ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 427
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Morena, благодаря за идеята. Аз бях проверила, дали книжките ги има в читанка и видях, че книжката, която я има е с нормалния текст. Но изобщо не съобразих, че мога аз да му я прочета, за да знам, дали ще му допадне. Laughing

А тези са които взех за празника

Пирати http://www.helikon.bg/books/8/-%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0 … %BE-1_155222.html

Вигинги http://www.helikon.bg/books/8/-%D0%92%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0 … %BE-1_155640.html

Довечера почваме с пиратите.

# 586
  • Sofia
Добри попадения МММ, забравих за тази поредица, точно за начинаещи читатели. Simple Smile
А "Малкият Никола" е толкова забавна книга, че трудно ще се случи да не допадне на някого. Simple Smile
Аз изчаквах и още малко ще поизчакам, може би към 2 клас да ги предложа тях, за да е навлязло детето в училищния живот. По принцип препоръката на специалистите е читателят (децата) да е на възрастта на героя в книгата.  Simple Smile
Мечето Падигтън също е забавна книга. Аз четох първата книга на Гушкан преди време (на около 6г. някъде) и останалите ги поотложих малко. Можеха да поизчакат. Simple Smile

И по двете книги има филмчета.  Simple Smile

# 587
  • София
Здравейте, момичета!

Сиси, честит рожден ден! Много здраве, щастие и всичко най, най   bouquet

Исках да ви питам от къде купувате ски екипи за децата си? Досега сме купували 2, но все от чужбина и сега не знам къде да търся тук. Помощ Simple Smile

Аз на моят син чета от старите енциклопедии от едно време, всички имахме от тях. Много са му интересни и не така тежки за държане, като новите. Схванаха ми се ръцете, докато прочета една за животните  Joy

# 588
  • София
Исках да ви питам от къде купувате ски екипи за децата си? Досега сме купували 2, но все от чужбина и сега не знам къде да търся тук. Помощ Simple Smile
Пробвай в Декатлон  Wink

# 589
  • Sofia
Щерката вчера след обяд прочете:

Този следобяд:

Скрит текст:
  и 

Тя така набързо ги гълта, та ми хрумва, че не са лоши за начинаещи.  Simple Smile
Поредицата Чародейства на изд. Егмонт.

А също и едни малки книжки на издателството - поредица "мини"  (не знам само дали биха били интересни за 7годишни  Wink):

Скрит текст:

И така... както съм на книжна тематика, да ви предложа две книжки за четене, които съм снимала.  Grinning

Лебедово езеро - http://morenna.snimka.bg/hobby/detski-knigi.681715.0.big

Аз ще те излекувам, каз Мечо / Янош - http://morenna.snimka.bg/hobby/detski-knigi.681715.32150805.big

# 590
Исках да ви питам от къде купувате ски екипи за децата си?

Само от SLS.  Peace

# 591
  • София
Искам да ви помоля за малко повече информация относно състезанието по математика в събота.
Тези от вас, които имат по-големи деца, които в 1-ви клас са се явявали на подобно състезание, как е организирано туй чудо. Питам, тъй като си нямам абсолютно никаква представа, а моят син иска да ходи, както иска на всичко по принцип и ми е много трудно да преценя дали е готов за подобно нещо  newsm78
Интересуват ме няколко неща, за които се сещам на първо четенете.
1. Позволява ли се помагало за решаване на задачите - сметало, пръчици или като тази стълба, за която говорехме по-назад в темата?
2. Има ли текстови задачи и ако детето не може да чете, помага ли му някой да разбере условието?
3. Какъв тип задачи има? До колко цифри включват (10, 20, 50, 100 ???) ?
4. Колко време продължава подобно състезание?
5. Външен квестор ли има или класната го провежда?
Това ми изниква като въпроси на прима виста.
Ще съм благодарна на всякаква информация, за да се ориентирам ставаме ли за тая работа или да изчакам малко да "дръпне" с материала?
Благодаря предварително   bouquet

# 592
  • София
Аз по-голямо дете нямам, но гледах задачите от предни години. Бяха до числото шест, до колкото си спомням. Текст към задачите няма, а има показано като пример какво трябва да се направи - каква е логиката. Виж по-напред в темата момичета пускаха линкове към старите задачи. Разпечатай ги и ги дай на детето. Моята се справи горе-долу, но в тяхното училище не става и дума за това състезание.
Моета пък дете е болно Crossing Arms. От събота до днес поддържа висока температура. Надявам се утре вече да отшумят нещата и да пребори вируса. Тази седмица ще се бори с материала вкъщи, макар, че няма много силици. Надявам се да не изпусне много материал.

# 593
Интересуват ме няколко неща, за които се сещам на първо четенете.
1. Позволява ли се помагало за решаване на задачите - сметало, пръчици или като тази стълба, за която говорехме по-назад в темата?
2. Има ли текстови задачи и ако детето не може да чете, помага ли му някой да разбере условието?
3. Какъв тип задачи има? До колко цифри включват (10, 20, 50, 100 ???) ?
4. Колко време продължава подобно състезание?

40 минути продължава.
Условия няма, трябва само да се сети какво да пише.
Ето задачите от предните турнири:
http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/11/1_klas_2013.pdf
http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/09/1_klas_2012.pdf
http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/10/1_klas_2011.pdf

Аз пък не знам с молив, или химикал ще пишат.  newsm78

# 594
Нека първо с молив, и после да омастили с химикал.
Така е и по-сигурно какво е попълнило детето.

# 595
  • Sofia
Нонич, нормално е щом е от събота Т ( нали не даваш хап за 38гр. Simple Smile ) и хайде да минава!  Hug
Аз утре ще я пусна моята, че много ѝ стана отсъствието и нали нямаме учебници.... има да наваксва... Иначе не е съвсемн добре (задна хрема), ама да се весне малко (пък дано закрепи и да не е за малко).
Та реших при следващ случай на отсъствия да ида да ѝ взема учебниците и помагалата по МАТ, БЕЛ и РК, да да си пише в къщи каквото взимат.

Ето Календар на математическите състезания - 2014/2015
И тук систематизирано за 1ви клас.

# 596
  • София
Морена - да, от събота е с темп надявам се до утре да я смъкне вече. Нашия доктор каза и за 39 градуса да не давам лекарства Rolling Eyes. Но аз уикенда давах, когато беше над 38.5.Сега баба й звънна да каже, че отново е с висока темп....
На нас учебниците ни ги донесе детенце от класа, което живее в нашия блок.

# 597
Здравейте!
Бързо оздравяване на болничките ученици.  Hug
Аз да ви се похваля - от вчера вече има закуски и в нашето училище. Аз съответно не знаех и бях подготвила сандвич и мандарина. След безуспешни опити да "пробутам" ябълка (изяжда си я в къщи, защото на училище нямал време), вчера сложих мандаринка и "О, чудо!" - беше изядена.  Crazy Закуската я прибрал, защото си изял сандвича. Снощи се сети чак като седнахме да вечеряме, че някъде в чантата има прибрана закуска.  Rolling Eyes Като се отбележи факта колко беше смачкана, сплескана, размазана и изсъхнала - все пак я пробвах  ooooh! - вкусна е, не е тестява или летлива. И той я пробва - хареса му. Та сега сандвичи ще правя само Вторник и Четвъртък. После обяснявах, че кутията за храна служи, за да се слага храната вътре, а не някъде из чантата (добре, че поне се сетил да закопчае вътрешния джоб, където я беше натикал), където да се размаже и да изцапа всичко. Уж разбра, ама - ще видим.  Thinking

# 598
  • sf
А моят вчера не си затворил добре водата и на всичкото отгоре сложил шишето вътре и надолу с капачката  ooooh! Добре че е станало накрая на часовете и нещата му са в пластмасови папки.  Rolling Eyes
Днес ще правят диктовка, макар че са взели само М от съгласните  hahaha

# 599
  • Перник
О, аз всяка вечер проверявам първо кутията за храна и чак след нея тетрадките. Те са по-смачкани обаче  Sad А всяка вечер обяснявам, че трябва да се прибират внимателно, а не да се наврат в раницата както дойде. От около 2 седмици Калоян сам си подрежда раницата ( след като ми се разсърди една вечер), а аз после проверявам. Вкъщи си подрежда нещата, но в училище явно бърза...
И ние сме до М.
И новото "умение", което е придобил хич не е за хвалене, ама това били най-често използваните думички в училище  ooooh! От вчера псува. Аз се скъсах да обяснявам колко е лошо, грозно, невъзпитано и т.н., а баща му се хили - бил много смешен  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт