Прага

• 98 389
  • 725
  •   1
Отговори
# 90

Аз мога да препоръчам р-т Kolkovna.

Аз също Peace,най-много  ни хареса ,дори повторихме,всичко беше много вкусно.Там се влюбихме във вкуса на тъмния Козел,мммм,страхотна бира. Peace
От всичко опитано в Прага също много им харесвам зелето,а кнедлите-изобщо.
За кафенце,аперол шприц и тортички-кафене Лувър. Peace

# 91
Козела е хубава да но я внасят и у нас. По добре да се пробва нещо местно което не можем да си го купим в БГ. Пражани имат стерахотна местна бира.
В това отношенив музея на бирата има над 30 виданаливна и е хубаво заведенив.
Е кухнята юу не е кой знае какво защото е по-скоро бирен бар.

# 92
Изненада бях,когато видях,че има Музей на секса.В началото има кресло,което показва колко си страстен или студен.
Това кресло не сме видели,когато ние посетихме музея,сигурно после е добавено,но всичко друго,което видяхме никога нямаше да ми го предположи въображението,беше ни изключително интересно . Peace

Козела е хубава да но я внасят и у нас. По добре да се пробва нещо местно което не можем да си го купим в БГ.
Да,купували сме кенове от Метро и Кауфланд,но наливната си е къде по-вкусна.

# 93
Здравейте,искам да ви питам кое е по хубаво и си заслужава да се види: Двореца "Добржиш" или Замъкът "Хлубока"? Simple Smile

# 94
Здравейте отново.
Виждам,че темата не е много активна,но съм пред дилема искам да ходя на Прага с две ТА и се чудя коя програма е по добра,едната е с Бохемия,а другата с Руал!Искам да питам има ли хора,които са ходили и с едната и с др.фирма на Прага? Simple Smile

Благодаря!! Simple Smile

# 95
Здравейте отново.
Виждам,че темата не е много активна,но съм пред дилема искам да ходя на Прага с две ТА и се чудя коя програма е по добра,едната е с Бохемия,а другата с Руал!Искам да питам има ли хора,които са ходили и с едната и с др.фирма на Прага? Simple Smile

Благодаря!! Simple Smile

Ами дай програмите и ще те насочим.

# 96
# 97
Тази пролет бяхме в Прага с Бохемия,но  пътуването беше със самолет. Иначе като гледам програмата се препокрива. Останахме доволни от местния ексурзовод  - българин ,живее от мн години в Прага,пенсиониран преподавател по чешка филология  от ПУ, обиколката започна 8,30 до 14,00 , даде мн информация. За съжеление при нас не се събраха хора за Хлубока, а аз мн исках да отидем . Бяхме в х-л Union, стигаше се с трамвай до центъра за 10 мин, а пеша около 30 мин.Ето нашата програма  -  https://www.bohemia.bg/p/Прага-вълшебна-и-очарователна-със-самолет-и/6000002404/

# 98
Нашата екскурзия беше ето тази http://www.alfatour.bg/?program&id=1639 , само че в началото на март.  Ако я бях осъществила сега щеше да е мноооого по-добре.
Ами според мен и двете програми са добре, вече въпрос на предпочитания.
Много ми хареса този град, бих отишла отново или лятото или предколедно. Няма да съжаляваш.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 08:30 от dalina_50

# 99
Пътувала съм и с двете фирми и проблеми не съм имала. Пътувахме миналата година пролетта с Руал с автобус.. Пътят се издържа но все пак е повече от колкото до Виена и си се усеща. Вторият път пътувахме с Бохемия по Коледа но решихме да е екскурзия със самолет. Бяха се объркали и цената беше почти колкото с автобус. Стигаш за нула време.
И двете екскурзии бяха с 3 нощувки .
Ние обикновено ако пътуваме с агенция е заради цената..винаги правя сравнение какво би ми излязло ако сама си организирам пътуването и ако цената ме устройва тогава ползвам агенция. После на място обаче никога не съм с групата, оправяме се сами в града защото не завися от време  и програма. Прага е добре организиран от към транспорт и имахме голяма свобода.

Нн Руал програмата е хубава защото има ходене до Карлови Вари. Ние се възползвахме от това после бяхме и в пивоварнта на Пилзен.
Карлови Вари е разкошен особено пролетно време.  Единственото което не ми хареса, че не бяха разпределили добре времето в двете места. Почти цял ден бяхме в Карлови Вари а в Пилзен някъде към 17ч. чак отидохме и два часа обикаляхме пивоварната т.е. не беше предвидено време в историческия център на града което е малко тъпо. На всичкото от горе феншопа на пивоварната като свърши обиколката беше затвоервн и никой не успя да си вземе нищо.

Това е единственото, но само по това време сме били с групата за да кажа как е било през останалото време в Прага. По Коледа бяхме по същия начин с Бохемия. Изоствихме групата и сами си се оправяхме. Само да предупредя, че Руал обикновено ползват един хотел кпойто е в квартал Страшнице на спирка на трамвай 5 който е като панорамен в Прага и те сваля бързо в града. Бохемия бяха в един хотел на ИП Павлова на 50м от мертото в центъра, но малко съм разочарована. Хотелът беше от категорията Ибис..Те винаги предварително знаят къде ще се спи така че провери го и това.. Просто като информация.

Ние предпочитаме да не сме с групата защото Прага е толкова цветна че 3 дни са крайно недостатъчни та да ходя по замъците. Само Карлови Вари избрах защото и той е хубав...

От тогава обаче и Виена и Прага си организираме ходенията сами защото оставаюе поне 5нощувки и си търсим апартамент, за пътя следим промоциите на самолетните билети и програмата става супер. Човек веднъж като посети градовете ги научава и втория път няма проблеми и сам да се оправи.

# 100
Благодаря ви,за ценната информация. Simple Smile
Да ви кажа честно,аз съм си любител на замъците и отивам и за тях да ги видя,а последния ден нали имаш свободно време,съм решил да отида до Музея Гравен - с восъчни фигури. Simple Smile
А и да ви питам друго,може ли примерно да не влезна в Пивоварната,а да си се разхода,защото мен не ме интересува Пивоварни и как се правят бири,но просто цената е пакетна и няма как да я откажа тази екскурзия? Simple Smile

# 101
Благодаря ви,за ценната информация. Simple Smile
Да ви кажа честно,аз съм си любител на замъците и отивам и за тях да ги видя,а последния ден нали имаш свободно време,съм решил да отида до Музея Гравен - с восъчни фигури. Simple Smile
А и да ви питам друго,може ли примерно да не влезна в Пивоварната,а да си се разхода,защото мен не ме интересува Пивоварни и как се правят бири,но просто цената е пакетна и няма как да я откажа тази екскурзия? Simple Smile

Разбира се ,че може ,но според мен е интересно. Това са пивоварни с история и традиции, така ,че има какво да се научи, пък се и дегустират бири дето изобщо ги няма в БГ. : Simple Smile

# 102
Ами аз бира не пия,като цяло алкохол не пия и затова не ме интересува много много,но ако е извън градчето искам не искам ще го посетя! Simple Smile

# 103
Ми ето ви малко снимки от двете места
Карлови Вари

Пивоварната - само да кажа че за снимки вътре се плаща 100крони
Като се влезе в подземията е 8 градуса така че е добре човек да има връхна дреха.

# 104
Може да видите и уикенд програмите на Посока.Ние пътувахме миналата седмица и останахме много доволни.Разбира се нашата цел беше само Прага, тъй като там има много какво да се разглежда. Ние избрахме Посока най-вече заради самолетния вариант,в момента по границите не е много за предпочитане да се минава.

Общи условия

Активация на акаунт