Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 18 та част

• 58 049
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Винаги са ме осигурявали на минималната работна заплата.

В твоя случай първата година обезщетението за бременност и раждане ще е МРЗ в момента

# 646
Ясно. А втората?

# 647
Втората година за сега е 340 лв.

# 648
Здравейте, аз съм 1 година майчинство, взимам 420 лв, което мисляче е минималната работна заплата, колко ще взимам 2-та година- не е ли пак толкова? И втори въпрос - как да разбера дали са ме одобрили за детските 37 лв на месец ( освен по картата). ? Мерси

# 649
  • Пловдив
Здравейте, аз съм 1 година майчинство, взимам 420 лв, което мисляче е минималната работна заплата, колко ще взимам 2-та година- не е ли пак толкова? не,не е толкова.втората година е 340 лв И втори въпрос - как да разбера дали са ме одобрили за детските 37 лв на месец ( освен по картата). ? отиди до социалните да си вземеш заповедта и ще разбереш.кога точно си подала за детски Мерси

# 650
Здравейте, аз съм 1 година майчинство, взимам 420 лв, което мисляче е минималната работна заплата, колко ще взимам 2-та година- не е ли пак толкова? не,не е толкова.втората година е 340 лв И втори въпрос - как да разбера дали са ме одобрили за детските 37 лв на месец ( освен по картата). ? отиди до социалните да си вземеш заповедта и ще разбереш.кога точно си подала за детски Мерси
Подадох документиза детски на 30-ти март

# 651
Здравейте,
Дали ще има майчинство за  празниците  Praynig

# 652
  • Пловдив
Подадох документиза детски на 30-ти март

Подала си накрая на месеца и е много вероятно май месеца да ти преведат за март и април наведнъж.Попитай в социалните където си подала

Здравейте,
Дали ще има майчинство за  празниците  Praynig

Eдва ли

# 653
Здравейте, осигуровките обвързани ли са с 2та година майчинство?  (Неплащането на осигуровките)

# 654
  • Пловдив
Здравейте, осигуровките обвързани ли са с 2та година майчинство?  (Неплащането на осигуровките)

Не

# 655
Здравейте,втората година ми изтича на 02.06.Връщам се веднага на работа.Въпросът ми е,за юни само 2 дена ли ще ми бъдат изплатени?

# 656
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,втората година ми изтича на 02.06.Връщам се веднага на работа.Въпросът ми е,за юни само 2 дена ли ще ми бъдат изплатени?

Да

# 657
  • Пловдив/София
Здравейте, един въпрос и от мен.
Върнах се на работа в края на януари и пуснах отпуски до края на март (прекъснах 2рата година).

Взех цяло майчинство за януари и би трябвало за следващите месеци да взимам по половин заради връщането на работа. Нали като си в отпуск пак се взима?

Но за февруари и март нямам смс, чак сега в началото на май получих, че са преведени 170 лв (за април очевидно).

Дали ще преведат за липсващите месеци и каква може да е причината, ако не?

И второ- извинявайте, но постоянно променят закона...Засега 2 години назад ли се гледа трудовият стаж при изчисляване на майчинство? Дали догодина ще го променят? Чудя се за второ дете просто 2+ години от януари ли ще е най-"изгодно" да изчакам.

# 658
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Това, че са преведени май не значи, че са за април  Wink С ПИК най-точно може да видиш за кой месец ти превеждат.
Да, сега се гледат доходът 24 месеца назад от 45-дневния.Дали ще променят закона догодина още никой не може да каже.

# 659
Здравейте,бременна съм в 7 месец от миналия месец се водя на трудов договор.преди това имах фирма и се  самоосигорявах и имам около 1 г неплатени осигуровки това ще попречи ли за да взимам майчинство.преди да отворя фирма имам 4 г по трудов договор и от там си изкарах първото майчинство от 2 г.

Общи условия

Активация на акаунт