ПЪРВИ клас - 3 тема

• 53 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
При нас и предучилищната стая беше подобна на сегашната. Не са лоши, но има много кавото да се желае, за да заприлича на показаната.
Едно от първите неща са чиновете, вместо модулни маси или индивидуални чинчета, наредени в кръг.
И после, учителя е на нивото на децата в повечето случаи - седи сред тях, клечи (на снимката, не да гледа от високо)...
Останалото са по-маловажни (но все пак много важни) подробности, в мебелировката  Wink

# 121
Искам да попитам има ли деца които пишат по грешен начин, но вярно числата.Днес се упражнявахме много, но 5 така и не може да я напише.Получава се следното J или обърнато на другата страна.Реших да опитаме по друг начин, като първо пише черта надолу и после завърта колелото от долу нагоре.И се получи.Пише я петицата.По същия начин пише и 3.Първо пише горното колело а после долното от долу нагоре.В училище госпожата хваща с него ръката му и показва както е правилното изписване и той не може.Дали да говоря с госпожата, че той пише по друг начин или да продължа с опитите да пише правилно, но като гледам безуспешно.Само ние ли пишем по странен начин?

# 122
  • София
Изпитвам див ужас от въшки. Не ми се мисли, ако ми донесе в къщи. За четири години в градината с малцинствата не успя да донесе.

Моичкият също много забравя. Както сам разказа на дядо си, как е минала седмицата.
Понеделник забравих да отида на баскет и забравих, че не съм записан на таекондо и отидох.
Където си забравих часовника. Във вторник забравих да питам учителката по физическо дали не го е намерила, но мама ме подсети в сряда и я питах. В четвъртък забравих да питам баткото по таекондо и си загубих молив и лепило. В петък питах портиера и си намерих часовника, а в стаята молива и лепилото. Но забравих да си оставя учебника по Изобразително изкуство. Joy
Така, днес се сети че им трябва сметало, което забравил да ми каже в петък. Laughing

Иначе този уикенд много се стара в писането (и по математика) и определено има елементи при които си личи оформянето на почерк.
МилиМи и моят син пише някой елементи наопаки, настоявам да ги пише в правилният ред.

# 123
Ето още идеи за есенни проекти и рисунки, току-що ми попаднаха във ФБ:

# 124
mmm_ И аз настоявах поне 3 часа.Накрая не ми издържаха нервите и му се развиках.Незнам може и да не е правилно, но след като той за пет минути написа 5 и то изглежда като петица се чудя струва ли си да го тормозя да пише по начин по който е правилно.Забравих да допълня че е с лява ръка.На него не му се получава по начин по който е показано.Така е и с всички числа взети до тук.Детето грейна че може да го напише и много се зарадва.Придоби увереност, че може да пише и той като другите.

# 125
  • София
Милими, ако е с лявата ръка е друго, не съм сигурна у нас знаят ли как да се изписва с лява ръка правилно. Там може и да е добре да ги пише от долу пет и три. Нека кажат други, които имат опит.

Жасмин, какви красоти си споделила, на моичкият няма да му стигне търтението да направи нещо подобно.

# 126
  • София
Само ние ли пишем по странен начин?
Не сте само вие, не се притеснявай!  При моето дете все още корегираме понякога огледалното писане, например 7 все още се случва да го напише като F; 4 пък го изписва първо дългата чертичка, а после двете малки, по същия начин е и единицата. Мисля, че няма нищо притеснително, с упражнения ще свикнат. Лично аз не го тормозя специално да пише вкъщи, когато нямаме домашно. Когато седнем да се занимаваме, обаче, винаги показвам как е правилно.

# 127
Само ние ли пишем по странен начин?
Не сте само вие, не се притеснявай!  При моето дете все още корегираме понякога огледалното писане, например 7 все още се случва да го напише като F; 4 пък го изписва първо дългата чертичка, а после двете малки, по същия начин е и единицата. Мисля, че няма нищо притеснително, с упражнения ще свикнат. Лично аз не го тормозя специално да пише вкъщи, когато нямаме домашно. Когато седнем да се занимаваме, обаче, винаги показвам как е правилно.

Аз също показвах правилното, но при него не става.Пишем много в къщи, защото преди да почне първи клас не е писал дори и една черта което може би е моя грешка, че не съм го карала.От начало беше трагедия.Сега се спрвя не идеално красиво но все пак го прави.

# 128
  • София
Milimi, баткото ми е левичар и при него е същото. Не знам дали има връзка с ръката. Опитваше се да пише правилно, госпожите постоянно правеха забележки. Като започнаха по-сериозни неща заряза всичко и пишеше както му е удобно. За 5, 6 и 9 съм сигурна, че ги пише отзад напред, т.е. точно по обратен на "правилния" начин. Повечето букви също са модифицирани. Не съм щастлива от това, защото е доста грозно  Rolling Eyes, но реших, че не си заслужава да го тормозя. Не знам защо асоциирах със задължителното писане с дясна ръка. И така-оставих го да пише както може и приех постоянните забележки за грозно писане.  Joy Но пък скоро видях тетрадка на дете, пишещо съвсем нормално, а едва се четеше.  Joy Joy Явно няма пряка връзка.

# 129
  • Sofia
milimi, като казваш
Цитат
преди да почне първи клас не е писал дори и една черта
ако и това не сте правили, може би ще е от помощ да му вземеш някоя книжка за финната моторика. Това е предшестващият етап (заниманията в ПГ), преди 1ви клас.
Например:  

# 130
  • sf
Ох, още нещо,което ме нервира. След като крайния резултат е ясен и четлив, какво значение има в какъв ред е изписването  ooooh!

# 131
  • София
Донсита, "правилното" изписване е за да не се натоварна ръката излишно, но ... схемите у нас са развити за дясна ръка. Определено има разлика, не знам дали има информация, как е добре да се пише с лява ръка, за да не се натоварва излишно.
Реално не за всеки "правилното" изписване наистина, ще е и лесният начин, дори и да пише с дясна ръка. Лично аз държа да пише отгоре надолу единственно заради това, но той пише с дясната ръка и определено, като преодолее "трудно ми е" по правилният начин му се получава по- добре. Simple Smile

П.П. Ти не каза, провери ли баба Яга, дали е тази на Чайковски.

# 132
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това ми напомня за нашата забележка за печатните и ръкописни четворки  Confused

от една страна цифрите му са прекрасни, от друга учителката настояваше да порицаваме и настояваме да се поправи.

обясних му, че трябва да се научи да пише правилно, а когато порасте ще може да избере как да пише, но не бях убедителна.

Цитат
преди да почне първи клас не е писал дори и една черта

добре де, а в подготвителни класове (групи) не сте ли били? нали е задължително уж?

Скрит текст:
Tired сега разбирам как едни пишат и смятат, а други не могат да направят права черта  Tired
все се чудих как се е получило така, че в нашия клас има две-три такива деца.
 заради тях в началото нямаха физическо - седяха в стаята и писаха чертички и ченгелчета.

ДА - баба Яга на Чайковски, марша на дървените войничета също, болната кукла и още една пиеса са слушали. на болната кукла всички са плакали, чудно защо е трябвало да им обясняват за умиращи кукли Sad
следващата песен е била тази "опни ми тропни ми, шарени чорапи" Simple Smile

# 133
aunt Ogg много ме успокои.Благодаря ти.Аз се тормозих до днес и сигурно ще продължа от време на време да го правя.Но стрували си да го тормозя да пише по общоприетото правило, а не както той може и пак да е правилно.За кръснопис и наклони на буквите не държа, а да е вярно макар и по негов начин.Искам детето ми да не се стресира, че не може защото той може па макар и по негов начин.Защото от начало аз виках и  опитвах, но не се получава.Всички черти дори ги пише от дясно на ляво.

Morena везела съм различни книжки за повтаряне на пунктири.Правим го постояно.Определено пороблема е в фината моторика.Давам и да оцветява.Надявам се с времето да подобри нещата.

mmm_ много си права.Аз не съм слещала да е показано как левичарите изписват нещата.Явно за тях нама отделно правило.Според мен има много деца пишещи с лява ръка и справящи се, но има и такива които са различни и е трудно да им се показва правилния начин и то да се хваща и ръката им.Аз не успявам да го напрвя като му държа химикала.Може би трябва да поговоря с ресурсен или нещо такова за тези проблеми.Факт е че има деца като моето и може би ще са запознати повече.

# 134
За въшките и нас ни предупредиха в началото на годината, че били актуални и често гръмвал по цял клас  ooooh!
Една приятелка ми каза, че с вода за уста Листерин се изтрепвали много бързо.
Жасмин, големи красоти!

Общи условия

Активация на акаунт