ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 575
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • на Мелмак
 bash

Morena - Благодаря!

Не съм поръчвала досега само книги онлайн - винаги съм искала да ги "пипна " преди да ги купя  Laughing
Да ги разгледам и т.н.
Сега се доверявам на вас   bouquet
То е логично човек да го направи , което ти си ми ми пуснала , ама не и когато не е на фокус  Confused

Благодаря още веднъж - сега ще си поръчам !
 smile3525

# 271
  • София
EmiR, може пък някоя по-добра учителка да дойде. Не се притеснявай предварително.
И аз на това се надявам, но класа има проблеми с дисциплината....след като за 1 месец все още напълно не е успяла да се справи /в смисъл, че тъкмо нещата са почнали да влизат в крачка/, новата как ли ще успее...А и ако почнат да се менкат - ту тя, ту заместничката,  докато тече бремеността не ми се мисли...ще стане изпусната работа...
Имаме дете с 2 1/3 неизвинени отстъсвия...явно мама се успива...не знам...Но много неприятно..Понякога половина час минавал в забележки и имало деца, които не я отразявали и не се притеснявали, че е учител, че им прави забележка и въпреки разговоритес родителите промяна няма...направо не знам...
Морена - е читанка и въобще е-учебници..които да се ползавт на компютър...въобще сайта е за електронни учебници....в този смисъл го споделих....

# 272
  • Sofia
Мирама, така е... различни сме хората. Simple Smile
И Калина си има нещо, в което е добра, пък за останалото е нужно малко подтикване и помощ, за да не куца съвсем.  Laughing

Моля, Ети, пак заповядай!  Hug
Като е препоръчана книга и ако се доверяваш на препоръчващия, няма проблем да купиш онлайн. Simple Smile Аз колко антикварни книги съм купила онлайн... за нови е лесно. Simple Smile

А! Забравих да пиша одеве... и на мен ми се струва, че в момента се бявят с материала, пък после най-вероятно ще препускат.  Whistling

Ахаа, Еми, аз ги показвах преди време, та помислих, че самата читанка е нещо хубава.  Grinning Нашите са с другата - Пчелица и аз я харесвам.
За учителката... ми точно, може новата да е по-добра, че явно сегашната не се справя особенно. Дано! Не се тормози много от сега.  Hug

# 273
Като чета колко математици са се събрали тук...направо се чувствам като аутсайдер.

А не трябва - всяко дете е различно. Нашата кака нямаше никакъв интерес към математиката и до 5 клас никой не я е занимавал допълнително със задачи. Тя много обичаше да свири на пиано и да танцува, затова ходеше на такива уроци (балет, хип-хоп, модерен балет, народни танци, бални танци). И това по никакъв начин не мога да кажа, че я е ощетило, защото в 5 клас започна да се занимава с математика и бързо догони състезателите.
Малкият е различен, той се интересува само от математика и футбол, затова го водя на такива занимания. В момента, в който видя, че нещо му стане скучно, го отписвам. Ходеше на биоигри, архитектура, шах, кунг-фу, каза че не иска повече и спряхме. Но математиката му е интересна, особено разните главоблъсканици, лабиринти, загадки, затова продължава. И напред писах, от купчината сборици вкъщи изобщо не решаваме сметкаджийските задачи, само интересните - пирамиди, забавни триъгълници, тези с клечки и подобни, сметките може и в училище да си ги учи.
Мисля, че безинтересно занимание не само не би донесло полза, по-скоро ще отврати детето от всякакви допълнителни занимания.
Затова, потърсете интересите и талантите на вашите деца и ги развивайте тях. Ето, момиченцето на Мира рисува прекрасно, адмирации, че го занимават с това. Моят пък изобщо не може, пробвахме, не става за тази дейност и го спрях. Само му ограбвах и така малкото време с неприятно за него занимание.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 12:25 от Анонимен

# 274
Като чета колко математици са се събрали тук...направо се чувствам като аутсайдер.
Ето, момиченцето на Мира рисува прекрасно, адмирации, че го занимават с това. Моят пък изобщо не може, пробвахме, не става за тази дейност и го спрях.
Благодаря Жасмин, но истината е, че за жалост никъде не я водим да се занимава последните месеци, а рисува само по нейно желание и за удоволствие. Ходеше в едно читалище миналата година, но има не повече от 5-6 посещения за цялата учебна година.
Мирама, не си само ти, аз също преценявам, че на моята щерка никак не й харесва и върви математиката засега. Разсейва се и прави дори елементарни грешки, като беше написала в занималнята в една тетрадка, че 2-1 е равно на 2. Задачи вкъщи не иска и да погледне допълнително, освен домашните, които им дават. Така че се радвам, че в крайна сметка не я взеха и дадохме в математическо училище, че щеше да е мъка.
Емир, дано новата учителка е добра и ще свикнат. Според мен щом е казала, че е бременна се очаква да я заместят, а не да се сменят постоянно.
И пак да ви попитам за идеи какво да направя. Девойката продължава да стиска и да не иска да посещава тоалетна в училище. По 8часа стиска и това е. Говорим, говорим и пак същото. Когато имаме възможност я взимаме по-рано, но не всеки ден може да е така и дори имахме вече инцидент с изпускане. А не е толкова зле положението в училище, на 15-ти лично я заведох и й показах къде е, как е, и класната ги водила няколко момиченца заедно, но тя само погледнала и това е.
Иначе, е ок, новината е само, че са забранили изцяло телефоните, след като едно момченце от класа искало да се обажда да подава сигнал за бомба в училище.

# 275
Тя и Калина рисува много, вече втора година ходи на рисуване и керамика.
Вчера довърши още една рисунка за конкурс, яд ме е че пратих баща и да я вземе и не успях да я снимам. Sad
Дано да я върнат после и да си я запазим.
Българският също и се отдава, вероятно и с чуждите езици ще е така. Повече прилича на леля си, отколкото на мен в това отношение. : )

Mira_p, сестра ми също не ходеше в училище до тоалетна до последно (12ти клас).
Няма ли възможност човек да отива на обяд и да я води до тоалетна? Някакво заведение в съседство, или нещо подобно?

# 276
Леле, откъде пък знаят за бомба от толкова малки  Shocked Племенникът (на 9г) си запазил по интернет апартамент в някакъв много луксозен хотел. Дал си и телефона. Добре че от хотелът се обадили да потвърдят и вдигнала баба му. Направил го е съвсем нарочно  ooooh!

Моята в петък се върна ни жива, ни умряла, с температура. Било й лошо от обяд, но не казала на никого. Едвам играла танците. По английски  толкова й  било зле, че объркала някакво оцветяване. Беше се разстроила много и като слезе от буса, се разплака. Беше се държала дотогава. Ако имаше телефон, щеше да ми се обади да я взема. Не знам как ще издържим до трети клас.

За тоалетната не знам какво да посъветвам. По-добре да я води някой в училище, за да свикне там. Но пък сигурно не пускат родители? Ако пускаха, идва ми наум сутрин да я водите и да пишка нарочно там, за да претръпне.

# 277
Тя и Калина рисува много, вече втора година ходи на рисуване и керамика.
Вчера довърши още една рисунка за конкурс, яд ме е че пратих баща и да я вземе и не успях да я снимам.

Ами ето, детето си има талант в тази област. Защо тогава съжаляваш, че няма и в друга? Не може всеки да е добър във всичко.  Simple Smile

Мира, това е голям проблем. Щерката поради същото направи бъбречна инфекция и пи антибиотик. Уроложката доста дълго й обяснява какви могат да са последиците от подобно нещо, каза й, че на всеки 3 часа трябва да отива до тоалетната, а после задължително да изпива по 1 чаша вода. Гледа я на ултразвук, имаше разтегнат мехур. Доста се наплаших тогава, говорих с госпожата й в училище и я помолих да я подсеща моята да ходи до тоалетна и да пие вода. И се оправиха нещата за 1 година, но с непрекъснат контрол.

# 278
Ако имаше телефон, щеше да ми се обади да я взема. Не знам как ще издържим до трети клас.

И на мен ми се иска моят да има, за извънредни ситуации.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 13:49 от Анонимен

# 279
Mira, ако г-жата лично я заведе,няма ли да се свикне?
Едно момченце от класа на Стефи беше така, но той поне ходеше по малка нужда, а голямата нужда не можеше, но скоро майката ми каза че се е отпуснал. Стефи също ми беше направила инфекция на пикочните пътища. Тя хич не обича да пие вода. Голям зор беше все и напомнях лятото докато си беше вкъщи. Сега в училище в началото си връщаше шишето почти празно, а сега пак е започнала да пие малко вода.

Пролетен дъждец предполагам и' се е личало състоянието и', г-жата защо не е реагирала. Не трябва ли да се обади да каже, щом няма телефон детето. И при на нас на занималнята имаше един такъв случай, и се чудех защо г-на не е звъннал да се вземе детето по рано, а не да се мъчи да стои на чина.

EmiR и според мен няма да има се сменят двете г-жи. Мисли позитивно и ще видиш че може да ви се падне по-добра г-жа и да вкара ред в дисциплината.

Вчера със зълва ми /живеят в София и детенце е в трети клас, ходи на занималня/ говорихме по следния въпрос. На занималнята за деня какво трябва да се учи, това което са взели за деня или това което е по програма за следващия ден. Според вас как е редно? Знам че има мами учителки, дано се включат и те. Има ли специална методика която се следва?

# 280
mimka, на занималня - това, което им е за домашно от сутринта. Нали не са в тях учебниците за следващия ден.
При следобедна смяна е обратното. Та няма методика, а се подготвяш според смените.

# 281
  • София
Да се разпиша и аз в новата тема.

Къде ще водите децата на 31 октомври? Ние досега не сме празнували, но малкият е много навит тази година да вземе участие.

Училището върви добре. Вчера ги снимал треньорът по футбол за сайта, не трябваше ли първо позволение да ми поискат? Освен това довел някакви второкласници от съседно училище, та синът ми се прибра наритан и със синки по краката, каза че нарочно са го ритнали, когато той без да иска настъпил едно от децата. Мислех да се обаждам да се карам, но ще изчакам да видя дали ще се повтори подобна ситуация. Сега, като захладня, се надявам да тренират вътре в салона. Да видим, иначе го отписвам.

Как се справят децата ви с непредвидени ситуации? Моят го удря на плач, чудя се как да му обясня, че така нищо не става. Вчера си забравил картата за достъп и догонил баща си по улицата, ревейки. А другите деца просто минават под загражденията и това е. Миналата седмица пък ми се обади, пак ревящ, че го боли корема и да отидем да го вземем. Когато мъжът ми отишъл, вече му било минало.  Crazy

# 282
  • Sofia
Леле, откъде пък знаят за бомба от толкова малки  Shocked Племенникът (на 9г) си запазил по интернет апартамент в някакъв много луксозен хотел. Дал си и телефона.
Много деца са такива... "отворени". Wink

Мире, освен да и' говориш и да и' обясниш както го е описала Жас, колко е опасно... друго не ми хрумва.

Мимка,  в занималнята е редно да упражняват, допълват взетото сутринта. Нали часовете и учебниците не са достатъчни, затова са и помагалата и е нужно, ако не в занимлнята - в къщи да се упражняват децата.

За нас 31.10. е обикновен ден, та нищо особенно не предвиждам.  Simple Smile

# 283
  • Перник
Калоян започна да пишка в градината чак последната година. Но стоеше само до обяд, не че е стискал малко,де. Странното е, че и вкъщи трябва да го подсещам да иде до тоалетна, иначе се заиграва и забравя. В училище също не ходеше първите 1-2 дни, но после започнах да го взимам разгащен, което значи, че е ползвал тоалетната  Simple Smile
Това, което ме притеснява е, че не ги карат да си мият ръцете преди хранене. В градината поне това се правеше задължително. Аз му напомням да се мие, но се съмнявам да го прави всеки път.

Вчера му се отлепила подметката на едната обувка, както тичал навън. Госпожата не е забелязала. Добре, че не валеше.

За снимането на децата - на родителската среща ние попълвахме декларация дали сме съгласни да снимат децата и да качват снимки в сайта на училището.

В занималнята пишат домашните, който е дала госпожата сутринта.

31.10.? Хелоуин? У  нас не се отбелязва.

# 284
Значи щом доста мислите така е вярно това, което им е казала и г-жата. Според зълва ми и мъжът и', е редно да се учи по предметите за следващия ден, и го караха да си носи допълнително учебниците, за да може следобед да учи. Според тях не е нормално да се учи вкъщи след като е ходел и на извънкласни занимания, детето се прибира изтощено и има нужда от почивка. Става въпрос за дете в 3-клас. Първите две години имаха целодневно обучение, а сега до обед часове следобед занималня.

Хелоин досега не са го отбелязвали по някакъв начин в градината. В училище не знам, нищо не са казали, най-вероятно нищо няма да правят, а нали е и ваканция тогава.

Общи условия

Активация на акаунт