Прага

• 98 414
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря на всички! Продължавам да следя темата и вероятно и с въпросчетата ?Simple Smile

# 541
  • Стара Загора
Здравейте, резервирах самолетни билети за края на септември. Колебая се дали да резервирам трансфер от летището до хотела. Мисля да запазя  хотел   Residence Elema . Имате ли отзиви за хотела и дали ще е лесен за достъп с градски транспорт? И евентуално да ме насочите как от него най-лесно се стига до зологическата градина и до забележителностите. Благодаря предварително.

# 542
  • София
Така като гледам на картата хотела е в центъра, мястото е много централно, транспорт всякакъв. В този район всички улици са на имена на градове и държави. Има и ул. Българска Simple Smile
До зоологичската отива автобус 112. Влез в сайта на градския транспорт, и там като напишеш откъде до къде ти дава няколко варианта. http://www.dpp.cz/index.php?q=cs

# 543
Здравейте, резервирах самолетни билети за края на септември. Колебая се дали да резервирам трансфер от летището до хотела. Мисля да запазя  хотел   Residence Elema . Имате ли отзиви за хотела и дали ще е лесен за достъп с градски транспорт? И евентуално да ме насочите как от него най-лесно се стига до зологическата градина и до забележителностите. Благодаря предварително.

Хотела ви е на около 5-10мин пеш от площад Намести Миру, през който минава зелената линия на метрото. Иначе покрай хотела ви минава и трамвай 23 който са пуснали до Храда. Т.е. освен 22 трамвай и 23 вече ходи до горе и спестява доста време.

Тази година го видяхме.
Пускам линк към онлайн картите на метро и трамвай, дневни и нощни линии вкл и трансфери до летището. Хората добре са си организирали информацията. Актуални са от март 2017, че има малко промени в движението на някои линии.
Може да си ги теглите като PDF или PNG

http://www.dpp.cz/en/transport-around-prague/transit-schematics/

Тъй като на Гугъл мапс излизат номера на транспорт където са отбелязани спирки - не го гледайте - не си обновяват на 100% информацията и често заблуждават. Изтеглете си карти от официалния сайт на транспорта.
Поне при нас по гугъл до хотела ни беше отбелязано че ходят 6-7 линии а реално бяха 3 трамвая, че на единия и маршрута не беше актуален.

Така разбрахме че има промени в разписания и маршрути.
Това като съвет към всички които разчитат само на Гугъл...

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 13:45 от mamaSunshine

# 544
  • Стара Загора
Аглея, много благодаря.

# 545
Здравейте, резервирах самолетни билети за края на септември. Колебая се дали да резервирам трансфер от летището до хотела. Мисля да запазя  хотел   Residence Elema . Имате ли отзиви за хотела и дали ще е лесен за достъп с градски транспорт? И евентуално да ме насочите как от него най-лесно се стига до зологическата градина и до забележителностите. Благодаря предварително.

Здравейте, с коя авиокомпания мислите да пътувате?

# 546
Здравейте
Може ли по -запознатите да погледнат местоположението на този апартамент
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHM6Ly93d3cuYm9va2luZy5jb2 … jbXNnMzUzODk1NjU=
Ок ли е ?

# 547
Така като гледам на картата хотела е в центъра, мястото е много централно, транспорт всякакъв. В този район всички улици са на имена на градове и държави. Има и ул. Българска Simple Smile
Има цяло кварталче с български имена на улиците: Рилска, Родопска, Иван Вазова, Никола Вапцарова...
Транспортът е толкова добре уреден, че не бих давала пари за трансфер в случая. Освен това има и специален автобус, който вози от Флоренц (червено и жълто метро) до летището директно. Мн бързо било с него, съпругът ми го е ползвал.

# 548
  • Стара Загора

Здравейте, с коя авиокомпания мислите да пътувате?
С България Ер сме.
Благодаря mamaSunshine.

# 549
  • София
Здравейте
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHM6Ly93d3cuYm9va2luZy5jb2 … jbXNnMzUzODk1NjU=
Ок ли е ?

Така като гледам на две крачки от часовника. Аз лично не бих наела там. Само като си представя за какво стълпотворение от народ става въпрос, направо свят ми се завива. За себе си казвам, разбира се. Но тълпата е невъобразима. Ние винаги сме били в Андел, аз и друг път съм го казвала. Не че там пред Смихов мола например е спокойно, но пак е по-добре.

# 550
  • There I was on a July morning
Видях, че апартаментът е на около 600 метра от часовника, вероятно  няма такива тълпи, както пред него, но принципно си е оживено в центъра на Прага. Доколкото виждам, оценките в Букинг за местоположението са твърде високи, вероятно е О.К.

# 551
Здравейте
Ок ли е ?

Ако наистина е там където е пина на картата ти си направо в сърцето на Старе Место.. на не повече от 7-8 мин от часовника... и буквално на крачки от Намести Републику - Това е където е кулата Прашна брана - на този площад са спирките на метрото - жълтата линия и е доста възлово място за трамваи. Така че да на супер място е... както се казва за централната част няма да ти трябва транспорт - от там си пеш почти навсякъде ... с някои изключения. Но аз лично от там и до Храда няма проблем да се кача пеш.

Пс. намира се като локация точно зад търговския център КОТВА и там специално никога не съм попадала на тълпи - те са от към улица Целетна (Celetna) която излиза от Прашна Брана до часовника.
На покрива на Котва има готино заведение с гледка към центъра.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 14:28 от mamaSunshine

# 552
Благодаря ви!
В такъв случай явно сами ще успеем да се предвижим от летището. то дано да отидем, че имам проблем със закупуването на билетите.

# 553
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Да споделя впечатления от Прага. Върнахме преди два дни. Стояхме около седмица и беше невероятно, атмосферата страхотна.
Времето беше с нас, е избягахме от горещините тук, там имаше дни, в които бяхме само с дълъг ръкав, а иначе до обяд е хладно, а от обяд нататък става топло.
Транспортът е страхотно уреден.  Пристигнахме на летището в 10 ч, взехме Еърпорт Експрес и за 96 крони за дете и двама възрастни се придвижихме много бързо до центъра. Още в 11 ч. се метнахме по улиците. Апартаментът, който наехме, беше на самия площад до катедралата Дева Мария пред Тин - невероятно местоположение. това всъщност е сграда с апартаменти, които се отдават под наем, персоналът беше изключително любезен. Изобщо впечатленията ми от пражани са отлични - много любезни и готови да помогнат, на английски и немски човек може да се разбере без проблем (като втори родни езици са им, особено немския).
Детето се изкефи на зоопарка,  до който сменихме  трамвай и автобус. Не е никак близо - обмисляхме да се връщаме пеша, за да видим планетариума, но след 5-6 часови обиколки там, направо останахме без крака. Срещу спирката на зоопарка има дворец, но беше затворен точно в този ден, в който решихме да ходим (нищо, остава за следващия път). Музеи за децата има много - на шоколада, на восъчните фигури (даже са два - от веригата на Мадам Тюсо и още един), на играчките, лего музей, на духове и призраци. Обиколихме страшно много катедрали в района, в който бяхме и в Мала страна. Ходихме в Храдчани,  забавихме се с гледане на една от най-красивите катедрали в Мала страна и късно влязохме в комплекса, преди затварянето му излязахме, успешно обиколили всичко, което включваше билета.  Имаше експозиции, за които смятахме да си вземем билети впоследствие, но не ни остана време. Взехме си билети за Храдчани за обектите, включени в Circuit А. Не успяхме да отидем в манастира Страхов - предвиждам го за другия път.
Националният музей - старата сграда, е в реконструкция, затова експозициите са изнесени в другите сгради - в сайта им ги има адресите. Ходихме в експозицията на природонаучния музей - не е голям, представен като ноев ковчег - интересно е децата.
Иначе катедралите са невероятно красиви, но по мое мнение, трябва да се отиде с предварителна подготовка, защото тези катедрали са на различни действащи към момента католически ордени: францисканци, бенедектинци, йезуити, кармелити и доста други, и е добре да се знае какво точно се гледа.
Доста обекти се реконструират, като изключим часовника и Националния музей, който от 8-9 години бил в ремонт, Климентиумът беше затворен.
Иначе, в центъра на Прага имах чувството, че туристите са милиони, кръчмите пълни, много музиканти по улици и площади. Бирата от пивоварните ми хареса много повече от бутилираната. Пълно беше с места, които правят сладките коминчета, но само на едно място бяха с черен сладолед (с активен въглен) - много интересна комбинация, струва си да се опита (уличката от Карловия мост към стария площад).
На връщане, за летището, този път ползвахме градския транспорт - метро и автобус от центъра за 20 мин. Чудехме се дали да вземем отново Еърпорт Експреса, но се движи през 30 мин. и ако изтървем автобуса, можеше и самолета да си изтървем.  

Та така, за съжаление свърши почивката......, но вече планирам следващо ходене Wink Надявам се да съм била полезна с прясна информация.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 11:57 от zaek

# 554
  • Пловдив
Страхотно  Heart Eyes
Сами ли си организирахте всичко?Колко струваше билета с БГ Еър?

Общи условия

Активация на акаунт