ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №18

• 81 398
  • 830
  •   1
Отговори
# 675
   Привет!
 Моля да ме приемете при вас,защото от повече от месец страдам от това страшно нещо ПР с ПА и съм в страхотна безизходица и отчаяние. Sad  Изпитвам същите симптоми като описаните на първа страница ,с тази разлика,че атаките при мен продължават часове.Първо ми изписаха ксанакс и деаксцин,но след 20дни сякай спряха да ми действат и започнах отново да си правя кризи.посетих присотерапевт,която ми замени лекарствата със золофт и ривотрил. втори ден ги пия,но от тях чувствам непрекъъснато гадене,залитам като ходя ,немога да се концентрирам. при тези от вас,които сте били на подобно лечение,така ли протича лечението по принцип?
и още нещо,някой бил ли е с това заболаване в нареченски бани и как му се е отразило ?

# 676
Да ви кажа омръзна ми да се оплаквам и да ми е зле, за толкова 8 години това е страшен ад нито си болен нито се чувстваш здрав седиш посредата, психолога ми видя че явно при мен няма да мине на "Ти си млад и здрав, живота е пред теб" самият тои ми каза че съм прекалено ескалирал случай, че може да ми помогне и трябва да мина курс с медикаменти най-вече заради симптоматиката физическата и ме прати при психиатър отново. Интересното е че вече така да мразя тия психиатри и невролози, защото всеки от тях ти дава схема изписва ти успокоителни и АД и после забравя за теб, ако ти помогнат добре ако не оправяй се, търси друг психиатър или ако се върнеш пак това пил ли си, и ти да да да докато стигнеш до не, и хайде пии сега това, взима паричките и хайде, всички са такива това отношение ли към пациент????, смотаняци алчни!!! Нека не вкарвам повече негативизъм, отидох при съответния психиатър с тая разлика хора че вече научих едно "те са нагли и високомерни или добри и лицемерни" всичко заради парите няма кои да ви влезе в положение затова както тои ви прави схема на медикаменти така си направете и вие схема как да мине прегледа за да ви вземат на сериозно особено тук в БГ. Та да ви разкажа влезнах в кабинета но не както преди отчаян като удавник за сламка(а аз съм такъв сега но го скрих дълбоко) с надеждата докторе моля ви след толкова прегледи дано вие сте човека.Край така НЕ!!! Влезнах нагъл,леко арогантен и дързък, обясних му на какви терапии съм бил директно казах имената психиатрите които съм бил тяхното отношение към мен че ме въртят и никои не се заема серизно че са алчни дори когато им се плаща не помагат и не ми дреме вече, дадох лист с всичко което съм пил(макар че пак ми изписа някои от същите неща в различна схема), че съм там заради това че (измислих си причина) едва ли не просто е така че със и без него няма да се оправя т.е. все тая.Резулатата е поразителен, аз станах предизвикателство а не поредния ревящ за помощ, изписа схема, най-важното тои ме викна след 25 дни да отида обезателно, ако има нещо важно да се обадя,и да спазвам всичко стриктно(така и мисля да направя) и въобще прегледа мина така както трябва. Лично аз ви споделям всичко като помощ понеже много изстрадах и продължавам и искам да споделя опита си за да се предпазите от тези грешки. Сега пак почвам Ривотрил,Флуанксол и Оропрам ако физиолигичните симптоми се оправят продължавам с психотерапията защото сред всички проблеми,ядове и нерви в живота, когато бях при психолога не усещах кои знае какво но ми беше много хубаво когато някои ти говори приятни и позитивни неща. А в днешния живот такива хора са рядкост. Тука някой спомена за спорт когато имам време тичам имам време,но както каза гала когато не си спал 3 дни...... всичката ми енергия отива в симптомите, опитвал съм какво ли не да я отклоня работа,спорт,почивка имам си и жена до мен но не и не. Сега отново медикаменти и после ще се окова на психотерапията, за толкова време вече нямам страх че ще припадна, че полудявам, че получавам инфаркт или инсулт,като трябва да правя нещо отивам и го правя но е гадно защото трябва ,а не защото е нормална част от живота тая фаза отдавна отмина защото видях че нищо не става но пък и не се махат тия пусти симптоми.Това е

# 677
Здравейте на всички.Аз съм момче на 23г. и аз съм с ПР.Всичко започна март месец тази година, пушех марихуана от време на време, защото се отпусках и ми беше весело, от рода на 2 месеца веднъж.Точно когато за пръв път получих сърцебиене и ужасно силно чувство за притеснение в стомаха и чувство за задушаване бях пил около 50 гр уиски и пуших трева, беше ужасно, кризата беше за около час и после поотшумя.После напред във времето пуших пак няколко пъти но по малко по една дръпка и малко пак ми ставаше кофти.Септември месец пак пуших и получих по силна атака и вече след седмица от нищото ми стана така и помислих, че наистина ми има нещо.Ходих по какви ли не  изследвания, сърце щитовидна жлеза, обременяване с глюкоза - здрав като бик.Поразрових се в интернет и видях по симптомите, че имам ПР.Ходих на психолог, доста ми помогна, ходя си спокойно на работа не ме е страх, тя ме убеди, че нищо не може да ми стане от ПА, за щастие от 18ти миналия месец не съм имал ПА, само от време на време ми е по напрегнато.Но от септември месец си имам един страх, не смея да пътувам, да излизам вечер, да се събирам с приятели когато се събират да пият по питие, иначе само събиране нямам проблем.Страх ме е че ако пия алкохол пак може да получа ПА.По трудно заспивам, преди няколко дни имахме събиране с колегите и там пих една глътка алкохол и след като се прибрах в нас ми стана напрегнато, не се е стигало до ПА но от няколко дни ми е скапано много, че не съм като преди да си излизам вечер, да се забавлявам, да пътувам.Вече се замислям дали да ходя на психиатър.Някой може ли да даде мнение ?

Последна редакция: чт, 25 дек 2014, 21:46 от dominator

# 678
Здравейте след като 4 месеца пих Есобел по 20мг. сега от 2 седмици пия Ципралекс по 20мг. според моята психиатърка  това е едно и също заради еднаквото съдържащо се вещество/есцетилопрам/и затова ми изсписва сега Ланвексин 75 , но аз все пак се чудя дали не е пък смяна на АД и да изчакам още малко време за да видя дали ще ми поотшумят тези ПА, че иначе тази смяна на АД ще ми е 4
Дайте мнение за Ланвексин 75 и Хедонин

# 679
Весела Коледа момичета и момчета.Аз пия Ланвексин вече 6 месеца и съм доволна

# 680
 mimi0585 по каква схема го пиеш, пила ли си друго преди него и имаше ли странични ефекти?

# 681
mimi0585 по каква схема го пиеш, пила ли си друго преди него и имаше ли странични ефекти?
Първия месец пиех по 75мл и след това по 150мл сутрин по време на хранене.Преди това не съм пила никакви лекарства.Странични ефекти колкото щеш но после нещата се нормализират.Сънливост.треперене.сърбеж по ръцете /и сега имам когато нещо ме притесни/запек .сухота в устата.

# 682
Точно когато за пръв път получих сърцебиене и ужасно силно чувство за притеснение в стомаха и чувство за задушаване бях пил около 50 гр уиски и пуших трева, беше ужасно, кризата беше за около час и после поотшумя.

Алкохол и марихуана е изключително неприятна комбинация с трайни и непредвидими последици.

# 683
Е да ама кой да ми каже...Изключително много съжалявам за тогава, ако можех да върна времето назад нямаше дори да се докосна до това.Според вас да ходя ли на психиатър ?

# 684
Добре дошли на новите членове. При нас си е весело  Joy
Доминатор, отиди направи един консулт с психиатър, твърде е възможно само с режим да се оправиш, имам предвид лягане е ставане в определени часове, спорт, може да ти дадат и някой лек АД, не се мъчи, отиди.
Дончев, не обръщай толкова внимание на лекарите кой как се държал, гледай там лекарствата да ти помагат. Иначе такива са, колко пари съм дала аз и нищо. Ама си викам те какво да направят, дават си лекарствата, това че аз не се оправям те какво са виновни.
Другите как сте? Аз съм много притеснена за малката, която е с увреждане, тя има и аутизъм прави страхотни нервни кризи хич не ме се иска от сега да я тъпча с успокоителни обаче не виждам друг начин, бедното детенце толкова се мъчи.

# 685
Гала, не ти се иска нормално е, но като се мъчи миличкото. Аз съм горе долу по-добре. Вчера и днес ми се позавърта повече, но като цяло съм по-добре.

# 686
Момичета  Hug Чета ви аз   bouquet

# 687
Е да ама кой да ми каже...Изключително много съжалявам за тогава, ако можех да върна времето назад нямаше дори да се докосна до това.Според вас да ходя ли на психиатър ?
Подкрепям мнението на Гала. Посетете психиатър, но му споделете всичко, както на нас, за да определи най-правилния курс на поведение. Мисля, че всичко е поправимо.

# 688
  • София
Аз съм много объркана. Като легна и получавам зверско усещане за пулс. Не ми е ускорен, но цялото ми тяло вибрира. Само ксанакс ми помага. Вече 3 дни поред го пия. И притеснението ми е, че моето не е ПА, а абстиненция, понеже реших да не пия и да пуша по-малко. Проблемите ми започнаха като спрях алкохола. Сега съм на 3-то уиски и съм пушка. Та въпросът ми е паника ли съм или алкохоличка, ебаси ?!

# 689
Въпрос към всички???? Някой има ли които се е излекувал от това напълно,нека сподели как ??? Аз съм 7 години така опитах и опитвам всичко, най много ме мори физическата симптоматика......

Общи условия

Активация на акаунт