ПЪРВИ клас - 3 тема

• 53 896
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Морена, благодаря за темата!

Нашата госпожа в петък каза: никаква домашна, да си играе детето, да разпуска, деца са- имат нужда и от игри.
Днес упражнихме изучените букви, написа по един ред всяка, направи звуков модел на 5 думи, графичен модел на 3 изречения, стига толкова по БЕ. По математика упражнихме задачи от вида 4= 2+?+1. Сега се занимава със задачките от 10-я брой на Бърборино.

Преди 3 години бях на един Празник на буквите. Там първолачетата пееха една интересна песен за буквичките, която тези дни се опитвам да я открия, но не мога. Дори вече започвам да си мисля, че може да е била авторска на госпожата.
Не съм я запомнила цялата, но това , което помня е :
Буквичката А не стои сама,
търси си другарче като първолаче.
Буквичката О е като колело,
пише се широко, казва се високо.
Буквичката М, ах таз буква М,
с нея пишем мама, с обич най- голяма.
Буквичката Р, ех таз буква Р,
с нея пишем радост, радост за децата, радост по земята.

Ако някой я знае или я намери моля, нека сподели как се казва песента и къде мога да я чуя.

# 91
  • В светлината на слънцето
Привет Heart Eyes
Отбелязахме първото лошо поведение в час - говорел и пречел на децата. Та имахме разни разговори снощи. Да видим понеделник как ще се държи. Thinking Вчера върна половин ябълка - толкова успя да изяде с беззъбата уста. А устата е тотално беззъба, след като снощи извади пореден горен зъб и сега отпред е като талибан. Mr. Green А аз съм с такова зверско възпаление в едното ухо, че не е за разправяне. Tired

# 92
  • София-Младост
Здравейте!
Ако някой я знае или я намери моля, нека сподели как се казва песента и къде мога да я чуя.
http://www.youtube.com/watch?v=1cmxJznFfAs
Синът ми я пяха на завърщващото тържество в ДГ.

# 93
Здравейте, мили дами и благодаря за новата тема на Морена! Hug
Нашият син си изкара първото училищно боледуване с тридневен домашен престой и сега се е сдобил с купища домашно. Но май все още не е във форма, че снощи нещо му изчезваше и се появяваше гласа...
В училище, в учебен план всичко е наред, но още има проблеми с поведението - с буйното дете не могат да се разберат и това е...Той също не оставал по-назад и го дразнел и караницата е налице...Говорим, говорим...Той повтаря след нас като латерна всичо наизустено, но като отиде там...Искрено се надявам госпожата да вземе мерки и в училище - да ги наказва подобаващо, защото като слушам всичките деца го дразнят онова момченце и то явно под форма на защита удря, защото явно така е научено да се отбранява и от вербални нападения...Сега изчетох поста на donsita и се поуспокоих, че не само моят е нервак...Той засега не удря, но си проси да го удрят като не си затваря устата...
Дребният се прибира предимно чист засега - явно се бърше така умело в дрехите си, че да не се вижда с невъоръжено око. Редовно обаче намирам в раницата му остатъци от закуската, която им дават! Мисля, че можете да си представите вътрешността ѝ на какво прилича и как неустоимо намирисва...И за това говорим, говорим...
Иска да го записваме на футбол, танци, но докато не си оправи поведението ще се въздържим...
Иначе, малката ученичка е много добре - щастлива и доволна! Грее!
Приятни занимания на всички ви! Heart Eyes

# 94
Ох, днес беше ден ужас - малкият на футбол, пеене и математика, каката по същото време на отворени врати в Американския колеж, където ще кандидатства. А аз трябваше и на двете места да бъда едновременно, падна голямо обикаляне и бързане.

Госпожата в школата по математика ми каза, че малкият няма никакъв смисъл да ходи в групата на 1 клас, да сме го преместели в тази на 2 клас. Тя обаче е в четвъртък, когато той е на плуване. Не знам какво да правим.

Обаче по БЕЛ е драма - тетрадките му са нашарени с червено, трябва да го хвана малко диктовки на понаправим. Започвал изреченията с малки букви, изпускал запетаи, на едно място вместо -я- написал -йа- и подобни. Май още не е влязъл в час, нали отсъства 2 седмици заради операцията.

# 95
С Калина писахме 3стр домашно по математика и има още толкова.  По български сама си то писа.

# 96
  • София

Обаче по БЕЛ е драма - тетрадките му са нашарени с червено, трябва да го хвана малко диктовки на понаправим. Започвал изреченията с малки букви, изпускал запетаи, на едно място вместо -я- написал -йа- и подобни. Май още не е влязъл в час, нали отсъства 2 седмици заради операцията.

Не е ли рано за диктовки с цели изречения, че и на запетайки да се държи?

# 97
  • Sofia
Госпожата в школата по математика ми каза, че малкият няма никакъв смисъл да ходи в групата на 1 клас, да сме го преместели в тази на 2 клас.

Бих ти предложила поне в групата за 4-ти клас да го преместиш, за да не скучае.

Домашното при нас е доста тази седмица и понеже коментирате диктовки, за домашно имат да повторят една по английски /с цели изречения/ #Crazy

# 98
  • София
Жасмин, не си ли прекалено взискателна към първолака си? Те са още на етап начално ограмотяване, ще дойде време и запетаите да отработи.

# 99
Моят от скука проспива задачите и на котролните по мат. няма пълни шестици. Всичко решено му е вярно, но има примери, които не е решил, защото не бил ги видял. И прави глупости - като имат да пишат минус, плюс, или равно, той тръгва и написва на всички задачи минуси и после ги прави на плюс, или равно - забавлява се нашият. Колко му се карам - казвам му, задачите една по една, ама кой ти слуша...

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 20:18 от Анонимен

# 100
  • Sofia

Буквичката А не стои сама,
търси си другарче като първолаче.
Буквичката О е като колело,
пише се широко, казва се високо.
................

Не е авторска на госпожата, предполагам де, на тържеството на децата в детската градина едната ми девойка казваше за буквичката "И", а другата за буквичката "О"
Ето и за буквичката "И"

Искам да съм първа аз,
искам да съм първа в клас!
А любимите ми думи са игри и пак игри.

При нас 6 деца казаха за гласните букви стихчета, но нямам идея зкой е автора.

# 101
  • Sofia
Жас, знам, че повече се учи при вас, ама пък с изречения и пунктоация чак...  Shocked

# 102
Жас, знам, че повече се учи при вас, ама пък с изречения и пунктоация чак...  Shocked

Не, просто е трябвало да препишат изреченията с препинателните знаци, не е било диктовка. Но моят така ги е преписал, че е поравно писаното от него и поправяното от госпожата с червено.  Confused

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 20:19 от Анонимен

# 103
Дори и това да е било, пак е на светлинни години от това, което се учи в държавните училища! В ''нашето'' училище сега тепърва учат да пишат гласните букви и елементи от другите букви...

# 104
Дори и това да е било, пак е на светлинни години от това, което се учи в държавните училища!

Е, да, така е. Мога да сравня - голямото ми дете беше в ДУ и наистина разликата беше голяма.
Нашите още от ПУК имат по 10 часа БЕЛ и миналата година бяха взели основната част от материала за 1 клас. Затова и нашето училище е първо на матурите по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт