Отговори
# 30

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 15:30 от Neidjal

# 31
Благодаря за всички преводи

# 32
# 33

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 15:33 от dterziiska

# 34
# 35
# 36
Като видя жена да се налива и ми призлява.
Ходила съм в Русия два пъти по за един месец и на живо подпийналите рускини са отблъскваща Sick гледка. Не, че мъжете са китки Confused в това отношение.

# 37
Добър да е денят ви, дружки !  Hug
Чета всички с голям интерес и ви благодаря за споделените мнения, мисли и емоции !   bouquet
Това, всъщност, е най-вълнуващото в един сериал - споделянето на емоциите, които ни връхлитат, докато го гледаме. И аз не виждам нищо странно, че те са различни или пък сходни - зависи от гледната точка и възприятията на всеки един от нас ! Страхотно е, че можем да ги споделим !  Hug

От все сърце благодаря на Филипова, Мименце и Валя за преведеният епизод ! Момичета, трудът ви е безценен, каквото и да кажа, все ще е малко !  newsm51  love001 newsm51

Нервакова,  Heart Eyes Hug Heart Eyes взела си ми думите от устата ! Точно това мисля и аз - този Сеит Еминов, с който се носихме във вихъра на валса из дворците на Петроград,  отдавна вече го няма ! Този Курт Сеит умря заедно със своето семейство в Алуща, умря на лодката, държейки Осман в ръцете си, умря в Истанбул, сбогувайки се с офицерската си чест, гордост и достойнство,с Родината си, умря, разбирайки, че един от най- верните му приятели, всъщност му е враг.....толкова пъти умираше и се разкъсваше душата му, че не знам изобщо дали му остана нещо. Освен Шура ! Не случайно в писмото до нея, той и написа, че тя въплъщава в себе си любовта му към всичко свято, към всичко, което изгуби...Тя беше тънката нишка, която го свързваше с живота . И изведнъж тази жена, която олицетворява всичко това, се оказва под влиянието на най- големия му враг, живее в къщата му, плаче на рамото му, дори се напива с него, да му се не види !  Laughing Ако се върна малко по- назад, същата тази жена не го дочака, когато трябваше, не го потърси, когато имаше нужда от нея, пожела да замине далеч от него на сигурно място, приютена от своите близки !
Всъщност, когато казваме, че Шура също е загубила много, се питам - какво всъщност ?! Любимите и хора са живи и здрави и са около нея, майка и и Нина, тейзето, вуйчото ....може и да са далеч, но са живи, има ги !
Този, който остана сам и опустошен, е само един и това не е Шура . Според мен, тя не успя да прозре огромната бездна, която се е отворила в душата и сърцето му, не се опита да запълни тази празнина. Ясно е, че не би могла, но тя не усети и не съпреживя с него огромната болка от всички тези загуби .
Сърдим се на Сеит, че се впуска отново в рисковани начинания, че хуква да спасява света...ами това е той, това е начинът му да се чувства жив, да избяга от болката, да се чувства необходим . Това е неговият начин, да си спомня кой е и какъв е бил и да запази и малкото останало му чувство за дълг, чест и достойнство. А Шура не го разбра. Тя иска той да е вечно до нея, да я обгрижва, да я държи за ръката ...И не казвам, че това е грешно и че не е нормално - та коя жена не го иска ?! Но тя продължи да търси и да иска да вижда в Сеит, онзи напет лейтенант, в когото се влюби безпаметно и заради когото беше готова да се изправи срещу целия свят . Само че, когато това време дойде, тя не успя да се опълчи на никого, най- вече на себе си и своите съмнения . Не успя да приеме и да обикне този Сеит, който сега е до нея - различният, нараненият, обезвереният, опустошен мъж.
Не я обвинявам, не всяка жена би успяла да го направи, но и не разбирам, защо не опита .
Както не веднъж съм казвала, аз много обичам този образ, Шура ми е любима с нейните сиящи очи и детска усмивка и ми е много мъчно, че не съумяха да намерят път един към друг. Защото те откриха пътя към нов живот, в нова страна, но по пътя изгубиха и себе си и любовта си !
Да, Сеит винаги ще я носи в сърцето си, винаги в спомените си ще се връща към нея ! За нея няма да е по- различно - това е мъжът на живота и  ! Но и за двамата, тази любов ще остане не само като светъл спомен, който ще ги стопля , а и като жива рана, която ще боли и кърви до края на дните им !

# 38
При рускините прочетох, че днес на 90-годишна възраст е починала майката на Нермин Безмен, т.е. една от дъщерите на Мурка и Сеит. Peace Нека почива в мир!

Не знаю будет ли Эта новость нас в Группе, Но сегодня умерла Мать Нермин Безмер прожив 90 лет

# 39
Да и във фейса го пише.

Скрит текст:
Nermin Bezmen’ mother Leman {Lemanuçka}, her dad's great love, flew to infinity... our deepest sympathy...

,,, η Lemanuçka..η μητέρα της Nermin Bezmen κι όπως γράφει η ίδια η μεγάλη αγάπη του μπαμπά της..πέταξε για το άπειρο...
και τα δικά μας συλλυπητήρια..

Status Update
By Nermin Bezmen
LEMANUÇKA'MIZ SONSUZA, BÜYÜK AŞKI BABACIĞIMIN YANINA UÇTU... YANINDA DOKSAN YILLIK BİR TARİH TAŞIYARAK...

Госпожата Шура също като Сеит загуби гордостта и достойнството си с тази разлика, която не е никак малка, че Сеит загуби, и част от семейството си. Rolling Eyes
Затова според мен любовта им много им даде но и дваж повече им взе. Квит са и не си дължат нищо повече, и двамата са емоционално опустошени, и пред двамата се открива възможност да започнат отново с други до тях. Друг е въпроса как биха се справили.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 17:52 от Neidjal

# 40
Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря за снимките и инфото !   bouquet
Да им завиди човек на хубавото време !  Wink

Значи Леман е починала - мир на праха и ! Как няма случайни неща - ще се запознаем с нея, когато вече я няма на този свят.

Наде,  Hug аз не намирам, че Шура е загубила достойнството си, не намирам, че е образът и е дискредитиран.  Peace Но съм съгласна, че с част от гордостта си, се раздели !  Peace
Добре щеше да е, ако и двамата бяха загубили по малко и от ината и горделивостта си ! Защото гордостта нито ще ги прегърне, нито ще ги погали....

# 41
# 42

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 18:39 от dterziiska

# 43

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 18:55 от gospojata

# 44
Госпожата Hug на колко години е Берен, изглежда миловидна като момиченце?!

Общи условия

Активация на акаунт