Лъскаме баня без сифон с моп от Амазон! 186-та НЕМСКА тема

• 56 735
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • DE
Аз пък търся информация за празник през февруари в Кьолн. Някой може ли да разясни какъв е този карнавал или нещо подобно и кога точно се провежда. Бихме искали да го посетим, но трудно намирам информация  newsm78

# 616
Привет мами, от известно време чета вашата тема и искам да се присъединя! Ние живеем във Франкфурт на Майн от 4 месеца. Имаме син на 7.  При вас намирам полезна информация и се надявам да намерим и нови приятели.
За карнавала  в Кьолн на мен ми казаха че най - интересни са дните от 14 до 16 февруари (тоест събота неделя и понеделник), като неделя и понеделник са и по забавни за децата тъй като  могат да съберат много сладкиши и плюшени играчки.
Затваряли центъра на Кьолн, и имало шествия на маскирани хора на платформи и камиони които хвърляли сладкиши и играчки на публиката. По принцип почти всички ходели маскирани като децата повече от възрастните. А вечер по кръчмите се събирали маскирани възрастни и в някой заведения се организирали май състезания за най хубав костюм. И доста се пиело вечер , иначе сдържаните немци отпускали юздите и за 2 дни се държали като отвързани.
Това е инфо от моя позната която е живяла в Кьолн. Аз мисла ние да отидем да го видим. Мислех да е с нощувка но май е доста скъпо заради карнавала и още се колебая. Ако не поне за един ден можем да отидем.
Надявам се да съм била полезна.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 15:10 от blo

# 617
Акт за раждане и брак ми искаха при признаване на дипломата  Peace също така ги представих и за свидетелство за съдимост! Многоезични , без превод  Peace

# 618
  • София
благодаря момичета, ще извадим и на нас многоезични за по-сигурно.

за столчето за кола - никой не сподели? до колко кг и см трябва да са в столче, а не седалка?

то като казах столче направо да питам и за колата - някой от вас знае ли има ли проблем да си караме с БГ регистрация колата? плащат ли се някакви такси, данъци? 

# 619
  • Немция
Елвирка, столче за кола с гръб е по-доброто и по-сигурното решение, децата до 150 см трябва да са в столчета- ето тук е описано. Продават се и седялки без  гръб, но това не означава , че предлагат необходимата сигурност. Нямат защита за главата, нямат и страничната защита за тялото, коланът е по-добре позициониран. Ние сме със седялка Рьомер, тя има устройство отзад, което се закача за седялката на колата и няма изхвърчане напред.

# 620
благодаря момичета, ще извадим и на нас многоезични за по-сигурно.

за столчето за кола - никой не сподели? до колко кг и см трябва да са в столче, а не седалка?

то като казах столче направо да питам и за колата - някой от вас знае ли има ли проблем да си караме с БГ регистрация колата? плащат ли се някакви такси, данъци? 

Ако там ще живеете и след като сте адресно регистрирани, сте длъжни да пререгистрирате колата. И такси има, и данъци. За точни суми май зависи от провинцията. Ние се отказахме да си караме там колата и ММ замина без нея. Ще си я оставим в БГ, там ще си купим друга направо с немски номера и тюф. Много българи си карат колите с БГ-номера, ама ако те хванат - лошо.

# 621
  • Germany
Колата може да се кара една година с БГ номера. След това трябва да се регистрира тук.

# 622
  • Немция
Дането, ето малко инфо за карнавала, немска традиция, в Кьолн е класика, но е много пълно с народ, това трябва да се вземе под внимание.

# 623
Колата може да се кара една година с БГ номера. След това трябва да се регистрира тук.

Как се засича тази година? На мен ми казаха 6 месеца, но не знам от кога я засичат...

# 624
  • В страната на мечтите
Аз пък знам за 3 месеца...

# 625
Момичета, аз съм срещала различни мнения, вкл. и че до по-малко от месец от адресната си регистрация там, трябва да си смениш номера с немски. Бая се рових преди да замине ММ и навсякъде срещах разнопосочна информация относно колко време може да се кара с БГ-номера. Така или иначе предпочетохме да не рискуваме за това.

# 626
  • DE
Бибит, благодаря за информацията. Жалко, че е през седмицата и съпруга ми е на работа. Надявах се да отидем петък или събота евентуално с преспиване в Бон. Но засега ще мисля варианти  newsm78

# 627
  • София
Елвирка, столче за кола с гръб е по-доброто и по-сигурното решение, децата до 150 см трябва да са в столчета- ето тук е описано. Продават се и седялки без  гръб, но това не означава , че предлагат необходимата сигурност. Нямат защита за главата, нямат и страничната защита за тялото, коланът е по-добре позициониран. Ние сме със седялка Рьомер, тя има устройство отзад, което се закача за седялката на колата и няма изхвърчане напред.

Да, да така е,по-сигурно е, и тук си се возим със столче, чудех се дали да не го оставим за да има повече място за багаж.
Но сигурността е по-важна Simple Smile А и не ми се купува от Германия, при условие че тук сме взели, а не са хич евтини..
Благодаря ти.

Благодаря и за мненията относно колата.
Ще проучим на място, той така или иначе мъжът ми ще замине сам първоначално и ще има време да проучи.

От друга страна се чудя - нали сме ЕС  newsm78, ние не си сменяме постоянния адрес, би трябвало колата да е по постоянен адрес, но това са си мои разсъждения...

# 628
  • Germany
Ние имахме агентка, която ни помагаше в началото с информация за всичко и с документацията, та тя ни каза, че имаме право една година да сме с чужди номера /ние дойдохме от Полша/. Точно една година след като се нанесохме, една съседка ни напомни, че трябва да пререгистрираме колата...

# 629
  • Немция
Дането, основното карнавално шествие е в понеделник(Розенмонтаг), но има и през уикенда виж тук, в Кьолн са големи празненства дни наред. Mr. Green Гледай за шествия в Innenstadt, другите са по квартали.

Общи условия

Активация на акаунт