Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 128 117
  • 603
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Здравейте,

Радвам се, че попаднах на тази тема. Тъкмо търсих точно такава информация за Мароко.
Дъщеря ми / на 15г/  ще заминава за Казабланка за 7 дни, на детски фолклорен фестивал в края на юли.
Още не знаем много подробности, но факта че ще спят в Студентски общежития в Африканска страна малко ме притеснява.
Ще имат ангажименти основно вечер, та се надяваме през деня да видят доста неща..

bouquet

# 106
  • SF
Аз ще напиша нещо много подобно на Yellow_girl. Била съм там целия август и половината септември. Да ви кажа, че имаше и дни, в които в София беше 36 градуса, а там 30. Оттам си купих един мек пуловер, който обличах през някои от дните. Валя ни и дъжд няколко пъти.
Мръсно е... относително нещо. Има бедни райони, има и много чисти и "нагласени" места, буквално излъскани. Има скъпотия, има лукс, прекален лукс даже, има и места, в които не искаш да стъпваш, но са там.
Красиво е, различно е, отидете и го вижте.

Италианците са с малко по-различно отношение (холандци, испанци, французи, като част от французите са от марокански произход) поради причината, че в тези страни има много емигранти мароканци. Или им вършат черната работа, или стават лекари, тарикати, напористи хора и ги дразнят с това, че са "цигани", пък живеят в страните им.
Не говоря за всички италианци, всички холандци..... Но в тези държави има едно такова отношение като към емигрантска маса. И ние си имаме отношение към един етнос, въпреки че всеки ще посочи и изключение.

# 107
Много Ви благодаря за мненията момичета! Наистина това, което споделихте е много ценно за мен. Сега гледам, че има екскурзии за Септември месец, почвам да ги гледам пак... Simple Smile

# 108
Много Ви благодаря за мненията момичета! Наистина това, което споделихте е много ценно за мен. Сега гледам, че има екскурзии за Септември месец, почвам да ги гледам пак... Simple Smile
Ако решите да ходите организирано, т.е. екскурзия, погледнете офертите на "Екзотик Холидей" или "Уелкъм травел" /миналата година я правеха заедно, пътувахме чрез Екзотик и бяхме много доволни/.

# 109
  • Бургас
Ако решите да ходите организирано, т.е. екскурзия, погледнете офертите на "Екзотик Холидей" или "Уелкъм травел" /миналата година я правеха заедно, пътувахме чрез Екзотик и бяхме много доволни/.
И аз бях гледала офертата на Екзотик Холидей за Мароко, но ми се стори много изтощителна. Общо взето се пътува почти всеки ден доста километри. На вас как ви се отрази екскурзията? Много ли е натоварваща програмата? Хотелите и автобусът, с който се пътува, добри ли са?
И един малко смотан въпрос, но имам фобия от змии и ако видя такава на живо, сигурно ще пукна на място, та - виждали ли сте се такива там?

# 110
# 111
И аз бях гледала офертата на Екзотик Холидей за Мароко, но ми се стори много изтощителна. Общо взето се пътува почти всеки ден доста километри. На вас как ви се отрази екскурзията? Много ли е натоварваща програмата? Хотелите и автобусът, с който се пътува, добри ли са?
И един малко смотан въпрос, но имам фобия от змии и ако видя такава на живо, сигурно ще пукна на място, та - виждали ли сте се такива там?
Програмата не е изтощителна, за някой може да бъде малко изморителна, не толкова заради многото км, които се изминават, защото те са разкъсани със спирки, разглеждане, фотопаузи, а заради ранното ставане през някои от дните. Но, групата ни беше в голям възрастов диапазон и всички се чувстваха добре.

Автобусът на мароканска територия беше добър, пътищата им са по-добри от нашите Mr. Green
Хотелите - има 2 нощувки в Испания - в някои от курортите в Коста дел Сол - 4 звездни, добри бяха;
в Казабланка - старичък, вехтичък, но, пък в центъра; в Маракеш - 2 нощувки - добър хотел; във Фес - 2 нощувки,  пак ставаше. Храната - семпъл избор, разбира се, но гладни не сме били. По принцип след пътуване през деня искаш само душ, хапване, "едно" за релакс /в стаята/, и сън....

По принцип програмата на всички фирми е подобна, при някои се обръща маршрута. Препоръчах горните фирми най-вече за екскурзовода на място /той ни пое от Испания/, надявам се, че все още тези фирми работят с него - добър организатор,  голям аниматор, направи пътуването ни забавно и леко.

# 112

Бях харесала точно офертата на "Екзотик Холидей". За мен отиването до Мароко не е с цел почивка, а с цел екскурзия. Поради тази причина, колкото повече програми има, толкова по-добре. Simple Smile

# 113
Аз нали съм си навила на пръста да намеря почивка а не екскурзия в Мароко, видях, че западните ТА предлагат такива в 4 курорта.

# 114
Както писах по-горе - програмите на всички са почти едни и същи. Не знам тази година дали има някоя фирма да предлага с директно кацане в Казабланка. Аз не съм сигурна, че и миналата имаше, де. Имаше някаква програма през Истанбул - със 7-8 ч. престой и след това май Казабланка, но, мисля, че не напълниха самолета и не се състоя.

Споменах тези фирми само заради екскурзовода, който работи с тях - Мишо /не знам дали и тази година е така/, защото при преходите, освен информация, която при него даже беше малко в повече, има нужда и от отпускане, хумор, балансиране на настроенията.... Той се справи чудесно и времето минаваше неусетно.

# 115
  • София
Гала, ако искаш почивка търси западна агенция - исканска, френска, нещо такова. Нашите предналат едно и също, честно казано не съм ги гледала, но е обикаляне на големите градове.
Препоръчвам ти да не почиваш в Казабланка изобщо не са им хубави плажовете, градът никак не ми хареса, това си е лично мое мнение, но според мен за почивка никак не става.
Забравих да добавя, на мен там водата ми беше студена, въпреки че беше лято.

За почивка, ако ще да е - Агадир Peace но и там има една малка подробност - много хубави плажове има малко по-далече 10 - 15 мин с кола от града. Което се решава с рента кар. В Агадир може да се наемат вили като в Гърция за 2-3 семейства с няколко стаи, кухна на много прилични цени и е много хубаво за почивка. Това го давам само като идея.

Някои питаше за змиите. Аз лично не съм виждала, въпреки че доста обиколки и то по бая диви места, някои направо не ми се мисли сега къде са ме водили  ooooh! #Crazy newsm78 ама с кой акъл да ме пита човек. Местни са ми казвали, че има, но с очите си - само по площадите като атракция. Един мароканец на площада в Маракеш много държеше да ми метне някакъв питон ли що ли беше да ме снимат с него, аз търча, той ме гони цялата останала група придружаващи ме мароканци се заливат от смях, гаднините мръсни - нали уж са ме завели да ми показват туристическите части. Не се снимах с питона ooooh!

# 116
За змиите и аз това щях да напиша. Аз като бях на Джемаа ел-Фна в Маракеш имаше адски много най-различни видове...., но само там видях.

# 117
Програмата не е изтощителна, за някой може да бъде малко изморителна, не толкова заради многото км, които се изминават, защото те са разкъсани със спирки, разглеждане, фотопаузи, а заради ранното ставане през някои от дните. Но, групата ни беше в голям възрастов диапазон и всички се чувстваха добре.

Автобусът на мароканска територия беше добър, пътищата им са по-добри от нашите Mr. Green
Хотелите - има 2 нощувки в Испания - в някои от курортите в Коста дел Сол - 4 звездни, добри бяха;
в Казабланка - старичък, вехтичък, но, пък в центъра; в Маракеш - 2 нощувки - добър хотел; във Фес - 2 нощувки,  пак ставаше. Храната - семпъл избор, разбира се, но гладни не сме били. По принцип след пътуване през деня искаш само душ, хапване, "едно" за релакс /в стаята/, и сън....

По принцип програмата на всички фирми е подобна, при някои се обръща маршрута. Препоръчах горните фирми най-вече за екскурзовода на място /той ни пое от Испания/, надявам се, че все още тези фирми работят с него - добър организатор,  голям аниматор, направи пътуването ни забавно и леко.

Аз подкрепям с две ръце казаното по-горе. Миналата година пътувах до Мароко през Испания с Екзотик холидей. Много ми хареса, добра екскурзия беше. Не сме усетили някакво голямо изтощение, а видяхме много неща. Екскурзоводът беше перфектен, вече съм го хвалила тук във форума. Препоръчвам екскурзията определено.

# 118
  • София
Здравейте, виждам че в темата не е писано отдавна. Исках да попитам някой ходил ли е скоро в Мароко и дали е безопасно като дестинация?

# 119
Ние бяхме през 2014 г., но не съм чувала да има някакви проблеми там. Правят се много екскурзии от наши ТА, което означава, че всичко е нормално.

Когато ние бяхме там, екскурзоводът /българин, живеещ в Испания/, ни обясни, че Кралят им, поуплашен от "арабската пролет" да не прескочи и при тях, се опитва да подобрява социалната програма на страната. Освен това имат и армия в достатъчно количество, така че не съм чула за някакви особени недоволства, протести, атентати... Освен, ако съм пропуснала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт