Прага

• 98 403
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • На планетата земя
Страхотно  Heart Eyes
Сами ли си организирахте всичко?Колко струваше билета с БГ Еър?

Присъединявам се и аз към питането,предвид че нискотарифни компании не летят до Прага следим и ние цени на България Ер.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 13:54 от BUBA_k

# 556
Това е тъпото, че не са много постоянни цените им.. случвало ми се е в разстояние от 3 часа да ми изкара цена с разлика от 50лв за едни и същи дати. Сега гледам че са пуснали цени от 109 евро еднопосочен и това седи в промоции което си е доста. Преди са пускали промоции за по 179евро за двупосочен, но винаги се оказват ограничени места...
При положение, че е толкова посещавана дестинация доста са им високи цените, но го отчитам на това, че няма много компании които летят до там за разлика от Виена - цените са на половина..

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 14:28 от mamaSunshine

# 557
  • Стара Загора
Аз купих двупосочен за септември с 1 куфар за ОБЩО: 489.00 лв.

# 558
  • На планетата земя
Има билети на Уиз Еър през Милано Бергамо,ама много не пасват и става само с нощувки,ако човек има време и разбира се желание да разгледа две места наведнъж за тези пари дето ще ги дава за самолетни билети.Та съм направо в дилема. newsm78

# 559
  • В центъра на моретата
Страхотно  Heart Eyes
Сами ли си организирахте всичко?Колко струваше билета с БГ Еър?
Да, сами си организирахме всичко. На отиване летяхме с чартър Варна - Прага - случайно реших да пробвам по сайтовете на чешките чартърни компании и намерих - Smartwings, в крайна сметка се съобразихме с датите, които имаше. Държахме да   е директен полет от Варна, а и тъй като сме с дете и часовете да са прилични, т.е. да не е нощен полет - тръгването беше в 8,55 ч. Цената на билет за възрастен беше около 244 лв
Връщането беше с България ер с прекачване в София - също много добри часове - 12,10 тръгване от Прага, е в София си почакахме няколко часа на летището - до 19,40 ч. вечерта за полета до Варна, ама това се търпи. Билетът беше около 305 лв, но това е цена с намаление, което ползвам от авиокомпанията.
И на отиване, както и при връщането, нямаше никакви закъснения на полетите. Е, самолета на Smartwings беше малък,  но нали ни закара, където трябваше живи и здрави, за 2 часа смятам, че все някак се изтърпява.
Иначе, апартаментът си го резервирахме в букинга. Съпругът ми  държеше да сме в центъра, за да не се  налага да сме зависими от градски транспорт. Наистина, туристите в центъра са много, но самият апартамент беше тих, а и ние по цял ден се разхождахме.
Програмата сами си я нагласяхме - кафета със закуски, ходене, кафета, ходене, бири, ходене, вечери и така до пълно скапване Simple Smile. Предварително изчетох тук информация и мнения, музеи, дворци, замъци - изобщо навсякъде имат сайтове. Човек може да се ориентира за адрес и местоположение, как се стига, за цени, и начини на плащане от сайтовете на обектите. А и движейки се, минаваш покрай  места, които не си планирал в програмата.
Изтеглихме си няколко карти на телефоните онлайн и офлайн, и така са оправяхме в града. Мащабите наистина са големи и е много добре човек да има такава карти на телефона си, които да начертаят маршрута, особено, ако се загубиш.
След като вече, сме били в стария град и сме видяли доста неща от там, следващия път вече смятам да резервираме спане в Мала страна. Като се качвахме на Храдчани - много ми хареса района.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 11:19 от zaek

# 560
  • Toronto, Canada
Другият вариянт е с Уиз Еър до Братислава, на 4 часа с влак е до Прага. Ние на 28.08 летим. Zaek, мерси че ме подсети за картите да си ги изтегля и аз.

# 561
  • Пловдив / София
Има билети на Уиз Еър през Милано Бергамо,ама много не пасват и става само с нощувки,ако човек има време и разбира се желание да разгледа две места наведнъж за тези пари дето ще ги дава за самолетни билети.Та съм направо в дилема. newsm78

Ние летяхме през Милано, края на юни.
Отиване с уизеър до Бергамо. От там Райън до Прага.
На връщане с Чешките авиолинии до Малпенса и от там пак Райънер до Сф. Престоят в Милано беше по 3-4ч., което е удобно. Не сме висели с часове. Но не сме се и притеснявали дали няма да изпуснем връзката.
Билетите излязоха 200 лв. на човек отиване и връщане.
Ето, това е търсачка само за нискотарифни авиокомпании. Може да пробваш какво ще ти извади.

www.azair.eu

Иначе, за коминчетата, това не е типично пражко или чешко сладко лакомство. Измислено е преди ок.10 години за изпразване джобовете на туристите. Confused

Може ли да ми кажете къде е този квартал с български имена на улиците. Стана ми интересно. При двете ми ходения до там, не съм се натъквала. Blush

# 562
  • о`майна лунна нощ е
...
Иначе, за коминчетата, това не е типично пражко или чешко сладко лакомство. Измислено е преди ок.10 години за изпразване джобовете на туристите. Confused
...

Почти същите ги има и в Румъния в Бран.
Ама са вкусни да им се не види! Но са за консумация веднага. Пътят до БГ не им понася Sweat Smile Моите съм ги унищожавала на място. Една приятелка се опита да достави на домашните, но не й се получи.

# 563
  • There I was on a July morning

Не, измислени са преди няколко века.https://en.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C5%91skal%C3%A1cs
За останалото е така - виждала съм ги както в Чехия, така и в Унгария и Румъния. Не се знае откъде точно произлизат, но се знае, че са много вкусни.

# 564
Може ли да ми кажете къде е този квартал с български имена на улиците. Стана ми интересно. При двете ми ходения до там, не съм се натъквала. Blush
Няма и да се натъкнеш на тях, доста далече са от туристическия поток. Аз ги открих случайно, когато си търсехме квартира преди 4 месеца. В Прага 12 са.

# 565
Ул. Витошка Simple Smile https://www.google.bg/maps/place/Vito%C5%A1sk%C3%A1+3423%2F2,+14 … 9436!4d14.4285996
И съседните "Ботев", "Левски", "Никола Вапцаров", "Рилска" и "Родопска".
Това е на практика извън града, даже метро не ходи.

# 566
Напротив, не е извън града.
В Кошире също няма метро, но това не го прави извън града Wink.

# 567
  • На планетата земя

Ние летяхме през Милано, края на юни.
Отиване с уизеър до Бергамо. От там Райън до Прага.
На връщане с Чешките авиолинии до Малпенса и от там пак Райънер до Сф. Престоят в Милано беше по 3-4ч., което е удобно. Не сме висели с часове. Но не сме се и притеснявали дали няма да изпуснем връзката.
Билетите излязоха 200 лв. на човек отиване и връщане.
Ето, това е търсачка само за нискотарифни авиокомпании. Може да пробваш какво ще ти извади.

www.azair.eu

Много ти благодаря!

# 568
  • СОФИЯ
Здравейте, прекрасна тема с много полезна информация. Но аз имам един въпрос, който може й да е относителен отговор разбира се, заминаваме за Прага и ще бъдем 5 дена. За други дестинации ми е било по-лесно да преценя, може би защото всичко е било в евро и не е имало голямо значение, ако ни останат пари. Но ми е интересно дали някой може да помогне за 3 човека колко горе-долу крони ще ни бъдат необходими за храна, транспорт, забележителности и сувенири. Закуската е включена в цената и ще хапваме в хотела и остават обяда и вечерята. Наясно съм, че няма еднозначен отговор, но говорим за един минимум. Идеята е да не се купуват излишни крони, тъй като има голям марж. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 569
Жани, почти навсякъде има пост терминали и можете да плащате с карта, така че не бих взела мн крони.

Общи условия

Активация на акаунт