ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №18

• 81 359
  • 830
  •   1
Отговори
# 765
  Знаете ли,купих си автоматичен апарат за кръвно и пулс ,ей така за собствено спокойствие.Меря си кръвно и пулс две поредни сутрини  и резултата е такъв:
1 ден: кръвно 157/95   пулс:112
    2 ден: кръвно 155/93   пулс:104

Нямам никакво обяснение за тези резултати,само знам ,че до преди месец и половина съм била напълно здрава и не съм имала никакви здравни проблеми  Sad
След измерване на кръвното вземам веднага золофт и ривотрил,кръвното лека пада на 135-137 ,но пулса не пада под 102. Какво се случва по дяволите не мога да разбера и как бих могла да вкарам в норма тези показатели?  Cry

Здравей
за да разбереш има ли проблем с кръвното : мери се 10 поредни дни сутрин и вечер по едно и също време (например в 8.00 сутрин и в 21.00 вечер) и след това може да отидеш на кардиолог за да прецени дали трябва да се взимат лекарства или е инцидентно.

# 766
  Знаете ли,купих си автоматичен апарат за кръвно и пулс ,ей така за собствено спокойствие.Меря си кръвно и пулс две поредни сутрини  и резултата е такъв:

Нямам никакво обяснение за тези резултати,само знам ,че до преди месец и половина съм била напълно здрава и не съм имала никакви здравни проблеми  Sad
След измерване на кръвното вземам веднага золофт и ривотрил,кръвното лека пада на 135-137 ,но пулса не пада под 102. Какво се случва по дяволите не мога да разбера и как бих могла да вкарам в норма тези показатели?  Cry

Здравей
за да разбереш има ли проблем с кръвното : мери се 10 поредни дни сутрин и вечер по едно и също време (например в 8.00 сутрин и в 21.00 вечер) и след това може да отидеш на кардиолог за да прецени дали трябва да се взимат лекарства или е инцидентно.
Ок,така ще направя,но определено тези показатели ме притесняват  Sad

# 767
dominator,сподели,ако обичаш какви са тези неща на билкова основа?

# 768
Оо, Алина, как си, мацка Simple Smile  Аз гледам, че те няма и затова и аз не се вясвам много Simple Smile Wink
Далеч съм от оправяне, ама все се надявам, че и това ще стане.
Ти как я караш, похвали се нещо Simple Smile

Ми как..... бях 3 месеца в болнични. Излежавах се. Понасложих още килца. Ама иначе със стимулотона и 1/2 тритико бивам, обаче спя като буба, сигурно по 12 часа  Mr. Green

# 769
Мента, глог, валериан таблетките по 4 на ден, Або Руе по 2 сутрин.Отделно пиех и Невробекс и Деанксит ама като че ли от Невробекса ми ставаше по кофти и го спрях на 5тия ден, Деанксит пих около 2 седмици.В интерес на истината нищо не ми помогна, само консултацията с психолог ми помогна, хипноза също ми прави, но пустите страхове си останаха, напоследък все повече набирам сила да започна да се боря срещу тях, мама му стара аз съм едва на 24 години, ако не си живея живота с кеф за какво да го живея изобщо.Тая тъпа трева скапа всичко, сега като чуя че някой пуши го убеждавам да спре, след като знам през какво минах и сега какво ми е.

# 770
  • София
Въпрос (към Алина Simple Smile) При смяна на един АД с друг трябва ли да се спре първия, преди да се започне с втория?
Аз след 1 година мъки с ципралекса, който тоя път нещо нямаше нужния ефект, в крайна сметка реших да ходя пак при пси и най-вероятно ще го сменяме, че така не може да продължава... Sad

# 771
Еньо, сподели, как се чувстваш, физически симптоми имаш ли или само психически. Пробвал ли си да отидеш някъде, примерно на СПА, плуване разходки, много искам да ти помогна.

# 772
  • София
Благодаря, гала  Hug Психически симптоми, като се замисля, съм имал цял живот. Те не ме плашат.
Плашат ме нервните сривове и последствията след това, че се чувствам като парцал, че храносмилателната ми система не работи, че всичко ме боли, главата ми се върти, ей такива работи. И най-вече ме плаши това, че стават без абсолютни никаква (видима) причина, просто ей така от нищото. Вчера направих такъв срив (даже за мен не е точно ПА, ами си е нервен срив) и днес не знам на кой свят се намирам, всяко усилие да правя нещо ми причинява сърцебиене и слабост и главата ми се завърта, като пред припадък, не мога да хапна нищо, защото ми става зле от яденето, абе изобщо красота
Досега бях с постоянна умора, но пък нямах такива сривове, сега от празниците насам, това е вече втори. От първия по коледа лежах една седмица и не знаех къде се намирам.
Абе гадна картинка...

# 773
Ужас Еньо, дано ти е бил последния. А какво представлява самия нервен срив, какво усещаш?

# 774
  • София
гала, много ми е трудно да го опиша.
Вчера цял ден ми беше адски напрегнато, не ме свърташе на едно място и съответно за да разсея енергията, мих, чистих вкъщи, къпах се, излизах навън. Само дето нищо не помогна. Надвечер се случи. Усещането е все едно му изпускаш края, губиш някакъв контрол над състоянието си. Нервната система започва на тласъци да те разтриса, настръхнах, стана ми студено, все едно изведнъж си хванал много тежък грип. Температурата ми беше станала 37.6. По принцип ми е около 37 през деня, ама 37.6 вече си значи, че работата е кофти. И оттам нататък не мога да го опиша много. Става ти общо зле, повдига ти се, цялостно неразположение, все едно ей сега ще повърнеш или ще получиш гърч (не че съм получавал де, ама на моменти имах чувството, че точно това ще се случи).
Днес като цяло нервната система леко се е успокоила (с помощта на лекарства), но усещам, че не работи като хората, органите ми не работят като хората. Корема ми е надут и ме боли, стомаха ме боли в момента, в който хапна. На главата ми е захлупено и някакво напрежение усещам вътре. Като ходя усещам цялостна слабост и се подпирам по стените в нас. Дишането ми е затруднено и плитко, не мога да си разширя дробовете и да си поема хубаво дъх. Абе изобщо, цялостно такова.

# 775
  • софия

Здравей
Ок,така ще направя,но определено тези показатели ме притесняват  Sad
Абе хора,защо ме ядосвате с тия апарати електронни.Мога да ти дам моят,той показва същите стойности.Апарат само ръчен.

# 776
Еньо, кофти работа. Аз съм така след сърдечна криза, абе всяка болест е гадна. Не е ли то пия си хапчетата и съм добре остави тая работа, дето ще сме от криза в криза. Еньо, ама наистина що не пробваш някъде почивка, аз съм ходила в много тежко състояние да плувам, мисля, че ще ти помогне. В началото правех само по 5 дължини, краката не ме държаха, не ща да си спомням, ама малко помалко, поне ще знаеш че си опитал и си се борил.

# 777
  • София
Нямам излишни пари за забавления, гала. Като (ако) се оправят нещата и започна работа, тогава ще мисля и за такива неща. Засега само разходки навън и това е.

# 778
Между другото enyo като го написа се сетих, че на мен ми ставаше много студено на краката като имах паническа атака.Отделно, че първата паническа атака като ми стана продължи около 6-7 часа, 4 часа след нея отидох в спешното, не можех да се успокоя и кръвното ми беше 150 на 80, а по принцип е около 100 на 60/70.

# 779
Въпрос (към Алина Simple Smile) При смяна на един АД с друг трябва ли да се спре първия, преди да се започне с втория?
Аз след 1 година мъки с ципралекса, който тоя път нещо нямаше нужния ефект, в крайна сметка реших да ходя пак при пси и най-вероятно ще го сменяме, че така не може да продължава... Sad
Да, дори трябва да се изчака известно време да се изчисти организмът. Но пък има и АД, които могат да се пият едновременно с други. Например към ципралекса могат да ти добавят тритико или ремирта. По принцип по някаква незнайна логика псита имат "традиция" след като дълго време някакъв АД не ти е подействал, или пък се е изчерпал да изписват Ксетанор. Тогава се изчаква около 2 седмици. Лично на мен Ксетанорът ми е едно от най-ужасяващите лекарства-отвратителни странични ефекти. Възможно е, обаче и дозата ти да не е достатъчна. Аз на своя глава реших да си добавя още 25 мг стимулотон и определено има подобрение.По принцип ако си се лекувал с даден АД и при получаване на рецидив-дозата трябва да се увеличи-същата доза обикновено не действа. Енио, на мен ми се струва, че по принцип при теб преобладава депресията над ПР, а ципралексът не е с толкова широк обхват.  Или трябва да ти се комбинират 2 АД, или някакво по-читаво АД.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 19:52 от alinnna

Общи условия

Активация на акаунт