Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 18 та част

• 59 333
  • 756
  •   2
Отговори
# 360
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако си била основно на МРЗ не те бърка и не е проблем.Така или иначе от 45-дневния ти нататък сумата, която ще получаваш няма как да е по-малка от текущото МРЗ.

# 361
Здравейте въпроса ми е следния имам тези 12 месеца стаж. Сега ще ме назначат на договор на 6 часа който е с 6 месеца изпитателен срок ако примерно работя до 5-6 месец на бременността ми мога ли да си взема болничен който да го ползвам до раждането и след това и дали ще получавам майчински 2 години?

# 362
  • Пловдив

Отг ти в другата тема

# 363
здравейте искам да попитам какви документи ще ми искат за майчинство и детски добавки тъй като ще раждам края на октомври тази година

# 364
  • В полите на Пирин планина
здравейте искам да попитам какви документи ще ми искат за майчинство и детски добавки тъй като ще раждам края на октомври тази година

Кой да ти ги иска  newsm78

# 365
Здравейте. Малко не ми стана ясно за новият закон за детските. На 20.05 се роди сина ми, с приятелят ми живеем заедно без брак, но той е с различна адресна регистрация. Трябва ли да декларирам и неговият доход в такъв случай?  newsm78

# 366
Здравейте. Малко не ми стана ясно за новият закон за детските. На 20.05 се роди сина ми, с приятелят ми живеем заедно без брак, но той е с различна адресна регистрация. Трябва ли да декларирам и неговият доход в такъв случай?  newsm78

И по-горе писахме, че лицата, които живеят на семейни начала и мъжът е припознал детето трябва да декларират и двата дохода. Това, че мъжът ти не си е сменил адресната регистрация не знам дали променя фактът, че сте в едно домакинство. ВИЕ решавате какво ще декларирате, тъй като се подписвате на декларацията.

# 367
Здравейте! Имам следния въпрос: след направените промени през последните месеци, отново ли 3-тия болничен, т.е. този който се взима след изтичане на 42-дневния след раждане се взима от педиатъра на детето? Не знам защо ми се върти в главата нещо, че искаха да го премахват и директно да се подават декларации в счетоводството на работа. Thinking Благодаря предварително!

# 368
Здравейте! Имам следния въпрос: след направените промени през последните месеци, отново ли 3-тия болничен, т.е. този който се взима след изтичане на 42-дневния след раждане се взима от педиатъра на детето? Не знам защо ми се върти в главата нещо, че искаха да го премахват и директно да се подават декларации в счетоводството на работа. Thinking Благодаря предварително!

Няма такива промени - третия БЛ се взема от педиатъра на детето.

# 369
Благодаря за бързия отговор!!!  bouquet

# 370
Със риск да повторя въпроса-трябва ли ми доход на бащата за детски при положение,че нямаме брак,но живеем заедно  и детето е припознато.Така и не разбрах този закон влезе ли в сила !Благодаря предварително!

# 371
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Със риск да повторя въпроса-трябва ли ми доход на бащата за детски при положение,че нямаме брак,но живеем заедно  и детето е припознато.Така и не разбрах този закон влезе ли в сила !Благодаря предварително!

Да, влезе в сила този закон.

# 372

Благодаря   bouquet

# 373

Благодаря   bouquet

А дохода колко време назад е? И кога се подават документи в социалното - преди раждане или след ? Че тук познати ми казват различни неща ...  newsm78

# 374
За детски / еднократна помощ за раждане след раждането естествено и след като се вземе акта за раждане на детето. Гледа се дохода 12 месеца назад  Peace

Общи условия

Активация на акаунт