Прага

• 98 485
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Уау това е доста странно .. При нас всичко беше тип топ от кухнята до обслужването. Спомням си че даже ми угаждаха щото обикалях да снимам цялото заведение докато ми дойде поръчката та доста внимание ни обърнаха.
.но дет се вика въпрос на късмет.

# 121
  • СОФИЯ
Може пък и нещата да са динамични и към момента там да не е достатъчно добре. Това със сигурност не е развалило впечатлението ми от Прага, маловажно е.

# 122
  • София
Върнахме се от Прага вчера. Времето беше топло около 10 градуса, но и дъжд ни поваля. Бяхме отседнали в хотел Juno в Praha 10. В този квартал мога да препоръчам заведението U Kasparka. Много вкусно готвят, а десертите им се оказаха уникални. Цените също са доста нормални, обставновката е приятна, но без резервация не винаги има места.

Хапвахме и в други заведения по центъра, но нито едно не ми хареса. Супата с картофи и гъби хич не ме впечатли. Но нямах голям избор от безместни ястия. В някои заведения само пържени картофи не можеше да си поръчам, защото се водят гарнитура и трябва и месо да си поръчаш. И освен супа или малка салата друго не можеше да си поръчам.

Имаше много ... много туристи и реално по центъра едвам се минаваше. От коледният базар пробвахме греяно вино, чипс и коминчета, както аз им казвам иначе май се казваха Trdelnik. Греяното вино в Прага ми се стори по силно и не толкова сладко в сравнение в това в Будапеща. Trdelnik-a не ме грабна толкова също, многооо захар ...

# 123
Темата е много информативна, ще я следя. Ако някой е пътувал до Прага с кола, ще съм благодарна да сподели.

# 124
Темата е много информативна, ще я следя. Ако някой е пътувал до Прага с кола, ще съм благодарна да сподели.
,
Ние пътувахме април месец, но нарочно накъсахме пътя с 2 нощувки - в Будапеща и в Бърно.

# 125
Някой знае ли ,има ли някой голям хипермаркет (Алберт или Кауфланд) около Вацлавския площад или мола Паладиум?

# 126
Някой знае ли ,има ли някой голям хипермаркет (Алберт или Кауфланд) около Вацлавския площад или мола Паладиум?
Хипермаркетите в този район не са много големи,мисля,че има Albert,на един от входовете на метрото на Мюзеум(мисля че това беше спирката на метрото на Вацлавския площад),но не е особено голям,в мола няма голям хипермаркет ако не се лъжа.Най-добре е да се пазарува от Tesco на Novi Smichov(спирка Андел,мисля жълтата линия).Сега се сетих,че има и Billa зад Bata,на Вацлавския площад.Надявам се да съм помогнала,макар и малко  Hug

# 127
Хипермаркетите в този район не са много големи,мисля,че има Albert,на един от входовете на метрото на Мюзеум(мисля че това беше спирката на метрото на Вацлавския площад),но не е особено голям,в мола няма голям хипермаркет ако не се лъжа.Най-добре е да се пазарува от Tesco на Novi Smichov(спирка Андел,мисля жълтата линия).Сега се сетих,че има и Billa зад Bata,на Вацлавския площад.Надявам се да съм помогнала,макар и малко  Hug

Мерси.  bouquet

# 128
Моля,ако имаш някакви въпроси,питай,бях цял месец в Прага и долу горе се ориентирам,въпреки че беше преди половин година  Mr. Green

# 129
До Паладиум има Била.

# 130
И Алберт има до Паладиум. Иначе Алберта на Вацлавския площад е на спирката на метрото Мустек, от Музея малко по-надолу, на ъгъла с Индришска, където е Debenhams.
Пак наблизо до Мустек, на Народни Трида (жълтата линия на метрото В, но пеша на 3 минути от Мустек) е търговски център My с
Теско:
http://www.mystores.cz/

# 131
  • В царството на игрите:)
Моля да ми препоръчате апаратаменти за нощувки в Прага на сносни цени. За първи път ще ходим там и не сме много ориентирани.

# 132
Здравейте Simple Smile Последните 5 години се опитвам да видя Прага и все нещо ме спира в последния момент. Това лято се надявам да успея...най-накрая! Лошото е, че има една определена седмица, в която ще трябва да се случат нещата и тя е в разгара на лятото...Погледнах самолетните билети...Не са от най-евтините. Остава пътуването с кола. Явно ще трябва да се нощува някъде по пътя. Записвам се при вас за всякакви идеи.

# 133
И ние смятаме да пътуваме в началото на лятото с една нощувка - евентуално Будапеща. Четирима сме - с две деца.

# 134
Да самолетите до Прага ако ня са на промоция не са от най-евтините. Прегледайте  лоукост, макар че и те много си вдигнаха цените и вижте и някоя друга централно-европейска компания какво предлага в икономи клас.Ние така почти винаги намираме изгодни оферти до Виена. В общи линии ако попаднете на цени около 150-175 евро в двете посоки на човек сте на далавера.

Общи условия

Активация на акаунт