ПЪРВИ клас - 3 тема

• 53 878
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Плуване - х-л Берлин и Стоян Церовски.

Стоян Церовски има часове и на плувния басеин "Спартак"  Peace
Добър треньор е, потвърждавам! Ходихме при него цяла година. Отказахме се не защото нещо не ни харесваше, а просто от градината ни осигуриха плуване на Академик и ни беше по-лесно те да го водят и взимат. На Академик, за съжаление, не познавам треньорите.
Сега синът ходи на плуване от училището и е точно при Стефка Сотирова.
Home raider, сега ме впусна в размисъл, че на твоето дете не иска при нея  Thinking

Иначе ето един сайт с басейните в София.

Да ви кажа последните бисери на моят.
Имали час по религия и учителят им дал задачка да си измислят молитва.
Синът си измислил: "Да съм харесван от всички жени и да съм най-добрият в клас"  Crazy hahaha
Сутрин баща му го води на училище, а аз като съм почивка си оставам в леглото за доспиване  Blush , като днес. Идва детето при мен да ми каже Чао, аз му пожелавам хубав ден и после го чувам от коридора да обяснява на баща си: "За мама ще е най-хубав деня, защото остава да спи."
Сигурно много му се е спяло на горкия.

# 61
  • В светлината на слънцето
При нас вече обявиха няколко състезания. Каката иска да ходи на всички и по всичко, той засега е пас.
За Хелоуин - няма да отиде в костюм на училище, но ще отбележат празника по комшийски. Каката вече си избра костюм, дори си стиснахме ръцете за специален грим, той - още се колебае на какво магаре да се спретне. Mr. Green

# 62
SANI+,след като го изключиха това проблемно дете,сега обстановката нормална ли е?
Има ли отново оплаквания относно ред и дисциплина?
Питам,защото в нашия случай нароченото агресивно дете е уж едно.Но има и още 2-3,които се оплакват от него,а всъщност като разговарях с тях и присъствам на няколко пъти в занималнята,виждам че и другите 2-3 го предизвикват,и те също отвръщат грозни думи,с удари,ритане,тичане и агресия.Не мога да хвана много края кой е по-виновен.
Направо съм ей така  Crazy Деца първи клас с толкова агресия...
А те всичките тези въпросни деца са били заедно и в градината,и казват че още от там е конфликта им,и че още от там се бият и никой не е оправил положението  Confused Направо ми идва да ходя всеки ден в клас и да ги строявам всичките тия малки агресори... Tired

Съжалявам,че пиша в темата по неприятен повод,но се чудя само при нас ли има проблем с подобни деца!? Rolling Eyes

# 63
  • София
Направо съм ей така  Crazy Деца първи клас с толкова агресия...
Не и при нас имаше. Писах за случая по рано, моето дете беше страшно впечатлено.
А други деца от класа не бяха забелязали.
Та случая е следния - имат един палавник, който ги предизвиква.
И моето дете предизвикваше, но моичкия се оправи.
А другото дете почнало да вика, да преобръща чинове, да обижда, викали са директор, психолог и изобщо голяма драма. Както каза малкия. Другите дни са идва и другите зам. директори и са изключили въпросното дете. А дразнителя си е още в клас. Но май е кротнал за сега. На мен, като родител нищо не е казано, а явно и на други родители също.

# 64
Ех че много пишете, докато разбера за новата тема и хоп - 5 страници.
Мери, при нас също има по-палави деца, но ние нямаме никакъв пряк контакт или досег и не мога да преценя. Всичко ми се преразказва от детето. Имало 2-3 момченца и едно момиченце, по които госпожата постоянно викала, правели бели, мажели сапун върху тоалетна хартия, скачали върху дрехите и прочие. Родителите при нас нямат достъп до стаята и никакъв поглед, та не мога да преценя. Най-добре е, обаче, да сигнализирате директора и поне да размести децата, ако имат конфликт още от детската градина.
Иначе както казах и преди - по състезания няма да ходи, хич не иска. Тя много обича да рисува, но не и ако я карат в точно определен момент. Така че ще пропуснем. Иначе редовно иска да рисува по темите в "Бърборино" и се сърди, ако пропусна да пратя рисунката. Във вчерашния брой също има нейна на морска тематика: http://media.snimka.bg/s1/3984/034211985.jpg?r=0
И да не забравя да благодаря на Морена за новата тема!

# 65
  • у дома
Мерси за идеите за междучасията. Светле, идейно!

Joy Joy Joy Толкова много пишете,че съвсем забравих дали точно аз съм ти препоръчала нещо и се връщах напред да погледна   Embarassed

Да се включа и аз за състезанията-при нас за 1 клас изобщо няма математически,в провинцията сме-училището ни се включи в последния кръг на Математика без граници-на моето 1 точка не му беше стигнало за златен медал и е със сребърен и въпреки,че аз много се зарадвах и го похвалих,защото не се бяхме готвили допълнително и си го отчитам като успех,детето беше тъжно,че не е със златен медал.От класа имаше само 1 дете със златен медал и то беше точно с 1 точка повече ,само моето беше със сребърен,3 деца с бронзов и др само със сертификати за участие ...Аз му обяснявах,че това си е голямо постижение,но моето дете просто си е такова максималист ,което хич не ми харесва,но е такъв...
Виж баткото е 6 клас има грамоти и за 1,2,3,4 място,има и едно Коледно ,където беше чак на 22 място,защото беше смятал наум и т.н,изобщо не му пука и не се затормозява,просто му харесва да решава задачи и това е.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 12:42 от svetlaem

# 66
И при нас има проблеми с дисциплината. Хич не мога да хвана кой крив и кой прав. Определено обаче в нашия клас има повече от една истина. Момчетата са по палави, момичетата по кротички.

# 67
  • София
Мира, и Вики не пропуска да праща рисунки в Бърборина. И нейната е публикувана в последния брой.
И при нас мина буса на екопак и на децата им подариха по семенце латинка да си засадят вкъщи. Нашата взе, че понисна и вечеэе около 5 см стръкче к две листенца. Да видим дали ще успеем да я докараме до цвете.

# 68
  • Варна
Мире, браво на Ния! А то първото от състезанията на съюза на Началните учители е точно по рисуване - може пък да й хареса да ходи по състезания Wink
За агресивни деца при нас не съм чула. Маша разказва, че всички момчета били непослушни и учителката им се карала и дори ги наказвала да стоят прави до коша! Питах какво значи да са непослушни - бягали из коридора в междучасията, говорели в часовете без да вдигат ръка ("а понякога и помежду си мамо си говорят, и то не много тихичко!" Crazy), някои дори ставали в час! (не че тя самата нямаше забележка точно за ставането Wink). Но не съм чула да се бият нещо или да се подиграват на някого или да го тормозят... Дано само това да са им лудориите наистина! Praynig
Ирена, какъв трябва да е творческия проект? С каква насоченост? С дъщеря ми смее намислили да правим ессенна украса този уикенд. Тя се е специализирала в правенето на тези цветя: http://www.modazadoma.com/bezplatna-esenna-ukrasa.html
Ако това ви харесва, можете да направите букет от такива цветя за украса - поне материал има много сега Simple Smile))

# 69
  • sf
Ау вярно,че и той ми даде семенце, ама го мушнах в чантата и забравих  ooooh!
В неделя ще го садим.

От една седмица сутрин правим прическа-гребен  ooooh! аман вече, та аз с кака му не съм се занимавала толкова с коса. То е пяна, лак, пък крива съм го била направила, пък да внимавам, па тва,па онова, луда станах с тая неговата суета  Rolling Eyes После ми се хвали, че каките го заглеждали и пипали по косата  Crazy

# 70
# 71
  • София
Home raider, много хубави помагала си показала  bouquet
Радвам се, ако съм била полезна. Ние сега имаме време за допълнителни неща, понеже го взимам рано и не съм на работа, но после като почна работа и аз няма да мога да се занимавам допълнително. Просто няма да има време.

"Преразказавам и съчинявам" и аз съм взела, нали... Simple Smile
Аз от теб го видях и от Светлето (svetlaem) от предходния набор . Heart Eyes  А пък останалите пак са по препоръки от тази тема.

Home raider, сега ме впусна в размисъл, че на твоето дете не иска при нея  Thinking

Kally May, не се настройвай предварително. На моя син не му допада, но пък имаме деца от групата, които продължават да си ходят при нея на "Овъргаз". Аз може би пак там ще се пробвам да го водя, но трябва да намеря добър треньор.

# 72
.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 20:28 от Анонимен

# 73
  • София
SunshineMery , след изключването  нещата са доста спокойни , но за въпросното дете знам от свекърва ми , която цяло лято гледа малката и съответно  го познаваше от детските площадки и когато разбра ,че са в един клас ,започна да се тюхка и да разказва колко лошо дете е и как цяло лято тормозело децата навън, въобще не слушало и т.н. Аз в началото не и вярвах , но когато малката всяка вечер се прибираше и  разказваше  как удрял съучениците и , как тя си изпуснала несесера на земята  и той с крак го смачкал,как надраскал раницата на едно дете с химикал, на нейната си избърсал обувката  и т.н. се заговорихме с другите родители и подадохме писмена жалба. Сега нещата в класа са спокойни , имаме си бъбривковци в час ,някой се разсеян ,но учителката  въдворява ред, а иначе направо беше вдигнала ръце .Така ,че съберете се родителите и говорете - истината ще излезе наяве . ние сме си направили фейсбук страница и така доста бързо реагираме при различни ситуации.  Преди 2 години в детската градина имахме подобен случай с едно момиченце , за моя радост само 1 година беше в нашата група и няма да забравя в края на уч. година ,как лелката ми каза един ден  : "Е лошо дете е тази Мима , не чува не слуша ,прави бели ,но по - лошо е когато вместо от 30 деца да взима пример и да стане като тях , другите деца започват да се държат като нея. " така ,че с облекчение на следваща година разбрахме,че въпросното дете няма да е в нашата група.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 14:08 от SANI+

# 74
  • София
"Преразказавам и съчинявам" и аз съм взела, нали... Simple Smile
Аз от теб го видях и от Светлето (svetlaem) от предходния набор . Heart Eyes  А пък останалите пак са по препоръки от тази тема.
Морена, а Гушкан сама ли си чете текстовете от помагалото или ти й ги четеш?

Общи условия

Активация на акаунт