ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 510
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
А, моля-моля! За Стрелците или хубаво или нищо  Mr. Green И двете с щерката сме Стрелкини, но сме адски различни! А татко й е Близнаци - но нито е разпилян, нито може да прави повече от едно нещо наведнъж (противно на мъжа на Сисето  Laughing). Нещо не залагам на зодиите аз, особено откакто Марта проявява коренно различен характер от моя.
За несесерите - с 2 броя ходи - твърд за моливите и най-често ползваните неща и мек за флумастри, лепило, ножички и т.н. Пръчици не са ни искали. Сметалото занесе 2-3 пъти и каза, че не й трябва вече, госпожата не е настоявала повече дасе носи.
За храната в стола - все нещо не й е харесало, все брои колко лъжици е яла супа, месото го пропуска, че й се закача по оределите зъби, десерта е плод, ненарязан... Добре, че поне си изяжда всичко от кутията, която пращам, та съм спокойна, че не стои гладна.
Този уикенд моя приятелка й донесе лексикон (останал от нейната вече тинейджърка, чисто нов). И като се въодушеви това дете! Като взе да пише вътре, ама едно ръкописно, едно старателно! #Crazy Гледам даже, че вчера го е дала на една от приятелките си в класа (другите не можели още да пишат, та щяла да ги чака). От лексикона разбрах, че мечтата й е да лети, любимия й певец е Брус Дикинсън, хобито е математика Crazy, а любимия филм - Монк! Мамина златна! Heart Eyes Ще ми се да го запазя този лексикон, усещам, че след време ще ми е мил спомен от детските й години!

# 421
Моята има един на Херлитц, правоъгълен и се разтваря. Пратих и една метална кутия, в която да си държи само графитените моливи и гумите, за да ги намира бързо. Още същия ден я изгуби. Потънала в дън земя. Чак след една седмица се сети да ми каже, че там са били всички графитени моливи и писала цяла седмица с перомолива от една химикалка с много цветове, която е за игра ooooh! Беше загубила и една шапка, която отписах, но след седмица си я намерила в буса.
Нещата по рисуване, лепила, ножици и т.н. съм ги сложила в една папка-кутия.

Жас, девойката я е срам да поиска стикито. Видяла вчера младежа, сетила се, но не могла да го пита. Казах й да си реши дали го иска достатъчно, за да си превъзмогне срама или се отказва от него. Ааа, ама не стига, че й го носят! Ще ме побърка с този нейния срам   Tired

Дайв, моята има дневник. Вътре пише разни работи, но ми е забранила да поглеждам. Има ключ и старателно го заключва, за да не се изкуша. А ключът закача на закачалчица в стаята си Joy Любопитно ми е, но още се сдържам Mr. Green

# 422
  • София
От лексикона разбрах, че мечтата й е да лети, любимия й певец е Брус Дикинсън,
Heart Eyes Систематично. Може като любимецът си да пее и да е пилот насамолет. Simple Smile

По въпроса с разсеяността: Когато си забрави часовникът във физкуртурния салон, много се ядосах и то не, че го е изгубил, а че не прави опит да го потърси. И след един сериозен разговор на четвъртия ден, на петия се мобилизира и го потърси и си го донесе. Беше при портиера. Да знаете, често там се събират загубени вещи.

По въпроса с несесера. Тово е модела http://www.parvolache.com/product.php?id_product=1772, но с друга картинка. Много хубаво разпределение, с място за всичко, което му трябва. И от както му взимаха неприбраните моливи, се научи да си го подрежда. Simple Smile

По- лекичко и ще влезе в час. Но днес Аз забравих да му оставя картата за градски транспорт в джоба.  Simple Smile

# 423
  • Sofia
За Киноманията звънях и питах за билетите, след 4ти ми казаха. Друго не знам, но ми се струва, че като е безплатен билета (за децата де) не значи, че няма да е означено място, то би настанало едно... Няколко филма съм набелязала аз. Grinning

# 424
Не знам до зодия ли е, но и моето момче е разсеяно и често забравя. Вчера питам къде му е тетрадка №2 по БЕ, а той убедително казва: в папката. След 10 мин. търсене от негова страна ми съобщи, че госпожата ги събрала за проверка.
 От 3 часа седмично ФВС само 1 час могат да ползват физкултурния салон при лошо време,, имат график кой клас на коя дата го ползва. Та затова понякога в тези часове , когато са в класната стая играят домино, не се сърди човече. Пращам му пъзели с по- малко на брой части за разнообразие и играта Бесеница.  Ами, редовно някой елемент от пъзела липсва, губи ги.

Има 2 несесера- единият е правоъгълен, твърд, побира моливи, химикали, флумастери, линия, гума, острилка. Другият е мек - ножица и лепило, носи ги  само когато има ИИ и ДБТ. Цветните картончета са в пликче в папка БЕ. А пръчиците също в пликче в папка Математика.

# 425
  • Перник
Калоян е близнаци  ooooh!
Несесерът му е твърд, с 3 отделения. Чинно си прибира всеки молив в ластичето.
Вие искате да се отказвате от стола, аз пък се опитвам да убедя Калоян да яде там, че с тия пици всеки ден  Confused Пробвала съм храната веднъж - супер си беше. Вчера се престрашил да пробва безплатната филия с лютеница и с изненада установил, че е вкусна  Laughing Пак вчера в салона нямало парно и госпожата казала който има сополи, кашля или е болен да си остане в стаята. Калоян и още няколко момченца са останали и имали "час по електронни уреди" - играли на телефони и таблети.....
Току що звънна мъжът ми - отива да го прибере от училище, че повърнал  Sad Сутринта се оплака, че леко го боли корем...явно е вирус.

# 426
Жас, девойката я е срам да поиска стикито. Видяла вчера младежа, сетила се, но не могла да го пита.

Да видим колко дни ще се разнася това стики напред-назад с тия нашите сладури. Утре ще му напиша на ръката, ако днес не го е дал.

Нашите несесери бяха в комплект с чантата, големият си беше пълен с дебели и тънки моливи: http://www.schulranzenmarkt.de/media/catalog/product/cache/1/ima … y_set_4teilig.jpg

# 427
А, нещо интересно се сетих, че вчера го правих - записах имената на децата в сайта на НАСА и им издадоха бордни карти за полета на Орион към Марс. Имената им ще летят в совалката, която ще бъде изстреляна на 4 декември 2014 г.
Голяма атракция беше за малкия! Разпечатих му билета, който удостоверява, че е част от виртуалния борден екипаж на совалката и днес го занесе на училище, да го показва.  Simple Smile
Ето го неговият билет: http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/orion-first-flig … rt&cn=1229167
Моят първо си помисли, че наистина ще лети  Laughing та се наложи да го разубеждавам.  Crazy

Ако искате, можете и вие да регистрирате имена тук: http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/orion-first-flight/

Побързайте, защото регистрацията е само до 31 октомври! "You are joining Orion's 38,000 Virtual Crew Members"

# 428
  • Sofia
... Пращам му пъзели с по- малко на брой части за разнообразие и играта Бесеница.  Ами, редовно някой елемент от пъзела липсва, губи ги.
Затова не пращам пъзели.  Simple Smile
Сега както е само до обяд Гушкан, няма време за такива занимания.
Миналата година, в ПГ подарихме няколко и ги ползваха там, но след обяд, демек моята щерка - не. Сутрин се занимаваха с книжките до към 11 ч.  и после играеха на двора.

Иначе днес и поднесох пъзела с калсическите приказки (1000 части) - Грим, Андерсен, Перо - много е хубав!!! Силно препоръчвам!  Grinning
И на този (500 части) много се зарадва.  Grinning

Несесер... ползва такъв с ластици (но не съм сигурна, че ще остане с него, затормозяващи са и ластиците, много вероятно е да минем на тип "кутия") - там са 10 двувърхи фулмастера и 10 цв. молива, хмикалка и черен молив.  В мек правоъгълен несесер са гумичката, лепило, ножица, които по рядко се ползват. С другия несесер и се работи много.

Нашите вчера много са писали (по писане/четене), зарадвах се, че моята е пропуснала купона. Тъкмо това имах предвид, че бавано, бавно и в един момент ще запрепускат...

Буквар - стр. 38 и 39; 
Тетрадка по четене - стр. 16 и 17 - буква "М".
Тетрадка с тесни и широки редове - 6 реда голямо и малко "М",
По един ред "мама",  "има",  "име"  "Еми",  "ум",
Едно изречение: "Мама има име."
Второ изречение: "Мими ме уми."
Трето изречение: "Мама мие Емо".
После още   по един ред: "мама", "мома", "има",  "име",  "Еми",  "Мими",  "Емо",  "Ема" и "имам"

На зодии и аз много не отдавам характера.
ММ е близнаци - разсеян не е точна дума... Гушкан е дева. Нещо ми идва малко безредна (не рахвърляна), като татко и'.  Wink Ама мааалко, та смятам да го изкореня.  Mr. Green  

Тя от няколко дни се чуди какво да чете, та вчера започна Мадикен. Simple Smile
Аз още и' чета Карик и Валя - много харсвана книга, явно ще остане любима.  Grinning

# 429
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
подредихме пъзела и сега малчо не дава да го разваляме, иска да го лепи с тиксо  Rolling Eyes
някой знае ли как се лепи пъзел? или тема такава ако има?

ние бавно и полека си пишем и учим, но какво ще стане като се върне на училище не знам  Blush той се разхайлази, час писане, час игра или филмче, вчера беше "чудната петорка", днес кой още не е измислил  Laughing

четем Чудомир Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 430
st. Dobri, продават се лепила за пъзели, по повечето книжарници ги има.
С тиксо няма как да стане. Simple Smile

Пъзели редихме до преди година...сега не са и толкова интересни и не се е сещала. А и с брат и в къщи, абсурд просто. Simple Smile

Най-сетне да вземат първата съгласна - М. Simple Smile
Калина вече пише почти изцяло с ръкописни букви, от няколко дни е голям мерак и показваме как се пише някоя буква и тя си пише цели изречения.

# 431
  • В светлината на слънцето
Жаси, мерси за линка, супер е!  Hug И ние ще летим до Марс. Довечера голяма радост ще падне като им занеса бордните карти. Ще трябва да изровим от NG-колекцията инфо. Grinning Много идейно! Peace

# 432
  • София
Нашия несесер е правоъгълен с 1 цип на Херлиц и се оказа, че му е много удобен. Всичко е подредено, дори той самия за удобство си слага вътре ножичката и лепилото. Иначе имаме и от другуте - тип туба, но не го е ползвал за училище досега.  
Скрит текст:

# 433
Жаси, мерси за линка, супер е!  Hug

Нали?  Grinning
От забавната математика бяха шернали линка във Фейсбук, като го видях, веднага записах моите.
Синът ми както е луд на тема совалки и космос, веднага се лепна за компа, изгледахме видеото, видя как ще се изстрелва совалката: http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/orion-first-flight/learn/
Тук има разни игри: http://mars.jpl.nasa.gov/explore/curiosity/

# 434
  • В светлината на слънцето
И нашият несесер е от този вид. Той твърди, че му е удобен, но каката, която досега беше все с несесер на страници (от същия вид, но с разгръщане на принципа на страници), казва, че не й е удобен и другите били по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт