Лъскаме баня без сифон с моп от Амазон! 186-та НЕМСКА тема

• 56 474
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • Сф
Оф, мъжа ми замина и ми е мъчно,  не сме се разделяли за дълго. И на детето му е мъчно.  Не знам какво ще решим занапред.Понеже виждам много мами изпращат първо съпрузите, да попитам как отиват, с договор за работа или първо се регистрират адресно и тогава търсят работа? Мъжа ми по принцип беше против чужбина, но ни притискат обстоятелства, знаете как е- кредити, сметки и тнт. Той е на години/имаме голяма разлика/ и затова се притеснявам иначе работата си е работа и тук е тежка. Отиде да пробва. Сигурно съм най- голямата ревла във форума, но като споделя с вас ми олеква.  Hug На всичкото отгоре е в едно село, където само мечки и вълци има....  а и елени  baby_neutral

# 631
Оф, мъжа ми замина и ми е мъчно,  не сме се разделяли за дълго. И на детето му е мъчно.  Не знам какво ще решим занапред.Понеже виждам много мами изпращат първо съпрузите, да попитам как отиват, с договор за работа или първо се регистрират адресно и тогава търсят работа? Мъжа ми по принцип беше против чужбина, но ни притискат обстоятелства, знаете как е- кредити, сметки и тнт. Той е на години/имаме голяма разлика/ и затова се притеснявам иначе работата си е работа и тук е тежка. Отиде да пробва. Сигурно съм най- голямата ревла във форума, но като споделя с вас ми олеква.  Hug На всичкото отгоре е в едно село, където само мечки и вълци има....  а и елени  baby_neutral

Не си само ти ревла  Blush Ние също не бяхме се разделяли, но някакси се решихме, в името на децата, да пробваме за по-добро бъдеще. Не бяхме съвсем на ръба, напротив, оправяхме се някак, имаме и апартамент с ипотека, кола и т.н. Всички казваха - Е, защо заминавате, вие имате всичко. Погледнато отстрани е така, но започва да става все по-трудно и преценихме, че до година-две ще е нетърпимо и го решихме. Мъжът ми замина с готово предложение за работа (първо ходи на 2 седмици пробен период и се върна за месец и половина в БГ, за да си оправи тук нещата). Отиде в подсигурена от завода квартира и веднага започна работа и подписа договор. Работата е тежка, физическа, но казва, че няма да се откаже и че там му допада. Градчето е малко, сигурно три пъти по-малко от Търново (откъде сме), но това е по-добре от гледна точка на адаптация, цени на квартири и пътни разходи (практически няма такива, защото всичко е наблизо). Като за начало и докато научим езика си мисля, че е добре.
Скайп прави раздялата малко по-поносима...
А мъжът ти при приятели ли отива или...?
На българите в предприятието, където е сега ММ, им помага жената на директора  Grinning за някои неща, като например да им помогне в търсенето на самостоятелна квартира и т.н.

# 632
Здравейте, с риск да бъда изкритикувана,ми е необходима спешно информация относно евтините разговори с България.На първа страница не намерих тази информация. Става въпрос например за Lebara или Lycamobile,където не се обвързваш договор. Кой от двата оператори е по-изгоден за разговори към стационарни и мобилни в България ?

# 633
  • Сф
Не, не отива при приятели. Препоръчаха го и ще довършва вътрешно една къща, голяма, по- скоро общежитие със стаи  под наем, така че ще има доста работа. После и друг иска и тн.  Не знам направо колко време ще е там. Но поне е до летището. Той и тук си има работа, но там отиде за по- добро. Не плаща храна и квартира, плащат му в евро, така че по- голям шанс здраве му кажи! Оттам нататък от него зависи дали ще реши да остане и да го забележат, за да намери нещо постоянно. Ние също си имаме и кола и апартамент , обаче живеем от сметка на сметка и отделно тая неразбория в бг- например здравната система..
п.п. езика не е проблем- бил е една година в Австрия само около австрийци, тъй-че схваща бързо.

# 634
 slavanch, ние имаме карта на Лебара, таксува по 1 цент на минута за разговори със стационарни телефони в България и 5 цента за мобилни, пак в България. Имат 15 цента такса за всеки разговор. Качеството на разговора е добро, като мине 1 час и те спират автоматично. На lebara.de може да прочетеш каквото те интересува.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 17:48 от meduncka

# 635
  • Варна
Здравейте, с риск да бъда изкритикувана,ми е необходима спешно информация относно евтините разговори с България.На първа страница не намерих тази информация. Става въпрос например за Lebara или Lycamobile,където не се обвързваш договор. Кой от двата оператори е по-изгоден за разговори към стационарни и мобилни в България ?

Моя съпруг е на E-plus. Зарежда валчер от 20 евро,  регистрира се някъде (незнам как) и после има 500 минути към мобилни в България, неограничени в Германия и интернет, но не знам колко МБ. Той твърди, че в Германия са му неограничени, ама аз не съм много сигурна. Проверете в страницата им.

# 636
Ние сме с Ortel mobile,зареждаме 20 евро и имаме 500 безплатни към бг.и не само и един месец неограничен интернет.Колата може да се кара тук с бг номера,ако е собственост на друг човек,живущ в бг и вие карате с пълномощно.В противен случай трябва да я регистрирате,по принцип може след година,но ако ви спрат за нещо преди това,няма да е учудващо да ви направят пеоблем и за регистрацията.

# 637
Привет момичета,
питанка имам към живеещите във Франкфурт и околностите относно българското училище във Франкфурт някоя от вас има ли впечатления предпочитам лични но и споделено от познати все пак е нещо. Както и ако имате опит смятате ли че е достатъчно за малко дете да го посещава за да се научи да чете и пише, при положение че говори доста добре вече.
Мерси за отговорите.

# 638
Привет момичета,
питанка имам към живеещите във Франкфурт и околностите относно българското училище във Франкфурт някоя от вас има ли впечатления предпочитам лични но и споделено от познати все пак е нещо. Както и ако имате опит смятате ли че е достатъчно за малко дете да го посещава за да се научи да чете и пише, при положение че говори доста добре вече.
Мерси за отговорите.

Дъщеря ми е сега в българското училище във Франкфурт 1 клас. Много и харесва и ходи с удоволствие. Научили са доста букви и детето спокойно ги пише, както и изречения и може да чете. Учи се по учебници на българските училища за 1 клас. Но най-важното е детето да иска да го посещава. Имай предвид, че то е само събота и учителките дават домашни, за да се упражняват децата през седмицата. Ако детето ти няма желание да учи, може да ви се види на всички доста нанагорно. Някои майки се оплакват, че децата им не искат да пишат домашните за българското училище, защото са свикнали, че домашните се пишат в Betreuung-a в немското училище, а в къщи не се учи. Ако имаш други въпроси, питай и на лични. Ако мога, с радост ще ти отговоря.

# 639
  • На зелено

Lebara, ot Flexi пакетите избираш. Валидност - 30 дена.
Иначе при наличен ваучер 0,15 цента при свързване и 0,1 цент на минута към фиксирани мрежи и 0,15 цента към мобилни.

# 640

Lebara, ot Flexi пакетите избираш. Валидност - 30 дена.
Иначе при наличен ваучер 0,15 цента при свързване и 0,1 цент на минута към фиксирани мрежи и 0,15 цента към мобилни.
Lebara ползваме и ние. С ваучер сме и сме доволни. Говорим по този телефон само със стационарни телефони в България и го използваме доста дълго.

# 641
Правилно ли разбирам - поръчвам си безплатна карта до адрес и после си зареждам избран план и 30 дни ми е времето за което да ги изговоря. Ако ги изговоря обаче по-рано мога да поръчам нови минути , ако не ги изговоря след 30 дни ги губя , така ли е?

# 642
Здравейте  Simple Smile

Преди време се бях включила в темата, после спрях да пиша, но сега въпросът за заминаване в Германия се повдига все по-често вкъщи. Решението вече е взето, само моментът не е избран. Спира ни единствено фактът, че в Бг сме над средното ниво като доходи и начин на живот и това май е единствената причина, заради която още сме тук. През последната една година обаче, се сблъскахме с такива безумия и безотговорности (включително смърт на много близък човек в семейството заради нехайството и нежеланието на лекарите тук), че май и парите ще бъдат безсилни да ни задържат тук.

Както и да е. Няма да ви занимавам с тези неща. Сега съм отворила един файл и започвам да чета темите от последните година-две и да записвам всичко, което би ми било от полза. Но имам един въпрос към вас, свързан с децата. Когато вие заминахте, децата ви знаеха ли немски или започнаха да го учат на място в училище? Четох брошурата за началното образование в Кьолн, която е на 1-ва страница и за подготвителните групи за деца, които не знаят добре немски, но дали това е достатъчно за децата, за да навлязат в материята на езика?! Вие подготвихте ли децата по някакъв начин по езика преди да заминете?

Ние с ММ сме големи и някак ще се адапртираме, но много се притеснявам за децата. Както казах, не сме уточнили момент на заминаване. Ако нещо се случи с работата на ММ, откъдето са основните ни доходи или просто не можем повече да издържим на обстановката в Бг, можем да заминем и в рамките на година. Ако пък ли не, може да минат 3-4 години дотогава. Но тъй като аз не съм човек, който прави всичко в последния момент, предпочитам да си подготвя всичко отрано, за да не се чувствам съвсем като в небрано лозе. Дори платих и курс по немски език, който стартира другата седмица.

Благодаря предварително на всички, които се отзоват на въпроса ми за децата и немския език!

П.С. И още един въпрос: Имате ли наблюдения дали в Германия има гръцки фирми? То със сигурност има, но имате ли представа дали са толкова много, както в Бг или напротив?

# 643
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
според мен децата ще се адаптират по-бързо от вас.
запиши и тях на курсове, щом смяташ, че може да отнеме 3-4г. заминаването ви.
това е доста време и децата ще могат да имат някаква основа. колкото по-добре знаят езика, толков апо-бързо ще се интегрират в училището, а това е важно, защото тук доста рано се решава кои деца отиват в "хубавите" училища.

колкото до медицинските услуги - да тук обслужването е на по-добро ниво, но не е перфектно.
мили, любезни, усмихнати, но важното е клиниката да е на печалба  Wink
миналата година свекърът ми си отиде за 3м.
влезна с болки в кръста и след 3 месеца непрекъснато влошаване го сложиха в изк. кома и след 3 дена си отиде. диагноза не успяха да сложат, съответно и лечение нямаше... Whistling само палиативни мерки срещу болките.
аз също имаме неприятни спомени от болниците тук и ги избягвам, доколкото мога.  Peace

# 644
Правилно ли разбирам - поръчвам си безплатна карта до адрес и после си зареждам избран план и 30 дни ми е времето за което да ги изговоря. Ако ги изговоря обаче по-рано мога да поръчам нови минути , ако не ги изговоря след 30 дни ги губя , така ли е?
Мисля, че моя мъж си е купил картата (той дойде преди нас) от кьосковете. Как е избрал плана , не съм сигурна. Но при зареждане на ваучер по схемата 0,15 цента за свързване и 0,1 цент на минута за фиксирани мрежи, няма времеви диапазон. Когато го изговорим, тогава зареждане нов - 0бикновено около 10 евро за 4-5 месеца. Но това е само за разговори с България, не с немски телефони.

Общи условия

Активация на акаунт