Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 128 233
  • 603
  •   1
Отговори
# 120
  • Във въображаемия ми свят
И на нас ни предстои скоро почивка в Мароко и бих била благодарна, ако споделите впечатления и отзиви.

# 121
Почивка, или екскурзия? Организирано с ТА, или вие си имате ваши планове, съответно и организация?

# 122
Почивка, или екскурзия? Организирано с ТА, или вие си имате ваши планове, съответно и организация?

с ТА сме. Но сме си избрали ALL Inclusive хотел и идеята ни да е по-скоро като почивка. Няма да ходим на всички организирани екскурзии, най-много две. Избрахме този варинат с ТА, заради добрата цена и включените полети и трансфери.

# 123
Коя е тази програма и ТА - стана ми интересно да видя и допълнителните екскурзии, за да ви споделя мнението ми за местата /ако ви интересува разбира се, защото предпочитанията са индивидуални/.

# 124
  • Бургас

с ТА сме. Но сме си избрали ALL Inclusive хотел и идеята ни да е по-скоро като почивка. Няма да ходим на всички организирани екскурзии, най-много две. Избрахме този варинат с ТА, заради добрата цена и включените полети и трансфери.

Може ли линк към офертата.

# 125

Може ли линк към офертата.

Ето ги всички предложения: http://www.abax.bg/?cat=482

Ние избрахме този хотел: http://www.abax.bg/?p=19105

# 126
Радвам се, че открих тази тема. Заминавам на 13.09 по програма Имперски тур. За  беда се налага да замина сама, приятелката ми се отказа в последния момент и ми е малко притеснено. Ще чета с интерес  вашите препоръки.

# 127
Няма от какво да се притеснявате - вие винаги имате придружители от местната мароканска фирма. Когато ние пътувахме преди 2 г. след ферибота се качихме на марокански автобус - шофьор, екскурзовод и едно момче /млад мъж, де/, който даже спеше в автобуса - да го "пази". Във Фес, когато обикаляхме из медината имахме и още един придружител, който гледаше някой да не изостане от групата. Освен това имате и български екскурзовод, предполагам.

Не знам точно вашата програма, но предполагам че ще посетите основните градове - Казабланка, Фес, Маракеш, както и едно-две исторически места. На мен много ми хареса всичко, интересна смесица от култури и религии /донякъде/.

# 128
Радвам се, че открих тази тема. Заминавам на 13.09 по програма Имперски тур. За  беда се налага да замина сама, приятелката ми се отказа в последния момент и ми е малко притеснено. Ще чета с интерес  вашите препоръки.
Единственото, което мога да препоръчам - много неща, които решиш да купиш не от универсален магазин със залепени етикети с цени, подлежат на предоговаряне на цената Simple Smile  Т.е. не купувай първото и веднага. Козметиките, мехлемите и такива неща от махленските "аптеки" са много хубави - аз не се изринах от никое от купените там мазила, докато тук от всичко се изривам. Другото зависи от фирмата, която ви кара.

# 129
А, да, забравих за купуването на козметика - всички групи ги водят в някоя местна "работилница" - вижда се как работят едни жени - атракция е, може да направиш снимки /оставяш няколко дирхама/, има малка беседа за предлаганите неща и минават, демонстрират и след това - купуваш. Обикновено има промоция - ако купиш 2, получаваш 3. Аз си купих арганово масло /гарантираха, че е истинско, докато по магазинчетата може и да не е - не знам/, един крем, по-скоро като мас - вазелин, уж срещу бръчки /мисля, че беше добър, т.е. с някакъв ефект/, нещо за масаж срещу болка - мускулна, ставна - мъжът ми каза, че имало ефект, но аз не изключвам и момента на самовнушение. Единственото, от което бях разочарована беше един билков чай - уж техните жени го пиели по време на рамадана - един вид за потискане на апетита, но не усетих нещо специално.

Иначе, от магазините може да купите и по-евтини неща за подаръци, но все пак за качество никъде не мога да гарантирам.

И още нещо, ако можете купете си оттук малко марокански дирхами, защото при нас, когато пристигнахме там май беше неделя, нямахме пари дори и за вода, но екскурзовода и едни други туристи, които имаха ни дадоха. На другия ден обменихме малко, но иначе за пазаруване из медината става и с евро, т.е. преценете горе-долу колко биха ви трябвали, за да обмените.

# 130

И ние заминаваме на 13-ти септември.

# 131
Кажете къде сменяте парички там - в хотела или има чейндж бюра (понеже в Тунис се сменяше на рецепциите в хотелите)? Нещо и на мен да не ми хрумне и да потегля Simple Smile

# 132
Не си спомням добре вече, но поради някаква причина екскурзоводът ни каза да обменяме в банки, даже той ни заведе до една. В хотелите, в които спахме нямаше чейндж. В Тунис можеше, може би по хотелите на морето, и нямаше разлика в курса.

От София може да се купи от "Тавекс", мисля че и "Никар" също продават цветна валута.

# 133
Ясно, благодаря ти! Ще проуча как седи въпросa. Разбрах, че имат супермаркети на френската верига Монопри (Monoprix), там предполагам с карта ще може да се плати.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 12:30 от Bastet

# 134
  • София
Пари винаги съм сменяла в банки и затова и аз ви препоръчвам, ако може да си смените малко парички оттук. Едва ли много ще е голяма разликата в курса. Купете си арганово масло, носете си чантата пред гърдите, че има много крадци или поне внимавайте за тях - неприятно е за жалост. Иначе просто ще се насладите на едно прекрасно пътуване  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт