Мароко - мнения и препоръки относно държавата, хотели и забележителности

• 127 941
  • 603
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тези от вас, които сте ползвали трансфер от летището до хотела -- за колко време минахте проверките и излязохте от летището? Притеснява ме, че пише, че чакат 45 мин. след кацането на полета. Тези 45 мин. достатъчни ли са да се минат проверките?

Обикновено хората, които посрещат, следят полетното разписание и ако има закъснение се съобразяват. Иначе 45 минути са достатъчни да се минат проверките и попълването на картата, разбира се, ако няма някакво грандиозно събитие не се съберат купища, купища хора.

# 586
Да, точно така пише. Следят полета кога е кацнал и после чакат 45 мин. Но като цяло тези 45 мин. не ми се струват достатъчни, ако се изсипят няколко самолета наведнъж. Не съм ползвала услугата досега и не знам какво да очаквам.

# 587
  • София
Когато кацнах в Маракеш не беше приятна проверка. Бях сама жена, пътувах в командировка на корпоративно събитие. Проверката е от военни, полицаи или подобни, това преди 4-5 год някъде...да е било...
 Не гледат добре. Писах много подробности къде отивам и защо. Задаваха много въпроси. Пътувала съм из Азия и Лат Америка, та уж имам опит от подобни места. Но ако не бях ходила никъде щеше да е малко протеснитело. Та не се знае..Пре мен се забавиха с някакви хора много

# 588
Май месец нищо не са ни проверявали. Документите -  попълнихме къде ще спим, показахме резервация в букинг, печат в паспортите  и ни пуснаха. Летяхме от Букурещ. Бяхме с раници и куфари ръчен багаж. Наобратно даже течности не вадихме от багажа.

# 589
  • София
Здравейте, никъде не открих инфо за тоалетни в Маракеш! Сутрин пия с кафето доста вода и после става тегаво да се оглеждам за WC. Предполагам в големите музеи и градини има такива, ама да си питам аз!:blush:

# 590
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте, никъде не открих инфо за тоалетни в Маракеш! Сутрин пия с кафето доста вода и после става тегаво да се оглеждам за WC. Предполагам в големите музеи и градини има такива, ама да си питам аз!:blush:
Да, навсякъде по заведенията има тоалетни, които може да посетите, без да ви изгонят ,ако не сте им клиент. Поне така беше миналата година! Иначе по музеи, градини, изложби навсякъде има безплатни тоалетни

# 591
Нямахме никакъв проблем с тоалетните. Навсякъде има по заведения, музеи, градини и са безплатни. Видях може би само една обществена тоалетна с пари на централен площад.

# 592
През ноември летяхме до Маракеш от София. От кацането до излизане от летището 45 минути може да не ви стигнат. Ако има повече полети в същия момент, опашките на гишето за паспортен контрол са дълги.
Не сме попълвали декларация. Поискаха да покажем само мястото, където ще отседнем, проверка на паспорта и печат. Преди години също сме кацали в Маракеш. Тогава попълвахме документи, въпросник и ни проверяваха полицаи, които бяха въоръжени даже😂. Сега зад гишето е униформен, но всичко е все едно си на летище в Европа преди Шенген.

# 593
  • София
Да, преди 4-5 год бяха въоръжени.  Абе кофти гледка като се наредиш на опашка... и някой пред теб заседне за разпит. Сега може да е друго..

# 594
Ние се прибрахме миналата седмица от Маракеш и минахме много бързо на летището, нямаше попълване на документация, въпреки че на моето гише повече ги бавеха хората, отколкото на други гишета. Питаха ме само за името на риада, където ще отседна. Бързо излязохме и ме чакаха представители на фирмата с частен трансфер. Всичко беше точно, само дето там ме караха да чакам едно 25 минути за колата, но като цяло беше добре организацията. Кацахме с полет на Уизеър.

# 595
Относно трансферите летище - хотел, не зная колко ви струват. Но да споделя, че на изхода на летището има външен офис за такси. Цената е фиксирана, около 30 лева беше до адреса на нашето настаняване. Плащаш сумата на гишето, дават ти бележка с номер на таксито. Отсреща е паркинга на такситата. Намираш си твоето, кара те до адреса, без притеснения и пазарлък. Много е спокойно, сигурно и без гонене на график.

# 596
Ако сте в вътре в медината няма да ви закара точно до адреса, а на няколко преки оттам. Там влизат само мотори. Ние платихме 11 евро през букинг.

# 597
Наистина Мароко се слави с престъпността си, мен всеки ден поне 2-ма местни души ме спираха и предупреждаваха колко е опасно да си нося телефонът в задния джоб на дънките и да се подава от там, че някой може да ми го грабне... е, аз по навик все там го слагах и слава Богу с него си се прибрах, но в Рим също има много мароканци, е там успяха да ми откраднат фотоапарата, а в Барселона ни претарашиха и ни откраднаха незначителни карти за отстъпки за бензиностанции и т.н., тааа краде се навсякъде, въпрос на късмет.

# 598
  • София
Никъде не съм се чувствала застрашена, абсолютно никъде. Нито за телефон, нито за пари, нито за багаж.
Такситата са на пазар, повечето са 6+1, което е бонус.
Карат където искаш, включително и до магазини за алкохол. Един с паспорт може да купи неограничено количество.
От сука не купувайте нищо, още повече подправки. Ужасно скъпи са, в Карфур има на ниски цени за органик! качество.
Барове на световно ниво в Маракеш - Буда бар, разбира се и Jade mahal - има дрес код, леко класи, не туристически. Струват си всеки дирхам!

# 599
  • София
Не съм чула Мароко да "се слави" с престъпността, но всеки с вижданията си. Телефон в задния джоб е безотговорно и в Мароко, и в България, и в Рим. Не знам как потребителката знае, че точно мароканци са я ограбили в Барселона и Рим, но те може и са са се представили. За жалост вече навсякъде се краде много (май само Китай и Саудитска Арабия останаха острови на спокойствието в това отношение). Навсякъде човек трябва много да си пази вещите, включително докато седи да му рисуват ръцете с къна.

Общи условия

Активация на акаунт