grinning

# 376
  • София
оффффф  и ние сме вкъщи Sad Лошото е, че хич не ми се изясни защо. От петък вечерта детето с болки в корема, събота минахме през спешното на Токуда, Пирогов и днес при ЛЛ. Казаха ми, че било вирус - но ние нямаме Т, кашлица хрема.... а можело и да прави гастрит от промяната на хранителния режим и с това ядене и не ядене в стола, тези сандвичи кроасани Sad Говорих с класната и след като и съобщих, че и тази сутрин се събуди с болки в корема, ще се гледаме вкъщи, тя ме попита: е ама няма ли да дойде днес на училище:shock: Пуснахме изследвания, но като си говорих с ЛЛ за храненията - тя ми каза на обяд да си го взимаме от училище, да си яде в нас и да го водим пак.... Много ми е интересно как ще се получи този филм Sad

# 377
Здравейте!
Ние нямахме много време да се радваме на снега - вече почти не си личи, че е валяло.  Sad Иначе много обичаме смяната на сезоните и си намираме семейни забавления през всеки сезон. Още при първите снежинки започнахме да вадим ботушите, ръкавиците и шаловете и да се гласим за снежен човек или поне снежна битка, ако е по-мало снега.  ooooh!
Да ви се оплача - Матей има забележка.  Rolling Eyes Бил се с някакво дете на земята. Той разказа, че играел с друго дете, а това все го дърпало. Той му казал няколко пъти да го остави и накрая го бутнал. Детето паднало, а Матей отишъл да му помогне да стане и тогава ги видяла госпожата. Къде е истината - само той си знае.  Rolling Eyes По-лошото е, че според него - "госпожата лъже" като е написала такава забележка, а той ни каза за нея чак вчера (защото трябва да е подписана от родите), макар, че е от Четвъртък.
По въпроса за парите - не му пращам, защото не ходят до лавката. Иначе сме го оставяли да плаща в магазина, когато има по-малко хора. Знае, че се изкарват трудно и не трябва да се харчат за глупости. Въпреки това, обаче, лятото беше дал 2 лева на леля си за имения ден.  Crazy Виждало детето, че се дават парички за рожден или имен ден (обикновено баба му и дядо му му дават парички, за да му купим каквото му трябва) и решило и то да даде на леля си. И понеже сме му обяснявали, че трябва да си ги пази и да не ги харчи - решило да й даде 2 лева.  ooooh!
Хелоуин не празнуваме. За 1-ви Ноември ще си избере книжка - напоследък на почит при него са енциклопедиите.
Подаръци за Коледа - чак не ми се мисли.  Rolling Eyes Научихме го от малък, че Дядо Коледа оставя подаръци за него под нашата елха, в баба му и дядо му, в другите му баба и дядо, във вуйчо му и в леля му и познайте кой трябва да ги измисля.  #Crazy

# 378
  • Sofia
Дядо Коледа оставя подаръци за него под нашата елха, в баба му и дядо му, в другите му баба и дядо, във вуйчо му и в леля му и познайте кой трябва да ги измисля.  #Crazy
Точно така е и у нас. Въпросната рода са поръчвали на дядото за нея, затова има и под техните елхи.  Grinning  И обичайно аз ги измислям, ако се наложи... няли иначе детето поръчва.  Simple Smile

# 379
  • Перник
И за Калоян дядо Коледа оставя подаръци и у баба и дядо, че и при леля. Нооо, нямаме проблеми с измислянето - той винаги има списък с желания и резервни варианти  Mr. Green Сега, освен таблет иска "играта със стикитата", прасчо прас и...май имаше още нещо, но не го помня  Embarassed а, някакви говорещи животни май...

# 380
  • София-Младост
Падна първият сняг и вече мислиме коледните подаръчци Simple Smile))
Наско навърши 7 в събота, празнувахме естествено, каза че е много доволен от РД:)) Днес занесе да почерпи в у-ще.

За да повтаря класа едно дете трябва да е изпуснало повече от половината материал, което си е 100-150 отсъствия...учителката малко се е изхвърлила според мен.
Тази джаджа доста интересна, ще помисля дали да не я взема. Но при нас подаръците все още се поъчват на Дядо Коледа и да няма пък разочаровани. Макар, че имам подозрение, че това ще е последната година, в която той твърдо вярва,  че добрият старец съществува.

# 381
  • Перник
Ала-Бала, да ти е жив и здрав рожденика!

# 382
  • Sofia
Да е жив и здрав Наско и много щастлив!  Hug

# 383
Ала-Бала, да ти е жив и здрав рожденикът!  newsm59

Такава джаджа и Нико има, много я харесва. Владко му загуби една част и си говорихме да вземем втори комплект за резерва. Препоръчвам и Electronic snap kits. Много уважаван конструктор у дома.
Ех, момичета, тъкмо мислех, че скоро няма да купувам играчки и ми намерихте занимание.  Crazy

Моят иска за Коледа Лего-робот.

Днес ходих до Джъмбо, върнах се с 2 торби джунджурии за Хелоуин. Намерих гирлянди с светещи LED тикви, чаени свещи електрически, светят все едно пламък на свещ, много ще са ефектни, като се светнат във фенерите, паяжини, баби Яги, скелети и какво ли не...
А моят син в събота ходи на Детска архитектурна работилница и измайстори този фенер: https://www.facebook.com/158627007553649/photos/a.72005344474433 … ype=3&theater,
който после напръскахме със сребърен спрей:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/ … 5d34a6a043fa91dd4
Децата направиха страхотни тиквени къщи: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.720053444744333.107374 … 553649&type=1

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 21:59 от Анонимен

# 384
  • София
При нас голям студ, днес съм я пратила с дебел ватиран панталон...
Момичета, да знаете, че са пуснали парното по училищата и както радиаторите нямат вентили и регулатори, в стаите е зверска жега. В петък като ходим да ги прибираме, ни пускат до стаята да им съберем чантите и последният път изпукахме от горещина за 15-20 минути. В стаята си е зе къс ръкав най-спокойно.

Ала-Бала, всичко най-хубаво на рожденика!

Онзи ден една приятелка ми разказа, че в Ибей имало костюми срещу ебола, та може и за Хелоин да им се намери приложение.  Laughing

# 385
Nelinceto, имало два вируса. Единият е с болки в корема и повръщане. Другият със зачервено гърло и температура. А ние изкарахме някакъв с червени очи и температура.

Морена, честити придобивки. Как се казват този тип игри?

Алабала, да ти е живо и здраво момчето!

Жасмин, много красив фенер! Останаха ми очите.

При нас голям студ, днес съм я пратила с дебел ватиран панталон, чорапи до колената и ботуши.
Чудя се и аз как да я пращам утре. Чорапогащници слагате ли вече? Ние нямаме такива ватирани панталони, а сякаш с клинче само ще е студено.

Вчера и ние ходихме до Джъмбо и много необмислено реших да погледнем в Дъ мол за ботуши. Пред Дайхман две момчета се чудеха дали не давали нещо безплатно вътре hahaha Имаше зверски опашки. Та само като видях навалицата и веднага си излязохме.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 15:32 от Пролетен дъждец

# 386
  • София-Младост
Благодаря за хубавите пожелания!
В училищата нали вече пуснаха парното и би трябвало да им е топло. Пратих си го както обикновено с панталон, блуза и суитчер, само дето сложи ботушки и зимно яке. Ще има и доста по-студени дни Simple Smile

Nelinceto дай му някакъв пробиотик за болки в корема. При всяко разболяване синът ми първо го боли корем  Confused

# 387
Пред Дайхман две момчета се чудеха дали не давали нещо безплатно вътре hahaha Имаше зверски опашки. Та само като видях навалицата и веднага си излязохме.

Уикенд в мол не влизам, това е мазохизъм.  Naughty
Хаха, чак с рима го докарах!

А вижте какви красиви шапки плете една жена, има магазин в подлеза на бул.България и Каблешков:
https://www.facebook.com/emiartnet
Моят се сдоби с тези, както и с още една светлосиня на Енгри бърдс: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/ … 4f4be4039cbb40de4

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 09:00 от Анонимен

# 388
  • В светлината на слънцето
Ала Бала, честит ти рожденик! Да има много късмет в живота и успехи в учението!  bouquet
Мирама, ето рецептите. Grinning
Скрит текст:
Меки тиквени сладки
Продукти: 2 чаени чаши пресято брашно, 1 и половина чаена лъж. бакпулвер, 1 ч.л. сода за хляб, 1 ч.л. канела, щипка индийско орехче, щипка сол, 1 ампула ванилия или 2 ванилии на прах, 1 чаена чаша захар (с кафява - меласа или мусковадо е по-вкусно и ароматно), 2 яйца, 1/2 чаена чаша олио, 1 чаена чаша тиквено пюре (от сварена или печена тиква, но с печена е по-ароматно), 1 чаена чаша натрошен на малки парченца шоколад.
Брашното се смесва с всички подправки и набухватели. Яйцата се разбиват, добавя се захарта и отново се разбива (аз правя всичко това с най-обикновена вилица, не с мискер). Следва олиото и тиквеното пюре. Обърква се добре и се добавя към брашното, разбърква се. На финала се сипват шоколадовите парченца и пак се разбърква. Върху хартия за печене се разпределя от сместа, като се гребва от нея с чаена лъжичка - това е достатъчно като количество, защото бухват. Трябва да са на разстояние едно от друто, за да не се слепят. Не е нужно да ги оформяш, защото се разтичат настрани и няма как да останат съвършено кръгли. Пекат се в предварително загрята фурна за около 12-15 минути, на 180-200 градуса (зависи от печката, но е на обичайните градуси, на които печеш и кекс). Проверявай с клечка. Като се изпекат не бързай да отлепяш от хартията, а директно ги премести от тавата с хартията и като поизстинат, тогава ги отлепи. Тъй като количеството е повече, най-добре си приготви още една хартия, която да сложиш след първата. Аз пека от това количество горе-долу 2-3 тави, според това колко големи ги направя. Много са приятни - остават си мекички.
А морковените бонбони са по тази рецепта.
http://www.kulinarno-joana.com/2009/01/carrot-candyes/

# 389
  • Sofia
Морена, честити придобивки. Как се казват този тип игри?

Чорапогащници слагате ли вече?

Имаше зверски опашки. Та само като видях навалицата и веднага си излязохме.
  Дъждец опашките и тълпите така ми действат и на мен.
Чорапогащници носи Гушкан само с поли и рокли. Ноди с нормални дънки и къси, най-много 3/4 чорапи. Последните обаче започват да се свличат по някое време, та не са често употребвани.
Игрите се водят пъзели или игра с топче (слончето).

Подобен пъзел и в стор.бг - http://www.game.store.bg/p107367/labirint-logicheska-igra.html

Общи условия

Активация на акаунт