Прага

• 98 463
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Ние се върнахме преди 2свдмици - на отиване спахме в Будапеща, на връщане - карахме без почивка.Отне ни ок. 18 часа. За ремонтните дейности в Чехия потвърждавам. На връщане в Унгария имаше и тапа на магистралата, та и там си отвисяхме около час. После мъжът ми отби и минахме през някаквинсвла, та се вляхме по-късно пак в  магистралата. Пътните ни такси бяха по 8.50 евро на посока в Сърбия, по 10 евро са седмичните винетки за Унгария и Словакия. В Унгария внимайте, цените са различни ако плащате в евро(т.е прилагат някакъв висок курс).

# 286
  • Варна
Благодаря за отговора, за Будапеща и ние мислим, но ми се искаше да не влизаме в голям град, а в някое малко градче, което е удобно до магистралата newsm78

Ако добре се организирате може да си осигурите доста ефективно време в Будапеща.Не смея да го препоръчам нашия хотел , защото има и доста минуси , но е на хубаво място и за една вечер става , а и цената му от 25 евро за двама е поносима.
 easyHotel Budapest Oktogon ,
easyhotel.com
+36 1 411 1982

Eötvös u. 25a
1067

# 287
Предстои ни пътуване в Прага, за което мечтая от доста време.  Heart Eyes

# 288
  • Пловдив
Предстои ни пътуване в Прага, за което мечтая от доста време.  Heart Eyes
Честито!
И аз за такова си мечтая... Praynig

# 289
Вече запазих апартамент в Прага 3 през airbnb. Дано не отминят резервацията като наближи пътуването. Simple Smile

# 290
  • на път
Ако в средата на септември сте в Прага, може да посетите град Мелник - намира се на 30 км от Прага. По това време (16-18.09.2016 г.) там се провежда традиционният празник на виното и края на гроздобера, има и много забавления за деца. Ако си падате по такива неща, горещо препоръчвам посещение по това време, лично на мен винаги ми е било интересно да наблюдавам как живеят и се забавляват местните.

Ако искате повече инфо, може да разгледате поста и снимките в блога ми, бях в Мелник за празника преди 3 години - http://spodeleno-na-glas.blogspot.bg/2013/10/blog-post.html

# 291
  • София
То явно по това време там има много празници на виното, защото и в замъка на Прага ще има.

# 292
  • на път
Сезонът го изисква. Но където и да сте в Чехия по това време, опитайте бурчак (нещо като шира е, зависи от степента на ферментация).

А Мелник си заслужава да се посети, не само заради празника. Има фантастична гледка към Елба и Вълтава, стар замък и стар градски център, разбира се. Имам и много хубав спомен от един ресторант в Мелник, ще потърся в архива си.

# 293
  • София
Оф, няма да ни остане време и за Мелник  Tired Ще трябва пак да се ходи до Прага  Joy

# 294
За съжаление, ще изтървем празника на виното, но ще хванем други два фестивала  Heart Eyes. Този на светлината, който ще се хареса на малкото момче и още един на патицата и сайдъра  Laughing. Там сме между 13-18окт., ако случайно попаднете на нещо интересно, споделете.

# 295
  • София
Ето тук може да си заложиш дати и ти дава какви събития има в Прага.

# 296
  • София
Ето тук може да си заложиш дати и ти дава какви събития има в Прага.

Еее,много готино,жалко,че не го знаех този сайт миналата година.  Laughing

# 297
  • на път
Оф, няма да ни остане време и за Мелник  Tired Ще трябва пак да се ходи до Прага  Joy

За Прага и аз съм готова да тръгна по всяко време. Simple Smile Обаче напоследък откривам чара на малките чешки градчета, във всяко има по малко Прага. 

# 298
  • София
За куфарите трябва ли да се купува отделен билет в автобуса от летището? Сега като се замисля миналия път не сме купували  newsm78 Ако трябва, добре, че не се е качила контрола  ooooh!

# 299
За куфарите трябва ли да се купува отделен билет в автобуса от летището? Сега като се замисля миналия път не сме купували  newsm78 Ако трябва, добре, че не се е качила контрола  ooooh!
Да, трябва. Върти ми се нещо, че имаше специална цена за багажа (за голям куфар), различна от пътническия билет. На автомата за билети на спирката се надявам ще се ориентирате, има информация.

Общи условия

Активация на акаунт