Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 123 739
  • 581
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте.

Аз си търся другарче за пътуване до Казабланка, което ще е началото на август - 8 нощувки.
Предпочитам да е самостоятелно организирано. На мен също не ми се нравят екскурзиите.

Та, ако има някой, ще се радвам на включване.

# 556
Здравейте.

Аз си търся другарче за пътуване до Казабланка, което ще е началото на август - 8 нощувки.
Предпочитам да е самостоятелно организирано. На мен също не ми се нравят екскурзиите.

Та, ако има някой, ще се радвам на включване.
Точно в Казабланка се пазете най-много от крадци! Посред бял ден минават с мотор покрай теб и ти дръпват нещо и изчезват. Я телефон, я златен синджир от врата, я дамска чанта... А ние самогледаме как изчезват, минавайки  покрай нас... В центъра на града, пред хотел, или близо до автобусната гара...Дори единия път вървяхме 10 човека.За това никак не я обичам тази Казабланка!
Иначе много обичам Мароко, ама се срещат и такива ...
В Рабат никой не те закача да те пита кой си и от къде си. В Маракеш са много нахални да те питат, но нищо не ти правят...Само на сука на Джа Ма Афна големия площад в Маракеш, пред джамията Кутубия, там вечер като се събере лудницата народ -  там също крадат и тичат през тълпата - не можеш да ги хванеш! Но въпреки всичко Маракеш много си го обичам!!! Просто си дръжте чантата близо отпред.
Иначе все сама съм си ходила по суковете в Агадир, Маракеш и Рабат, без никакъв проблем.
Един българки консул в Рабат казваше - Мароко е магия! Веднъж като го видиш и после пак искаш да дойдеш!

# 557
Здравейте, уизеър са пуснали нова дестинация Маракеш. Почти незнам нищо за града. Обмислям самостоятелна екскурзия, опасен ли е града ? Може ли мнения от хора посещавали сами града(без агенция)

# 558
Ние една седмица обикаляхме Мароко с рент а Кар. Не бяхме притеснени нито веднъж от нищо. Беше страхотно, но не успяхме да видим всичко и смятаме пак да отидем.

# 559
  • Пловдив
Здравейте, уизеър са пуснали нова дестинация Маракеш. Почти незнам нищо за града. Обмислям самостоятелна екскурзия, опасен ли е града ? Може ли мнения от хора посещавали сами града(без агенция)
За мен не е опасен.
Просто има досадници,които могат да искат нещо и да досаждат.Просто не им обръщай никакво внимание.

# 560
От кога до кога ще е Маракеш с уиз?

# 561

С възможност да се преповторя,ще споделя и нашето личено впечатлени от Маракеш – пътувахме съвсем наскоро (Април) и за съжаление, не мога да го нарека спокойно място.

Още в първия ден, пред очите ни ограбиха туристка – моторист дръпна чантата и изчезна за секунди. Предполагаемо – вътре бяха документите,паспорти, пари, телефон… Момичето тръгна да го гони, но моторът просто се изпари. Никаква реакция от хората наоколо. Никаква полиция. Никой.

Малко по-късно ние самите попаднахме в ситуация, която си беше опит за измама или сплашване – с кола под наем,влязохме по погрешка в по-беден квартал, GPS ни вкара там. Мотори започнаха да ни обикалят, един заставаше пред колата, друг встрани – не ни пускаха да продължим. Опитваха се да ни провокират да ги „ударим“, за да предизвикат разправия и явно – да искат пари. Обградиха ни, агресивни бяха, беше доста напрегнато. Благодарение на случайни минувачи, които ни направиха знак да тръгваме, се размина.

Личното ми усещане през цялото време беше, че трябва да си нащрек. Постоянно. Винаги да гледаш кой е около теб, дали някой те следи, дали нещо не се случва зад гърба ти.
Може би някой ще има коренно различно преживяване – все пак всеки попада в различна среда – но за самостоятелна екскурзия, особено ако си сама жена, не бих препоръчала Маракеш.
Различна култура, красиво място, но определено не е за всеки. Аз лично не бих се върнала.

# 562
  • София

Много зависи с кого се пътува. Ако е сама жена и се бута в тъмните квартали, за да "види действителността", едва ли е препоръчително. Ако е група с няколко човека, особено, когато има мъже, няма никакъв проблем, отново стига да не се влиза в кварталите тип Филиповци.
Иначе магистралите им са слънце, в хубавите хотели е прекрасно, хората са любезни. Все пак това е Ориент и трябва да се имат предвид джебчии (уви, вече и в Европа са толкова, колкото и в Арабския свят), пазарят се, опитват се да те минат, приличните дрехи и приличното поведение са важни...

# 563
  • София
Спазвайте елементарни правила, не е опасно.. в Маракеш...

# 564
Бяхме в Маракеш и района преди две години, но отидох ден преди останалата група, че летяхме с различни прекачвания тогава. И бях сама. Първия ден в центъра на града, чантата отпред на корема и се оглеждах като гърмян заек. Grinning
След над седмица в града и не само се върнахме в Маракеш от пустинята и вече ми беше паднало пердето, ходих си спокойно (чантата пак на корема обаче). И се забавлявах на гледката на току-що пристигнали туристи, които гледаха като гърмяни зайци. Grinning
Няма страшно, просто се внимава. Това с мотор и чанта може да се случи във всяка държава. Майка ми на младини по соц-а беше ходила в Париж и се случи на девойка от групата им.
Ако не искате да ви зяпат, не ходете с голи рамене, деколтета и крака по улиците. Че едни тъмнокожи американки с големи задни части и къси панталонки отнесоха доста подсвирквания в сука в Маракеш.

# 565
  • София
Ааа. Аз  тези американки ги знам. Тях и аз бих ги "поздравила", ама по друг начин. Joy сега, като си с тежки габарити защо ще ходиш с къси гащи ми е въпросът ? Ако не сте били в САЩ идея си нямате за какво иде реч, хич не им пука обаче...Cold Sweat

# 566
Благодаря много, значи да търся къде работи екскурзовода Мишо Иванов.
И още един въпрос: октомври или февруари е по-добрият вариант за посещение, като подходящи температури?
Ако е за Маракеш, Фес, Мекнес...изобщо вътрешността на страната - не е препоръчително да се ходи юни, юли, август, защото е много горещо. Над 40 градуса е. Иначе февруари и октомври са еднакви. В Маракеш в тези месеци е около 12 - 15 градуса през нощта, а през деня - около 20, 20 и няколко...и слънчево. Много приятно. Около Маракеш се намират Атласките планини от които идва нощния хлад, а понякога там се вижда сняг по върховете.

# 567
Здравейте, от София до Маракеш задължително ли трябва да си отпечатаме бордните карти? На връщане също дали може да го направят в хотела? Колко дирхама препоръчвате да си носим? Четох, че могло и с евро. И как се оправяте в Маракеш без street view? Полетът каца след 18:00ч и ще е тъмно, направо не знам как ще намерим хотела.

# 568
За Мароко преди 2 г. си купихме местни сим карти от летището с интернет и малко разговори. Бордни карти не сме разпечатвали, но ние пътувахме от Барселона с Вуелинг, а с тази компания за Мароко чекирането беше само на летището.

# 569
  • ново
Полетът каца след 18:00ч и ще е тъмно, направо не знам как ще намерим хотела.
Ние си бяхме поръчали такси през Букинг още като резервирахме хотел (риад). Шофьорът ни чакаше с табелка.

Общи условия

Активация на акаунт