Подигравка .... :(

• 8 749
  • 49
  •   1
Отговори
Здравейте на 17 години съм 11 клас.През последните години наблягам на Математика и Физика.защото исках да стана пилот на военно транспортен самолет,но отидох на преглед в ВМА.Там ми казаха,че всичко ми е наред с ИЗКЛУЧЕНИЕ на очите.Далтонист съм бил и това означава,че не мога да работя професията за, която цял живот мечтая и уча за да вляза в Долна митрополия.Това не е всичко не мога да работя и като какъвто и да е военен,полицаи,ДАНС,НСО,ДОКТОР,пожарникар.Искам да попитам дали и в чужбина е така ? разгледах сайта на Американските военно въздушни сили и там пише,че може да пилотирам с далтонизъм но само през деня което ме устройва напълно.Как може само в нашата страна да не може да стане това нали сме членка на НАТО и би трябвало да спазваме техните правила за прием по военни специалности ?

# 1
Далтонизмът не ти пречи да си грамотен. Може да съм дребнава, но не си чатиш с приятели. Щом това е сериозно за теб, уважавай и нас, които четем.

# 2
Чак пък подигравка...

# 3
  • Beyond the stars
Здравейте на 17 години съм 11 клас.През последните години наблягам на Математика и Физика.защото исках да стана пилот на военно транспортен самолет,но отидох на преглед в ВМА.Там ми казаха,че всичко ми е наред с ИЗКЛУЧЕНИЕ на очите.Далтонист съм бил и това означава,че не мога да работя професията за, която цял живот мечтая и уча за да вляза в Долна митрополия.Това не е всичко не мога да работя и като какъвто и да е военен,полицаи,ДАНС,НСО,ДОКТОР,пожарникар.Искам да попитам дали и в чужбина е така ? разгледах сайта на Американските военно въздушни сили и там пише,че може да пилотирам с далтонизъм но само през деня което ме устройва напълно.Как може само в нашата страна да не може да стане това нали сме членка на НАТО и би трябвало да спазваме техните правила за прием по военни специалности ?

Дори далтонизъм само в спектъра на един цвят е причина да не можете да бъдете приет за курсант (не само за военно-въздушните сили, но и за каквато и да е друга военна спецалност). Не можете да бъдете и професионален шофьор в този ред на мисли.
Това,че Вас ви устройва да пилотирате през деня, не значи,че армията я устройва. Ако се стигане до бойни действия, никой няма да се съобразява да напада само през деня. Peace
Не е подигравка, а установени правила.

# 4
Еми с една дума ми казват извиняваи,но не ставаш за нищо защото не познаваш нюансите на Червено- зелено а светофара го познавам без проблем просто на някой цветове нюансите бьркам но с онсовният цвят проблем нямам..

# 5
  • Beyond the stars
Еми с една дума ми казват извиняваи,но не ставаш за нищо защото не познаваш нюансите на Червено- зелено а светофара го познавам без проблем просто на някой цветове нюансите бьркам но с онсовният цвят проблем нямам..

Както казах - има правила  Peace Не си първия върнат за далтонизъм, няма и да си последния  Peace
Осовната идея според мен е в различаването на камуфлирани обекти и т.н.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 11:49 от Вълшебство

# 6
Това е пресилено - "не ставаш за нищо".
Пробвай в инженерните специалности на ВВС.
Ясно е, че си разочарован, но имаш доста живот пред себе си и съм сигурна, че ще намериш своето място в него. Има хиляди хора, които страдат от далтонизъм, но са се изградили като успешни специалисти в значими области, в които далтонизма не пречи.
За протокола: баща ми и двамата ми племенника са далтонисти.

# 7
Да разбирам,че няма как да стана летец-пилот ще поразгледам нещо което ми е интересно и не изисква перфектно зрение.Просто самолетите ме влечаха най много и просто немога е така да приема,че никога до края на живота си немога да пилотирам .. но то вече е факт освен ако не измислят лечение за далтонизмьт   Sad

# 8
  • Beyond the stars
Пробвай в инженерните специалности на ВВС.

Доколкото съм запозната - всяка форма на далтонизъм е причина за негодност за военна служба, без значение специалността.
Преди 5 години брат ми поради причини констатиран далтонизъм в нюансите на червеното, не беше приет за курсант. ( а дори не се е целил във ВВС)  Peace

И правилата за прием сочат същото в точка 9 
Скрит текст:
  Peace

# 9
Кое смяташ за подигравка ? За всяка една професия си има определени изисквания и съответно те следва да се спазят. За съжаление ти не отговаряш на даден критерий за желаната от теб професия, но според мен това не е подигравка. Щом има определени условия, явно те са важни за изпълнение на служебните задължения и би следвало да се ориентираш към професия, която е подходяща за теб. Успех! 

# 10
...разгледах сайта на Американските военно въздушни сили и там пише,че може да пилотирам с далтонизъм но само през деня което ме устройва напълно...

Разучи какви са условията за кандидатстване и опитай там   Simple Smile

# 11
  • София
Каква инженерна специалност, момичета и момчета... Младежът в 3 изречения има повече от 10 правописни грешки!! За пунктуация изобщо и не говоря.
Подигравка е отношението ти към българския език, младежо!

# 12
Да прав си даи да сьм безгрешен в правописа и да коментирам в форумите,че хората пишат грешно.Избиваи си комплексите другаде .

# 13
  • София
Знаеш ли, вместо да си вземеш някаква забележка, да се опитваш да обиждаш е безмислено.
Аз пиша грамотно и съм постигнала това, което съм искала.
А ти дори и да не беше далтонист, нямаше да успееш да го постигнеш, т.к. човек трябва първо да овладее езика, преди да се цели по-нагоре.
Така че, вместо да се засягаш безпричинно и да се опитваш да обиждаш, по-добре хвани прочети някой и друг учебник.

# 14
Мхм браво как позна,че няма да успея да вляза ако не бях делтонист?Това,че имам правописни грешки значи,че няма да вляза? Стига да си взема матурата по Бел с добра оценка може да вляза Simple Smile няма без грешен човек.

Общи условия

Активация на акаунт