ПЪРВИ клас - 3 тема

• 53 608
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • В офиса
Плуване - х-л Берлин и Стоян Церовски. Стига да ви е удобен като локация.

Състезания за първи клас - не, освен ако сам не се запише. След Коледното тук ще настане такава драма - ама моето всичко решило, пък има Х точки; децата ще има да леят сълзи и т.н. Нито задачите са като задачи на тази възраст, нито децата - като състезатели.

# 31
  • София

Състезания за първи клас - не, освен ако сам не се запише. След Коледното тук ще настане такава драма - ама моето всичко решило, пък има Х точки; децата ще има да леят сълзи и т.н. Нито задачите са като задачи на тази възраст, нито децата - като състезатели.

Не го разбрах това? какви драми, какви сълзи? Аз ще го пусна просто, за да свиква, за да видя как би се справил в една такава ситуация. Дори и да не се представи добре, няма да драматизирам, камо ли да му го кажа, че да лее сълзи.

# 32
  • София

За Бояна ли става въпрос? Ако е за там няма да ми е много удобно . Аз трябваше да уточня - за източните квартали.

# 33
  • sf

Не го разбрах това? какви драми, какви сълзи? Аз ще го пусна просто, за да свиква, за да видя как би се справил в една такава ситуация. Дори и да не се представи добре, няма да драматизирам, камо ли да му го кажа, че да лее сълзи.
Ти не, но може би 80% от майките -да  hahaha
Не си падам по такива изяви  Rolling Eyes

За плуването- моят ходи в 145то у-ще в Младост. Към УСШ е басейна. Места обаче няма. В началото на учебната година записват, като почти 90% от децата са си от предишните години.
Бих проверила в БСФС.

# 34
  • Перник
Включвам се и аз в новата тема - снощи Калоян каза, че госпожата дала едни листа, които казал да сложат в буквара, за да не се мачкат и да ги дадат на родителите да ги подпишат, ако искат да им сложат някакви неща на зъбките, за да са здрави. Няма да боли и ще идва специален автобус за това в училище.  Laughing В превод: предлагат ни силанизиране в мобилния кабинет на ЕО Дент. Добре са го измислили, но няма да се възползваме.
Вече платихме за застраховка - 4 лв., ЗК "Орел".

# 35

Децата може да го изживеят зле, ако очакват награди.

Мирама
, при нас пишат още с моливи. Нямат химикали.

Хотел Берлин е в Бояна. Знам , че не хлорират водата там.
За източните квартали хотел Витоша.

Ние ходим в Спартак.

# 36
3. Преразказвам и съчинявам Помагало за комуникативно-речеви умения за 1. клас "Слово"
Това още го нямам, но си го поръчах и днес ще го взема. Мисля, че е подходящо за придобиване на умения за четене с разбиране и  разказване.

Имам  я, харесва ми.   Peace  Да точно затова е и аз я взех.

# 37
  • Бургас
Добро утро! Днес едвам не закъсняхме. Че бяхме и с дребното. Мими се обърна към него и разпалено взе да му обяснява : "Вики, това не е детската градина да закъснявам. Това е Училище Wink"
А вчера я взимам, те играят на двора и я гледам как привършва пакетче със солети и най-доволно изсипва всичката сол в устата си ooooh!.

Относно състезанията- миналата година участваха, организирани от госпожата в ДГ. Факт, е че драми има, но основно от родителите. Децата просто отчетоха местата, на които са класирани и толкова. Аз съм За, защото детето придобива опит. Но само и единствено ако тя не е против.

# 38
  • София
Относно състезанията- миналата година участваха, организирани от госпожата в ДГ. Факт, е че драми има, но основно от родителите. Децата просто отчетоха местата, на които са класирани и толкова. Аз съм За, защото детето придобива опит. Но само и единствено ако тя не е против.

Именно, трупа се опит. Награда ще очаква, ако съм му казала, че ще има такава. Наистина не го разбирам това с драмите, все пак не кандидатстват за Оксфорд.

# 39
  • София-Младост
Сутринта попитах нашата г-жа за математическият турнир...не знае, за състезанията на СБНУ...не знае... Twisted Evil Трябвало да провери...
Плуване има в 131 СОУ в Младост-4, но подробности не мога да кажа. Знам, че следобяд е безплатно, а вечер примерно от 18 натам се плаща някаква такса. Ако някой го интересува мога да проверя, живеем близо до училището.
Сутринта питах Наско иска ли да го запиша да се яви на Соф.мат.тунир...каза да, но какво щяло да стане, ако не се справи...казах му, че нищо няма да стане Simple Smile) Почивните дни ще му дам тестовете от мин.години, никак не са трудни като гледам.

# 40
  • Варна
Привет и от мен в новата тема Hug Моренка, благодаря  bouquet
Home raider, много хубави помагала си показала  bouquet При нас в училище по математика работят по последните 2, а у дома решава първия сборник, вече му е около средата май... А по БЕЛ от 2 седмици всеки ден работят по това първото с диктовките. Май е време и нещо за вкъщи да й взема, ама пък кога да работи по него ooooh! Само уикенда се занимаваме допълнително, че през седмицата се прибираме всеки ден около 19-19:30 (зависи дали е била на балет или на ХГ). После вечеряме, преглеждаме домашните, приготвя чантата, къпе се, четем и заспива към 22ч... Не ми се иска и учене да вмествам... Дано се справя в училище и занапред, че ще се наложи да се откаже от някои тренировки Thinking
Новата учителка в занималнята е много добра, според мен. Детето я харесва, по-организирано минават заниманията им, но им оставя и време самички да си работят. Доволна съм Simple Smile
Нищо не се чува нито за празници, нито за състезания при нас.
Отчетох се Simple Smile Хубав петък Peace

# 41
  • В офиса

Идва си детето вкъщи ( като преди това се е готвило за състезанието, надъхвано е от родител, че трябва да е концентрирано и мобилизирано )  и казва - много беше лесно, реших всичко. И е гордо и щастливо. Излизат точките и то съвсем няма максимален брой. Естествено детето пита защо, ядосва се, че трудът му не е оценен и т.н. Родителят трябва да отиде да разгледа работата, за да види, че всичко е решено.  Ама на зад. Х нищо не е заградено, на зад. У то си мислело, че огражда А, пък химикалът му се плъзнал към В, на зад. Z то сметналo, че 4+3=9, а на зад. Т е сбъркано условието и се търсят само правоъгълниците, а твоето е преброило и квадратите (нали и те са правоъгълници). Тук не включваме задача Ъ, където ни детето, ни родителят знаят какво точно е условието. Е, може ли дете в първи клас да разбере всичко това, или ще разбере само, че трудът му не е оценен.

# 42
При вас в училище ще се празнува ли Хелоуин предвид, че 31 е ваканция?

Щерката иска да ходи маскирана като Пипи на 30ти. Вчера се рових да купя нещо готово, но не открих и май ще трябва да пригодим нещо от вкъщи.

Именно, трупа се опит. Награда ще очаква, ако съм му казала, че ще има такава. Наистина не го разбирам това с драмите, все пак не кандидатстват за Оксфорд.
Абе, аз на моята не съм й казвала, че ще има награда. Ако трябва да съм честна, дори нямам представа дали има. Тя обаче веднага за медал и значки се поинтересува. Явно някъде другаде е чула.

# 43
  • Sofia
"Преразказавам и съчинявам" и аз съм взела, нали... Simple Smile
А Гушкан снощи ми разказва приказка съчинена с "Направи си сам приказка". Много добра беше.  Grinning
И с татко и' от известно време имат традиция - след вечеря играят театър - героите са едни и същи историята е ту различна, ту с продължение.  Grinning

# 44
  • София
За басейните в БСФС няма места - звъних преди две седмици, защото ми е най- удобно и мислех там да се преместим.

Донсита и нашия каза, че са слушали песента Баба Яга. Викам, изпей ми я, а той - Ама тя е без думи. Та си мислех дали не са слушали Баба Яга на Чайковски.

Общи условия

Активация на акаунт