Изследване на ХОРМОНИ – 9 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 88 690
  • 805
  •   1
Отговори
# 60
Аха, мисля че разбрах Simple Smile
А възможно ли е това да е причина за липса на овулация? преди два месеца засяках липса на овулация за два месеца. Сега пък на последния преглед гинеколожката ми каза, че вижда даже два фуликула, ама явно си е било за предишния цикъл.
Благодаря много, май ще отида и на друг гинеколог, защото вчера й продиктувах резултатите на моята и тя каза че са си добре, даже я питах ами не е ли проблем че ЛХ е по високо от ФСХ, а тя ми каза, че не е.
А много добре знае, че искам да подновим опитите за бебе този месец Confused

# 61
  • София
Аха, мисля че разбрах Simple Smile
А възможно ли е това да е причина за липса на овулация? преди два месеца засяках липса на овулация за два месеца. Сега пък на последния преглед гинеколожката ми каза, че вижда даже два фуликула, ама явно си е било за предишния цикъл.
Благодаря много, май ще отида и на друг гинеколог, защото вчера й продиктувах резултатите на моята и тя каза че са си добре, даже я питах ами не е ли проблем че ЛХ е по високо от ФСХ, а тя ми каза, че не е.
А много добре знае, че искам да подновим опитите за бебе този месец Confused
При  СПКЯ / и ПКЯ/ един МЦ може да има О. а 2-4 да няма
Когато има ПКЯ и ЛХ е високо може да има О. може и да няма
Ако има повече от 1 фоликул, това затруднява О.  - напр. по-малкия/-те фоликули потиска/т развитието на доминантния и той не може да достигне до фаза за О.

# 62
Благодаря много Денис Simple Smile
И един последен въпрос и спирам да те тормозя- в кой ден е добре да ида на ехограф и да се види дали имам ПКЯ?

# 63
  • София
Благодаря много Денис Simple Smile
И един последен въпрос и спирам да те тормозя- в кой ден е добре да ида на ехограф и да се види дали имам ПКЯ?
3-4 дни преди О.
При МЦ 30 дни - на 12-13 ден

# 64
Благодаря много, още утре ще си запиша час   bouquet

# 65
Здравейте дами,
много ви моля за коментар на резултатите ми, изследванията съм си ги направила съвсем профилактично, преди въобще да са започнати опити за бебе. Направени са на 3-ти ден от цикъла, пуснала съм и Инхибин Б и Антимюлеров хормон, но те ще излезнат чак след няколко дни.
LH -  4,14  ( 1,5 - 12.6)
FSH- 7,55  (3,5 -12,5)
Estradiol - 69 (12,5 - 166)
Testosteron - 0,82 (0.06- 0,476)
Prolactin - 16,18 ( 3,00 - 23,50)

Ще съм много благодарна на коментар, смятате ли, че има проблем, за да коментирам изследванията със лекар, тъй като всъщност съм ги направила на своя глава?
Четох, че съотношенето между LH и FSH трябва да е около 1, а при мен се получава съотношение около 1.8. Доколкото разбрах, това може да бъде свързано със СПКЯ. По принцип правя поне по 2-3 прегледа годишно с вагинален ехограф, като последният преглед е отпреди месец - кисти нямам. Възможно ли е въпреки това да имам СПКЯ?
Благодаря ви предварително!

# 66
  • София
Здравейте дами,
много ви моля за коментар на резултатите ми, изследванията съм си ги направила съвсем профилактично, преди въобще да са започнати опити за бебе. Направени са на 3-ти ден от цикъла, пуснала съм и Инхибин Б и Антимюлеров хормон, но те ще излезнат чак след няколко дни.
LH -  4,14  ( 1,5 - 12.6)
FSH- 7,55  (3,5 -12,5)
Estradiol - 69 (12,5 - 166)
Testosteron - 0,82 (0.06- 0,476)
Prolactin - 16,18 ( 3,00 - 23,50)

Ще съм много благодарна на коментар, смятате ли, че има проблем, за да коментирам изследванията със лекар, тъй като всъщност съм ги направила на своя глава?
Четох, че съотношенето между LH и FSH трябва да е около 1, а при мен се получава съотношение около 1.8. Доколкото разбрах, това може да бъде свързано със СПКЯ. По принцип правя поне по 2-3 прегледа годишно с вагинален ехограф, като последният преглед е отпреди месец - кисти нямам. Възможно ли е въпреки това да имам СПКЯ?
Благодаря ви предварително!

Тестостеронът е висок, трябва да изследваш 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/ и ДХЕА - те ще покажат къде е проблема /яйчници или НбЖ/
ФСХ е завишен, но най-вероятно е от тестостерона
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

Да, може да има СПКЯ без ПКЯ

# 67
Сърдечно ти благодаря, Denis!
Само да попитам - тъй като утре ще ми е 4-ти ден от цикъла, мога ли да изследвам 17ОН Прогестерон на 4-ти ден, или е задължително и само на третия ден, тоест да изчакам следващия цикъл?
Благодаря ти предварително!

# 68
Здравейте,
Вчера бях на лекар, но нищо не ми каза освен очевидните неща, кое къде било завишено.
Изпрати ме на ендокринолог и новата седмица ще си запиша час.
След прегледа ще разказвам какво ще е лечението!
Желая на всички хубав ден!

# 69
  • София
Сърдечно ти благодаря, Denis!
Само да попитам - тъй като утре ще ми е 4-ти ден от цикъла, мога ли да изследвам 17ОН Прогестерон на 4-ти ден, или е задължително и само на третия ден, тоест да изчакам следващия цикъл?
Благодаря ти предварително!
Трябва да се изследва точно на 3 ден от МЦ

# 70
Здравей Денис имам нужда от твоето компетентно мнение - става въпрос за следното: правих си изследвания уж хормоните са в норма, но съотношението между LH/FSH трябвало да бъде над 0.75, а то е 0,46. Какво е твоето мнение. Благодаря ти Simple Smile

# 71
  • София
Здравей Денис имам нужда от твоето компетентно мнение - става въпрос за следното: правих си изследвания уж хормоните са в норма, но съотношението между LH/FSH трябвало да бъде над 0.75, а то е 0,46. Какво е твоето мнение. Благодаря ти Simple Smile
На кой ден от МЦ са правени?
Дай да ги видя?
На колко си год.?

# 72
Дай да ги видя?
На колко си год.?

LH 2.58 норма 1,5-8
FSH 5,63 норма 3,9-12
Правени са на 3ти ден от Ц, на 32 год. съм.

# 73
  • София
Дай да ги видя?
На колко си год.?

LH 2.58 норма 1,5-8
FSH 5,63 норма 3,9-12
Добре са. ЛХ е малко нисък, може да е инцидент, може да показва по-късна О.
Трябва да пускаш ЛХ, ФСХ и Е2 заедно
Проследи О. този МЦ, поне с тестове за О. + БТ

# 74
Дай да ги видя?
На колко си год.?

LH 2.58 норма 1,5-8
FSH 5,63 норма 3,9-12
Добре са. ЛХ е малко нисък, може да е инцидент, може да показва по-късна О.
Трябва да пускаш ЛХ, ФСХ и Е2 заедно
Проследи О. този МЦ, поне с тестове за О. + БТ

Лошото е че аз от 7 месеца немога да видя втора ярка черта на тестовете за О и според мен нямам О. Сега ще пусна TSH да видя какво става. Благодаря ти за внимаието   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт