Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 128 270
  • 603
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте.Ориентирахме се за септемврийските дати да посетим Мароко организирано.Спрях се на Екзотикхолидей и Ориент -Имперси тур.Само че днес видях че програмата на Ориент е съвсем различна.Та въпроса ми е коя да избера.коя програма по си заслужава като забележителност.Програмата на Ориент е 1ден Агадир .2ден Агадир -Есуара -Сафи.3 ден Сафи-ЕлДжадида-Казабланка-Рабат-Мекнес .4 ден Мекнес-Велубилис -Фес .5 ден Фес.6 ден Фес-Бени Мелал-Маракеш .7 ден Маракеш.

# 181
  • линията между противоположните крайности
аз пътувах с Уелкъм травел и  съм възхитена от  програмата им. хотелите им са   страхотни, а за фирмата, която ни водеше от испанска страна просто  нямам думи(не харесвам този израз)andalutravel.  водач ни беше Мишо- именит  гид, който е повече от енциклопедична личност. потърсете го във ФБ и него като личност и  групата, в която  съм и аз  "Morocco 2016 - Мишо Пич! " Мишо ни   посрещна в Малага и    до последният ден  не пропусна да обърне внимание на всеки за всичко. автобусите, които обслужваха  пътуването ни  бяха страхотни, с безплатен интернет в тях,  екипажа на автобуса не  даваше прашинка да падне върху нас. пазеха ни както пазят  деца от детска градина, защото в  медината на  градовете   мижехме като нищо да се загубим. при случаите, когато купувахме каквото и да било- сувенири,  джусове, храна, мазила, кожени неща и каквото там неща си помислиш, тримата ни "пазачи" се впускаха в пазарене, докато  търъговеца не свали  супер максимално цената. https://www.facebook.com/groups/1858720221030772/. горещо препоръчам Уелкъм травел. пътувах за пръв път с тях и останах  възхитена от  всяка минута прекарана в Мароко,затова есента отидох с тях в Израел и Йордания, което пък пътуване ме остави  съвсем  очарована.  Simple Smile

# 182
  • София
Тъй като се замислихме за посещение на Мароко тази есен, се записвам да ви следя!

И имам въпрос - дали някой е ходил самоорганизирано до там? Как стоят нещата със самолетни билети (ясно ми е, че от София няма директен полет), с придвижване от град до град и настаняване.

bouquet

# 183
Аз най-вече заради това записах организирана екскурзия заради чартъра от София за Агадир. не знам дали свободно можеш да си купиш билети.

# 184
  • Sofia
Аз също се подготвям за самостоятелно организирано пътуване до Маракеш. Проучих някои неща и разбрах, че хотели на добри цени има доста, а WizzAir имат полети до там от Барселона, Мадрид, Лондон и още няколко града. За мен, най - удобно е прекачване в Барселона, а и ще го комбинирам с нощувка там на отиване и на връщане. Продължавам да подготвям , ако намеря още информация ще я споделя Simple Smile

# 185
Здравейте.Ориентирахме се за септемврийските дати да посетим Мароко организирано.Спрях се на Екзотикхолидей и Ориент -Имперси тур.Само че днес видях че програмата на Ориент е съвсем различна.Та въпроса ми е коя да избера.коя програма по си заслужава като забележителност.Програмата на Ориент е 1ден Агадир .2ден Агадир -Есуара -Сафи.3 ден Сафи-ЕлДжадида-Казабланка-Рабат-Мекнес .4 ден Мекнес-Велубилис -Фес .5 ден Фес.6 ден Фес-Бени Мелал-Маракеш .7 ден Маракеш.

И ние  проектираме пътуване из Мароко по „имперските градове“, само че с „Бохемия“. Програмата им си прилича с тази на Екзотик Холидейз, само дето пътуването вътре в Мароко е в обратна посока. Ще сме благодарни за мнение за тези екскурзии, както и за времето там в началото на септември – програмата е от 02.09.

# 186
АсяК на Бохемия не съм много заглеждала маршрута но цената им е с 90лв по скъпа на човек.И аз се надявам някой да се включи с препоръки

# 187
АсяК на Бохемия не съм много заглеждала маршрута но цената им е с 90лв по скъпа на човек.И аз се надявам някой да се включи с препоръки

Също разглеждаме екскурзии до Мароко. Проучихме колкото можахме три различни оферти. Общото, което се разбира от описания, форуми и разкази на познати е,  че пътуванията са много  интересни и в трите случая.Не са много подходящи за малки деца и хора със здравословни проблеми (не само заради натоварените графици, но и заради възможността да има доста високи температури). Сега поотделно:
Програмата с кацане директно в Мароко (Агадир) е с най-ниска цена (но не я намирам в Ориент, а в Екватор и mywaytravel.). Тук е хубаво, че цялото време си в Мароко и виждаш доста градове, пък нали именно Мароко е целта. Имаме и добри отзиви от познати, които пътуваха по маршрута миналата година. Като минус – много малко време се отделя на Казабланка и Рабат (най-големите градове!), няма и нощувка там, та доста слабо ще ги усети човек.
При Бохемия цената е по-висока от тези при другите две фирми, но за сметка на това се виждат най-разнообразни неща: освен Фес, Маракеш, Казабланка и Рабат, се минава през Атласките планини, което изглежда доста красиво, посещава се и „синият“ град Шефшауен. Лошото на Бохемия е, че не разрешават да се откажеш, докато другите фирми разрешават месец-два преди тръгване прекратяване на договора без неустойки. Пък всичко се случва на човек.
Програмата на Уелкъм травел (тя като че е обща с доста други фирми, та не е ясно кой я организира) в Мароко е най-бедна на посещавани места. Има силно положителни отзиви, които би било чудесно да са искрени, но са толкова излъскани, че според мен са неумела и смешна самореклама на Уелкъм, включваща и очевидно невярна информация – за „страхотните“ хотели (освен ако „страхотни“ трябва да се разбира „ужасни“).
Въобще за хотелите трябва да сме готови за доста неприятни изненади. Предвидените и в трите програми хотели са мноого далече от 4-звездни (за каквито ги обявяват), дори от 3-звездни. Разгледайте отзивите за тях в Tripadvisor. Но пък вярно е, както беше написал някой, че след  голямата умора от дългото пътуване и обикаляне цял ден, вечер ще искаме главно да си починем. Дано е възможно. Лошото е, че за хотелите всички фирми ни залъгват, а в какво още - ще разберем като идем.
Много се надявам на честни и обективни разкази на хора, пътували по вторите два маршрута, а фирмите да си спестят лъжите.

# 188
Raina направих запитване към Ориент за тази екскурзия защото на сайта им я нямаше.Не знам защо не е публикувана .Хотелите които са дадени като възможни ги гледах .Не са лукс но пък и отзивите за този клас хотели са добри.Ще се надяваме с наближаването на пролетните екскурзии някой да се включи.

# 189
Преди 2 -3 г. пътувахме по програмата на Уелкъм - правеше се заедно с Екзотик Холидей, продаваше се и от други фирми. За тази програма има добри отзиви от клиенти заради местния екскурзовод Мишо, който си е българин, но живее от 20 г. в Испания. Сега погледнах пак програмата и хотелите - същите са, в които бяхме и ние. В Казабланка е малко по-старичък, но в Маракеш и Фес са ОК. При груповите пътувания и с по-големи преходи много е важна ролята на екскурзовода - не само да дава информация, но и същевременно да се справя с настроенията на 40-45 човека, да тушира напрежение, ако възникне, да създава лека атмосфера.... Ако знам, че този Мишо продължава да работи с тези фирми по този маршрут, бих препоръчала на всеки точно това пътуване.

# 190
  • линията между противоположните крайности
Преди 2 -3 г. пътувахме по програмата на Уелкъм - правеше се заедно с Екзотик Холидей, продаваше се и от други фирми. За тази програма има добри отзиви от клиенти заради местния екскурзовод Мишо, който си е българин, но живее от 20 г. в Испания. Сега погледнах пак програмата и хотелите - същите са, в които бяхме и ние. В Казабланка е малко по-старичък, но в Маракеш и Фес са ОК. При груповите пътувания и с по-големи преходи много е важна ролята на екскурзовода - не само да дава информация, но и същевременно да се справя с настроенията на 40-45 човека, да тушира напрежение, ако възникне, да създава лека атмосфера.... Ако знам, че този Мишо продължава да работи с тези фирми по този маршрут, бих препоръчала на всеки точно това пътуване.
Фирмата на Мишо има договор с Уелкъм травел и  той продължава да е  екскурзовод по тази дестинация. прекрасно обслужване, прекрасно внимание,  абсолютна сигурност за групата. Да- в Казабланка  хотела беше "Париж" и беше по-старичък, но беше в  идеалния център. в другите градове   - хотелите бяха 4-звездни, но  бяха  страхотно луксозни. Мишо ни взе от Малага и ни върна на  пас контролата на летището. за всеки намери  време, на всеки обърна  внимание, за каквото сме го помолили. вижте му профила във ФБ и  ще се уверите, колко качествен, ерудиран, интелигентен и  находчив е Мишо. всички предавания БЕЗ БАГАЖ са  с негово участие. търсете пътувания с него.   

# 191
Не мога да не се похваля.Вече сме с резервация за 3..10. Избрахме варианта с директен чартър в Агадир за да не губим 2 нощувки в Испания.

# 192
  • гр.Добрич
mimi0585, през кого резервира? От миналата година много искам да посетя Мароко, но никой около мен не се навива. Притеснявам се сама да тръгна, но все пак групите са големи и все ще намеря с кого да си кажа 2 приказки. Тези дни разглеждах офертите на Onex. Струват ми се по-скъпи от миналата година.

# 193
mimi0585, през кого резервира? От миналата година много искам да посетя Мароко, но никой около мен не се навива. Притеснявам се сама да тръгна, но все пак групите са големи и все ще намеря с кого да си кажа 2 приказки. Тези дни разглеждах офертите на Onex. Струват ми се по-скъпи от миналата година.
Резервирах с Ориент които продават програмата на Онекс Тур .1318лв на човек с ранна резервация до 30.03

# 194
  • гр.Добрич
mimi0585, благодаря!

Как стои въпроса с интернета в Мароко? Роуминг, карти? Би било добре да имам нет навсякъде. Трябва ми поне за връзка по Вайбър. Въобще кой е изгодният начин за връзка с България?

Общи условия

Активация на акаунт