Прага

• 98 524
  • 725
  •   2
Отговори
# 195
  • Майничка
А, при нас изненади в сметките нямаше, даже напротив - намазахме две бири и един горещ шоколад отгоре в едно заведение до Карловия мост. Голямата щерка се запъна да ходи в музея на мъченията, а ние го бойкотирахме, като разбрахме, че трябва катерим 3-4 етажа. Накрая тя тръгна сама, а нас един от "викачите" ни покани в съседно заведение, за което пък се оказа, че се слиза към два етажа надолу, залата беше досами водата. Още на първите стълби направихме кръгом, но момчето ни заубеждава, пък и малката се присети за тоалетна... абе, смъкнахме се накрая, долу имаше само една заета маса и явно като награда за усилието, барманът ни повтори поръчката за бира, а на малката ѝ донесе горещ шоколад, освен сока, който си поръча. Двете бири и шоколада не ги включиха накрая в сметката.

# 196
Благодаря че сподели за хотела. Заглеждам го няколко пъти вече, че в Прага избора на апартаменти не е като във Виена, и май ще спираме на хотел. Във Виена сме свикнали вече, но там ни е като втори дом, и има практика в града - хората залагат на апартаменти тъй като цените на хотелите са малко по-скъпи. Не знам защо в Прага липсва тази практика...

# 197
  • Майничка
Мислиш ли че липсва? Аз хотели изобщо не бях гледала, търсих в букинг апартаменти, защото ни трябваха поне 2 стаи за 5 нощувки и имаше голям избор. Бяхме в тези http://www.pragapart.com/en/apartments/, стаите с ъгловото бюрце и трапезарната маса и синята баня, имат няколко апартамента на една улица в самия център. Нощувките ни бяха 383 Е, а като видя хазяинът, че сме семейство с деца, дори не ни поиска депозит по 20Е на човек, както беше описано в условията.

# 198
Ами на фона на избора във Виена, в Прага апартаментите са си направо кът... Просто виенчани са осъзнали в пъти по-добре предимството на апартамента за хора които стоят 5 нощувки и от горе, както ние ходим. И цените са малко по-високи по тази причина в Прага.

За 250 евро съм между 5-7 нощувки във Виена срещу Белведере където транспорта е  повече от великолепен.
Ще погледна твоят мерси... До сега сме отсядали в района на И.П.Павлова...

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 20:43 от mamaSunshine

# 199
Ние също сме отсядали на I.P.Pavlova, hotel Tivoli,Доволни сме много и го препоръчвам

# 200
  • Майничка
Апартаментът ни беше на пет минути пеша от Вацлавския площад и метростанция Музеум, на уличката, на която е българското посолство. Имаше виетнамски ресторант, афганистанска пицария, кебап ресторант, джаз клуб, китайски минимаркет, чейндж бюро и и две полицейски управления (за разкош). Laughing

# 201
Имам въпрос - някой посещавал ли е Клементинската библиотека? Мечта ми е да я видя на живо, но май в момента била в реконструкция? Имате ли повече информация?

# 202
  • София...........
Замислям да се разходим до Прага за няколко дни с колата.
Някой назад в темата беше писал, че пътя е около 24 часа - не е ли прекалено много за тези 1300 км.?, viamichelin ми дава 14 часа?

# 203
Е, чак пък 14 часа-много оптимално ми се струва това, 24часа е по-реално с чакането и по границите.

# 204
Замислям да се разходим до Прага за няколко дни с колата.
Някой назад в темата беше писал, че пътя е около 24 часа - не е ли прекалено много за тези 1300 км.?, viamichelin ми дава 14 часа?

За около 12 часа се стига.Зависи от шофьора.

# 205
  • София...........
Моля, да споделите в посока колко излизат винетките и магистралните такси?

# 206
  • Майничка
24 часа обикновено е с автобус, заради ограничението в скоростта.

# 207
  • Пловдив
И заради спирането на всеки 3-4 часа на бензиностанции за тоалетни. Та докато се изреди целия автобус - ето ти половин час престой.

# 208
Попадна ми една оферта за екскурзия до Прага през септември и тъкмо се зарибих... но като ви чета, оставам с впечатлението, че не е особено изгодна.

http://www.travel-holidays.net/Offer.aspx?id=1487

Отделно досега съм пътувала самоорганизирано, въпреки че тази екскурзия също дава свобода да не си през цялото време с групата. Ще ми се да взема решение в рамките на няколко дни.

Как ви се струва като цена и дали някой може да каже нещо за ТА?!?

# 209
Принципно ако се поразровиш сама за цени на самолетни билети и квартира със сигурност ще ти излезе по-евтино. Но си трябва ровене. Чак за неизгодна не мога да кажа защото това са 5 нощувки и вкл. транспорт -, но не са включени доп. екскурзии които са хубави - поне до Карлови Вари и Пилзен сме ходили и е интересно (но те на никоя фирма вече не са включени в цената).

като гледам хотелите 3звездия е до Намести Републику, което е втория вход на Старе Место (до кулата Прашна брана) та е супер добра локация.
Най-големият им търговски център е на близо - има супермаркет и прочие. Но тризвездните хотели обикновено нямат хладилник и не можеш да разчиташ че можеш нещо да запазиш свежо ако решиш да си вземеш.
4звездния е на още по-хубаво място в Еврейския квартал до реката. Почти до мястото от където тръгват корабчетата за разходка по Вълтава - това поне си го направете като удоволствие ако решите - 2 часа обяд на борда приятно е ... Но пък при него и цената е доста висока за 5 нощувки и си мисля че можете и нещо сами да си намерите за тази цена по-добро или дори апартамент, където да имате удобство да си готвите ако не друго.

И от там идва вече изваждането за доп. локации та.. изгодна - зависи какво е готов да даде човек и как е свикнал да се организира - За мен като човек който е свикнал сам да ходи навсякъде и се оправя без проблем не е най-прекрасната възможност.

За ТА нищо не мога да кажа непозната ми е . Когато реша да се доверявам на агенция обикновено избирам Бохемия, Руал или Ориент в зависимост от това за коя страна пътувам.

Общи условия

Активация на акаунт