Коремчето личи ми вече,а АПРИЛчето все още е далече!

• 31 808
  • 809
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Аз от много презапасяване на дрешки та не можах да сложа някой даже и по един път. Още ме е яд. Много дрехи и подариха и като правихме питата за 40-тия ден и отделно като идваха да я видят. Сегашното ако не е момиче ще си останат необличани,щото все са едни момичешки. Добре,че една приятелка роди момиче,та да не стават зян

# 541
Здравейте момичета, по темата с количките...една приятелка ми каза, че са се организирали 6 майки за колички Jane и са се свързали с вносителят. Той им е дал отстъпка 22%, което си е серозна сумичка. Мисля, че е добра идея ако се организират повече желаещи за дадена марка, да се потърси вносителят и да се пита за отстъпки.  То още е раничко, но пък е добра идея!

Хубав ден на всички!

# 542
  • Под кленовите дървета
Бааси гадния вирус и днес пазя леглото..такива болки в гърлото и сливиците не помня...иде ми да бръкна да ги извадя самичка!
Количките Джейн на мен са ми любими Simple Smile на мен ми подариха Пер перего буригото и е сиво розова. Ако е момче ще я връщаме:( а е много яка Simple Smile аз самъ момиченца сънувам, данъ е момиченце.

# 543
  • София
Здравейте, момичета!

за упойката - аз бях със спинална. Доволна съм, защото си видях бебчето веднага щом го извадиха- още целият беличък, мазничък, е това е незабравима гледка. Обаче явно голяма доза ми бяха били, защото ми я биха в 8,30ч, а ме отпусна чак към 16-17ч, при което ме беше бая шубе дали няма да остана парализирана... И когато се чудих предния ден каква упойка да бъде и говорих с анестезиолога кой вариант е по-добрият от двата и той казва: "Ами избирай - при спинална може да останеш парализирана за цял живот, при цялостна да останеш в кома за цял живот." И ми се смее нареща. Е как може да се говорят такива неща на и без това достатъчно притеснени и ошашкани бъдещи мами. Във всеки случай и сега мисля да е спинална.

Фолиева киселина моята гинеколожка каза до 16-та седмица че се пие, аз имам още 10-тина хапченца, пия ги и спирам.

За кафето защо се притеснявате, пийте си по 1 на ден няма проблем. На мен ако не ми се гадеше щах да пия и аз, ама не. предния път така ми се гадеше от него до 5-6 месец, после ми мина и пак почнах да пия.

Po3u - за дрешки според мен по-добре да взимаш за различните месеци по няколко, а не много за новородено например. Но чак до година от сега да взимаш рано ми се струва. Моите за новородено изобщо не му станаха, защото се роди 3700 моят син. Директно почнахме със следващия номер. И толкова бързо ги израстват, а и близките много неща подаряват. Все се оказваше, че за сегашния период имам 100 неща, а за следващия нямам почти нищо.

# 544
  • Перник
Здравейте, мамчета! Успокоих се като прочетох, че и вие вече ще купувате неща за бебчетата, аз много искам да купувам нещица, мо все си мисля, че е още рано .
Да ви се похваля днес бях на преглед и доки е много доволен от нас. Бебчо е много добре (пу-пу)  Simple Smile чакаме момченце! Клубът на бъдещите свекърви се увеличава  newsm65

# 545
Привет и от мен момичета  Hug
Чета ви редовно, но не пиша че няма какво. Нищо ново при мен.

Някой беше питал за фраксипарина - слагам го вечер, гледам да е горе-долу в един и същи час, към 7-8 вечерта. Слагам си го от месец и половина в ръцете, защото в корема стана невъзможно - аз съм много слаба по принцип и хич нямам гънки и мазнинки, които да ползвам  Laughing Иначе психически се примирих с мисълта, че ще съм на инжекции до 9ти месец.

За раждането - и аз ще съм секцио, имам медицински показания за това. Не съм обсъждала упойките, но се надявам на спинална + епидурална за последващо обезболяване. Пълната упойка ми е последен вариант. Не ме е страх от упойките, нито от възстановяването след това  Peace

Сега погледнах тези колички Jane, за които говорите. Разбира се единичните изглеждат много добре, но варианта за близнаци е ужасен  newsm78 Като цяло за близнаци изборът си е доста ограничен  Sad
Виждам, че почти всички са направили разни покупки за бебетата. Само аз ли нищо не съм купила?  newsm78 Струва ми се малко рано  newsm78

# 546
  • София
И аз нищо не съм купила, мисля към 7-мия месец. Ама и имам разни неща от предния път, които мога да ползвам. Но и предния път почнах в 7-ми месец да пазарувам. Даже в 8-ми. Като излязох в 45-дневния болничен си обикалях на спокойствие магазините и си купувах всичко. Имаше достатъчно време.

А да ви питам нещо дали знаете - аз ще трябва да раждам секцио по медициниски причини. В този случай дали трябва да плащам избор на екип? Ама за да ме планира конкретен лекар май ще трябва да има избор на екип?  Иначе не върви да отида когато съм тръгнала да раждам и при който се падна. Иначе предния път раждах в Сливен в държавната болница и лекарката, при която си следих последния месец бременността ме насрочи за час, когато тя е на смяна и ме оперира, без да трябва да плащам избор на екип.  Но в София всички ми се струва много по-комерсиално и не знам има ли начин да избегна тази доста солидна такса.

# 547
  • София
Аз също не съм купувала нищо още. Гледам разни неща и се прехласвам, но ми е много рано. Евентуално след Коледа ще започна лееекичко да пазарувам.  Laughing
Относно раждането, аз се надявам на естествено, ако е възможно. Ако се наложи секцио, със сигурност искам спинална упойка. Първо, искам да съм в съзнание и да не изпусна нещо, и второ, аз имам правена пълна упойка и събуждането за мен не беше приятно, явно не ми понася много.  Peace

# 548
  • София
Здравейте,
PoisonDaisy и аз нищо не съм купила, но не мисля и скоро да купувам. Ще ходя другата седмица на гости на свекървата да разровя чувалите с дрехи и да видя какво е останало и тогава ще решаваме дали въобще ще купуваме нещо.
Относно количките мисля да си ползвам старата първите 4-5 месеца, коша и за новородено е здрав, а после да си взема Peg Perego Aria за есенно-зимния период.
Предния път не съм купувала шишета и залъгалки, всички биберони и шишета ми бяха подарък от Бебеманията, та се надявам и тази година да подарат по нещо.

# 549
Sladoledche ако е планово секцио мисля, че трябва да си с избор на екип. Но ако си спешно секцио си е при който се паднеш. Разбира се не мога да съм сигурна, да не те подведа нещо...

ek_velika може ли да споделиш какви са били шишетата подарък от Бебемания и дали си доволна? Аз и без това съм решила да посетя изложението, току виж пък съм се обзавела с нещо  Laughing

# 550
Някой беше пуснал линк към един клин за бременни в H M.Aз имам вече такъв,но не съм сигурна,че могат да се намерят.Той е тънък и имаше само два р-р М.Мисля,че няма да се зареждат сега за зимния сезон.
И да ви се похваля.Днес от ebay си закупих видео бебефон на много добра цена.На филипс е и направо си го спечелих за 65лв.

ek_velika не знаех,че на Бебемания правят такива подаръци.Тъкмо се бях засилила да си поръчвам шишета и ти направо си ме разубеди.Благодаря за което.

# 551
  • софия
Аз родих в Шейново без избор на екип,след последната консултация отидох там на преглед и те отвърдиха, че се налага секцио и ми определиха дата 10 дни преди термин.Оперира ме екип,който беше на смяна, бях притеснена,но хората се погрижиха добре за нас.

# 552
Здравейте ,момичета! Днес бях на лекция "Обезболяване при раждането", говориха и за упойките!
Аз първият път раждах  секцио със спинална упойка - не съжалявам за избора си!
При спиналната упойка - тя се използва само при секцио, еднократно се слага и обездвижда тялото от кръста надолу за от 3 до 6 часа! При нея може да усетиш дърпане и местене при раждането ,но не и болка!Дозата за тази упойка зависи не от килограмите,а от височината на родилката!
Епидурална упойка - използва се при нормално раждане, при нея се поставя абокат и на всеки 1ч30мин, ако раждането не е приключило може да се поставя допълнително упойка! Тя започва да действа след 20мин от поставянето, при нея не усещаш болка ,а само контракциите(стягането на корема), хубаво е да се постави когато има вече 4-5 см разкритие!

Това разбрах аз днес за упойките,дано съм ви била полезна!
На лекцията ни дадоха и подаръци - получих розово шише за хранене, още не знам пола със сигурност, но силно се надявам да е момиче,а това със шишето за мен е знак! Simple Smile

Относно количките - все още не съм решила!

Пазаруването от asda - купувала съм дрехи от там и по интернет и на място от магазините им - качеството е добро, но за мен дрехите им са малко уголемени т.е. за дете в норма на 12+месеца, ще отговарят дрехите им за 9-12 мес

# 553
Здравейте, момичета! Аз толкова много исках ест.раждане, че като ми казаха първия път, че ще ме режат ревах през цялото време докато не ме упойха (родих секцио, защото бях преносила с изтекли води и ме чакаха 4дни за разкритие и контракции, но уви). Та и сега ще раждам секцио, аз пак исках нормално, но няма 2г от предното раждане. В болницата, която идкам практикуват пълна упойка.
 Относно кафето(млякото с нес, аз това пия ) доки каза, че няма проблеми. Даже ми каза за ниското кръено, което имам и главоболието да пия кафе и кола. Аз и с първата бременност пиех кафе (кола мн не обичам, но сега пиивам от време на време), дори и като кърмех също.
 Момичета, знам че не съм редовна и нямам много право да давам идей. Но исках да ви предложа да си направим тайна група във фейсбук и да споделяме всичко там на спокойствие, да качваме наши снимки и в последствие на бебоците. Предлагам това, защото с предната отчетна тук имаше няколко случая на разни извратени хора, който се представяха за бременни. Разказваха какви ли не истории (едната беше бременна с тризнаци, които роди едва ли не в 6-тия месец с невероятни килограми, та чак и снимки качи. А се оказа, че тези дечица са родени преди години от друга жена). Не знам каква им беше целта, но си е плалешто. Пък и веки може да чете форума тук. Дано не ме пимислите за...  незнам каква. Просто споделям какво се е случвало и  давсм идея. Пък вие ще решите дали  е дибра. Не искам да ви стряскам,но имайте 1 на ум.
Хубава вечер   bouquet

# 554
Здравейте, момичета! Аз толкова много исках ест.раждане, че като ми казаха първия път, че ще ме режат ревах през цялото време докато не ме упойха (родих секцио, защото бях преносила с изтекли води и ме чакаха 4дни за разкритие и контракции, но уви). Та и сега ще раждам секцио, аз пак исках нормално, но няма 2г от предното раждане. В болницата, която идкам практикуват пълна упойка.
 Относно кафето(млякото с нес, аз това пия ) доки каза, че няма проблеми. Даже ми каза за ниското кръено, което имам и главоболието да пия кафе и кола. Аз и с първата бременност пиех кафе (кола мн не обичам, но сега пиивам от време на време), дори и като кърмех също.
 Момичета, знам че не съм редовна и нямам много право да давам идей. Но исках да ви предложа да си направим тайна група във фейсбук и да споделяме всичко там на спокойствие, да качваме наши снимки и в последствие на бебоците. Предлагам това, защото с предната отчетна тук имаше няколко случая на разни извратени хора, който се представяха за бременни. Разказваха какви ли не истории (едната беше бременна с тризнаци, които роди едва ли не в 6-тия месец с невероятни килограми, та чак и снимки качи. А се оказа, че тези дечица са родени преди години от друга жена). Не знам каква им беше целта, но си е плалешто. Пък и веки може да чете форума тук. Дано не ме пимислите за...  незнам каква. Просто споделям какво се е случвало и  давсм идея. Пък вие ще решите дали  е дибра. Не искам да ви стряскам,но имайте 1 на ум.
Хубава вечер   bouquet

Елинка,група скрита във Фейсбук има,мен днес ме добавиха там.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт