"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 2

• 43 862
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 60
Аз също мога да пратя дрешки за малкия Йордан.Само не разбрах за пералнята,как ще се събират пари и къде?

# 61
Bianka, със сигурност някой ще се включи.  Peace Страхотно е, че имаш подобни препарати под ръка, които със сигурност ще са от полза в някой от домовете, гаранция!!! В момента Роси (Lavender) е на почивка, иначе веднага щеше да отговори. Чакам да видя дали някой от другите момичета може да каже нещо по въпроса, защото аз отговарям за друг проект и не знам какво точно да ти кажа.
Възможно ли да е отделим някакво малко количество за майките-сираци, които подпомагаме, както и за това възрастно семейство от с.Багренци? Веднага ти казвам, че става въпрос за три момичета - сираци с бебета + възрастното семейство, така че не е много... Всичко от горе споменатите продукти ще им е от полза.
Предложението ти е страхотно!  Hug

# 62
Аз също мога да пратя дрешки за малкия Йордан.Само не разбрах за пералнята,как ще се събират пари и къде?

Още не сме решили конкретно май.  newsm78
Джул, ти имаш ли конкретно предложение? Ако ще пишеш писма до веригите и те не щат да дарят пералня, не може ли поне да ни направят една голяяяяяяяяяяма отстъпка? Flutter Пък ние да посъберем малко пари и да доплатим...?

# 63
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Линде,то4но такива идеи ми трябват сега.Имаме българска,голяма и известна фирма,която иска да работим заедно,и която иска ежемесе4но да прави дарения.
Във вторник имам среща отново с тях,и трябва да съм готова с конкретни идеи,как и по какъв на4ин можем да сме си полезни/техният ангажимент е ежемесе4ни дарения за домовете с тяхната продукция/

Ако някой има и други свежи идеи - казвахте,имаме време само до понеделник!

Минавам през темата много набързо, защото заминавам в провинцията, но за памперсите имам идея. Доколкото разбирам положението е доста зле, трябват 6000 памперса месечно примерно..., което е количество, което просто е невъзможно да набавяме самите ние дори при най-добро желание и организация. Трябва да се включат вносители/производители на памперси. Могат да даряват количества месечно или пък да продават пакети памперси, като част от средствата от продажбата им отиват за памперси за домовете. И това да го пише на пакета. Аз лично бих подкрепила такава кауза и бих сменила марката на памперсите, ако видя, че друга марка подкрепя с памперси бебешки дом. Но за такава кампания са нужни средства. Можем да пробваме с Проктър и Гембъл и Молфикс, които в момента рекламират. БГ - фирми - мисля, че е кауза пердута. Та, те нямат пари за реклама, какво остава за благотворителност? Може да помогне голяма фирма с голям рекламен и ПР бюджет от който евентуално да отделят пари за нещо подобно. Либеро, Хепи... newsm78... други в момента не се сещам. Трябва да се изготви готово предложение - примерно за една година напред - еди колко си пакета на месец ни трябват и казваме какво можем да дадем ние в замяна - а то е - МНОГО! Защото в момента Движението има популярност и за всяка една марка да се обвърже с него би било чест! Поне така мисля аз, не казвам, че маркетинг директорите ще плеснат веднага с ръце, но може и трябва да се опита! Аз мога да изготва предложението, но другата събота и неделя чак! До тогава вие кажете какво мислите?

# 64
Yvette,разбира се че може.Даже ще преброя точно колко и какво имам в момента при мен и ще пусна списък.Мъжа ми не е в София до понеделник и не мога да го ползвам за транспорт,но знам,че stellina ще идва утре до София ленд и ако се съгласи,и ако на вас ви е удобно,ще ги пратя по нея. Peace

# 65
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
И при мен има доста бебешко,събрано от акциите,а и мамите продължават да ми дават,така,4е,когато се организираме,дали ще се отиде до там,или да ги изпращаме,ще има много неща.

Дори инзи ден една мама ми е дала 4исто нови якета,космонавти ,вярно,за зимата са,но ако детето има нужда - веднага ги изпращам.

По молба на Роси помествам историята на семейство Стоянови, които осиновиха внучето си след смъртта на дъщеря им.

Семейство пенсионери от кюстендилското с. Багренци се грижат за осиновения от тях внук Йордан. 10-месечното бебе е дете на 34-годишната им дъщеря, починала дни след раждането му. Данчо е роден на 13-ти Май, а майката починала на 26-ти Май - 13 дни след като се родило детенцето. Възрастните хора са пенсионери с малки пенсии, а наред с това изплащат кредит на починалата им дъщеря в размер на 123.00 лв месечно. От 20 години нямат пералня след като преживели наводнение и тя изгоряла.

Това е накратко историята на семейството. Писах писмо до тях за да ги уверя, че не са сами и каквото зависи от нас ще направим за да може да ги облекчим по някакъв начин. Получих и отговор, че са много щастливи, че някой мисли за тях в този труден момент. Имат нужда от дрешки както за детето така и за тях, играчки и консумативи. Все още нямат пералня и ще се радват ако им помогнем.
Обмислям писма до по-големите вериги магазини за дарение, но съм песимист честно казано. Другия вариант е да съберем парички и да им купим пералня Simple Smile

Моля, който иска да дари дрешки, обувки, играчки както и дрехи за двама възрастни човека моля да се свърже с мен на лични. Единственото, което ми е в тежест е, че нямам книжка и не мога да минавам да събирам нещата, но това ще го съгласуваме с мацките, които са мобилни  Hug
Другия вариант е да им прати помощ с колет. Адреса е:

с. Багренци
общ. Кюстендил
Йордан Асенов Стоянов

Помествам и две снимки като се извинявам за качеството, но съм ги преснимала от в-к "24 часа" както и информацията по-горе е от същия вестник, който надявам се не би имал нищо против щом е за добро  Hug

http://www.bgphoto.net/photos/7228/o632770300325156250.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/7228/o632770300411250000.JPG

Благодаря ви  Hug  bouquet

Джул, аз съм насъбрала доста бебешко, освен там да го пратя! newsm78 Така или иначе си стои тук. Няма ли в адреса нещо улица...?

Ще трябва да отбера дрешките, защото май само за момиченца са ми донесени! Thinking

# 66
Yvette,разбира се че може.Даже ще преброя точно колко и какво имам в момента при мен и ще пусна списък.Мъжа ми не е в София до понеделник и не мога да го ползвам за транспорт,но знам,че stellina ще идва утре до София ленд и ако се съгласи,и ако на вас ви е удобно,ще ги пратя по нея. Peace

Супер!!!!   bouquet

# 67
Линде,то4но такива идеи ми трябват сега.Имаме българска,голяма и известна фирма,която иска да работим заедно,и която иска ежемесе4но да прави дарения.
Във вторник имам среща отново с тях,и трябва да съм готова с конкретни идеи,как и по какъв на4ин можем да сме си полезни/техният ангажимент е ежемесе4ни дарения за домовете с тяхната продукция/

Ако някой има и други свежи идеи - казвахте,имаме време само до понеделник!

Мери, как точно иска да помага тази фирма? В какви размери? За какво точно? За да знаем в коя област да разчовъркаме идеите си  Thinking

# 68
Много ме кефи новия подфорум "Благотворителни акции и т.н......", само че не виждам линк към Тази ни нова тема.  Crazy

# 69
Ето списък на това,което мога да ви изпратя още утре:
      1.Циф/ 250ml/ - 10бр.
      2. Доместос/500ml/ - 10бр.
      3.Паста за зъби / дентал/  - 1кашон
      4.Омекотител''Бинго софт''/зелен/  - 5 бр
      5.Белина ''Аче''/2 л/ - 4 бр.
А има ли някое момиче,което да живее в района на Св.Троица,с което евентуално да се свържа и да му ги дам,ако не мога да се свържа със stellina?
  Може ли да изпратя и малко дрехи за Мария?

Последна редакция: сб, 04 мар 2006, 12:46 от bianka

# 70
Здравейте!Много бих искала и аз да се включа във вашите акции.Имам и конкретно питане:в домовете се нуждаят от почистващи препарати и санитарни материали,но има ли някакви определени изисквания какви да бъдат?С мъжа ми можем да се включим с тоалетна хартия,прах за пране,паста за зъби,белина и др.А също и горе долу като количество колко отиват за 1 месец за един дом?
извинявай Praynig-пропуснала съм да отговоря тук-има нужда естествено винаги от тези препарати-няма значение марката-още повече,че сега в Доганово за новите стаи ще са по 6 деца  в стая и те сами ще се грижат за хигиената-всяка такава помощ е добре дошла Hug
знаеш ли,мога да мина във вторник след 15 часа където живееш и да взема неща или в понеделник, ама следващия Hug
СТРАХОТНА СИ!  bouquet Heart Eyes  bouquet
П.С. телефона ми е на първата страница на темата-Мариета Hug

# 71
Мерилин във вторник ми е удобно.но ще имам само тези неща,който съм посочила по-долу,като пастата за зъби не е детска.Но за другия понеделник ще гледам да има поме 3 чувала тоалетна хартия,по- голямо количество прах за пране ,няколко чувала салфетки и детски сапунчета.
 Много ме е яд,че не мога да карам кола.Стои в момента пред блока,резервоара пълен,документите и ключовете при мен,ама освен да я бутам,друго не мога smile3537 Banghead
   Yvette,кажи какво и колко да отделя за Мария,или вие с Мерелин ще ги разделите.Ох,много искам да има за всички по много и от всичко Cry

# 72
Бианка, ако успееш да се разбереш нещо със Стеллина за утре, мога да взема за всяко от 3-те семейства на сираците по един брой белина, по един брой Циф ИЛИ Доместос и паста за зъби. Омекотител не е нужно. За възрастното семейство от Багренци ще се разберем с Мерелин какво да вземем.
Относно дрехите - и тях ще ги взема.
Но имай предвид, че с Мерелин ще се виждаме понеделник, а вие във вторник. Така че, което е за Роман, трябва да го взема утре. А от тоалетната хартия и другите неща ще се разбираме след другия понеделник...

# 73
На stellina съм пуснала ЛС,сега ще питам и другите майки от нашия квартал дали някоя ще ходи утре в София ленд ,ако не ще измисля някакъв начин да ти ги дам. newsm78
Дрехите за Мария съм ги приготвила - съм ги сложила в една от тия детските чанти за количка,така ще има подарък за бебата.Само гледам на снимките,че Мария е слабичка,надявам се да и станат дрехите,повечето са чисто нови или обличани 1-2 пъти.

# 74
За дрехите - не се притеснявай, дори да не й станат, има на кого да ги дадем. Аз също съм взела дрехи за нея, така че все ще я облечем! Иначе аз се виждам постоянно с големи деца от домове в София, така че винаги имам на кого да дам!

Общи условия

Активация на акаунт