Есента е тука в шарена премяна, ЮНСКАТА ни банда е все така засмяна - 6

• 30 402
  • 718
  •   1
Отговори
# 360
Привет от мен момичета, вчера бяхме на ДК, на 4 мес. сме и педиатърката много ме ядоса, защото всеки път като ходим, вечно ме омърморва,че Силвана много е качила, изтегли 7,600, дефакто за един месец е качила, 900гр,, толкова ли е много, аз смятам, че е добре-незнам вече...малко се ядосах, защото почна да ми набива филми как било много опасно, особено зимните месеци, че било рисково предвид рахит-а.....много ми стана криво  Confused...аз и давам 150 мл,като тя има 5 хранения, не смятам, че прекалява с яденето толкова, как мислите вие, моля ви да споделите, че вече незнам къде се намирам..
Другото, което е уж не трябваше да бързам със захранването, но вчера реши, че трябва да почна с картоф, схема не ми даде, като я питах дали ще ми предостави такава отговора и беше "почни с картоф" и една муцуна направи за питането ми относно схемата......пффф ...общо взето вчера много ме изнерви цялостното и отношение.....толкова, че се замислих дали да не се изместим при друг лекар, но ме задържа това, че се занимава с хомеопатия, и е доста призната уж.......
В петък ни беше запушено нослето, много се притесних да не ми се разболее, та и давах и все още и давам де - Вит. Ц - цяла ампула, осцилококцинум -1доза дневно, шуслерови соли 3, и потапях чорапки, в спирт-70% и вода 1 към 1, като отгоре над чорапките слагах наилонови торбички да запарят и нослето с физ. р-р, но хич не съм доволна от него Sad ....та вече сме ок, да не казвам голяма дума.
Вчерашната имунизация -тетраксим 2пр. я отложихме,поради тая причина за идващия петък...
Сори за дългия пост.....но исках да си изкажа мъката  
Пазете се, че с тия вируси- лоша работа, а на болните бързо оздравяване Hug Hug Hug

# 361
gabrielitka06 ние на 4 месеца сме 6640 (+ 710 грама). Докторката каза, че е екстра - нито много, нито малко. Не знам какви са им нормите де. Оставаме на 1 капка витамин D, и каза задължително да излизаме когато е над 0 градуса, ако е до 5-6 градуса, тогава за по-кратко - 15-20 минути.

Иначе Рая яде 5 пъти на ден (понякога 6, но рядко) по 5 лъжички АМ, което става 170 мл. Това е средно, понякога яде по-малко, но в повечето случаи го изяжда цялото, та си мисля дали й стига. До сега обаче не съм пробвала да направя 6 лъжички, че много ми се струва.

Аз като й казах на педи колко яде и тя вика: "Ами даааа, по принцип трябва 150 мл., но +/- 20 мл. така че сте добре...".

Искам да ви питам нещо - когато сте на ДК, сами ли сте в кабинета или има и други бебенца, които ги преглеждат успоредно с вашите. Че тази мойта лекарка вечно преглежда по 2-3 деца наведнъж... Е, след като й се поскарах и й казах, че не е редно и искам да сме сами в кабинета ни прегледа сами и каза, че за нас - видиш ли - ще направи изключение и ще ни преглежда сами, щом толкова съм държала..  ooooh!

По другите теми - Рая спи цяла нощ - от към 10 до 7-8, и после през деня спи 2-3-4 пъти по половин - един час. Температурата е към 22-24 градуса. Облечена е с боди с къс ръкав, чорапки и гащеризон. Така и спи, с олекотена завивка, но мисля да взема чувалче без ръкави.

# 362

По другите теми - Рая спи цяла нощ - от към 10 до 7-8, и после през деня спи 2-3-4 пъти по половин - един час. Температурата е към 22-24 градуса. Облечена е с боди с къс ръкав, чорапки и гащеризон. Така и спи, с олекотена завивка, но мисля да взема чувалче без ръкави.

И моето детенце спеше по цяла нощ, като си легне в 9,10h вечер се събуждаше чак в 8,9h и това от доста ранна възраст, обаче от почти месец насам се събужда всяка божа вечер..... незнам какво и е, притеснява ме това събуждане, нито да е свикнала да яде през ноща, темп е нормална пак 22-24 градуса , обличам я с късо боди с къси ръкави и отгоре с дълго боди, завита с олекотена...спинка доста неспокойно последно време и по точно от както захладня и спряхме да излизаме Sad
Не мога да си обясня от какво почна да се буди, имате ли идея, какво ли не премислях, обаче нищо...не откривам причина, имам чувството, че някой ми завидя...като кажех,че спи толкова време....ооо вие все едно нямате бебе вкъщи,
и че вече е кисела - защото всеки казваше колко е спокойна и послушна.....
яко съм се филмирала  smile3511 smile3511 smile3511

# 363
Нашата ДК се провежда в отделен кабинет,но почти винаги има и други бебета на другите лекари.Не ми пречи, деецата вътре са само за ДК и болни не се приемат.
Схема за захранване от педи не очаквам,просто ще обсъдим основните неща,какво и кога може.

Ще ме уморите с това спане през нощта  Laughing Нищо им няма на децата просто са бебета. Да знам,че на рекламите ги дават спящи,ама са малко тези дето спят.Другите ги мъчат зъби,стомашен дискомфорт и са превъзбудени от новите впечатления и е нормално да се будят.
Заради вашият душевен комфорт ви съветвам да приемете факта,че ще започнат да спят нормално на 2г.  bowuu

# 364
За гърлото освен прополиса бих предложила яко нон стоп смукане на лукчета, олипс или някакви подобни НЕлекарствени бонбонки, определено допринася за по-бързото излекуване + витамин С на таблетки ударно.

В къщи е 22 градуса, обличам с боди с дълъг ръкав + елече или потниче + блузка с дълъг ръкав, панталонче, чорапки и понякога терлички отгоре, но те много време не се задържат  Laughing

Ванче и на нас ни писна люлката и утре я връщам; поръчах един шезлонг и го чакам, да видим дале ще сработи за разнообразие. По мои наблюдения номера е да се подменят често "артикулите", бързо губи интерес.

# 365
дано не ми завиди някои и на мен  Praynig ние сме непробудни има въртене нощем но е на сън без да се събужда просто ритне два три пъти изкара някои друг газ  hahaha и се обърне и си заспи .през деня спи но само след обяд от към 14 до към 16 или 17 различно и започна да спи след обяд от както заместихме обедното изцяло с пюре това ми направи впечатление моята мома си е лакома яде си 5 пъти дневно 180 мл  АМ и обедното цяло бурканче пюре днес изяде цял среден картоф сварен от мен   Wink и половин бурканче с пюре от тиква много я обича
при нас е около 23 -25 градуса в спалнята е към 23 повечето пъти в хола дето прекарваме почти  целия ден е 25  обличам я с  боди без ръкав отгоре блузка панталонче и чорапки или чорапогащник и боди с дълъг ръкав  за по удобно че иначе много си дърпа дрехите и ги дъвче блузите
май май моята е най слабичка от всички юнчета а яде най много като гледам та чак и пюренца си хапва и пак не наваксва на кг

# 366

И моето детенце спеше по цяла нощ, като си легне в 9,10h вечер се събуждаше чак в 8,9h и това от доста ранна възраст, обаче от почти месец насам се събужда всяка божа вечер..... незнам какво и е, притеснява ме това събуждане, нито да е свикнала да яде през ноща, темп е нормална пак 22-24 градуса , обличам я с късо боди с къси ръкави и отгоре с дълго боди, завита с олекотена...спинка доста неспокойно последно време и по точно от както захладня и спряхме да излизаме Sad

Бебчетата много обичат разходките. Разтоварват се емоционално и после са по-спокойни и спят добре. Моят съвет е да не пропускате да излезнете дори и само за 5-10 минутки  Heart Eyes

# 367
# 368
# 369
# 370
musleto  и аз съм много болна 4ти ден вече.... нищо и никаква настинка, но не мога да се оправя. Вдигам температура нощем, през деня нямам. Пръскам тантум верде и пия проспан, а по нощите налазвам и детския панадол.... много е неприятен да знаете.... като течна пластмаса с вкус на ягодки   ooooh!  Елена издивява в къщи по цял ден, но не мога да излизам докато не оздравея. А тази нощ се буди и яде през два часа. Предполагам, че ми е намаляла кърмата..... много се притеснявам, дано се оправи като оздравея. 

# 371
Chilimura скорошно оздравяване  Hug
Аз бих препоръчала за гърло бонбони за смучене Голиа (тъмно сини- някъде им казват черни) - продават ги в аптеките и лукчета за кашлица.  Peace и Горещо препоръчвам осцилококцинум!!!
Ние не сме имали нощ, без събуждане. Къде за хапване, друг път не е от глад, ама пак хапваме  Laughing и така ... Нооо има и вечери като снощи например- буди се през час. Мрънка, сърди се, отказва хапване, после пък ми се смее. Луда работа. Днес цял ден е кисел  ooooh!  общо взето има си някакви моменти като не е на кеф.
Заобличането- у нас е м/у 22-25 градуса. Обличам го с боди с дълъг ръкав и тънка блузка или елече, панталонче и чорапки. Но ако е към 25 градуса- го оставям без блуза ( само боди ).
Ние за сега излизаме - стига да не вали. Но за съжаление само по веднъж успяваме за час - час и половина. И на двамата ни се отразява много добре.
За килограмите- ами ние сигурно сме най- големи ( в съотношение възраст/ килограми на 4 месеца беше 8500 гр/ 66см) Simple Smile . А сега на последната консултация ни претеглиха с 1 кг точно от миналия месец. На кърма сме. Педи не каза нищо освен че имал големи бузи  hahaha , но ние от преди си имаме от време на време някои симптоми на рахит. Каза да увелича за кратко капките вит. Д и ми изписа нещо, което сега не се сещам как се казва, ако не отшумят симптомите.
Исках и други неща да пиша ... Ама пак забравих  newsm78

# 372
Деси, по традиция, бебето се кръщава първите седмици от раждането,най късно до 40-ия ден!!

Извинявам се, че ще се намеся така със закъснение, но това не мисля че има как да е вярно. Нито детето, нито майката могат да влизат в храм преди очистителната молитва, която пък е на 40-тия ден.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 06:40 от Gaggi

# 373
Гаги чистата молитва(майчина молитва) е за майката и тя не може да влезне в храма до тогава,но старите поверия са детето да се кръщава до 40-ия ден,болнавите са ги кръщавали и дни след раждането заради риска да умрат непокръстени  Rolling Eyes

# 374
  • София
Да, такава е традицията.
На 40 дни - Чиста молитва. След това Крьщене...не се е чакало много, за да пази Св.Богородица бебето. Докато бебето не се крьсти за него не се пали свещ за здраве. Може да се пали за майката и кьм нея да се спомене и младенеца. След крьщенето бебето вече се нарича  по име, а не младенец. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт