ПЪРВИ клас - 3 тема

• 53 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за новата тема! bouquet
Хубав петък и слънчев уикенд   Nature Partly Sunny

Ние в понеделник ще имаме родителска среща  Confused
В класа имаме няколко побойника,които се бият в час,нарушават дисциплината,псуват и говорят лоши думи.
Някои деца са с невероятно самочувствие и не подлежат на никакво говорене,не слушат изобщо и вилнеят из стаята...Съчувствам на госпожите ни...Гледат да успокоят нещата и да не създават допълнително напрежение,опитват все с добро,но ситуацията е много объркана...
По всяка вероятност ще искат да преместят едно от децата от класа ни.
Като цяло всички деца са големи сладури,хубави,умни,красиви.
Госпожите ни също са прекрасни и съм много доволна!
Но с 2-3 момчета побойници в класа,става страшно положението... Tired

# 46
SunshineMery, много неприятно, но трябва да се овладее ситуацията.

За Хелоуин нищо не са споменавали, едва ли ще ходят маскирани. Миналата година в предучилищната си правиха нещо като тържество, изрязваха маски предишните дни, украсяваха. На деня носеха бонбони и си разменяха. Сега не знам дали ще им организират нещо подобно.

# 47
 SunshineMery какво стана с детенцето с комоцио? Добре ли е?

# 48
Морена, благодаря за темата   bouquet Ще потърся снимки и ако намеря нещо подходящо, ще се включа.
Пролетен дъждец, много добре звучат тези рулца, ще се пробват задължително, благодаря Simple Smile
Sky, при нас също плетат гривни от ластици в междучасията и момичета, и момчета  Crazy

В нашето училище празнуват Хелоуин и дребния заяви, че му писнало все да е супер-герой, сега искал да е Бог hahaha
Горджъс, поне ще ти е лесно с костюма, един чаршаф и един венец  Joy Joy Joy Моята като иска да е зомби...

Лумба, е много искаш от детето, за какво му е тоя краснопис, като явно математиката му е силата. Моята пише като калиграф, но математиката в училище й е скучна.
Добри, и аз само това слушам вкъщи  hahaha Сутринта се събуди с нова мода: дули дули гайда...
Мирама, и при нас са още с моливи.

За линковете - аз също съм ЗА предложенията за сборници и рецепти  
За плуването - моята ходи в басейна на бившия хотел "Принцес".

Хайде хубав ден и честит петък  Mr. Green

# 49
  • София
Плуване - х-л Берлин и Стоян Церовски. Стига да ви е удобен като локация.

Състезания за първи клас - не, освен ако сам не се запише. След Коледното тук ще настане такава драма - ама моето всичко решило, пък има Х точки; децата ще има да леят сълзи и т.н. Нито задачите са като задачи на тази възраст, нито децата - като състезатели.

Не го разбрах това? какви драми, какви сълзи? Аз ще го пусна просто, за да свиква, за да видя как би се справил в една такава ситуация. Дори и да не се представи добре, няма да драматизирам, камо ли да му го кажа, че да лее сълзи.

Идва си детето вкъщи ( като преди това се е готвило за състезанието, надъхвано е от родител, че трябва да е концентрирано и мобилизирано )  и казва - много беше лесно, реших всичко. И е гордо и щастливо. Излизат точките и то съвсем няма максимален брой. Естествено детето пита защо, ядосва се, че трудът му не е оценен и т.н. Родителят трябва да отиде да разгледа работата, за да види, че всичко е решено.  Ама на зад. Х нищо не е заградено, на зад. У то си мислело, че огражда А, пък химикалът му се плъзнал към В, на зад. Z то сметналo, че 4+3=9, а на зад. Т е сбъркано условието и се търсят само правоъгълниците, а твоето е преброило и квадратите (нали и те са правоъгълници). Тук не включваме задача Ъ, където ни детето, ни родителят знаят какво точно е условието. Е, може ли дете в първи клас да разбере всичко това, или ще разбере само, че трудът му не е оценен.

Благодаря за подробното и иронично обяснение, но пак питам - какви драми? И защо смяташ, че тук пишещите ще драматизираме, че и децата ни ще леят сълзи?

И да, сигурно може деца в 1 клас да разберат задачи, подобни на тези, кито учат в училище. А дори и да не ги разбере и не се справи, чудо голямо. Колкото от нас ще се тръшнат, защото децата има на първо такова състезание се е провалило? Че и да го надъхвам предварително  Rolling Eyes както и да е.

И аз благодаря за рецептите, копнах си ги и ще ги пробвам. Между другото, във форума нейде имаше рецепта за Канелените кифлички на Карлсон. Страхотни са. Обещала съм да ги правя скоро на сина ми, че е много запален по Каралсон.

# 50

Горджъс, поне ще ти е лесно с костюма, един чаршаф и един венец  Joy Joy Joy

Хаха, стига бе! Така ли изглежда Бог?  Joy hahaha

catty m, Тинкърбел има право - понякога майките прекалено драматизираме. И аз съм се хващала в подобно нещо. А децата са си деца - я се разсеяли, я не им се решава в този момент, особено малките са много отнесени понякога, гледам по моя син.  Laughing

# 51
 Joy Joy Joy
Жас, едва ли, но ще е добро превъплъщение на Джизъс  Wink Peace

# 52
Жас, едва ли, но ще е добро превъплъщение на Джизъс  Wink Peace

Да, абсолютно.  Grinning

А иначе вярно има такива костюми:
http://www.halloweencostumes.com/kids-jesus-costume.html

# 53
  • В офиса
Кати, грам сарказъм нямаше в поста ми. Нищо не смятам за тук пишещите. Следя темата за мат. състезания от години. Също така вкъщи имам и дете, което активно ходи по състезания.

Жасмин, Ronique, разсмяхте ме.
Аз снощи поръчах костюм. Сега притеснението ми е, че крайният срок за доставка е 1.11. Аз пък исках да е нещо скалъпено вкъщи, даже му предложих да е Стийв от любимия Майнкрафт, но той не щя.

# 54
Моят син пък ще е Хари Потър, в момента гледа поредицата филми и такъв костюм си пожела. Да видим само дали ще успее да дойде от Германия навреме, поръчала съм го, но идва по пощата.

А каката ще е с уникален костюм, готически, с едни шипове, корсети и вериги, мислех и малкия да го облека в нещо подобно (без корсетите, разбира се  Laughing ), примерно, с костюм на Кис, но той отказа.

# 55
Да се запиша и аз в новата тема.
През седмицата с щерката нямаме време за допълнителни занимания само събота и неделя. А тази ще трябва да правим есенен проект-творчески. Ще се радвам на идеи.

# 56
  • София
И аз в новата тема, макар че нямам много време за писане. Ние ще ходим на СМТ на 8 ноември, после на състезанието по рисуване на 18 ноември. Първата училищна екскурзия ще е на 31 октомври до Златица, Мирково и Буново. Цената е 35 лева с включена храна и музейни такси.

# 57
  • София
Благодаря за новата тема! bouquet
Хубав петък и слънчев уикенд   Nature Partly Sunny

Ние в понеделник ще имаме родителска среща  Confused
В класа имаме няколко побойника,които се бият в час,нарушават дисциплината,псуват и говорят лоши думи.
Някои деца са с невероятно самочувствие и не подлежат на никакво говорене,не слушат изобщо и вилнеят из стаята...Съчувствам на госпожите ни...Гледат да успокоят нещата и да не създават допълнително напрежение,опитват все с добро,но ситуацията е много объркана...
По всяка вероятност ще искат да преместят едно от децата от класа ни.
Като цяло всички деца са големи сладури,хубави,умни,красиви.
Госпожите ни също са прекрасни и съм много доволна!
Но с 2-3 момчета побойници в класа,става страшно положението... Tired
И в нашият клас имаше подобен случай , детето биеше наред без повод , драскаше и бъркаше  в раниците на другите деца ,не слушаше и въобще не се вълнуваше от забележките  и наказанията . Но след няколко доклада от учителката към директора , посещения на психолог и разговор с детето без резултат ,родителите също не поеха сериозен ангажимент за решаване на проблема .  подадохме жалба родителите и детето го изключиха от училище. Просто директора е решил ,че няма да го мести от клас в клас и да прехвърля проблема на другите учители.

# 58
Мерси за идеите за междучасията. Светле, идейно!

# 59
Благодаря за новата тема   bouquet

Днес са имали прожекция на 3Д филмче в автобуса на Екопак, много беше развълнуван, интересно му било.
Като го взимах следобяда не искаше да си тръгва, играеше баскетбол, а почти валеше  Joy
Той ако може и да спи ще остане там  ooooh!
И моята дъщеря разказва за таи прожекция.
Благодаря за темата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт