Изследване на ХОРМОНИ – 9 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 88 744
  • 805
  •   1
Отговори
# 90
Здравей Франго,
Аз още на първия цикъл след аборта си ги направих на 3 ия ден. Преди две години някъде си правих същите и сега мисля нищо не се е променило. В смисъл че почти същите стойности излезнаха и съотношения м/у отделните хормони. Но след лапароскопия може би е различно. А иначе си ги самоназначих, първо защото въобще нямам обяснение защо се получи така и второ тъй като преди да забременея нямах редовна овулация и ми се ще да видя причината и за това. Ти иначе как си, възстановяваш ли се? Има една група, присъединих се към тях за бебеправещи дами, не помня точното заглавие, но факт е че много ми помага участието там Simple Smile Ако искаш, можеш да се присъединиш Simple Smile

# 91
Денис, здравей. Преди няколко дена получих консултация от теб за полови хормони на 3 ден от МЦ.
Тогава си направих и Анти-Мюлеров хормон и сега излезна резултата, който е 3,8 при референтни стойности от 0,9 до 1,7
Това какво подсказва, лошо ли е?

# 92
  • София
Денис, здравей. Преди няколко дена получих консултация от теб за полови хормони на 3 ден от МЦ.
Тогава си направих и Анти-Мюлеров хормон и сега излезна резултата, който е 3,8 при референтни стойности от 0,9 до 1,7
Това какво подсказва, лошо ли е?
А колко е Инхибина?
Със СПКЯ ли си?

# 93
Oх, не съм правила инхибин, кога се прави, ако трябва ще го направя. Не ми е диагностициран СПКЯ, но когато ти казах резултатите от половите хормони, ти ми подсказа, че LH е високо и че говори за ПКЯ. Нямам и редовна овулация, което засичах с тестове. Записах си час преди ову както ме посъветва и в четвъртък ще ходя на преглед. За какво подсказва повишаването на АМХ?

# 94
  • София
Oх, не съм правила инхибин, кога се прави, ако трябва ще го направя. Не ми е диагностициран СПКЯ, но когато ти казах резултатите от половите хормони, ти ми подсказа, че LH е високо и че говори за ПКЯ. Нямам и редовна овулация, което засичах с тестове. Записах си час преди ову както ме посъветва и в четвъртък ще ходя на преглед. За какво подсказва повишаването на АМХ?
На 3 ден от МЦ / Инхибин В/
Високите нива на АМХ може да показват СПКЯ, но само той не е достатъчен за да се постави тази диагноза
Изследвай отново: ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ - така ще имаш повече изследвания, което ще помогне на лекарите за поставяне на правилната диагноза.

# 95
  • София
Blue_cloud, благодаря ти Hug! Физически се възстанових, психически още време ми трябва да се стабилизирам, но и това ще мине. В другата тема ще се преместя, надявам се скоро, след нова година като подновим опитите. На теб пожелавам успех и дано скоро да видиш двете чертички и да гушнеш здраво и прекрасно бебче Simple Smile

# 96
Благодаря Денис, а само със СПКЯ ли може да свързано това повишение, възможно ли е да има и друг проблем?

# 97
  • София
Благодаря Денис, а само със СПКЯ ли може да свързано това повишение, възможно ли е да има и друг проблем?
Най-често е това, но лекар трябва да прецени  Peace

# 98
Благодаря Франго Simple Smile То и аз не съм сигурна че сега ще правим опити, особено както почнаха да изскачат разни индикацийки за "проблемчета" ама поне добре ми действа групата, дава надежда  Wink

# 99
Благодаря Денис!  Hug

# 100
Момичета от много бодене нещо веничките ми са се калцирали лекичко.
Някоя знае ли някакво лекарство,за да ги заздравя по-бързо.
Преди няколко дни, като ми взимаха пак кръв, забравих да кажа. А и лаборантката не опипа с пръст веничката преди да бодне, за да усети че е по твърда и ме бодна, а после се оказа че не тече, та пак ме бодна. Embarassed

# 101
  • София
Момичета от много бодене нещо веничките ми са се калцирали лекичко.
Някоя знае ли някакво лекарство,за да ги заздравя по-бързо.
Преди няколко дни, като ми взимаха пак кръв, забравих да кажа. А и лаборантката не опипа с пръст веничката преди да бодне, за да усети че е по твърда и ме бодна, а после се оказа че не тече, та пак ме бодна. Embarassed
За подобряване здравината и еластичността на кръвоносните съдове подходящи са:
- рутин
- диосмин
- хисперидин
- вит.С 
- кверцетин
- биофлавоноиди - общи, различни

# 102
Имам много високи тромбоцити и  ограничавам  витамин С.
Дали няма някакви компресчета билкови или нещо такова.
Denis, мерси за съобщението на лични. Мъжът ми е голям фен на тези добавки от този сай.
И има голям респект от твоите публикации по такива теми.
Сигурно като малък си е мечтал да стане лекар или фармацевт. Laughing

# 103
Denis, от сърце те моля да си кажеш мнението за следното. Изследвани втори ден от цикъла хормони:
TSH 1,44 (0.27-4.2)
Prolaction 237,5 (127-637)
LH 11,86 (2,4-12,4)
FSH 22,7 (3,5-12,5)
Estradiol 255,3 (46-607)
Testosterone 0,83 (0,22-2,9)
FT4 - 18,91 (12,0-22)
TAT 18,36 <115
MAT ,4311<34
Същия ден отново изследване на ФСХ  в друга лаборатория  - резултат 21,5.
Анти м'леров хормон - 6 при реф. 1,2-9,2.
На 29 год. съм, с Поликистоза. Лекарят коментира високото ФСХ като "мистерия".
Искаме да стимулираме с клостилбегит другия месец. Препоръчваш ли да направя и други изследвания?
Благодаря ти от сърце за отделеното време   bouquet

# 104
здравей Денис може ли пак твоето мнение ще съм ти много благодарна! Simple Smile
TSH < 0.005 mlU/l
рефер.стойности-0.27-42 mlU/l
PROGESTERON-0.866 ng/ml
рефер.стойности-
жени фолик.фаза-0.2-1.5ng/ml
жени овул.пик-0.8-3.0ng/ml
жени лутеална фаза-1.7-27 ng/ml
LH-2.28 mu/ ml
рефер.стойности
жени фолик.фаза-1,5-8.0 mu/ml
жени овул.пик-9,6-80,0 mu/ml
жени лутеална фаза-0,2-6,5 mu/ml