Прага

• 98 437
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Смятам да посетя Прага м.май с организирана екскурзия на  т.а.Бохемия.Има един ден свободен и бих искала да ме посъветвате какво може да се посети с градски транспорт.Хотела е Clarion congress- 3 спирки от център?

# 331
Здравейте! Смятам да посетя Прага м.май с организирана екскурзия на  т.а.Бохемия.Има един ден свободен и бих искала да ме посъветвате какво може да се посети с градски транспорт.Хотела е Clarion congress- 3 спирки от център?

Страшно много може да се посети. Всичко зависи през останалото време какво си обиколила. Човек може да се лута из стария град, На мен примерно любима ми е разходката из Мала страна, катерене на някоя от кулите или хълма с Петринската кула. Ако се поровиш много от нас назад в темата са пускали програми и пътеписи..
Пътувала съм с Бохемия, но никога не съм се движила с групата им, за да имаме повече свободно време.
Принципно с транспорт може да се слезе и до Вишехрад надолу по течението на реката. Иначе ако ппавилно ми е заредил хотела, има метро което слиза до центъра и до Карловия площад.
Намери си карта на лините на метрото и ще се ориентираш.

Тази година и ние пак се натуткахме за юли, но ще седим 5 дни и се надявам да имаме повече време от обичайно. bouquet

# 332
Бай дъ уей да питам че не намерих в темата.. някой пътувал ли е с автобус до Кутна Хора да сподели цени и разписание. Видях че има автобуси от Флоренц гара, но нещо в сайта и не мога да изведа читава информация. Искам да преценя дали да отскочим един ден до там.

Мерси предварително bouquet bouquet bouquet

# 333
  • София
Здравейте! Смятам да посетя Прага м.май с организирана екскурзия на  т.а.Бохемия.Има един ден свободен и бих искала да ме посъветвате какво може да се посети с градски транспорт.Хотела е Clarion congress- 3 спирки от център?

Ако напишеш по програма къде ще ходите, може би ще можеш да получиш по конкретни предложения.  Peace  Simple Smile

# 334
Бай дъ уей да питам че не намерих в темата.. някой пътувал ли е с автобус до Кутна Хора да сподели цени и разписание. Видях че има автобуси от Флоренц гара, но нещо в сайта и не мога да изведа читава информация. Искам да преценя дали да отскочим един ден до там.
Пътувала съм с влак, от Хлавни надражи, която е до автогара Флоренц - удобно е за отиване и връщане за един ден, само че самата Кутна Хора изобщо не я препоръчвам. Църквата с черепите е... да кажем, че не е за всеки вкус.

Здравейте! Смятам да посетя Прага м.май с организирана екскурзия на  т.а.Бохемия.Има един ден свободен и бих искала да ме посъветвате какво може да се посети с градски транспорт.Хотела е Clarion congress- 3 спирки от център?
Бъркаш се доста, че са три спирки, това е доста отдалечен квартал и спирките са 7-8. (Нещо като Дружба за София, давам пример с него, защото хотелът ви е в североизточната периферия на Прага.) Но има наблизо метро и транспортът в града е много добре организиран, така че може да се отиде навсякъде.

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 19:38 от Параход

# 335
Параход мерси..
В общи линии отиваме по работа да снимаме, и пинеже не ни е първо ходене мислехме да отскочим до някое друго градче. Колебаехме се между Кутна Хора и Чески Крумлов, макар че той е доста по-далеч.

Имаме още време де .. още чертаем програмата и не се знае.. каквито сме "сликари" може и да запълним на макс и да решим да си останем само в Прага. Но благодаря  bouquet

# 336
Има едни средновековни замъци около Прага - Карлщайн, Кривоклат, Конопище. Може да е по-добра идея. Не знам какво искате да снимате всъщност, църквата е по своему уникална, но за мен е доста перверзна и потискаща. В центъра на Кутна Хора също има стара архитектура за снимане, но нищо ,което няма да видите и в Прага.
В града се пригответе да снимате много рано сутрин и късно вечер. По туристместата има адски много хора.

# 337
Мерси мерси..
Отиваме командировка да правим ревюта на едни камери. Ако говориш за рано сутрин в Прага, там си я знаем навалицата и обикновено в 6:30 сме на Карловия мост. Но все ходим  пролет  или декември, та сега в разгара на лятото си представям какво ще е стълпотворение.
Чувала съм за замъците, но все още не  сме се решавали да ги посетим, та ще видим.
За архитектурата... аз основно този жанр снимам и за това обичам толкова много Прага, и като се отплесна и времето отива  Joy Joy Joy
Мерси още  веднъж..  bouquet

# 338
Здравейте и тук /днес съм се активизирала с въпросите/, за един следобед в Прага, с начална точка Вацлавския площад, какъв е най-добрия начин за придвижване до зоологическата градина?
Четох, че трябва да сменят метро и автобус, при това положение вариант разходка пеша добра идея ли е - според Гугъл е на около час и половина пеша, което не ми се вижда много, ако пътя е приятен Thinking

# 339
  • София
Как е пътят пеша не знам, но имай предвид, че в зоологическата градина се ходи и обикаля не малко. Ако и преди това ходиш и после се връщаш, доста ми се струва, не че те подценявам.  Naughty Simple Smile

Ние слязохме с метрото ( линия C) на Nádraží Holešovice и от там хванахме автобус 112. За мен е по- добрият вариант.  Simple Smile

# 340
Благодаря, доколкото разбрах, можем да вземем дневен билет/предполагам в метрото има машини/, който важи за цялата градска мрежа.

# 341
  • София
Благодаря, доколкото разбрах, можем да вземем дневен билет/предполагам в метрото има машини/, който важи за цялата градска мрежа.

Да.  Peace Нещо ми се върти, че ние си купихме билети от летището, но и в метрото има.

# 342
  • Пловдив
Някой ако срещне изгодна оферта със самолет да свирка Peace

# 343
  • София
Здравейте и тук /днес съм се активизирала с въпросите/, за един следобед в Прага, с начална точка Вацлавския площад, какъв е най-добрия начин за придвижване до зоологическата градина?
Четох, че трябва да сменят метро и автобус, при това положение вариант разходка пеша добра идея ли е - според Гугъл е на около час и половина пеша, което не ми се вижда много, ако пътя е приятен Thinking

Час и половина пеш до зоопарка ли е?

# 344

На всяка спирка има машини за билети, а на някои има и каси с хора.

Общи условия

Активация на акаунт