Есента е тука в шарена премяна, ЮНСКАТА ни банда е все така засмяна - 6

• 30 279
  • 718
  •   1
Отговори
# 630
 ivankaka, как се научават сами да заспиват!? Ако си намерила начин, сподели моля. Защото реша ли да го оставя самичък в кошарата ( това само през деня, вечер заспива като си изпие млякото ), и след 10 мин вече се засинява от рев. Гаги и при мен само гърдата е спасение.

# 631
chilimura, мога да те посъветвам като майка. Изключи  всички ТРЯБВА  и  ТАКА СЕ  ПРАВИ и избери вариант, който  да е лесен за теб  и  за Елена. Но на първо  място за теб. Ако  можеш  дай  си почивка  и пробвай пак след няколко дни.

Децата  са  различни. Майките са  различни. Аз спя с Мария и  я храня, когато ме събуди. Има време, ще свикне да си спи по цяла  нощ сама. В момента  и така съм изтощена и неадекватна, ако  трябва да стоя  и  по нощите, съвсем ще се скапя. Така  и  ще  загина  геройски  до легълцето й в опити  да я науча да спи без мен.

# 632
  • Пловдив
аз като ви чета стигам до извода, че кърмените дечица заспиват по-трудно самостоятелно, поне така ми се струва на мен Rolling Eyes Embarassed
моите деца вечер рядко правят фасони, заспиват си сами в легълцата, но денем а да се опиташ да ги оставиш в стаята им, па макар и заспали, настава революция, трябва да стоят при мен и да дремят примерно по шезлонгите или дивана, не, че много спят денем ден, понякога се случва да дремнат броени минути Rolling Eyes
иначе Мама Барба е много права, толкова са различни децата, моите във всяко отношение се различават, поведение, режим, всичко им е различно, пък за външен вид да не говорим Wink

# 633
Да се допълня. Това не го написах, за да разубеждавам някого да приучава детето  да заспива само. Просто, ако това е  изборът ви, да е ВАШИЯТ избор. Не да го направите, защото така трябва. Казвам го  от горчив опит.

# 634
Ако детето не иска да заспи само,няма как да го научиш, най-много да изнервиш повече и себе си и детето.Дъщеря ми спеше между нас от двумесечна,до 5 годишна.И я лъгахме,и я оставяхме да реве и какво ли не и не ставаше,в един момент се отказахме.Дори махнахме нейното легло.То стоеше като голям камък в стаята.Сега си спи сама в стая,но с малкия е различно.

# 635
За ЗЕЛЕНОТО АКО не помня коя мама питаше. Взимаш пряснонаакан памперс и тичаш при лекаря на бебето,  но в никакъв случай не се притеснявай. Wink

# 636
Аз точно защото нямам време да обикалям по магазините, пазарувам напоследък основно от сайтовете, да не кажа изцяло.
Супер доволна съм от бг сайта
Скрит текст:
/продават стоки от Англия, поръчката идва на другия ден и често има добри промоции/
и самите английски сайтове чрез посредник - визирам тези:
При тях стоката идва поне след 2 седмици.
От всички изброени съм доволна като качество на дрешките и цена!

За захранването изобщо не бързам, смятам да започна от шестия месец поне, или ако видя реални признаци от малката, че е време  Peace

# 637
  • София
ivankaka, как се научават сами да заспиват!? Ако си намерила начин, сподели моля. Защото реша ли да го оставя самичък в кошарата ( това само през деня, вечер заспива като си изпие млякото ), и след 10 мин вече се засинява от рев. Гаги и при мен само гърдата е спасение.
разрови в гугъл, описано е много добре, че в момента съм през телефона и не знам дали ще го преразкажа правилно. Дават го към развитие на бебето на 5 месеца.

# 638
Здравейте и от мен Simple Smile
Моят човек стана на 6 месеца и започнахме с яденето, но след 4 дни рев и по съвет на педи ще изчакам още седмица.
Вики заспива на ръце и на гърда, но аз не се притеснявам, защото както каза мама Барба така го усещам вярно и правилно за нас, а и учудващо за мен станах про кърмачка и ако имам възможност ще го кърмя още дълго време Simple Smile
Моят син ще стане хаймана Simple Smile по цял ден навън или на гости !
Мисля да го оставя на естествено сядане и прохождане, без бънджита, проходилки, подпирания с възглавници и други.
Някой попита за Глен Доман- сега приключвам да чета една книга която си купих. Доста материал изчетох и допълнително, мнения и коментари на хора, които са прилагали метода и върху, които е бил прилаган. Изводът е че резултати има, но само ако се подходи наистина сериозно към изпълнението на метода и прилагането му, но игриво и забавно за малките и само трябва да намеря малко време да приготвя необходимите пособия и почвам, но си е сериозна задача и ще ми отнеме доста време.

# 639
аз като ви чета стигам до извода, че кърмените дечица заспиват по-трудно самостоятелно, поне така ми се струва на мен Rolling Eyes Embarassed

Ахъммм и аз така мисля. Открили са тази "благинка" още в ранно детство  Laughing
Още в родилния дом, от жълтеничката беше толкова сънен, че едва посукваше 5 мин. и заспиваше на гърдата. След това пък вече искаше да си суче до заспиване, че и след това. Аз от къде да знам кога се е наял и го оставях докато пусне гърдата, а това ставаше само след като е дълбоко заспал. Сега също рядко се пуска сам преди да откърти.

Ванче, те там така ги мацотят на конвейр, че за къде да го прибират   hahaha

Снощи боцнах няколко нещица от Некст  Mr. Green чакам ги с нетърпение.
От dunstarltd и аз доста съм поръчвала, но там номерата са едно към гьотере и описанията им хич ги няма, та се сдобих посред лято с две ватирани долнички, дето така си омаляха необличани.

# 640
Добро утро Simple Smile
Мин седмица бях писала, че взехме един крем на Avene за мн суха кожа, която е предразположена към АД. За 4-5 намазвания и кожата на корема на бебето е вече добре Simple Smile кремът е avene xeracalm ad.
Когато бебето ядеше от шише, заспиваше мн лесно сам. Сега свикна да го прави на гърда. Така че и аз виждам някакв закономерност май май Simple Smile
За Глен Доман беше отворила тема до ре ми. Стана ми интересно и го започнахме. Но спрях и пак ми се иска да започне.
Rachel, моля те да кажеш как мислиш да прилагаш метода, защото в нета попаднах на два варианта. При единия показваш по една нова дума вс ден до достигане на пет и започваш да подменяш. Другият започва с показване на пет думи. Има ли "правилен " и "грешен "?

# 641
Хайде и аз да се включа в любимата ми тема сън и приспиване: моят опит показва, че децата са различни и ние родителите само си въобразяваме, че на тази възраст ги приучваме как да заспят или да спят цяла нощ.
Преди да родя първото си дете бях убедена, че то трябва да спи само в леглото си и след първите 1-2 месеца да започне да спи по цяла нощ без да се буди за храна. Да, ама не. Оказа се ревлива девойка с много претенции (и сега си е такава) - след много безсънни нощи и много терзания от моя страна бях победена от нея - спеше в нашето легло до 2г, а до 3г и 10м в нашата стая (от 2 месеца спи сама в нейната стая), пиеше мляко до 2,5г.
С второто си дете бях сигурна, че сценарият ще се повтори и въобще нямах нагласата да приучвам бебето към навици за спане и среднощни хапвания. Обаче изненада. Момъкът сам заспива в леглото си - давам биба, гася и излизам от стаята и до 5 минути човекът си спи. От както е станал на 3 месеца прави по 6-часова нощна пауза, а от 2 седмици я увеличи на 8 часа (повече няма какво да желая).
Само за статистиката и двамата са кърмени от кърда.
И едно кафе за нашата месечинка

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 08:30 от Mary_Angel

# 642
Ние биберон не му даваме. А и не знам дали изобщо ще приеме Grinning
Сетих се още нещо да питам. Онзи ден на ДК казаха, че обиколката на главата и гърдичките е изравнена. Това не беше ли знак за възглавница? Струва ми се още рано... на пет мес.

# 643
  • Пловдив
сега се сетих да ви се оплача, едното ми момченце ползва биберон, не е пристрастено, но му помага понякога да се успокои като е нервен, да заспи, като това не е всякога, в смисъл не е зависим примерно винаги да заспи с биберон. До тук добре, само дето другото не признава от самото начало никакви биберони, освен тези на шишетата, това не ме притесняваше до скоро, какво толкова, даже по-добре, да, ама не, от известно време започна да си смуче палеца най-старателно, това за мен е отвратителен навик, направо се омайва от кеф с него, заспива така, какво ли не правя, вадя палеца, бутам биби, нищо не дава резултат и се чудя как да го отуча от този изключително грозен навик, че и вреден Rolling Eyes Confused Thinking някакви съвети ако някой се се сблъсквал с проблема newsm78

# 644
Баткото кърмен заспиваше на гърда, малката фурия я кърмя и тя на гърда заспива. Мама ще почива в някой друг живот  Grinning

Гуги, големия си смучеше палеца като беше на 3м. но много бързо той сам се отучи. Не знам какво да те посъветвам.

Общи условия

Активация на акаунт