Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 128 228
  • 603
  •   1
Отговори
# 135
Мечта ми е да посетя Мароко. Искам да видя Маракеш, пустинята и да стигна чак до Атлантическия океан. Много се надявам да успеем догодина, въпреки че мъжът ми още се дърпа Twisted Evil

# 136
Заслужава си поне един път да се посети и то с обиколен тур. Вторият път, може и на море, но курортите, които в момента се предлагат тук са западното крайбрежие и са малко отдалечени от Казабланка, Маракеш и Фес.

Обиколните турове на повечето ТА се правят с полет до Малага, 1 нощувка в някое от курортните градчета наоколо, на другия ден - ферибот до Танжер и оттам започва мароканската екскурзия. Независимо, че се изминават доста км, не беше много уморително, пътищата им са по-добри от нашите Sunglasses Само май няма включена пустиня, защото тя е някак си по север.

Гледала съм по чужди сайтове при самостоятелно организирано пътуване - кацат в Маракеш и оттам май имаше 1-2-3 дневни турове из пустинята в различни варианти, даже с преспиване през нощта. Звучеше интересно, но е трудно за организиране с полетите от БГ, а и все пак това е една от страните, където, аз поне, предпочитам да бъда с група по отношение на придвижване, комуникация с местните, ориентация...

# 137
Благодаря за съветите на jfjallen и sinergon2, всичко , което сте написали е много ценно за мен.

# 138
P4elichkata, може би ще пътуваме заедно newsm78
 Ще се радвам, ако е така newsm44
От договора с тур агента, който подписах разбирам, че екскурзията е организирана от АБАКС ЕООД.
Вие на екскурзия или почивка заминавате?

# 139
а и все пак това е една от страните, където, аз поне, предпочитам да бъда с група по отношение на придвижване, комуникация с местните, ориентация...

относно придвижването -ами пътя от Варна за В.Търново е светлинни годни назад от пътищата които имат в Мароко -елементарни неща направени за удобство на гражданите и туристите,не знам какво повече може да те притесни от третокласните пътища из България осеяни с дупки и неподдържани от десетки години.Комуникацията и у нас не е от лесните,нито ориентацията -от гледна точка на чуждия турист го казвам понеже пътувах с такъв - в Мароко шофираше без проблем,в България категорично отказа.

# 140
  • линията между противоположните крайности
бях с www.welcometravel.bg, но чрез техен посредник www.adventurestory.bg  във великденските и майски празници. още  сънувам  Мароко. Невероятно беше - красиво, мистично, повече от интересно. продължавам да се интересувам за екскурзия с посещение на  различни  градове от мароканските столици- стари и настояща. Благодарна съм  за вниманието и съдействието на  тази фирма,  защото Мароко остана за мен  един приказен, шарен свят,  една неописуема природа, богата култура,  ама много богата !!! За моите представи,  Мароко  си остава,  най-невероятно красивата приказка, изпълнена с  невъобразимо богати  аромати във всеки смисъл, представена ни и съпровождана от  професионалисти в истинския смисъл на думата.

Всичко в екскурзията  беше на супер ниво-  от  мига, в който  на летището  ни пое екскурзовода до  тъжния момент, когато  същият този  супер интелигентен, много ерудирана  енциклопедична личност -  Мишо Иванов,  помогна да направим първи чекинга на летището в Малага.  Човек по човек с желанията ни- къде и какво да  е мястото ни  в самолета, помагайки за вече  повече натежалите  ни  куфари. Специално аз се разделих със сълзи на очи с  този човек (който е на годините на малкият ми син), който    направи пътуването ни очарователно ...поне за моята скромна особа де,  а и  не само моята мисля,  защото тези незабравими дни в Мароко се сприятелих с  красива и чаровна дама -  преподавател в едно от елитните ни училища в София. Тя също като мен  не можеше да си поеме дъх от красотите,  битността и богатата култура на Мароко.

Живяла съм в Америка и  съм пътувала с техни туристически агенции в няколко щата,  пътувала съм с много  наши родни туроператори, но  по-добър организатор,  по-голям аниматор, по-знаещ от него не срещнах. С ръка на сърцето мога да призная, че  той направи пътуването ни леко, забавно, защитено от каквото и да било, балансираше настроенията ни, правеше   толкова интересни посещенията и  ни в имперските градове, че   не усещахме   дългите преходи от една страна и от друга- усетихме  мистиката, историята, богатата култура във всеки  аспект на  страхотното Мароко.

Мароканският автобус беше страхотно  комфортен и невероятно чист, защото по всяко време за него се грижеха  специалните за всички нас от пътуващите, невероятно работливи, учтиви, грижовни  и внимателни трима души, които бяха  интелигентният съпорт на  гида ни.
Хотелите! ...в Казабланка   беше леко занемарен и не толкова   комфортен, но беше в центъра; в Маракеш имахме две нощувки- страхотния хотел Hôtel Meriem,  с безумно красивото фоайе, с двата чисти и топли басейни, обслужвани от  грижовен мароканец, който забеляза, че  сме с хавлиите от хотелските стаи и  ни предложи безплатно огромни супер меки, тъмносини плажни такива; във Фес имахме също две нощувки в хотел Hôtel Sofia. Аз нямах оплакване, защото  съм single и покоите ми бяха спокойни, уютни и огромни. То пък какво ли  ни трябва след динамичния, изпълнен със страхотни емоции от видяното ден, освен  душ и  прекрасна вечеря.
 Вероятно станах доста пунктуална, но  не мога да пропусна  Малага, Fuеngirola и отново  перфектното  представяне  на тези места от пълния с ентусиазъм и любов към  професията си  гид Мишо. В  краткия  ни престой в Хефнес, чухме  група от 4-5 български туристи да  се обръщат към  него с „ Това е Мишо- Пич”, какъвто наистина е той. Пич е  и защото има страхотно и леко пиперливо като мароканска подправка  чувство за хумор.  моята препоръка към вас  е – ОТИДЕТЕ  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да  видите Мароко, защото  ще се насладите отблизо на  друг бит, друга  и мноооооооооооого  богата култура... вековна и стара като света. Simple Smile

# 141
Снимки може ли Simple Smile 

# 142
  • гр.Добрич
Момичета, как ми се идва с вас, но имам първокласници и 13.09 въобще не удобна дата. Ще чакам разказите ви.

# 143
И аз ще чакам разказите ви, мисля да ходим края на ноември/началото на декември, не знам дали е подходящо времето тогава.

# 144
  • Във въображаемия ми свят
P4elichkata, може би ще пътуваме заедно newsm78
 Ще се радвам, ако е така newsm44
От договора с тур агента, който подписах разбирам, че екскурзията е организирана от АБАКС ЕООД.
Вие на екскурзия или почивка заминавате?

И ние сме чрез Абакс. (Те са туроператор, който работи само с други туроператори, не работи с физически лица и всички агенции предалагат техните екскурзии). Ще пътуваме заедно, а после ще ни разпределят по различните хотели за настаняване. Мислим да се възползваме от някой от предлаганите екскурзии, но ще решаваме там на място. Но като цяло отиваме на почивка или по-скоро меден месец Simple Smile

# 145
Да изкарате незабравима почивка и да не забравите после да споделите отзиви Simple Smile

# 146
Здравейте! Може ли ходилите вече в Мароко да споделите ориентировъчно колко лева (или евро) преди тръгването обменихте тук, в България, в дирхами? Примерно 50 лева или пък 50 евро? Благодаря предварително!

# 147
Момичета,
Започна да ме тресе треската  Rolling Eyes
Наближава 13-ти, нямям търпение вече.
Прочетох почти всичко за забележителностите в Маракеш, Казабланка, Фес, Рабат ..., всички места, които ще посетя. За берберите, за страната.
Сега ме вълнува и друго, какво да си купя от там? Joy
За аргановото масло - няма спор, ама какви са цените, продукти да препоръчате?
Въобще ще се радвам да споделите за подправките, среброто и каквото се сетите.
bouquet

# 148
Аз къщо ше заминавам, но не зная колко пари да си обменя от тук - за вода, нещо основно първия ден.
Настина ли изобщо не може да се плаща с банкова карта?
В тоя Агадир къде се обменят пари?

# 149
Аз къщо ше заминавам, но не зная колко пари да си обменя от тук - за вода, нещо основно първия ден.
Настина ли изобщо не може да се плаща с банкова карта?
В тоя Агадир къде се обменят пари?

Bastet и Вие ли заминамате на 13-ти?
И аз се чудя с първите разходи как ще се справя, защото в провинцията няма дирхами?
Може би на летището в Агадир ще успеем да обменим.
Нали имаме и екскурзовод от България, ще помага.

Общи условия

Активация на акаунт