Новородено бебче и куче?!

• 33 184
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Ние сме с дете-8 г, бултериер и чакаме бебе.
Кучето е първо-на 10 г,когато доведохме бебето бяхме hf преместили от спалнята,но веднага ги запознахме.Горкото куче какво е изтърпяло от детето само то си знае-жива играчка,но и до ден днешен са постоянно заедно и спят в една стая. Wink
Чистенето е всекидневно,но се свиква Peace

# 31
  • София
Ние бяхме с две котки, когато бебката се роди, първите 2-3 месеца уж не ги пусках (ама се беше случвало да влязат), никога не е имало проблем. За 5 г, откакво малката е на белия свят сме имали 6 броя (засега  Laughing), винаги пада голяма игра Simple Smile
Алергии нямаме.

# 32
Ние също имаме куче. Малка калпазанка, дребна порода. Бременна съм в 4 месец.  Зор видях със свекитата, докато разберат, че кучето не мърда от къщи.  Незнам как ще я свикваме да спи в къщата си, а не при нас на леглото. Мъка ще е да я отделим от стаята за известно време. Смятам че 1-2 месеца ще е достатъчно.

# 33
Ние също имаме куче. Малка калпазанка, дребна порода. Бременна съм в 4 месец.  Зор видях със свекитата, докато разберат, че кучето не мърда от къщи.  Незнам как ще я свикваме да спи в къщата си, а не при нас на леглото. Мъка ще е да я отделим от стаята за известно време. Смятам че 1-2 месеца ще е достатъчно.
Точно като нас  само че ни я сме с малко по голямо и само ме питат какво ще го правим .Но той си остава даже сме решили към 6 месец да купим леглото и количката та да свикне че го очаква нещо и не трябва да ги доближава докато не му се даде .

# 34
Като ме попитат така, кво ще го правим кучето... или пък като почнат с техните съвети колко вредно било. Научих се да им отговарям  '' що така се интересувате, да не сте му хвърлили мерак на кучо?'' Joy

# 35
Кученцето ни спи при нас в момента и е станал много миличък и добър. Според мен по някакъв начин усеща, че съм бременна и е много по-внимателен. За сега смятам, да го задържим, като единствената промяна ще е да си спинка в неговата кошница в кухнята. Това ще е необходимо за да може хем той да свикне с бебето, когато се появи, хем бебенцето да се климатизира към средата. 

# 36
Ние сме с малтийска болонка. 12 годишна е вече. Не сме я отделяли за миг от къщи. Дори докато малката спеше при нас, кучето доброволно се изнесе на една голяма възглавница на пода. Сега пак е така, ако малката спи с мен, кучето си спи на земята. Иначе се завира между мен и мъжа ми.

Като се прибрахме от родилното още от вратата кленах при нея, за да може да я подуши. След това й дадох едно от бебешките бодита, за да свикне с миризмата. Подмята го няколко месеца, едвам успях да го докопам да го изхвърля. Постоянно го мъкнеше със себе си.

Имаше стол до бебешкото легло. Там се качваше и наблюдаваше какво става вътре. Ако бебето плачеше и не съм в стаята, кучето веднага идваше при мен и ме подканваше да я последвам. Не даваше непознати да се доближат до бебето. Можеше само в случай, че аз или мъжа ми сме там, или пък ние сме им дали бебето на ръце.

Въпреки тормоза, който е преживяла от малката, продължава да а пази, за което съм й много благодарна.

Моите родители ми приложиха голям натиск за това, как трябва да разкарам кучето, но не им се получи. Щяла да изяде бебето, докато не съм в стаята. Щяла да я хапе, много косми имало и т.н. Малката има здравословен проблем, заради който естествено кучето е виновно, но вече свикнаха и спряха да ми дуднат на главата.

Извинявам се за дългия пост  Laughing

# 37
Здравейте.. Понеже виждам, че повечето от мамите с бебе и животно са си имали животното преди бебето.. А моето бебе е на 6 месеца почти и искам да си вземем кученце.. какво ще кажете? немога да убедя ММ, хем искам пинчерче, с късо косъмче, не е някое огромно куче с 6,7 см. косъм и немога да го убедя.. Давайте доводи, с които да го убедя моля ви. Аз съм живяла доста години на село и немога така без животно, и неискам и детето да расте така.. аз съм на мнение, че трябва от малка да свиква.. ако ще има алергии, ще гии има но не защото е имало животно... ММ с този аргумент ми излиза, че животните в малка възраст могат да отключат алергии,които може и да не се проявят. Благодаря ви предварително Simple Smile

# 38
  • Пловдив
Здравейте.. Понеже виждам, че повечето от мамите с бебе и животно са си имали животното преди бебето.. А моето бебе е на 6 месеца почти и искам да си вземем кученце.. какво ще кажете? немога да убедя ММ, хем искам пинчерче, с късо косъмче, не е някое огромно куче с 6,7 см. косъм и немога да го убедя.. Давайте доводи, с които да го убедя моля ви. Аз съм живяла доста години на село и немога така без животно, и неискам и детето да расте така.. аз съм на мнение, че трябва от малка да свиква.. ако ще има алергии, ще гии има но не защото е имало животно... ММ с този аргумент ми излиза, че животните в малка възраст могат да отключат алергии,които може и да не се проявят. Благодаря ви предварително Simple Smile

Можеш да му кажеш, че алергии се отключват от различни видове храни, препарати, домашен прах и много други неща.

# 39
  • София
или да си вземете йоркширски териер, тяхната козина е подобна на човешката коса, не пада, не се сменя, а расте през целият живот и трябва да се подстригва, тоест, кучето е подходящо за хора, които се притесняват от космите и алергиите Simple Smile

# 40
Ние също чакаме бебче и имаме куче, но дори за миг не съм си помисляла да се разделям с кучето.
А истината за алергиите е че кучетата дори предпазват от появата на такива при бебета и малки деца и повишават имунитета на бебетата още по време на вътре-утробното развитие Simple Smile
Така че няма от какво да се притесняваш, стига да спазваш добра хигиена на кучето, да го ваксинираш и обезпаразитяваш редовно !!

http://www.webmd.com/children/news/20120709/many-babies-healthie … n-homes-with-dogs

# 41
Благодаря ви много.. Поднесох му тези аргументи, но сега излиза с номера че мн пари трябвали за ваксини и т.н. .. Ужас общо взето ...

# 42
  • Пловдив/София
Аз бих изчакала детето малко да поотрасне, преди да взема куче, освен ако бебето не  емного кротко и лесно за гледане. Просто малкото куче изисква много внимание, разходки по 5-6 пъти на ден, обучение, не знам дали с малко бебе ще имате време за това.

По първоначлната тема куче и бебе след това- твърдо съм ЗА. Хубаво е детето да расте с животно, а според по-новите теории това се отразява добре и здравословно. Единствено бих дала като съвет кучето да се обучи добре предварително, например да не спи в леглото с родителите, даже ако може да не влиза в спалнята; да знае команда "на място" и "не", за да е по-лесно за всички.

Аз като забременях научих кучето да не влиза в стаята, в която ще спим тримата с бебето. Начинът е да го спирате първо с ръце на прага и с НЕ и ако не прекрачи, награда. Постепенно се отдалечавате и го оставяте "на място" пред вратата и т.н. Моят куч до днес обича да ляга на прага и да ни гледа, ако вратата е отворена.

Косми ще има, надявам се да не са проблем, моето бебе е още малко (на 3 месеца) и вече му откривам косми и по дрешките. А чистим редовно и решим кучето, но то просто е космата порода.

# 43
Ама разбира се че ДА. Домашните любимци са си част от семейството. И ние сме имали котка и никакви проблеми... даже сега се сещам за едно детско филмче - "Лейди и скитника", може да сте го гледали с децата. Там е разказана историята на ражданетона едно бебе от гледна точка на кучето в семейството Simple Smile

# 44
  • София
Ние сме с лабрадор, осиновихме я на 4г, лятото, тъкмо бях направила теста за бременност. От самото начало не й се позволява да се качва по легла и дивани, не толкова заради бебето, а че е голяма и лятото пускаше страшно мноооооого косми. Децата се търкалят при нея и си играят. В детската стая влиза много рядко, то и децата я ползват предимно за спане, само там е с килим, в останалите стаи сме с плочки, та е по-лесно за чистене. Тя е толкова добра и послушна (все пак е и тренирана преди да я вземем), че изобщо не се притеснявам за бебето. Лятото наше приятелско дете на година и половина я язди, бърка й в ушите, устата, тя дори не избяга (а ако се случи момчетата да се боричкат по-грубо с нея се измъква и премества).

Само не знам дали ще успея да я науча да се разхожда с мен с каишка, закачена на количката. Тя върви редом и изпълнява команди, но ако някое едро куче залае се е случвало да скочи или пък от любопитство тича да си играе. А е все пак 35 кила, да не повлече и мен, и количката с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт