Прага

• 98 454
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
  • There I was on a July morning
Ето тук може да си заложиш дати и ти дава какви събития има в Прага.
Мерси!
Видях, че има постоянна изложба Мадам Тюсо http://www.prague.eu/en/event/10084/madame-tussauds-prague. Това с восъчни фигури ли е?
Някой има ли отзиви дали е интересно newsm78

# 301
  • София
Ходила съм на тази изложба, с восъчни фигури е. На мен лично ми беше интересна. Входа беше около 6-7лв мисля. Имам спомен, че са 2 или 3 галерии на Мадам Тюсо, като имаше опция да си вземеш комбиниран билет. Намират се на пешеходно разстояние една от друга. Аз съм посещавала само тази, която показваш.

# 302
  • There I was on a July morning
Ходила съм на тази изложба, с восъчни фигури е. На мен лично ми беше интересна. Входа беше около 6-7лв мисля. Имам спомен, че са 2 или 3 галерии на Мадам Тюсо, като имаше опция да си вземеш комбиниран билет. Намират се на пешеходно разстояние една от друга. Аз съм посещавала само тази, която показваш.
Благодаря, записвам я в списъка за посещения  bouquet

# 303
Някой ходил ли е в музея на чешкия гранат , да сподели впечатления newsm78 И кои музеи  са интересни за посещение?

# 304
  • на път
Ами трудно е да препоръчаш нещо на човек, когото не познаваш и не знаеш какви са му интересите. Но все пак си мисля, че в Прага задължителни за посещение са дворцовият комплекс на Храдчани, Техническият музей и еврейското гробище (и там има музей). Дават доста добра представа за мястото - история, развитие и т.н. В Прага има и много интересни галерии - който се интересува от съвременно изкуство или декоративни изкуства, със сигурност ще ги открие и ще ги посети.

Специално музея на чешкия гранат не съм посещавала, но ако това представлява интерес за вас, може да рискувате да го посетите и без препоръка.

Обикновено в музеите има временни изложби с определена тема, може да проверите дали по времето, когато сте там, има нещо интересно за вас. Например аз отидох в градския музей на Прага заради една специална изложба, посветена на пражките кафенета - беше изключително интересна, но постоянната експозиция изобщо не ме впечатли.

# 305
Изглежда интересен град! С нетърпения чакам да го видя!! Peace

# 306
 vangel благодаря !Иска ми се да не пропусна нещо интересно newsm78

# 307
  • Майничка
За мен "музеите", които категорично не си струва да се посетят, са тези на мъченията /поне 3-4 са в централната градска част и са напълно самодейни/ и музеят на духовете и легендите до Карловия мост /ако си на възраст над 14г./. Иначе се възхищавам на предприемчивите люде, които разполагат изсмукан от пръстите, боклучав сбирщайн в мазета и тавани, допълват го със самоделни парцалени кукли в естествен ръст, именуват го музей и му слагат входна такса.

И нещо, което пък е задължително /пак за мен/ - базиликата "Св.Николай". Да видиш величествените статуи на царе, пророци, апостоли и прочее библейски персонажи като бузести барокови джентълмени с буклести перуки си е тръпка отвсякъде. Laughing

# 308
  • София
Тридневните карти за градския транспорт откъде се купуват? Според сайта на гр. транспорт машинките продават от другите билети, по-краткосрочните. Аз пък въобще не си спомням миналия път откъде си взехме  newsm78

# 309
Могат да се купят от гишетата на метрото, а иначе са ми казвали на място пражани, че билети и карти се продават и в някой бутки за цигари и вестници, но така и не намерихме да продават такива.

Ако още са актуални цените тридневната карта струваше около 310-320 чешки крони и важи и за фуникуляра за хълма Петржин с кулата Simple Smile

# 310
Във входовете на метрото има автомати за всякакви карти. Ние си взехме от летището на спирка  за автобус 100, който прави връзка с метрото с дебитна карта, защото другата опция за билет беше с монети.

# 311
  • София
Да, 310 крони е. Аз монети имам. Сетих се, че миналия път от автобусната спирка си взехме, но 90 мин. билет. Значи, ако няма в тази машинка там, ще вземем пак единичен билет, и от Андел ще си вземем карти. Трябва да си измислят и едноседмични, сега ще трябва да си купуваме два пъти тридневни. Да взема да им предложа  Laughing

# 312
Аглея ,след над 20 хотела и ние избрахме Anděl Apartments / и след твоя препоръка smile3525 / и останахме много доволни. От летището взимаш автобус 100 и след това се прикачваш на начална спирка на метрото- хотела е срещу спирката. Стаята беше голяма и хубава , с изглед към улицата. Хотела е на много хубаво място - с две спирки на трамваи и метро. Наблизо има и голям МОЛ и още магазини и ресторантчета. Долу в хотела също има ресторантче - два пъти бяхме там и останахме доволни. Прага много ни хареса  с удоволствие бих отишла пак!

# 313
  • София
Аглея ,след над 20 хотела и ние избрахме Anděl Apartments / и след твоя препоръка smile3525 / и останахме много доволни. От летището взимаш автобус 100 и след това се прикачваш на начална спирка на метрото- хотела е срещу спирката. Стаята беше голяма и хубава , с изглед към улицата. Хотела е на много хубаво място - с две спирки на трамваи и метро. Наблизо има и голям МОЛ и още магазини и ресторантчета. Долу в хотела също има ресторантче - два пъти бяхме там и останахме доволни. Прага много ни хареса  с удоволствие бих отишла пак!

Супер, радвам се, че сте останали доволни.  Grinning  Ние в петък заминаваме. Преди бяхме в хотел Ибис, който е съвсем наблизо, и квартала ни е горе долу познат. Относно транспорта от летището, мислехме с автобус 191 от летището директно до Андел.  newsm78

# 314
Ами ние пътувахме в неделя и това ни излезе като по-добър вариант. Спирката на метрото е  на 2 минути от хотела.

Общи условия

Активация на акаунт